Je podľa vás môj muž toxický?

16. dec 2023

Baby, dnes tak premýšľam nad všetkým a spájam si to keďže som to vždy brala ako ze je taky. Dnes cely deň hľadal nejaké CD hry, áno síce pritom upratal povalu. Poobede už tam skončil a nieže by sa šiel venovať deťom, zas ho hľadal v obývačke (mame dve malé deti dvojročné),proste nula bodov ze by ich obliekol okupal, pre balil, zuby umyl, večeru dal, len seba riešil. Potom ma obvinil ze sme ho vyhodili, že on si ho kúpi nanovo, 30eur zas za ti vyhodí a ešte platiť nejaký server k tomu 120eur rocne. A trraz keď uvažujem, tak vždy myslel a mysli na seba. Ideme s deťmi na výlet niekde, lebo doma byt on nebude, že to je nuda, ale pritom fakt keby sa o tie deti stará tak ma co robiť, a aj vo s nimi ísť. Ale na výlet ich vyxhystam ja, všetko oblečiem, jedlo a iné, kým on rieši seba, svoje veci. Trvá mu to najdlhšie a ešte sa urazí ze ho naháňam, ked nechcem aby deti dlho čakali a výlete tiez je väčšina na mne, keďže on fotí a rieši zas seba. Keď sa niekde pristavime s deťmi alebo im dlhšie trvá kým tam vyjdu, lebo po ceste si obzerajú niečo, ma s tým problém, proste program chce podľa neho. Domácnosť je momentálne na mne, ale keď ho o niečo poprosím alebo vidí ze je bordel, urobí to ale musím počúvať ako to stále robí a musí robiť všetko o ohľadne toho a ako to ze pri dvoch deťoch nestíham. Keď ich strážil, teda hral sa s nimi, lebo vtedy okolo deti veci robím aj tak ja, tak mi vyčíta ak si na chvíľu sadnem k mobilu a čítam články.

mikadooo
16. dec 2023

No, treba si to vydiskutovať 🤷. Môj má tiež také ťahy, ja potom pobrblem, pofrflem, pokričím a on sa zas unormálni... Ak si to stále brala akože všetko ok a v pohode, tak prečo by mal niečo zo svojho správania meniť 🤷. Treba sa porozprávať, že ti to vadí a že to chceš zmeniť. Napríklad to cd by som mu hneď vyhubovala, že čo si to dovoľuje tvrdiť že ja mu vyhadzujem veci. Ale tak ako vravím, u nás sú proste tie hranice nastavené ináč... Aha a ešte niečo - ja viem SAKRA DOBRE chytať za slovíčka, nech by skúsil povedať, že on musí chudáčik robiť všetko, hneď by som mu predložila zoznam, čo všetko neurobil a to len za dnešný deň.

autor
16. dec 2023

Aj keď on sa chce o niečom rozprávať, mňa aj keď to nebaví tak ho počúvam, aj keď robím niečo iné, napr čítam, tak aspoň nadviažem očný kontakt a fakt počúvam. Ja keď mu niečo vravím tak ani ne odtrhne oči od PC alebo co, a ak ho daná téma nebaví, normálne mi to povie, že nech sa nebavím o tom ze je to preňho strata času. A už keď sa aj normálne dakedy bavíme, tak ho to po chvíli omrzí a povie ze no nič, poďme dačo robiť (rozumej každý svoje napr) a je koniec.
Stále narieka ako napr budú tieto Vianoce o ničom, lebo deti, že on nebude môcť zas celé dni kukať TV ale riešiť ich, o vikendoch to isté, že sa nevyspi lebo deti a ani nikam poriadne nemôže ísť. A pritom on ráno vyspava, zatial co ja riešim deti, on chodí kade tade, zajtra zas ze on pôjde do kostola a pod na z neho nič nebude, ale keď namietnem tak ho obmedzujem vo viere. Doteraz nechodil kvôli mne, lebo nechcem aby bolo ohľadom deti všetko na mne, ale aj tak je. Keďže on vždy povie ze načo budeme dvaja doma, že však on môže ísť niekde, ved deti aj tak mňa chcú len zatial

dzejn80
16. dec 2023

sebec

autor
16. dec 2023

@mikadooo ako ved nie som pútka, nastavujem hranice, len ma nebaví furt to riešiť také veci, a počúvať jeho frflacky. Zďaleka nerobí to co robím ja doma ale frfle akoby každý deň musel upratať a variť. Aj deti strčím ho s nim do izby a nech je s nimi ale potom sa to na počúvam ako sa šiel pretrhnúť pri nich a ja som si mobilovala čítala a nerobila poriadky

autor
16. dec 2023

@dzejn80 ja to tam už tiež teraz vidím,ze vždy len na seba mysli a mam pocit akoby deti bola len taka príťaž, že ok chcel ich ale len pre ten pocit ich mat lebo to tak majú vsetci.) mam chuť sa na všetko vysrať, riešiť len seba a deti, venovať sa sebe aby sa v tomto nezblaznila.

mikadooo
16. dec 2023

No a? Tak povedz že hej... A čo? Len ty môžeš mobilovať počítačovať či čo? Ja by som napríklad s ním na výlety nechodila, keď sere na deti. Sorry, tak nech si ide sám a ja si pôjdem s deťmi tiež sama inde, kde budem mať pohodu a nie súriť deti za tatkom, aby ten bol spokojný. Na čo si vlastne robil deti, keď mu teraz tak hrozne prekážajú? Juuuuj pri mne by veru nemal ružový život...

milanemila
16. dec 2023

Noo tvoj muz nie je toxicky iba sebestredny debil 🤷🏼‍♀️

deedol
16. dec 2023

z toho, co pises, mam pocit, ze on tie deti nechce(l) a len ho otravuju. lebo hadam si nemyslel, ze zivot pred detmi a po detoch je rovnaky... je mi to luto, lebo deti to vycitia.

autor
16. dec 2023

@mikadooo akí ved ja rada idem niekde, keďže nesoferujem tak by sme išli asi len tu po okolí. Ale tak on si rieši seba a ja do hľadám na dve malé deti a to pri takýchto malých musím mať aj oči na zadku keďže každý si ide inde a chce robiť svoje. Ako aj keď mu ich dám na starosť jedného, tak zrazu v zoo napr že ide odfotit a medzi tým dieťa si ide svoje a on to neregistruje, na hrade mal strážiť jedného lebo tam boli aj schody a zas si fotil a dieťa vošlo k exponatom,potom som zas ja riešila dve deti a z hradu som mala nič. A keď dieťa náhodou plakalo ze tam nechce byť, alebo ze chce bežať, tak bol nervy ze si to nepozrie.

hipuska
16. dec 2023

Ani ja si nemyslím, že je toxický. Len je proste sebec. A bohužiaľ, už sa nezmení. Ale zase, treba si to dajak rozdeliť. Napríklad , výlety tiež chystám iba ja, organizujem iba ja ( môj mm robí zase ine veci). Podľa.mna, musíš jasne definovať svoje požiadavky, čo od.neho ocakavas . Niektorí chlapi sú jak.male.deti

autor
16. dec 2023

@deedol no to mu aj poviem, vtedy to popri, ale cítim to, že mu proste vadí ze on nemôže robiť podľa seba veci. Ale chce mat taky život ako pred, len reálne aby som sa ja o to postarala, ja ich riešila a on reálne nezmení nič. On nechápe keď ja niekde odmietnem ísť s deťmi, lebo jemu to pride ze však v pohode, ved napr na oslave si posedi, alebo v kostole ale ja tam som ako taká stíhačka xco len beha a rieši a ani si nesadne poriadne a ak hej, tak zas len deti udržať aby sedeli a nič nezhodli...

autor
16. dec 2023

@hipuska ved napr nachystám ja, ale očakávam ze on sa rýchlo pobali a oblečie a nie aby mne s dvoma deťmi to trvalo polhodku až hodku a jemu samému dve,a aj to sa naserie ze ho naháňam.
Navariť navarím, ide mi to rýchlejšie ako jemu, ale riady upratať to je už plno kydov okolo, ako som to mohla popri varení upratať a nie čítať.

0silvia0
16. dec 2023

Mne pripada tvoj muz ako asperger, akoby sa nevedel automaticky zaradit do rodinneho fungovania.
Nepripada mi, ze to robi zamerne a zakeracky ako taky narcis..

deedol
16. dec 2023

ani neviem, co by som poradila. mam pocit z tvojich prispevkov, ze ty sa aj snazis komunikovat, ale aj tak sa nic nemeni :( ked mu povies, co by si od neho potrebovala a ako by sa to dalo zariadit, ako reaguje? a ako to mali nastavene jeho rodicia? lebo mam pocit, ze on ma take nejake nastavenie, ze zena robi vsetko okolo domacnosti a deti a muz nemusi nic. (taka ta "tradicna" vychova, vies.)

reanda
16. dec 2023

v partnerstve posobi toxicky, pretoze zjavne vobec nie je stavany na partnerstvo a rodinu.. nie je to pre neho..

autor
16. dec 2023

@0silvia0 akože ja som čítala alebo počúvala o narcisoch, a toxických ľuďoch. On vyrastal v toxické rodine, jeho mama total hrozna povaha. A tam bolo také, že aj pri starostlivosti si vyberie len to dobré a to náročné nerieši, nechá na druhého rodiča. A to mi prišlo také ze však aj u nás je to také, že on len sa s nimi zahrať a aj to vtedy ak nekricia a neburaju mu to, ale inak zvyšok riešim ja. Aj to hidkedy povie ze však zapneme im TV a budeme mat pokoj od nich, že tak sa to robí, že budem ešte rada keď tam budu sedieť. Lenže ja som proti TV kým sú taký malý a ani ich tam neplánujem odkladať, však sunto moje deti, nepotrebujem ich odkladať pred tv,

autor
16. dec 2023

@deedol jeho mama všetko robila, aj na všetko frdlala ako on teraz frfle, jeho otec do krčmy radšej alebo pred TV,lebo aj keď niečo urobil nikdy to nebolo pre ňu dosť dobré a kritizovala ho za to. A muž tiež napr na vianoce len TV kukal doma a jeho mama piekla, varila, pratala a on jej občas pomohol (rozumej osupal čosi, priniesol) ale inak co nepovedala neurobil. Obskakovala ho, že mu raňajky, večere nosila do izby, aj do roboty jedlo chystala (pracujú spolu). Ja to nerobím, jedlo si chystá sam z toho co je navarene, aj navaril dvakrát, ale len keď som ho poprosila, dlho som prosila,.

0silvia0
16. dec 2023

Tak tazko posudit, ci je on narcisticky alebo len pohodlny a lenivy. Ty ho poznas najlepsie. A kym ste nemali deti bol iny?

autor
16. dec 2023

@deedol aj keď dakedy dačo odomna chcel, napr pozrieť si film alebo zahrať nejakú h ru alebo ísť do kina na niečo co mňa nebaví, tak keď som mu povedala ze chcem sa teraz venovať sebe, napr cvičiť alebo len tak si čítať, alebo aj mobilovat, tak sa urazil a vyčítal mi to. Len ja mam toho voľného času malo, a dakedy ho chcem stráviť aj podľa seba, večer keď navarím a aj si za cvičím je 9 a musím ísť spať potom aby som ráno dokázala fungovať, lebo potom som nervozná na deti a to nechcem,

autor
16. dec 2023

@deedol aj keď dakedy dačo odomna chcel, napr pozrieť si film alebo zahrať nejakú h ru alebo ísť do kina na niečo co mňa nebaví, tak keď som mu povedala ze chcem sa teraz venovať sebe, napr cvičiť alebo len tak si čítať, alebo aj mobilovat, tak sa urazil a vyčítal mi to. Len ja mam toho voľného času malo, a dakedy ho chcem stráviť aj podľa seba, večer keď navarím a aj si za cvičím je 9 a musím ísť spať potom aby som ráno dokázala fungovať, lebo potom som nervozná na deti a to nechcem,

miskakyska
16. dec 2023

... takže máš deti tri🙄

autor
16. dec 2023

@0silvia0 bývali sme v garsónka, eeraz mame dom, ale nemáme až tak veľa roboty okolo. Vtedy mal veľa času na seba, na PC, šport, kino, filmy, kamarátov a aj sme spolu chodili. Len na výletoch nás nik neobmedzoval ak to tak nazvem, nikomu sa nemusel prispôsobovať. A v garsónke, keďže sme boli veľa v práci a mimo, nebolo toľko roboty, ale keď som povedala, tak povysavaf, umyl, dal prať, povesal ale dakedy s frflanim.

minenkak
16. dec 2023

Neočakávať,že spraví podľa teba, prvá chyba.Dedi mu nechávajú samému doma bez pardonu a nech ťa netrápi,že picuje,alebo mu není niečo po chuti,ty si tiež není stále spokojná a začni šoférovať a nečakať na neho.Oznamovat ,neprosiť ale zas nerozkazovat

autor
16. dec 2023

@miskakyska hej, dve zlaté malé deti poslušne a jedného rozmaznaného pubertiaka, ktorý mi zere nervy 😂😂😭😭😭

autor
16. dec 2023

@minenkak keď mne je ľúto tých detí potom, že načo budú a nim keď iba frfle na nich keď plaču, alebo behajú a není po jeho.
A o šoférovaní to není, vieme si zájsť na buse napr do materského centra cez týždeň keď je v práci, tam si viem oddýchnuť parádne, alebo bušom do parku alebo na farmu u nas. Ale na taky výlet s deťmi ísť niekde dalej, alebo aj na tu farmu ísť sama, tak to tiež len deti striehnem a behám z jednej strany na druhú za nimi, ale twesim sa keď budu väčšie a už to bude parádne, pôjdeme si sami niekde vlakom, bušom a pešo a bude to s nimi jednoduchšie a nebudem sa na neho spoliehať

minenkak
16. dec 2023

Ako deti sa musia učiť,že nebude vždy dobre a muž má povinnosť sa o deti starať,tak žiadne ti je ľúto deti, zvyknú si po čase obe strany . Ľutovať deti keď sa im nič nerobí a to je načo dobré

kubkovamama
16. dec 2023

A si mu priamo bez úsmevu povedala ako tá to trápi, bolí, ubližuje?Všetky vieme,že keď niečo od chlapa chcem,treba mu to po lopate povedať.Ale toto nie je,že chces aby umyl riad.Moj tiež má obdobia,keď má veľa starosti a v strede rozhovoru je úplne inde,ani si nevšimne,že už nič nevravím.Ale vie si svoje mimoňske obdobia priznať a potom sa zas vie povenovať a ja už si po blbych vzťahoch nič nenechám,poviem aj škaredo nech má jasno.Ja by som ho posadila oproti sebe,povedz mu,že takýto život ťa nebaví a ty si silná,samostatná žena,čo ale potrebuje oporu silného a inteligentného chlapa a deti potrebujú zábavného a DOSPELÉHO otca.A pokiaľ sa on na tú rolu necíti a nedokáže s tebou držať krok,zariadiš sa podľa seba.Vstan a chod si po svojom.Ani by som nečakala na reakciu.Nech si domýšľa a boji sa ako to bolo myslené.Nasledujuce dni budú podľa teba,tzn.ides sama si kúpit niečo na nervy,čokoládu,topánky,čokoľvek.Dalsi deň pôjdeš fitko,zabehať si.Dalsi k mame,ku kamoske.A pokračuj,hocičo budeš chcieť.Az bude robiť cirkus,ignoruj.Deti sú jeho a to,že je chlap neznamená,že sa má starať menej ako žena.Jasne, adekvátne tomu,koľko času strávi v práci.Ale my môžme a oni to nevedia?Rodičovstvo nemusí vedieť,on predsa je rodičom

minenkak
16. dec 2023

Presne ako @kubkovamama napísala,oznam idem a choď a nerieš nech sa rozčuľuje a s kľudný hlasom treba oznámiť,že aj on je rodič

minenkak
16. dec 2023

Sa chcem opýtať,že čo zle sa deťom deje, keď ti ich je ľúto,keď sú s otcom

autor
16. dec 2023

@minenkak kričí po nich a uráža ich. Keď sú dobré, tak paráda hraje sa, smejú sa a keď je zle tak vyhráža sa a uráža sa ak ich neprinuti k spolupraci