Ahojte, mam 28 rokov, pracujem, bývam s rodičmi. Chcem sa spýtať je toto normalne ??? Keď niekam idem, musím rodičom povedať kam, kde, s kým idem, načo idem.... keď sa zdržím dlhšie príde mi správa že mám ísť už domov lebo na druhý deň vstávam do prace, keď sa zdržím v práci príde mi sprava ci ešte pracujem... strašne ma to vytáča a berie mi to slobodu
@ckocka momentálne sa mi to nedá, nakoľko po pri práci aj študujem...
Keď sa nedá, tak sa nedá.
Pre rodiča vždy budeš malé dievčatko co treba chrániť. Mohla by si sa nad to povzniesť a nezatazovat sa malichernistami. Posli naspäť SMS, že si v poriadku a prídeš neskôr.
Rodičom vysvetliť, že si dospelá žena, svojprávna a nemusia sa už o Teba báť. Ze ak by si mala nejaký problém, určite sa im ozveš. Ak to nepomôže, tak musíš vydržať keďže si na nich pravdepodobne odkázaná a musíš držať ,,hubu a krok"
A uz si sa voci tomu niekedy nejak ohradila? Ja by som na to jednoducho nereagovala. S kym ides? S kym chcem, som dospela. Prid domov, lebo vstavas-dakujem, viem aj sama, pridem, kedy uznam za vhodne. Rychlo hladaj moznosti osamostatnenia sa.
Len u nás je to tak, ze mam niekedy už aj zakázané ako.keby som malé decko
Aké máte finančné usporiadanie, platíš svoj podiel?
Platíš aj nájomne?
Baby chcete povedat, ze aj keby tam byvala zadarmo, tak ju mozu rodicia drzat ako vo vazeni? To snad nie
Tvoji rodicia si asi myslia ze potrebujes dohlad ked sa 28r zena nevie osamostatnit. Spravaj sa ako dospela, nebudu sa k tebe spravat ako k decku.
@maranta_leuconeura Nie, možu ju vysťahovať ak na dome nemá majetkový podiel.
@ckocka koho by potom sekirovali? 😉 Su typy ludi, ktorym to presne takto vyhovuje. Ked od nich odide, nebudu mat uz ten pocit moci a kontroly
@maranta_leuconeura Ja ich nepoznám, ale asi teda autorku niečím držia v šachu, keď stále poslúcha.
@dominika1988 Inú možnosť má dospelý človek vždy.
Priznám sa,i ja som pri mama,tata krepcila do 28 rokov,ale toto mi nerobili,hruza veru. No a mala som uz byvalu koleginku,co ako malé dievčatko prekonala chorobu,a to spustilo u jej rodicov az šialenú starostlivosť, cize ona aj v 30 rokoch bola u nich, každého frajera odplasili. Uz rok je odstahovana,pre istotu isla na druhú stranu republiky.
Same vyhovorky, pokym byvas u rodicov, tak si male decko, a teraz sup spat lebo zajtra ides do prace…
Nie je to normálne ale čiastočne pochopiteľne. Každopádne keď pracuješ a môžeš si dovoliť podnájom alebo izbu...chod do toho. Je to životná skúsenosť.
jáj no, niečo podobné stváram synovi... 😉
@deti95060810 milé ze ste si to priznali. Otázka znie prečo to robíte. To by mohlo pomôcť slečne co písala príspevok. Taka sonda do hlavy rodiča ;)
@ninka297 nebodaj od svojho priateľa/manzela
Môj už teraz manžel bol chlap pred 30tkou a keď neprišiel do 2 v noci domov, mama ho vymkla z bytu a mal smolu 😅
Ja som mala to isté doma a vieš čo? Nikdy mi to neprišlo cez čiaru... 🧐 Vždy musela mama vedieť kde som, čo som, s kým som a kedy prídem. Aj keď som prišla v noci, tak prvé bolo potichu nacupitať do spálne a ohlásiť sa. Až vtedy mama kľudne zaspala.
Jej domácnosť, jej pravidlá. A keď sa tak spätne pozriem, kde sú tie "kamošky" čo sa mi smiali, ktoré od 18tich si robili naozaj čo chceli a rodičia na nich zvysoka kašľali... 🤔
A vieš čo? Budem presne taká istá, keď bude dcéra veľká... 🖐️
A riešenie? Ak sa ti nepáčia mamine pravidlá, vytvor si svoje vlastné vo svojej vlastnej domácnosti 😉 a dovtedy buď rada, že nemáš rodičov typu, máš 18 - padaj z domu - staraj sa o seba 🙄
Nie je to normalne. Takyto rodic zabudol odstrihnut pupočnú snuru a diriguje dietatu cely zivot. Nie normalne,aby rodic sedel na mobile a sledoval hodiny a ak sa nevratis na minutu presne,uz zistuje,kde si.
Neviem, v dnešnom svete mi príde normálne povedať ľuďom s ktorými žijem kam idem a kedy približne sa vrátim. Aj keď si dospelá budeš navždy ich dcéra o ktorú sa boja. Na druhej strane, posielať SMS aby si šla domov lebo vstavas do práce mi príde príliš. Skúsila si sa s nimi porozprávať - kľudne bez hnevu a vysvetliť im že ťa to obmedzuje?
Slobodu si vykúpiš samostatným bývaním.