Je normálne, že manželova sestra ma psychicky týra? Prinesiem svokrovcom pagáče, koláče, hodí ich sliepkam. Idem okolo kurína a sú tam vyhodené moje čerstvé koláče. Keď okolo mňa prejde, utrúsi poznámku typu "kedy sa tu už konečne vyčistí vzduch", naráža do mňa, neustále má rôzne takéto prejavy. Dáva mi najavo, že u nich niesom doma, že som cudzia a nemám tam čo robiť, napriek tomu, že som s manželom 10 rokov. Poraďte mi. Nikto si ma nezastane, lebo to častokrát nevidia, alebo chcú pokoj v rodine a nechcú rozpútať hádku. So svokrovcami mám pekný vzťah, sú mierumilovní.
@halienka Stretávame sa u svokrovcov. Muž vie o tom, má na ňu názor, ale jej zbytočne budeš dohovárať, nič sa nezmení. Len bude v rodine krik.
Nechodila by som tam, len pózovala svokrovcov k Vám.
@pribinak Ale ja tam rada chodím, deti tam milujú chodiť, my bývame v byte, chodíme si tam oddýchnuť, čo to porobi v záhradke, deti vybehať, v lete do bazénu, tráviť čas so starkými. To je iné ako keď oni prídu k nám do bytu na hodinu...
Nenosila by som tam nič, ak chceš napiecť, pozvi proste svokrovcov k vám a hotovo. Ju si absolútne nevšímaj. Tiež poznám také tipy, že je s nimi neradno niečo riešiť, keďže si v žiadnom prípade nič nepriznajú. Proste sa tvár, že je vzduch
@tehotna40 Ona k nám ani nechodieva. To je ťažké takto, svokra povie vždy "veď prídite vy"
@darinka_klasova fakt tam rada chodíš? Svokrovci sú úplne slepí? Alebo majú 92 a 93 rokov a stareckou demenciu, že nevidia čo ich dcéra stvára?
Treba jej poriadne vyčistiť žalúdok , nech vie že si to nemá čo dovolovat
@darinka_klasova a švagriná je mužova sestra a býva u rodičov?
Prides mi aj ty taka mierumilovna a mozno aj utiahnuta.. take zeny ako švagrinka su parazity, ktoré si na nekonfliktných povahach dokazuju nieco. Raz by mna drgla, alebo utrusila poznamku, tak by som ju postavila pred hotovu vec, nie s krikom ale asertivne. " aky mas so mnou problem? skus povedať, mozno na tom budem vediet zapracovať, aby sme mali lepsi vztah" zaručujem ti ze švagrinku picne, lebo necaka, ze ju budes konfrontovať. Odrazu nebude mať slov a nebude mať žiadny problem.
@darinka_klasova a ona býva u svokrovcov? Alebo tam tiež chodi len na návštevu?
@pribinak Ano, rada, deti sú šťastné, ja so svokrovcami mám pekný vzťah a nikdy mi neublížili, takisto deti ich milujú.
ja by som sa na nej verbalne tak vysantila, ze by sa uz ani nepozrela mojim smerom 😁
Tyra ta, lebo sa nechas. Skus sa nad to povzniest, choru hlavu neprerobis. Ak ma pripomienky, treba jej ostro povedat, ze ta jej reci nezaujimaju a ze ju nebudes pocuvat a prestat si ju vsimat. Ked ma problem sama so sebou nech ide k lekarovi. Co ine by sa dalo robit?
@darinka_klasova Inak nechápem ako niekto rád chodí niekam kde ho týrajú......
uz davno by som tam nic nenosila! a teda nechat do seba strkat?? to si fakt nechas? Co si nechas, to si dovoli. A zrejme si dovoluje aj k rodicom. Zrejme by som tam nechodila a volala starkych k sebe. Alebo sa cez to povznes a ries len starych rodicov.
@darinka_klasova a ako reagujes ty na utoky od svagrinej? Sklopis usi a neriesis?
Chova sa k tebe takto, pretoze jej to dovolis. Treba ju uzemnit.
@darinka_klasova Ty prinesies kolace, das ich svokre, alebo obom, proste vidia ze si doniesla, chcu si z nich dat a pride ich dcera a vytrhne im z ruky a vyhodi?
Cize oni vedia ze ty si to pre nich priniesla a vedia ze dcera to berie a vyhadzuje a aj tak nic nepovedia? Ani svokrovci ani tvoj manzel?
Ich dcera tam byva, ci tiez len chodi na navstevu vtedy ked vy?
@darinka_klasova no prve keby ze vidim kolace co som upiekla, tak idem za svokrov a ukazem jej to - ze to bolo pre nich a ich dcera to vyhodila. Mozno by sa svokre otvorili oci a urobila by s dcerou poriadok a ak nie, tak by som uz nic nepriniesla a obmedzila aj chodenie ku nim. Ak tam svagrina byva, asi sa boji, ze budes mat naroky a pod. pri dedictve...
No svokra raz už za to urobila cirkus, ale deje sa to znovu a znovu. Ona tam byva ešte u nich.
No ja by som svagrinku pekne chytila pod krk a vysvetlila jej ze si nezelam aby mala na mna narazky a robila to co robila. Pekne osamote medzi styrmi ocami. Vyhrozila by som sa jej, hadam si nenecham skakat po hlave len tak bez priciny
@darinka_klasova Cize svokra raz urobila cirkus, ale inak jej je to jedno, ze ty prides povies, ze tu som vam doniesla pagace a ked si svokra o 5 minut ide dat, tak uz nie su? Nepyta sa kam zmizli kolace? Lezie to z teba ko z chlpatej deky...
Tak bud nic nepec, alebo ked napecies a prinesies, tak to maj vkuse na ociach, nech si svokrovic rovno vezmu a zjedia a neodid od tych zvysnych, nespust ich z oci. A co svagrinej nic nepovies? To ty si nechas skakat po hlave, manzel sa tvari ze nic, svokrovci sa tvaria ze nic? A svagrina is robi doma co chce a nikdy jej nikto nic nepovie?
@darinka_klasova to je strasne primitívne správanie. Ja by som jej to vytmavila. Pozbierala by som tie pagáče a ukázala svokrovcom aj mužovi. Ze si ich robila pre nich a pre deti. A nech sa spamätá lebo nabudúce skončia v psej bude jej topánočky alebo bundička.
Nenechaj si ničiť deň takou vypatlanou chuderou. Urobila si jej niečo? Ma dovod?
Baby, čo sa tam budú bit? Odhadzovať dajakým pagacmi? Alebo budú si veci hádzať do psej búdy?
Toto by chcelo tvrdú reakciu aj od muža, aby sete jasne a stručne vysvetlil, že si do jeho manželky dovoľovať nebude
Strašne čudné rodinné vzťahy. Svokrovci vidia čo robí ich dcéra a sú ticho. Na akú gutu s prepáčením tam dookola nosíš koláče ktoré ti vyhodí a ostatným je to jedno? Prepáč, ale robíš zo seba blbca. Švagrinej by som vyčistila žalúdok a nakričala na ňu v kľude aj pred svokrovcami. Horšie to byť určite nemôže lebo podľa mňa je to už aj tak dosť zlé keď ťa majú totálne na háku 😳
notmalne to urocte nie je! zaujimalo by ma co na to tvoj manzel, ze sa k tebe takto chova jeho sestra? keby sa moj brat choval takto k mojmu muzovi tak by som ho velmi rychlo upratala
a ona vás navštevuje? A čo muž na to?