Ahojte baby, momentálne s priateľom žijeme u nás (dom je môj), ale žije tu aj starý otec a moji rodičia... Nie je tu moc súkromia, preto sme si kúpili pozemok v tej istej dedine kde bývame teraz. Začali sme ho čistiť lebo bol strašne zanedbaný, všetko ok. Po čase prišiel priateľ s nápadom, že by si na ňom mohli jeho rodičia spraviť záhradu, kým sa tam nebude stavať. Oni bývajú v baráku vo vedľajšom meste... Nejak sa to neriešilo, len minulý týždeň sa ma pýtal, že čo mám v pláne.. ja som povedala že nič...A on že super lebo že prídu jeho rodičia na brigádu. Hovorím si že fajn aspoň nám pomôžu...Robili sme všetko ok... Večer sme si ľahli do postele a priateľ pozeral záhradné domčeky. Pozerám žeprečo pozerá záhradné domčeky... a on že babine a dedovi k nám na záhradu. Kukám že dobre. Tak som sa ho spýtala, že ako to plánuje.. a on že však tam budú mať záhradu a tam, kde teraz majú tam ju zrušia... Spýtala som sa, že či to tak bude aj ked tam budeme mať dom v budúcnosti a on že pozemok je dosť veľký, že prečo nie. Nejak mi došli slová ...Odvtedy sú medzi nami len hádky, lebo som si nepredstavovala, že ked si kúpime pozemon na náš domček, že budem musieť počítať aj s nimi. Ved práve preto sme kúpili dom, aby sme mali súkromie..inak sme mohli ostať tu. Tak ma včera postavil z ničoho nič pred svokru a že to chce vyriešiť, tak som mu povedala svoj názor , s tým súkromím a tak... začal mi vyčítať, že som sebecká a podobne... potom sa odul a pokračujeme v naše týždennej tichej domácnosti.
Je to také sebecké ked chcem aby sme v budúcnosti mali súkromie? ... Povedala som mu, že ked tam budú mať oni záhradu, mňa tam neuvidí ... je to drsné ale on sa so mnou o tom ani nerozpráíval ., čo považujem za dosť nefér... Ach potrebovala som sa len vyrozprávať, teda vypísať ...Ďakujem za prečítanie poprípade nejaké rady ako to dať do poriadku ... mám v hlave toľko vecí, že som to napísala velice obšírne ....Pekný večer
na Tvojom mieste by som urcite nepopustila. Ved zahradu svoju maju, mozu si chodit tam.
@timea7 Najhoršie na tom je to, že mňa sa nikto ani nepýtal. Rozhodol sa o tom sám. To pred tým boli reči typu, že ved tú starú záhradu vám fusrt vykrádajú bolo by fajn keby je tu na pozemku nejaký pohyb. Tak som si myslela, že tam budú kým tam nebudeme mať spomínaný dom.. a až ked ujo začal riešiť ktoré stromky si preťahuje som si uvedomila, že to nie súú rečičky len. Potom ten záhradný domček a včera pred svokrou zadrel, že ja som sa rozhodol, že tam tá záhrada bude...No buudiš ... Ja mám kde bývať. ale ten pocit ...ach
@maji182 ja by som nechcela priatela, kt ma problem sa osamostatnit.
Ale ak ho nekonecne milujes, tak by som mu na tvojom mieste rovno oznamila, ze teda nejdeme nic stavat, kedze aj tak skoncite opat s rodicmi... Vzdy lepsie zit u tvojich (tym mozes hocikedy bezproblemov povedat, co ti vadi).
@maji182 na liste vlastníctva pozemku figurujete vy dvaja? Ty a priateľ? Ak tam nefigurujú jeho rodičia, tak nemajú o ňom čo rozhodovať. Otázkou je, či mu naň neprispeli a teraz si vyhradzujú určité práva 😝 😝 😝 Ja osobne by som si asi pozemok s mužom, ktorý je len mojím priateľom nekupovala, ale to je len môj názor, jemu by som povedala, že o dôležitých veciach chceš rozhodovať ty s ním, nie on s jeho rodičmi a ak má pocit, že ich musí mať nasáčkovaných na vašom pozemku, tak ešte asi nie je natoľko dospelým, aby si s ním zvažovala spojiť svoj ďalší život. Maj sa na pozore, tento jeho prístup sa mi vôbec ale vôbec nepáči. Spomeň si, či sa už takýmto spôsobom niekedy neprejavoval, napr. vo výbere dovolenky, trávení víkendu a pod. Chápem, že tvoj pocit je hrozný, na tvojom mieste by som zostala bývať tam, kde si.
Stoj si za svojim, ked teraz polavis, bude aj dalsie rozhodnutia robit bez teba
@maji182 apeluj na neho aky mal vyznam potom krok zariadit si vlastne byvanie, ked sa vase sukromne o nic nezvysi, ale bude to rovnake, tak ako ste zili s tvojimi, tak budete s jeho rodicmi...to nie je ziadny rozdiel, preto ja by som bud pozemok predala nech si ide potom kazdy do svojho a dala mu zbohom alebo ked mu to sukromie az tak netreba mozete byvat tak ako predtym a zbytocne stavat a pozemok predat...ak nechces robit radikalne riesenia, tak pozemok este neruste, ale ty chod byvat k vasim, nech si aj on ide byvat kam chce a mozno mu asi zapne, co je dolezite....ak to nijak nepojde aspon vies, ze na vasu a len vasu buducnost nie je pripraveny...
Nezabudni Spolky čertové volky.
A po čase si svokrovci tam dovezú svoje deti, vnúčence od ďalších detí, známych, susedov z bytovky, kolegov z práce,popr. povedia, že ich čiastku bude dediť niekto z ďalších detí. A teba už načisto tresne. Teda mňa by určite. Tvoj mm. je bez chrbtovej kosti keď niečo takéto spravil.... 😒 😒 😒
@bonaqa2013
@peneloppe
@jeennyv
@apb
@timea7
@blackcrystal
Nie sme manželia, a na liste vlastníctva nefigurujem iba on ale stále vraví, že je náš a my tam budeme bývať a tak ...( momentálne ked mi niekto niečo povie, o tom pozemku odpovedám, že to nie je môj pozemok, nech si tam robí, čo chce )
A Žit míáme kde u mňa doma, ale ani tu nie je 100% súkromie a ako povedal trpí to tu už tri roky, pritom tu nikto na neho nič nevravel, moja mama varí aj jemu operie mu aj mu ožehí ked nemám čas ja ale väčšinou si to delíme ... A on ide vyprávať že tu trpí....A jeho rodiičia majú len chudatká im to stále vykrádajú ... katastrofa...Odvôvodnil to tým, že oni nič nemajú len byt jednoizbový ( do ktorého sa nasťahovali nedávno z trojizbového, na výber bol aj dom ale to neprešlo) a tú záhrdau, čo im ju stále niekto vykráda..pritom tam fakt nič cennejšie nie je. Švagriná má teraz nový krásny dom takže nepredpokladám, že sa tam bude zdržiavať. A priateľ je samostatný pracuje v AT hned po škole tam šiel... ale tiež sa mi nepáči ten vzťah mama syn, ona mu je schopná zavolať za den aj 5 krát ...čo mi tiež lezie na nervy ..a má viac múch ako každý ale to nechcem rozoberať... a ten môj pocit ste presne vystihli ..momentálne mám strach, že čo ak to bude takto dalej, že on povie a ja budem museť skákať prispôsobovať sa a dopadnem ako milión mamičiek aj tu na MK ako podpapučáčka s nulovým sebavedomím....Ale zase druhá strana ked sme samy úplne samy tak je super ľúbim ho aa nechcem sa s ním rozísť ale neviem no ...:(
@maji182 tak čo riešiš? Pozemok nie je tvoj, nech si tam ubytuje aj pol dediny! Povedz mu, že chápeš, že na svojom pozemku si môže robiť čo chce, ale ty tam bývať nebudeš. Na druhej strane on u vás súkromie nemá, otáčaj si to ako chceš. Mali by ste sa na pozemok vykašľať, kúpiť byt aspoň 50km od jedných aj druhých rodičov a začať spolu a sami, ak toto nedokážete, tak to nemá medzi vami zmysel. Keď ste úplne samy, je super a kde chceš byť s ním úplne sama? Vo vašom dome, kde sú ešte ďalší členovia vašej rodiny? Alebo na pozemku s jeho rodičmi? Ak nie je ochotný ísť niekde s tebou sám, tak potom si naozaj ďalšia adeptka na smutné témy na MK o pár rokov....
@maji182 nechcem vyzniet necitlivo, ale fakt neviem co riesis???? ist byvat niekam kde budu svokrovci (ked uz teraz ti jeho mama lezie nekonecne na nervy)? skratka by som sa na tvojom mieste neprestahovala, a ak ta priatel uprimne miluje (tak ostane byvat u vas alebo jeho rodicom necha spominany pozemok a pre vas zozenie dalsi)...
@blackcrystal
@timea7
Baby, ja som mu toto povedala že ja tam nepojdem ked tam budú oni. A chápem, že u nás súkromi enie je preto je ten pozemok ,len jeho bravúrny napad s rodičmi no...Práve kvôli tomu, že nie je môj a mám kde bť som veľmi rada...A nerieším len som to potrebovala dostať von zo seba lebo vybuchnem ..Uvidíme, ako to dopadne každopádne sa budem držať toho, že kým tam budú oni ja tam nepáchnem ...NEch si myslí aká som sebecká koľko chce aj zdúvať sa mže a zas ja mám dostatok hrdosti (zatiaľ) ked poár pretečie pôjdeme od seba ... aspoň ste mi ukázali, že nie ja som na hlavu ... ked nechcem aby tam boli oni Ďakujem
Ešte ma čil napadlo, že on to vyymslel, že budeme samy, že predelí ten pozemok na malú záhradu a pozemok a že oni tam nebudú stále ...ale teraz cez leto tam boli nonstp od rána do večera . a aj keby tam bol trojmetrový plot tak by som vedela, že sú tam apo čase by chodili na veecdko, umyvat ruky jest a podobne viem aké by to malo pokračovanie
dobre robíš,že povieš svoj názor ...a nepopusť,ide o veľa...zažila som niečo podobné a skoro sme svadbu zrušili pre bývanie,ale nepopustila som...mne to vyšlo 😉
Čo riešiš? dobre si povedala, najprv záhrada, potom budú mať kľúče od domu, veď kde sa umyjú aj na záchod si treba odskočiť a ani sa nenazdáš a svokra ti umýva okna a varí kapustnicu a gazduje v tvojej kuchyni.
@maji182 no nemas to lahke ☹ Ked sa teraz takto sprava, nie je iste, ako to bude neskor. Na tvojom mieste by som sa tiez bala, ze ak ho to teraz aj nachvilku prejde iba aby ta nestratil tak ked postavite dom moze vymysliet dovod preco chce aby sa tam jeho rodicia nastahovali. A to uz bude tazsie aj preto lebo das kazdu nasetrenu korunu do zariadenia niecoho co ani nebude na tvojom pozemku + mozno budete mat uz aj deti.
Taketo veci si fakt treba dobre vyjasnit predom. Drzim palce.
@maji182 žiadne predelenie pozemku, povedz mu, že ho máš rada, že chápeš, že u vás nemá súkromie, ale tak isto ho ty nebudeš mať s ním na jeho pozemku s jeho rodičmi, dokonca ani vtedy nie, keby ste boli susedia, ak je jeho mama taká, ako opisuješ 😝 😝 😝 😝 Že s ním môžeš skúsiť žiť, ale tak, že budete len vy dvaja a nikto vám do toho nebude kecať. Povinne si prečítaj všetky témy na MK o svokrách!
Ďakujem dievčatá musím to vyjasniť do predu a ked nie, pôjdeme fakt od seba nepotrebujem dopadnúť tak ako som písala hore vyššie. Keby len nebol tiež taký tvrdohlavý a hrdý ako ja bolo by to ľahšie ;) ale tak vyriešim to držte mi palce
@timea7 haha no už som čítala veľa toho a mám dosť ..dokonca som dbes pozerala film o svokre dokonale som sa tam videla.. i ked tá moja nie je až taká okatá naopak robí zo seba chúdiatko ..ale to je jedno jednoducho sa nedám .. poprípade môžeme byť spolu a nech on je tam ja tu ale to tiež nebude mať dlhé trvanie ...
a ešte niečo-jemu mi to nenapadlo rodičom tam zahradku zriaďovať,to svokrina robota 😠
@janinah tvrdí že ho to napadlo samého ale tiež mám pochybnosti :D ja to jednoducho len nechápem pritom nie je jedináíčik ako ja ... a sú na seba naviazaný ako nechápem ... napr. ja si s mamou nepotrebujem volať každý deň, ked som niekde napísem sms ze som tam a potom ked idem domov a tot vsio .... ale asi som nejaká chybná :D
@timea7 To asi nemá 😖 byt sme chceli v Rakúsku aj už bolo tak že si podáme o Gemeinde ale nejak si to on premyslel a zistil že je lepšie postaviť dom tu na SK ... a ešte mi povie že ja nemám nikdy problém len pri jeho rodičoch a to som len teraz pred včerom bola taká nasratá ze som im odvrkla doteraz som trpela všetky ich výmysli s ttým že som si len pomyslela svoje a pekne som pomáhala a šúchala nohami ...ale tak už som si dovolila na maminku no ...
@maji182 no dobry podraz od manzela, ti poviem :( timea ma pravdu, tak to ries
Povedz mu, že ty odchádzaš do bytu, lebo pre teba je pocit súkromia mimoriadne dôležitý a ak chce, nech si na pozemok nasťahuje celú rodinu, ale ty nemieniš mať na svojom pozemku stále za zadkom jeho mamu, to naozaj môžete ostať bývať tam, kde ste. Nemala si vôbec súhlasiť so žiadnou záhradou pre svokru 😒 😒 😒 Neboj sa stáť si za svojím, ak sa nezhodnete v tomto veľmi dôležitom momente, prehodnotila by som, či toto je naozaj vhodný partner na život...tvoj priateľ totiž rozhoduje aj za teba, ale bez teba, dohodol sa s tvojími rodičmi na brigáde skôr, ako ste sa dohodli y dvaja....