Je niekto schopný urobiť si dieťa iba preto, aby nemusel pracovať?

25. nov 2024

Ahojte,v poslednej dobe sledujem na niektorých ženách ktoré sú tehotné ako keby si dieťa robili iba preto aby nemuseli pracovať atď ,mám kamarátku ktorá povedala že sa jej nechce ani o to dieťa starať ale pritom nechce chodiť ani do roboty,vravela že sa jej páči ten pocit byť tehotná lebo nikto ju nenúti nič robiť,berie ju každý s rezervou aby nič nerobila,nedvíhala ťažké atď a všimla som si podobnú mentalitu na viacero ženách,to fakt je niekto schopný si spraviť dieťa iba preto aby nemusel pracovať alebo robiť veci čo treba atď ?

bublinka1426
25. nov 2024

zial ano.

3petka
25. nov 2024

áno a si myslím že až dosť časté.

colsami
25. nov 2024

Ja sice take nepoznam, ale i tak je to riesenie len "do casu". Ved maximalne o tri roky bude zas pred otazkou prace, este lenivejsia, "hlupejsia", bez navykov a s horsimi sancami na trhu prace.

martinmmartin
25. nov 2024

Su to osoby ktore boli cely zivot neviditelne a zrazu maju nieco co ma status nejaky- vyplavuje sa im endorfin a zazivaju prijemne pocity vynimocnosti ake v zivote nemali a nikdy okrem tehotenstva mat nebudu

drahomirrra
25. nov 2024

Jasné, koľko takých poznám. A nie, nie je to minoritné etnikum, ale klasik, majoritné.

benimnadir
25. nov 2024

Joooj vieš koľko je takých. Asi nový trend alebo čo. Chudák deti.

deborahzelenkava
25. nov 2024

Jasne, ze je schopny. Staci citat MK. Pozri si prispevky z obdobia covidu, OCR, rozne prispevky a pridavky ked neprijmu dieta do skolky, konflikty kde tehotna jablon v svokrinom dome caka kym svokrovci umru, aby dostala dom a rozne ine sracky tykajuce sa statnych penazi a dedicstva. A este kopec tem, na ktore si ani nespomeniem. A to nie len konik je plny takych zien, ale este kopa inych, co sem ani nechodia.

klotildabazarik
25. nov 2024

Uz si si aj odpovedala,a v" tejto dobe"ich bude asi coraz viac🙄normalny clovek si kupi radsej psa😂

colsami
25. nov 2024

@deborahzelenkava tehotna jablon v svokrinom dome 😃

klotildabazarik
25. nov 2024

@colsami potom si necha spravit dalsie dieta🙄

vilma7
25. nov 2024

Našťastie také osoby ani nepoznám.

saxana000
25. nov 2024

Ano je to smutne ale tiez.poznam taku.kazde.tri roky pekne s prijmom od statu tehotna a 4 deti v domove.. na vracanie.

barbie2023
25. nov 2024

A po 3 rokoch keď dieťa stojí viac a viac musí aj tak do práce tak nechapem

saxana000
25. nov 2024

@colsami o tri.roky.si.spravi dalsie.takto uspesne prejde takmer 20 rokov spravi si 7-8 deti a potom ich donuti aby sa o nu starali lebo ona chuda nema z coho zit a co mladsi surodenci..a tu vypisuju mlade.18rocne psychicky zdeptane dievcata ako ich mama vyuziva a vyciciava ..

candii
25. nov 2024

@martinmmartin tak toto je pravda

lucka_ke
25. nov 2024

neviem, pre mňa tehotenstvo vôbec nebolo úžasné a starostlivosť o malé bábätko je horšia ako práca v bani

timing
25. nov 2024

Samozrejme ze su. Najlepsie je ked pred dovrsenim 3 rokov dietata si spravia dalsie,aby do roboty nesli dalsie 3 roky

samik88
25. nov 2024

Máš zvláštne kamarátky. Ja to vidím iba u rómov. Moje kamarátky,známe a vlastne všetky ženy v okolí majú jedno alebo dve deti. A nerobia si ich preto aby nemuseli chodiť do roboty 😅 Ja som vždy chcela viac detí lebo som jedináčik ,ale už dve sú pre mňa náročné. Tehotenstvo,pôrod,kojenie,starostlivosť a výchova je pre mňa 1000 krát náročnejšie ako chodiť do roboty. Práveže ja vidím viac mamičiek ako majú jedno dieťa ,šupnú ho do jasieľ ako malé bábätko a utekajú do roboty. Toto ja napríklad nedokážem. Ale to neznamená,že nechcem ísť do roboty. Veď ona si ma pekne počká 😅 len našťastie ma tam vedia zastúpiť.

doriiis
25. nov 2024

To je tá slávna reťazová materská,ktorú tu naháňa každá druhá.😃

7lenka11
25. nov 2024

Toto je tak strasne odveci uvažovanie. Očividne mamičky netušia, čo ich v skutočnosti čaká na materskej. Ako tehotná som si myslela, že byť na materskej je super, môžem si robiť čo chcem, veľa sa prechádzať, sedieť s kočíkom na káve, mať čas pre seba.. No jasne, potom prišla tvrdá realita. Už mam dve deti, ale ani pri prvom som sa vôbec nezastavila. Byť matkou je práca 24/7, prakticky pri malých deťoch sa žena nikdy nezastaví. Bežná práca na 8-9 hodín mi oproti materskej príde ťažká pohoda 🙃 neviem, či tým ženám niekto povedal, že tehotenstvo trvá iba 9 mesiacov a materská max 3 roky, a potom prichádza návrat do bežného ťzivota a k tomu kopec starosti okolo dieťaťa/detí..

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
25. nov 2024

ano, hlavne na retazovkach to casto vidno, to nie je raritka ze zacnu pred 30tkou, koncia po 40tke (nebodaj predlzeny rodicak). Nemyslim, si ze prve dieta je s tym robene, bezne, ze nemusim pracovat.. hlavne vo vyssom veku dnes, ked uz nerodia 20tnicky.. ale tie dalsie su casto potom naschval. Napr. doslova som mala kamosku, co to ratala, aby to presne vidalo na retazovku, jedno dieta za druhym, druhe za tretim.. :D prve dieta mame narodene s mesacnym rozdielom, a ona je este stale doma :DDD (ako neberiem jej to, ok, ved ked jej to vyhovuje)
Skor mi to rpide tak, ze aj keby isli robit, je taka neschopnost vseobecna ako sklbit pracu, dieta, domacnost = tak radsej doma byt. lebo to je o drzku ak niekto zil vegetne, nebodaj u mamy... takto je to sice starostlivost o deti = ale menej stresu, kedze stres z prace, logistiky okolo toho, odpada

7lenka11
25. nov 2024

@doriiis reťazová materská nie je nejaký výplod premotivovanej mysle.. za týmto rozhodnutím sú často racionálne dôvody.. áno, väčšina žien uprednostní reťazovú materskú, ale preto, lebo vrátiť sa po 3r do prace napríklad na rok a znova otehotnieť je aj pre mnohých zamestnávateľov dosť problematické a žena musí predsa rátať aj s tým, aby sa jej mala z čoho vypočítať materská.. nielen tak si ísť do prace oddýchnuť na rok a pol a potom šup na ďalšiu materskú.. navyše pre mnohé ženy je nepredstaviteľne byť 3r na materskej a potom začínať opäť všetko odznova na 3 roky.. ja osobne by som sa zbláznila, ak by som mala byť 6-7 rokov na materskej

jvasenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danica2711
25. nov 2024

niekto sa živí rukami/hlavou, niekto <>

vikiki29
25. nov 2024

Jasné že áno, aj tu sú také. 3 deti reťazovo a potiahnu aj 9 rokov

zabina27
25. nov 2024

tiez mam taku susedu, uz cakaju stvrte... do roboty sa jej neoplati, asi ani pred detmi nikde nerobila. ked som sa jej po tretom pytala, tak povedala, ze naco a kam, ved aj tak budu stale chore. tak som zvedava, kam to az dotiahnu 😀

romino
25. nov 2024

nepovedal by som, ze to je nejaky novy trend. Take pripady som pocul aj v 90.tych rokoch, ked bola velka nezamestnanost .. ze to niektore takto "riesili".

vakatko
25. nov 2024

Zas nehádžme všetky ženy, ktoré majú viac detí do jedného vreca. Takto rozmýšľajú tie jednoduchšie, ktoré sa potom sťažujú, že to nezvládajú, nikto im nepomáha, sú vyhorené... Každá rozumná žena vie odhadnúť koľko detí zvládne vychovávať a venovať sa im. Poznám ženy, ktoré chceli viac detí a po prvom povedali dosť, na ďalšie nemám nervy, aj keď ich rodina tlačila do druhého.
Je viac matiek, ktoré sa v materstve našli, majú aj 4-5 detí a zvládajú to lepšie ako niektoré s dvomi. Ja osobne poznám také, vedia si domácnosť krásne zorganizovať a učia deti sa vzájomne podporovať a rešpektovať.

darmasiswa
25. nov 2024

staci 5 deti, spolu je to 15 rokov, co je splnena podmienka na dochodok