Je normálne aby 31 ročný chlap do vedľajšieho bytu nasťahoval mamu?

maminuska
21. jún 2011

Dievčatá chcem sa Vás opýtať na Váš názor či je všetko normálne ak 31 ročný chlap si dá postaviť dva byty a do jedného naplánoval si nasťahovať mamu? Ešte aj tie byty spriechodnil. Je to opičí syndrom alebo len nezrelosť a neuvedomenie si následkov?
Vnímam to len ja ako niečo no povedzme neštandardné ?

bambi2
21. jún 2011

pre niektorych to zrejme normalne je ak tak urobia... oni to vnimaju, vidia a chapu uplne inak ako my ich zeny... 😉

sjuzi
21. jún 2011

Prečo ťa to trápi? 😕 Pokiaľ sa ťa to bytostne nedotýka, tak ja by som to neriešila. Človek nikdy nevie, aké vzťahy má tá ktorá rodina. Možno mama je chorá, potrebuje dozor, alebo žije sama alebo proste im to tak vyhovuje, rozumejú si... 😉
Viem, na čo narážaš - vzťah svokra - nevesta - ale opakujem, to je jeho/ich vec... ja by som to hneď neškatuľkovala do "mamičkinho maznáčika", či opičieho syndrómu... 😕 😅

xlucia
21. jún 2011

nie je to v ziadnom pripade normalne. len si do svojho bytu dovedie zenu a prvy krat im tam nabehne mama, potom mu to dockvakne ale uz bude neskoro.
byvat vedla seba ok, ale ved existuje zvoncek, prip. v pripade dovery sa daju kluce, ale prepojit takto byty rozhodne nie

zajo79
21. jún 2011

bodaj by sa o mna deti tiez tak postarali...ale asi ma skor supnu do starobinca 😀 😀

trinity525
21. jún 2011

podla mna to je ich osobna vec 😖

mia258
21. jún 2011

Ak budú aj napriek malej vzdialenosti rešpektovať svoje súkromie, tak problém nevidím 🙂

Len teraz neviem, či ide o niekoho úplne cudzieho alebo sa to osobne týka teba a tvojho manžela? 😕

prasiatko30
22. jún 2011

ono nie, ze by som bola zastancom toho aby svokra bola kazdy den v kuchyni v hrncoch ale zalezi od vela faktorov - svokra ma aj ine deti, alebo deti ktore byvaju v tom istom meste? je chora? je uz starsia? lebo ono to moze byt aj tak, ze je lepsie ju mat pri sebe pokial neskor bude potrebovat pomoc alebo teda na nu dohliadnut - viem pre nevestu to znie strasne ale pre syna, ktory vie alebo tusi ze sa neskor bude musiet o svoju matku postarat v starobe je to velmi prakticke.

samozrejme bude to ovela lahsie ak sa stanovia urcite normy a budu sa dodrziavat

buffinko
22. jún 2011

kamoškin manžel si kúpil ešte za slobodna byt vedľa svojej mamy, po svadbe v ňom býva aj kamoška. babka je blízko, takže nie je napr. problém so strážením detí a podobne, zároveň tým, že žije v osobitnom byte chodí len na návštevu, nie je súčasťou domácnosti...neskôr, keď sa bude treba o ňu možno trochu postarať, nebude treba chodiť cez polku mesta...v ich prípade to funguje veľmi dobre. závisí od ľudí, babka nie je "vlezlá", že by im tam sedela nonstop, zoberie deti von, dá si potom kafe a ide domov....

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annaopialova
22. jún 2011

pokial vam nebude zasahovat do zivota netrap sa potom ak by sa zacala moc starat tak potom zakroc inac to nevidim

poleva
22. jún 2011

ked tie byty spriechodnil tak to nie je normálne,mne by to vadilo...

andysok
22. jún 2011

Zijeme s muzom v dvojgeneracnom dome, mame sice z povale urobeny samostatny byt ale spolocny vchod, manzel by nikdy z domu neodisiel ........ja to vnimam ako uctu k rodicom, viem co prenho v zivote urobili, tiez to beriem ako podakovanie za neho , i ked mi lezu na nervy co je normalne......ale myslim ze dobreho rodica si treba uctit, ja som takych nemala.... mozno preto

bodka13
22. jún 2011

môžem sa spýtať aj ja niečo ?
Je normálne keď si 31 ročná žena dá postaviť dva byty a do jedného naplánovala si nasťahovať mamu? Ešte aj tie byty spriechodnila. Je to opičí syndrom alebo len nezrelosť a neuvedomenie si následkov?

Neviem ako vám,ale mne to príde úplne to isté,ale keďže by to bola matka ženy tak by sa to neriešilo len preto,že chlap by sa pravdepodobne nad tým toľko nezamýšlal 😉
...a spriechodnené byty? treba si stanoviť pravidlá,kedy sa tadiaľ bude chodiť 😉

staronova
22. jún 2011

Je to úplne normálne, ak sú všetci zainteresovaní normálni.

kassandra25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
edulkobaby
19. nov 2012

Normalka. Kedysi bezne frcali dvojgeneracne domy, dole svokrovci, hore mladi...Aj my taky mame, dole byvali rodicia mojej mamy, hore my. Zaklad bol, ze sa respektovali zasady sukromia a ze sme vsetci spolu dobre vychadzali.

rora
19. nov 2012

Mne je len trosku divne to spriechodnenie bytov... ak su byty vedla seba tak by som to takto neriesila... predsa len, svoje sukromie treba mat...

andreah25
19. nov 2012

No, či je to normálne alebo nie, neviem posúdiť, no poviem svoj názor z môjho pohľadu:
- nevidím nič zlé na tom, mať byty vedľa seba. Určite sa chce o svoju mamu v starobe postarať - čo je na tom zlé...
- samozrejme ale by som nesúhlasila so spriechodnením bytu, pretože tie dvere - to je akoby ste bývali v jednom byte - čiže pre pár to nie je práve najlepšie - viem z vlastnej skúsenosti, keď sme s mm bývali u mojich rodičov
- ak však ale budú určené pravidlá na prechod medzi bytmi a bežne budú tieto dvere zamknuté - nemám nič proti - ono totiž ich tam chce mať i pre to, že mama nie je na tom zdravotne najlepšie a tak ju chce občas skontrolovať.
- a tiež ak budú vnúčatá, tak potom isto babku vedľa seba oceníš 😀

Ja totiž tiež uvažujem nad tým, že ak bude treba, tak na pozemku, kde teraz staviame, postavím môjmu otcovi mini-domček (jedna izba s kuchynkou a priestorom na spanie a mini obývačkou a sociálky) - takto sa o neho postarám, no zároveň bude mať každý ,,to svoje" - čiže keby som bývala v byte a potrebovala sa o neho postarať, tak by som to tiež asi riešila susedným bytom...

Ty sa ako plánuješ postarať o svojich rodičov keď bude treba? Starobince nie sú riešenie a taktiež nie je isté, že ich tam zoberú - takže ako?

wewe22
19. nov 2012

co je normalne a co nie, je kopa mladych co zostavaju u rodicov a su mlady ktory si rodicov vezmu zo sebou
toto je pripad cislo dva
ak planuje sa o mamu starat do konca zivota je aj to sprechodnenie velmi dobre ved kym je mama schopna sa starat sama o seba a nema ziadne problemi mozu byt dvere zamknute pripadne zastavene nejakou skrinou a ked bude treba mamu kontrolovat dvere sa spriechodnia a bude
je to urcite lepsi ako v buducnosti sekat stenu a robit bordel v dvoch bytoch
druha strana mince je ci s tym suhlasi jeho partnerka to je uz potom na nich dvoch ako sa dohodnu pravidla a ci vobec bude partnerka nieco take ochotna pripustit pripadne ak nema tak ako to bude vnimat buduca partnerka
vsetko ma svoje vyhody a nevyhody

ivett1
19. nov 2012

hm, ja by som celkom prijala, keby svokra bývala vo vedľajšom byte...aspoň by som nemusela vodiť naše detičky k nim a mala by som ju trošku pod dohľadom😀...
až na to spriechodnenie bytov, ja mi to celé zdá ako celkom dobrý nápad ... možno je dotyčný taký realista, že už myslí na budúcnosť, teda, že napr. po smrti svojej mamy bude mať jeden véééľký byť 😅 ... ale možno si fakt len tak dobre rozumejú a mama sa mu do ničoho nepletie a rozhodol sa ju takto zabezpečiť ...ak by bola chorá, tak sa ľahšie o ňu postará...a pod.
inak poznám aj "horší prípad, kedy si kamoš nasťahoval do bytu svoju mamu - predala svoj byt a dala mu podiel- a neskôr aj partnerku a po roku roku odišiel na "misiu" mimo územie SR a tie dve "jeho" ženy si tam bývajú už pomaly tri roky spolu a on sem-tam zavíta na pár týždňov domov😀...že "na návštevu"😀

gabkostanka
19. nov 2012

Normalne to je vtedy ak mama je tiez"normalna", teda zije si svoj zivot a nepotrebuje riadit zivot svjoho syna 🙂 pokial su na to realne dovody, tak aj spriechodnenie bytov je normalne... napr. zdravotne dovody, inak by som osobne nechcela byvat v spriechodnenom byte, clovek nejako potom straca sukromie

maruska24
19. nov 2012

a možno je to tak, že sa chce o mamu postarať, lebo my ľudia často zabúdame, že tak ako sa rodičia postarali o nás, mali by sme sa aj my v dospelosti postarať o nich. A nie ich šupnúť do domova, len aby nezavadzali.