Je ťažšie nájsť partnera po 35tke?

3. jan 2022

Mám 37r, mám dieťa, žijem v BA (čo by mohla byť výhoda vzhľadom na počet obyvateľov mesta). Zamýšľam sa, či sa dá v tomto veku nájsť ešte partner, s ktorým by sa dal vytvoriť šťastný vzťah, alebo zostali už prevažne len muži, s ktorými je to náročné. V zoznamovacích aplikáciách ma urážajú sexuálne ponuky, ako keby som za viac nestála... Ako dlho ste boli samé, teda po ukončení nejakého dlhšieho vzťahu?

cimage
3. jan 2022

Partnera si mozes najst aj v 60tke. Kamoska 38r s 2detmi si nasla priatela a su spolu uz 4roky (stretli sa vo fitku). Suseda sice bezdetna, ale nasla si po 40tke chlapa rozvedeneho s 1dietatom (kolegovia). Na net by som sa nespoliehala prave kvoli takym uchylakom, ale urcite aj tam sa najdu slusaci, len treba selektovat.

pa3q
3. jan 2022

Ahoj. Ja som názoru že človek dokáže všetko keď ma pevnú vôľu. Šťastie kvitne samostatne nie vo vzťahu. Keď budeš šťastná sama a vyrovnaná potom to príde samo.

elizabet173
3. jan 2022

samozrejme, že sa dá, som toho príkladom a mala som ešte o nejaký ten rok viac. Teraz je to síce ťažšie, ale nie nemožné, držím palce

autor
3. jan 2022

@elizabet173 ďakujem

marsmykkok
3. jan 2022

Takto by som napísala. Chlapov okolo tvojho veku je veľa voľných. Tiež podobne ako ty po neúspešných vzťahoch a manželstvach. Problém len je, že veľa z nich hľadá 20tničky a o rovesníčky záujem nemajú. Ale šanca je vždy, hoci je to ťažšie.

pa3q
3. jan 2022

@marsmykkok úplne súhlasím ale to bi som mohol povedať že aj opačne to je tak isto. Problém je aj že si ľudia neveria a sa boja nových výziev. Môj názor.

autor
3. jan 2022

@marsmykkok tak som stará, dobre 😂

elizabet173
3. jan 2022

@marsmykkok nie všetci si hľadajú dvadsiatky, niektorí už majú vlastné deti odrastené a nemienia sa zase prispôsobovať životu s bábätkom. Chcú si užívať života s priateľkou, chodiť po výletoch, koncertoch, športovať. My sme to tak mali, ja sa smejem, že bežne si muži nájdu druhú partnerku mladšiu, ako bola predošlá, ja som o tri roky staršia, ako partnerova exmanželka. Samozrejme, že sme svoj vek netušili, keď sme sa spoznali

marsmykkok
3. jan 2022

Autorka nie stará, len chlapov schopných málo. Aj ženy po 25tke keď hľadajú, rovesníci schopní zadaní, tak hľadajú aj starších a potom starší chlapi často uprednostnia radšej mladšie ako rovesníčky. Lebo mám taký pocit že ženy by som povedala že sú schopné na vzťah, rodinu skoro všetky, za to chlapov je dosť podivných (mamickari, chorobni sebci, chorobni držgroši, nevernici atď) Normálny nezadany chlap sa hľadá ťažšie ako normálna nezadana žena.

autor
3. jan 2022

@marsmykkok Áno s týmto súhlasím, že normálna žena sa nájde ľahšie ako normálny muž. Tak nevadí, úloha matky je splnená, môžem si plniť sny a muža mať len na zábavu.

autor
3. jan 2022

Prípadne žiadneho, to skôr.

jana7843k
3. jan 2022

riesim presne to iste, takze ta chapem. drzim palce na ceste za vysnivanym zivotnym partnerom. niekedy ma vsak tiez prepadne taka zufalost, ze ci je to naozaj mozne, ale nevzdavam sa nadeje 🙂

janickacrazy
3. jan 2022

Veď si môžeš nájsť aj mladšieho chlapa, teraz je to moderné. 😂 Mám niekoľko kamosiek, čo majú mladších chlapov a sú spokojné, môj muž je tiež mladší od mňa. Moja kolegyňa si našla super priateľa v 60-tke a úplne rozkvitla. Možné je všetko. Držím palce. 🍀

pa3q
3. jan 2022

@jana7843k treba si veriť a všetko príde k tebe samo.

elizabet173
3. jan 2022

@pa3q tak na to by som sa nespoliehala, Treba tomu ísť trochu naproti a treba pravidelný výskyt, čo je teraz ťažšie, ale nie nemožné

tetapetra
3. jan 2022

Môj otec raz povedal: keď sa chlap do 30 neoženi do 40 nezbuduje,nič z neho. U slobodných chlapoch to platí na 1000% Chlapi po 40, ktorí sú slobodní, sú divni. A že som ich poznala a aj poznám. A tiež mám kamošku 39r slobodná, tá by mohla písať knihu.

elizabet173
3. jan 2022

@tetapetra veď nemusia byť slobodní, nevšimla som si, že by to bolo podmienkou. A moja kolegyňa si slobodného takmer 40 ročného zobrala, majú tri deti, sú spolu už 14 rokov veľmi šťastní. Aj muž môže mať zábrany sa s niekým spoznať, vytvoriť s niekým vzťah po dvoch troch nevydarených

tetapetra
3. jan 2022

@elizabet173 skočilo mi to preč a nechcelo sa mi písať ďalší článok,že slobodného radšej nie. Ja neviem tých čo poznám ja sú divní to dvaja sú moji bratranci. A tiež mi stačilo čo rozprávala kamoška a kolegyňa. S chlapmi je to bieda. A hlavne keď máš 40 a užívaš mama hotel.

vilma7
3. jan 2022

Zoznámila som sa v 38, takmer v 39.

marseillefan
4. jan 2022

@tetapetra súhlasím s tebou... ak má chlap 40 a 22 rokov dospelosti mu nestačilo na to, aby si našiel partnerku, s ktorou by niečo zmysluplné vybudoval, tak ten muž nie je v poriadku. Ale to isté platí aj o 40-ročných slobodnáých ženách... jasné, určite sa nájdu výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo, ale 22 rokov proste nie je náhoda...

marseillefan
4. jan 2022

Autorka: áno, ženy to majú ťažšie... svedčia o tom aj informácie zo serióznych zoznamiek (teraz nemyslím Pokec, Badoo, Tinder), kde čím vyšší vek, tým je žien hľadajúcich vzťah viac oproti mužom. Dôvody:
- tí najlepší muži sú v dlhodobých vzťahoch
- určíté percento mužov preferuje mladšie partnerky (aj keby to bolo len 10 percent, tak tí muži potom proste chýbajú a 10 percent starších žien proste nemá voľných chlapov)
- muži umierajú skôr ako ženy

Ale to neznamená, že je nemožné nájsť si partnera... je to ťažšie, ale nie nemožné.

elizabet173
4. jan 2022

@marseillefan ja som bola prekvapená, keď som spoznala môjho súčasného partnera a jeho kamarátov, koľko je medzi nimi fajn mužov, ktorí nie sú vo vzťahu a mali po 40. Dvaja sú tak doteraz, jeden mal priateľku, skončilo to druhý nemal roky nikoho. Aj muž môže byť zranený z minulého vzťahu, roky ho nedokáže v sebe spracovať, je veľmi opatrný, lebo sa bojí ďalšieho sklamania. Ale súhlasím, že je to pre ženu okolo 40 ťažšie, no nie nemožné.

pa3q
4. jan 2022

@elizabet173 ja som nepovedal nech sedí doma. Z neba nič len tak nepadne. ak chce mať šťastný vzťah najprv musí byt šťastná ona sama. Ísť naproti niečomu čo ona nevie dať tak to nedostane. Čím viac bude siliť si lásku nájsť tým viac bude sklamanejsia a tým viac bude smutná preto nebude z nej bude vyžarovať smútok. A kto chce smutnu ženu?? Aj chlap potrebuje občas podporu ktorú taký človek nedá.

elizabet173
4. jan 2022

@pa3q to súhlasím, že mužov priťahujú ženy, ktoré sú spokojné samé so sebou a so svojím životom. Ale takou možno autorka témy je, to my nevieme. Tiež som našla životnú lásku, keď som ju vôbec nehľadala a na mieste, kde by som ju tiež nehľadala, no ak by som nechodila nikam, som bez šance

acrobaleno
4. jan 2022

Asi to závisí od toho, čo hľadáš. Ja mám skoro 35, ale problém som nemala, či na vzťah alebo úlet. Hlavne ide o to, čo vyžaruješ (viem, že to znie ako klišé, ale je to pravda).

pupavka1
25. feb 2024

@jana7843k no aj mna je to strasne depresivne hlavne ked poznam takych s ktorymi si rozumiem ( mili, inteligentni, starostlivi ) ale nechcu ma lebo nie som ich typ. Potom su len taki vseliaki vysoke ego, alebo klamari co sa tvaria, ze chcu vztah, len aby mali sex - zufalci. Dalsia katagoria su taki co vedia len urazat. Hlupaka nechce ziadna zena. Na internete katastrofa. Samota je strasne hnusna. Dobrych ludi je ako safranu, a chlapov o to viac.