Ahoj mamičky, píšem sem lebo sa nemám s kým poradiť (kamarátky ani veľmi nemám, s rodinou to zatiaľ riešiť nechcem ) nepatrím k ľuďom kt. svoje osobné problémy vešajú na hlavu iným ( považujem samu seba skôr za introverta). Som mladá, vydatá pár rokov, 1 dieťa. A práve tam vzniká problém. Cítim sa ako v začarovanom kruhu. Moje manželstvo ( podľa mňa) nie je v poriadku a preto žiadam o váš nestranný názor. Ani neviem kde mám začať, posnažím sa jasne a stručne. Manžel je starší o 8 rokov, ako otec je naozaj úžasný, som rada že naše dieťa ma takého skvelého otca. Aj finančne sme na tom dobre.
Vrátim sa na úplný začiatok, náš vzťah bol plný romantiky , dôvery ( bolo to velmi krásne, manžel bol pozorný, nesprával sa vulgárne čo mi učarovalo) .......... všetko sa začalo narodením nášho dieťaťa ( toho času sme ešte bývali u svokrovcov kde to medzi mnou a svokrou nebolo ružové, ale to nieje podstatná vec) , mám tušenie že manžel nadobudol pocit že som jeho "majetok". Keď sa nad tým teraz zamýšľam odstrihol ma od priateľov ( tu kde žijeme nikoho nepoznám, pretože ani nikam nechodím) tiež kontakt s mojou rodinou nieje v najlepšom svetle ( manžel moju rodinu priam neznáša, čo podotýkam pred svadbou mal s nimi krásny vzťah, stále mi pri hádke aj keď to nemá s hadkou čo spoločné vyhadzuje na oči z akej rodiny pochádzam - otec alkoholik, finančne na tom nie sú najlepšie, sú neveriaci čo je pre manžela priam neznesiteľné aj keď o tom pred svadbou vedel) manžel ma ponižuje, znižuje moju hodnotu ( keď je dieťa choré môžem za to ja lebo sa nestarám, pritom u nás choroba bola max. sezonna nádcha) ( ale iba v súkromí si to dovolí , ja mu neoponujem pretože viem že to z ďaleká nie je pravda, lebo všetko sa snažím robiť zodpovedne , obzvlášť starostlivosť o rodinu) keď sme v spoločnosti tvári sa ako keby sme boli ten najšťastnejší pár na celom svete. Netvrdím že je to na dennodennom poriadku , máme aj krásne chvíle/ dni . Všetok voľný čas trávime a venujeme sa rodine ( výlety, zábava).... Keď som mu povedala ze od neho odídem vysmial ma "kam už by som len išla" ... nikde mi nebude lepšie, žiaden chlap mi nedá to čo on , budem žiť v dlhoch a s alkoholikom, lebo lepšieho chlapa si nenájdem.... taktiež reči typu : dieťa mi nikdy nedajú do mojej starostlivosti pretože momentálne nemám stabilnú prácu, kde budem bývať ( samozrejme išla by som k rodičom, ale útočí namna že tam niesu vhodné podmienky na výchovu a súd zveri dieťa jemu a nikdy ho neuvidím) .... som psychicky vyčerpaná, navonok to najavo nedávam ( nebude si myslieť že som slabá) ale vo vnútri "umieram" ... už spolu ani nespíme, ani pred tým to nebola žiadna sláva (3x do mesiaca ) myslím si že som atraktívna žena, starám sa o seba a svoj výzor. Taktiež aj môj manžel nieje na zahodenie , je to fešák.
Moj život mi pripadá ako jedna veľká divadelná hrá,
Aké staré je to dieťa? Chodíš do prace?
chlap, ktory ponizuje svoju zenu, nemoze byt dobry otec, tak ho v tomto neobhajuj, pretoze dava svojmu dietatu zly obraz o jeho matke...ale inak to je totalne spolocny znak vsetkych takychto prispevkov: "inak je dobry otec" a "na zaciatku bol pozorny" ...ale v podstate je to narusena osobnost ponizujuca a zhadzujuca svoju zenu...
buď je to manipulátor alebo narcis... skús si o tom niečo prečítať
https://www.zzz.sk/clanok/11072-psychopaticke-c...
Kto je on, ze sa povazuje za nieco viac? Rad po tebe dupe. Suhlasim s nazorom vyssie, zavana to narcisom.
"""Keď som mu povedala ze od neho odídem vysmial ma "kam už by som len išla" ... taktiež reči typu : dieťa mi nikdy nedajú do mojej starostlivosti ......a súd zveri dieťa jemu a nikdy ho neuvidím""""Ja len na margo toho co si napisala.....Milujem takych uboziakov s tymito recami...Osobne by som nedokazala zit s niekym kto nema uctu ku mne....ponizuje ma...Rozprava mi tieto chudacke reci...Osobne by som sa zbalila kym je cas....Ale myslim, ze aj ty sama nato dochadzas ze toto co sa ti deje nie je OK....
Píšeš, že na začiaktu bol iný, milý a pozorný. Človek sa až tak nezmení, skôr hral pred tebou divadlo, aby ťa získal. To čo opisuješ je typický príklad psychického týrania. Ponižuje ťa, dáva ti za vinu veci za ktoré ozaj nemôžeš /nachladnutie dieťaťa/. Aký príklad dáva potom dieťaťu, keď bude vyrastať v takomto ovzduší? Netuším ako staré máš dieťa, či dcéru, či syna, no toto si ponesie do života. Viem, že sa to ľahko povie a ťažko robí, no ak môžeš odísť ku rodičom, tak choď .Ak je dieťa vo veku, kedy môže už chodiť do škôlky, daj ho do kolektívu a choď pracovať. Žiadny súd neodoberie dieťa matke len z dôvodu, že otec má lepšie materilne zabezpečenie. Veľmi ti držím palce, nedaj sa, inak si zbabreš celý život a nie iba sebe.
a keby ste si nasli nejake kamosky na ihrisku? alebo detskom centre? viem, ze teraz tazka korona doba, kde sa ludia velmi nestretavaju s ludmi mimo svojej rodiny .....ale na jar, ked bude lepsia kovid situacia, urcite si skuste najst nejaku kamosku medzi mamickami v okoli ....iba tak na pokec
toto je celkom zaujimavy clanok, pozrite, ci nema nejake znaky manipulatora
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mate-vo-svojom-okoli-manipulatora/
drzim palceky🍀
Uprimne ak ti vyhadzuje alkoholizmus otca a financnu stranku na oci , co to je za radoby krestana( ked aj vyhadzuje, ze si z neveriacej rodiny) Mal sa ozenit s peniazmi a gumenou Ancou, ta by mu neodporovala ani socialne kontakty nepotrebovala. 🤔
Autorka..prešla som si podobnym scenarom v zivote ako ty..presne som sa vratila v case vdaka Tvojim riadkom..no poviem Ti..zbal sa a utekaj..aj ja som mala otca alkoholika, aj ja som nemala kam ist..(isla som k rodicom)..tiez som mala pocit, ze uz nikdy v zivote nebudem stastna..urazanie a ponizovanie boli na dennom poriadku, tak ako i vyhrazky..a dnes??dnes byva syn ktoreho mame spolu, len u mna hoci si ex vydobil striedavku..proste vyrastol a pochopil co je jeho otec zač a cuduj sa svete, az to mu asi otvorilo oci..a ja??stastnejsia ako momentalne som, som nikdy predtym nebola..mam dcerku s tym najuzasnejsim muzom..s mojim synom si vychadza super..takze ber vsetko co mas..zdvihni hlavu..nie si predsa jeho majetok..aj ty si len človek..a mne velmi pomohlo uvedomenie si, ze sme na tomto svete len raz..tak preco zit tak ako nechces a trapit sa??..drzim palce
Ďalší psychický tyran, o ktorom jeho žena píše, že je skvelý otec. V poslednej dobe to tu píše každá žena, ktorá trpí vo vzťahu s nejakým magorom. Začínam si myslieť, že hlavným znakom psychopata je, že je skvelý otec. 🙄
Možno by bolo dobré byť úprimnejší k sebe a aj k okoliu. Vieš niekedy aj ten alkoholik má láskavejšie srdce než niektorý na povrch dokonalý no o to falošnejší človek. Ja ti len môžem držať palce, nájsť to musíte sami v sebe 🙂
Máš doma psychopata ,egoistu ,narcisa a manipulátora v jednom ....úplne ťa chápem cítiš sa pri ňom menejcenna ale proste musíš sa nakopnúť ,zabojovať a hlavne nepripustat si to čo ti hovorí .si veľmi dobrá mama a on zrejme taký skvelý nebude len okolie ho tak vníma lebo nevie čo sa u vás deje ....
vravi sa ze peniaze kazia charakter a vidi sa mi, ze tvoj muz je toho zivym prikladom, no celkom si takto kazi manzelstvo. no povedala by som mu to narovinu, ci mu to za to stoji
Synček navštevuje MŠ ( 4r) , ja pracujem na polovičný úväzok... pravdou je , a nechcem si to priznať , že z neho mám naozaj strach ( aj keď mu to nechcem dať najavo) .....
Jeho rodina je "dokonalá" , neexistuje aby som niečo zlé na nich povedala ( úprimne, ani by som si nedovolila pretože každý si žije život ako chce a ako najlepšie vie ) , preto nechápem, trápi ma to , ako si môže dovoliť otvárať ústa a súdiť predovšetkým členou mojej rodiny (kto ako žije, ako nevedia ušetriť peniaze , akú mám ku*evsku rodinu ako sa minule vyjadril ) .... mysli si o sebe že je " úžasný, dokonalý, nenahraditeľný " a tam je pes zakopaný ako sa hovori ( ale taktiež mi to občas príde že je to len zakrývanie jeho vnútorného strachu) . Netvrdím že ja som dokonalá, tiež mám svoje chyby ( to ma každý). Ale predovšetkým v manželskom (partnerskom) vzťahu by sa mali medzi sebou rešpektovať ( rešpektovať nedokonalosti ) a dôverovať si. Premýšľala som že vyhľadam na začiatok pomoc odborníka ( psychológa), chcem sa odraziť.
Keď si napísala, že sa chceš odraziť, normálne som si predstavila, ako si sa s dieťatkom odrazila tak, že si letela veľmi ďaleko od neho, aby ťa už nikdy neponižoval najbližší človek. Ale to sa asi nestane, alebo nie tak skoro, lebo ta vidíš aj tie pekné veci a musel by ťa úplne udupať, aby si sa mohla odraziť od dna. Tak ešte tápeš na tým dnom, čo je najhoršia pozícia, lebo sa nevieš rozhodnúť.
Keby bol veriaci úprimný a vedel by, že su tvoji rodičia neveriaci, tak by im rozpraval o Bohu a dal nejake mudre knihy, ako ho spoznať, modliť sa, robil by charitu, určite by sa nevyhražal, že nikdy neuvidíš dieťa, lebo dobre vie, že by mu to zlomilo srdce , atd a možno aj podporil rodičov finančne aspn trochu, zaijimalo by ho, čo ti na ňom vadí a snažil sa to riešiť....
Pride mi to ako manipulatorske spravanie od tvojho manzela vidim ze ta dost zastrasuje vetami typu dieta by ti nedali a bla bla... Tiez som mala podobnu situáciu bez dietata a bol to len moj frajer cely cas co sme boli spolu ma len manipuloval nadaval na moju rodinu moj nazor neznamenal nic ponizoval ma a ked som mu oznamila ze sa chcem rozist myslel si ze zartujem no ked som si zacala balit veci uz sa zacal chovat inak 😁 zacal sa chovat tak ako som ho v zivote nevidela! Bol sladky ako med ale ja som vedela ze ide len o dočasné chovanie z jeho strany.... Pozri muzi maju stale velke reči ale ked dojde na lamanie chleba uz su to zlaticka (cest vynimkam) 😇 samozrejme ze ti musel nejako nahnat strach a este ked ide o dieta. Vsetko som pochopila ked som odisla od toho psychopata! Do dnes mam problemy o ktorych manzel nevie ze ma ten vztah ktory som mala dost poznačil...
Ak sa doslova necítiš dobre a bojis sa pri nom to nieje vztah, zena by sa pri svojom manzelovi mala citit bezpečné. Neviem si predstavit ze som s manzelom ktoreho sa bojim a ktory mi nadava na rodinu. Poviem ti jedno zbal syna a chod k rodicom preco by ti nemali dat dieta? To sú len dalsie bu bu bu slovka na teba aby si neodisla aby si mu nadalej sluzila ako majetok a starala sa o vsetko. Sakra zeny ved my sme silne!! Ja som ani nevedela o sebe ze som psychicky silna a dokazem po x rokoch opustit takého cloveka bolo to tazke nehovorim, bolo to velmi tazke a dnes mam dokonaleho manzela ktoreho mi len Boh mohol zoslat! Drzim ti palce a rob s tym nieco ak niesi stastna a bojis sa, toto nieje normalny vztah a ak spolu uz ani nespavate. Sexualita v manzelstve je potreba pre oboch a nemate 70 aby ste uz netuzili po milovani. Stavím sa s tebou ze keby si sla k rodicom aj s malym hned by sa zacal spravat inak ale nedaj sa tym ocarit a hlavne nedopust aby ti v hlave bezala myslienka : on sa uz urcite zmenil! Psychopat, narcis a manipulator sa nikdy nezmenia...
Odišla by som od neho, vyhrážky, že ti zoberie dieťa sú len preto, aby ťa udržal doma. Moj bývalý sa tiež vyhrážal ako mi na súde ukáže a ako sa jeho matka bude o naše dieťa starať a on mi ho zoberie. A vieš čo? Na súde sedel ako päť peňazí a ani nepípol. Dieťa samozrejme pripadlo do mojej starostlivosti a on vôbec ani neprotestoval. Všetko odkýval. Takže vobec sa neboj, tvoj muž je toxický partner, od takého len odísť.
M?ne sa lubi, ako sa muži bijú ako o život za dieta, a ked dostanu striedavu starostlivosť, tak ho vyzdvihnu, daju babke a idu si po svojom, užasne, videla som ti milionkrat, aj v tom seriali 16 a tehotna, velke bububu a nakoniec či s tym deckom stravil 10 minút, aj to bolo veľa
Ako uz baby vyssie pisali, bud narcisticka porucha osobnosti alebo nieco podobne - tvoj manzel...ale vratme sa k zaciatku a k tebe samej. Si mlada. On starsi 8 rokov. Na zaciatku bol vztah krasny, on bol pozorny. Nieco si na nom zboznovala, to co si ty nemala. To sebavedomie, tu silu? Lebo tak to byva. Bola si neskusena. A postupne si sa zamotala a on sa postupne obcas "prezradil". A prezradza sa stale viac a viac. Zacala si to tusit a postupne citit, ze to nie je v poriadku. Ze on nie je v poriadku. Ale ani celkom ty, lebo si to doteraz nevidela. Zena s dobre nastavenymi hranicami a sebavedomim takeho chrena prekukne na 1.,2., 3. rande. Lenze mate dieta, zatial ma 4 roky, ale cim bude vacsie, tym viac bude vediet, ze toto, co sa deje, nie je ok. Ty potrebujes tu silu a sebavedomie nabrat skor, ako ta znici psychicky a pusti sa aj do vasho dietata. Alebo dieta si ta casom prestane vazit za to, co si dopustila, strati k tebe doveru. Neprid o seba ani o svoje dieta. Je to kriza, ale v tebe, tam hned na zaciatku toho vztahu, ked si sa nechala podviest niecim, co si si myslela, ze stoji za obdiv a lasku. A teraz sa snazis obhajovat muza, ktory ta ponizuje tvojou rodinou, ktory sa ti smeje ze od neho nemozes odist (toho sa boji on najviac, lebo v skutocnosti on je na tebe zavisly, resp zavisly na tejto vztahovej hre), ktory ta presvedcil, ze tvoj nazor nema hodnotu....zena! Mas dieta, si matka, zabojuj
Tyra ta, je to ako z ucebnice. Taketo reci nema milujuci muz ani otec deti.
@karolinakr ved to !!!
To úžasné a dokonale pred tebou len úžasne a dokonale hral.Postavil ta na piedestál a teraz už ťa z neho nemilosrdne zhodil. Poistil si ta dieťaťom a ukázal pravú tvár. Typický manipulátor a egoista, on je dokonalý a všetko je tvoja chyba. Odstrihol od rodiny, tvoja, rodina je predsa len on a ostatní sú somari, hlupáci a debili.
Jedno, čo ti poradím, je čím skôr preč. Lebo bude sa to len zhoršovať.
Tvoj muz je zakomplexovany vie ze tebe bude dobre aj bez neho . Preto Ta zhadzuje snazi sa Ta udupat aby si nemala silu ho opustit. Vas vztah nie je dobry . Tak ako to hra na okolie aky ste stastni par tak to hral na zaciatku na teba. Prislo dieta a zrazu si nebola len prenho musi sa delit a nezvlada to. Uz nie si len jeho zena si v prvom rade mama. Tak ti chce nakecat ze ani to nerobis dobre ., a hra pred tebou formu ze on je super otec = ze ho potrebujes, Sex 3x za mesiac ani on Sam na teba nema chut. Lebo nie ste stastni par, Mozno oblbne okolie ale teba a seba uz nie.
Presne toto isté som mala, ono sa to začne ešte len stupňovať k horšiemu.Vecne som bola preňho ako menejcenna, aka je moja rodina takisto vulgarizmy používal. Tiež som sa cítila veľmi neschopne pri ňom, on ,,je,, pán dokonalý vo všetkom ... doteraz sa tak správa ... keď s ním ostaneš nebude castovat iba tvoju rodinu, ale zacne nadávať aj tebe na dennom poriadku... Ja som už odišla začiatkom augusta, keď toho už bolo príliš ešte aj fyzicky mi ublížil na verejnosti, na druhý deň som sa zbalila odišla k rodine ... teraz sa sťahujem cez víkend do prenájmu všetko sa rieši za pochodu .... ale s takým človekom ti bude veľmi ťažko ... mám čo robiť, aby som sa dala psychicky do poriadku do toho mám úzkosti, panické ataky ...no čistá katastrofa čo so mnou dorobil... moja rada pre teba čím skôr preč a nedaj sa zastrašovať, že ti dieťa zoberie ...to žiaden súd neschváli pokiaľ si vzorná matka, co nepije a nefetuje
@veronikapl a ako sa oni potom spravaju k detom, ked dokazu tyrat zenu, je absurdne si mysliet, ze deti nebudu tyrat.
Moj názor nemá takú "hodnotu" ako ten jeho , pretože čo už len ja môžem vedieť. Prekonala som aj veľmi ťažké psychické obdobie trvajúce pol roka ( o ničom nevedel , lebo by som bola " psychopatka ") ... stále verím že sa to dá do poriadku ,ale to je len moja ilúzia,,, ach, keď si predstavím ako nám bolo dobré , neviem kde sa stala chyba ........