Je to čudná požiadavka?

7. jan 2022

Ahojte,
zacala som sa stretavat s jednym chalanom. Zo zaciatku sa mi zdal ok, ale teraz mam pochybnosti. Boli sme spolu parkrat vonku, nic viac medzi nami nebolo, aj ked mi dal najavo sympatie, aj ja jemu. Vie, ze studujem a byvam na internate. No a tu ma zarazil - povedal mi, ze sa mu nepaci, ze byvam na internate, pretoze ma tam mozu vraj lahko „pokazit” a su tam vselijaki ludia, ktori ma proste mozu zviest na zle cesty (narazal hlavne na alkoparty, pritomnost chalanov,..). Tak mi nie ze navrhol, ale bez okolkov povedal, ze mi najde byt a bude mi ho platit. Najprv som myslela, ze zartuje, ale myslel to vazne. Ja som zostala v soku a samozrejme odmietla, ani to nechcem prijat, ale mam take obavy z toho spravania… Nepride vam toto od neho zvlastne, ked len randime a uz ma problem s tym, ze by som na party mohla spoznat niekoho ineho? Pritom som slusna, na party idem raz za cas, neopijem sa a nevyspim sa tam s nikym, co dobre vie.

karhu
7. jan 2022

ano a dost

lindous
7. jan 2022

Toto keby mi niekto navrhol a takto by chcel kontrolovať môj život, tak by sme sa veľmi rýchlo prestali stretávať ... zachvíľu by ťa v tom byte začal zamykať, aby si náhodou niekoho nestretla na ulici...

lintu
7. jan 2022

Máš pravdu. Znie to veľmi zvláštne. Priveľmi sa angažuje do vecí, do ktorých ho zatiaľ veľmi nič. To tak dobre zarába? Koľko má vôbec rokov?

petamich
7. jan 2022

myslim, ze sa prvykrat prejavil ako ziarlivec a manipulator, od takeho chlapa by som utekala kade lahsie 🤷‍♀️

karolinka234
7. jan 2022

Ako je to trocha zvlastne, ale možno je ten typ chlapa ktorý sa bojí, pretože vie ako ľahko sa dá niekoho pokaziť, tak mu na tebe asi veľmi záleží za tu kratku dobu…ale tak neviem no

anjelicek26
7. jan 2022

Toto je skutočne zvláštne, hlavné, keď ste ešte na úrovni spoznávania... Ako áno chápem keby povie, že tí chce dopriať viac súkromia a pohodlia a čo ja viem čo.. Ale že tá tam pokazia?

matildam
7. jan 2022

Velmi majetnicke. Dufam, ze uz vsetky kontrolky blikaju...

autor
7. jan 2022

@lintu Netusim, kolko zaraba, na take veci sa nepytam. A ma 30r.

Ked tak teraz citam tie vase odpovede a utvrdzujem sa vo svojich pochybnostiach, trocha upadam do zufalstva. Tomu cloveku som vazne nemala co vytknut, ale toto sa neda prehliadnut a tiez mam pocit, ze mam docinenia so ziarlivcom. A ano, „pokazia” - vyslovene spominal hlavne tie party a to, ze vie, ako to tam funguje, chalani, sex na jednu noc, atd…

autor
7. jan 2022

@matildam Samozrejme, ze ano. Len mi to pride tak absurdne, ze som si potrebovala precitat aj nestranne nazory.

matildam
7. jan 2022

Je to aj urazka vas ako osoby-kedze on ocakava a uz dopredu velmi dobre vie, ako dopadnete.

zuzanka.zuzu
7. jan 2022

joj same emancipovane baby 🙄 hned by som takeho brala, kks... odist sa da vzdy, teda aspon ja by som to vedela. ale niekto kto sa musi toto pytat na konovi by asi mal na tom intraku zostat. mozno je to partia jak lusk alebo by sme si tu o par rokov precitali ci je ok ze ta muz zamyka doma, tazko povedat... mna by teda nic neurazalo na tom keby mi chlap plati byt miesto intraku 😉

pralinka25
7. jan 2022

ja len ze neexistuje clovek ktoremu neni co vytknut. prave vtedy treba byt na ozore. manipulator velmi dobre vie ako sa ma spravat.

pralinka25
7. jan 2022

@zuzanka.zuzu mozno v dlhorocnom vztahu ale ked ti toto navrhne niekto s kym sa len zacinas zblizovat je to trochu cez

emalka
7. jan 2022

Tento chlap ti urobil taku obrovsku sluzbu ze sa prejavil hned na zaciatku, wow. Vacsina si to nechava na neskor, ked uz vztah trva dlhsie a zena ma vacsi problem odist. Ale ze uz takto na zaciatku tlaci na zenu, aby bola od neho zavisla a izolovana, to chce gule.

Popravde, aj to, ze sa na zaciatku javil ako "pan dokonaly, je problem. Manipulatori si ta odsleduju a napasuju svoje spravanie tak, aby si im nemohla nic vytknut. Jasne, samo o sebe to nieje cervena kontrolka, lebo fakt sa moze stat ze si super sadnete ale v spojeni s tymto co tu riesis je to jeden z priznakov.

nairia
7. jan 2022

zaujimave myslienkove pochody ma chlapec... ked mu na tebe tak zalezi a mysli to s tebou vazne, skor by som cakala, ze ti navrhne, aby si sa k nemu prestahovala... ale toto, ty vole... 1) asi podla seba sudi teba, ked tak strasne je znaly intrakovych pomerov; 2) keby sa radsej zaujimal o to, ako byt s tebou, spoznavat teba, davat ti priestor, aby si spoznala jeho, a tak nemala dovod utekat za inymi (kontrolka: nizke sebavedomie?); 3) chce ta vmanipulovat do cohosi, aby nad tebou ziskal kontrolu (jeho byt, nasledne vycitky, kolko si ho stala, ocakavania, ze z vdaky budes skakat ako on piska)

je to neprijemne zistenie, obzvlast, ak ti doteraz vyhovoval a vyzeralo to nadejne. ale takto nie, treba mu to dat jasne najavo a hlavne bud obozretna, ja by som uz asi nemala chut sa s nim dalej vidat a popravde by som mala aj strach, ale ja som strasny fatalista niekedy.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
madeline1
7. jan 2022

Je to cudne, asi je ziarlivy a boji sa o teba. Alkoparty a pod., nemuselo by to tam byt...na byte by si mala vacsi klud, ale urcite kvoli tomu byvanie nemen...a priatel nech neriesi, co sa ho netyka...

akbara77
7. jan 2022

Ty si študentka a máš si užívať študentský život: učenie,skúšky ale aj izbovice, chodbovice, kruzkovice. Dat sa "zatvorit" do bytu ...na to si príliš mladá.Studentsky život je super, nedaj si ho vziať! Všetko ta ešte len čaká...mne ten tvoj kamoš zaváňa manipulátorom.

bajka16
7. jan 2022

No ako sa poznám prvé čo by napadlo mne by bolo, že je nejaký psychopat a v tom byte ma chce väzniť a týrať, alebo rovno zabiť 🤣🤣 no mňa by maximálne vystrašil až tak to prestrelil. To je moc. Nepríde ti divný aj v niečom inom? Určite je všetko u neho v poriadku??

katkamatka7
7. jan 2022

Intrák je miesto, kde máš informácie z prvej ruky. Miesto, kde sa môžete učiť spoločne, odkontrolovať si, ako rozumiete tomu, čo ste dostali na zápočty, skúšky. Intrák je miesto, kde ziskavaš nenahraditeľné kontakty ľudí do budúcnosti.
Chalan môže mať skúsenosť s tým, že to niektorí nezvládnu a podľahnú nástrahám nekontrolovaného pitia, užívania omamných látok. Áno, aj to sa tam deje. Izolovaním na byte sa tomu môžeš vyhnúť.
Poznajú ho Tvoji rodičia? Je to syn nejakých ich známych známych?

lija22
7. jan 2022

som jedina ktora mu neveri ani slovo? je starsi od teba ze? tymi recami ze pozna intrakovy zivot ti dava najavo, ze on uz tym presiel, vsetko vie vsade bol bla bla dristy..a reci o byte..lol chce zaposobit. ano ocividne sa mu pacis a on sa predsa o svoje dievca postara kludne tak, ze jej zaplati byt. prosim ta 😃

sissy27
7. jan 2022

@zuzanka.zuzu a ty si vážne myslíš, že byt by jej chlapec platil len tak z čistej láskavosti a úprimnej snahy uchrániť ju od “zlých” vecí? 😂😂😂 a keby sa jej nepáčilo, tak môže len tak hocikedy ísť? A ty máš koľko rôčkov, že si takáto naivná? 😅

katkamatka7
7. jan 2022

Takto: bývať na byte si zvoľ až potom, ako si oťukáš, či ten intrákový spôsob zháňania informácií máš už zmáknutý a klopanie na dvere vedľajších izieb pre knihy, skriptá, poznámky, otázky už nebudeš potrebovať. Kto a ako Ti ich doručí do bytu? Aj tým mailom alebo fotením tristo strán a posielaním elektronicky to trvá dlhšie ako klopanie na dvere vedľa alebo o dve poschodia vyššie vo vyšších ročníkoch.
Toho chalana môžeš považovať za niekoho, kto Ťa má naučiť, že nič okrem úsmevu nie je zadarmo.

lintu
7. jan 2022

Nie, na konkrétnu čiastku na jeho konte sa samozrejme určite nepýtaj. Ja len či nevieš odhadom. Podľa toho, kde pracuje, ako si žije.... Dotvorilo by to trochu konkrétnejší obraz o ňom. Či sa chystá kvôli tebe zaviazať alebo má len na to, kde kade vyhadzovať. No nič. Nepodstatné.
Intrák považujú viacerí za niečo strašné. Kto chce, dokáže tam ale aj bez tých strašných vecí v pohode prežiť. Ten tvoj nový objav je nejaký zbytočne hrrr. Asi by som si s ním na tvojom mieste tieto veci vysvetlila a keď nemáš nič lepšie na práci, s obrovskou kontrolkou mu dala ešte šancu. Uvidíš. Keďže budeš aj naďalej chodiť do toho "zlého" prostredia, skôr či neskôr sa pravdepodobne aj tak opäť nejako prejaví.

zuzanka.zuzu
8. jan 2022

@sissy27 predpokladam ze ju chce za priatelku cize urcite byty neplati kazdej ale zasa nechcem rovno napisat "za sex" 🙄 ano, odist sa da hocikedy, problem je ze si to zeny nemyslia (ocividne vratane teba) a tak radsej trpia vo vztahoch... a rokov mam predpokladam viac nez ty, sisinka 😉

marca12
8. jan 2022

@zuzanka.zuzu moja od takeho psychopata sa velmi tazko odchadza a znici ta uplne. To sa velmi mylis,ze odist sa da hocikedy

bmuller
8. jan 2022

pri ponuke platenia bytu v podstate cudziemu cloveku, aj ked "priatelke", by mi teda tiez zabehlo 😲
ach jaj. nechcem hodnotit cloveka, o ktorom nic neviem, ale toto zavana az manipulatorstvom (aj ked vobec to nemusi robit cielene, chce ta mat len 'postenu") - nemas mu co vytknut, je uzasny, pozorny... bude ti platit byt a potom moze prist katastrofa v podobe majetnickeho spravania, vycitiek, co by z teba bolo, atd...
akoze fakt za tym nemusi byt nic zle, ale... radsej sa na tie jeho ponuky nedavaj. intrak ti poskytuje nezavislost, zrejme mas dost rozumu, aby si nevymetala vsetky party a pod... ak by si odisla z intraku a nevyslo vam to, cesta naspat dostat intrak nie je lahka, musela by si si potom zhanat a platiti nejaky podnajom...
ved "vztah" nemusis rusit, ale stoj triezvo oboma nohami na zemi 🙏

sissy27
8. jan 2022

@zuzanka.zuzu hej, určite ju chce za priateľku 😅 len asi máme každá rozdielne predstavy o priateľstve… a ver, že ani by jej tak ľahko nedovolil odísť. Ale možno by sa jej podarilo ujsť.
Keby ju chcel za priateľku, tak sa s ňou trochu lepšie spozná a v prípade, že jej chce dopriať lepšie podmienky ako má na intráku, tak ju pozve bývať spoločne s ním.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
8. jan 2022

Totalny debil.... on ti v podstate povedal toto:
1. si lahka zena, ktora ma sex s kazdym chlapom ked sa opije.
2. a kedze si lahka zena, chcem to vyuzit a mat s tebou sex kedykolvek sa mi zachce a budem ti za to platit (na tvoje pomery) luxusnym ubytovanim.

Proste neexistuje aby chap s ktorym randim, nic neocakaval spat ak by mi ponukol takuto sluzbu.