Zdravím, s muzom mame skoro 3 rocneho syna, v podstate nás 3 roky živý. Peniaze z RP si odkladam na auto keďže ho budem potrebovať. Na tom všetkom sme boli dohodnutý. Teraz sa však stala taká vec že moji rodičia si kúpili nové auto a stare mi chcú dať. Resp dali. Neni to žiadna šunka čo bude potrebovať nonstop opravy ale 4 ročna audina… muz je nahnevaný že 3 roky som sa vlastne nezapajala do rozpočtu a tvári sa jak keby som bola ja ta vypočítava ….. ďalej si mysli že auto je nevhodne na spotrebu servis atd. Je toto prehnaná reakcia ?
Čakala by som skôr radosť, že si budete môcť dovoliť niečo iné...
Nie je to len ješitnosť, lebo jemu jeho rodičia nedali a bojí sa, že mu to budeš vyčítať?
Veď to je super nie. Máte aj auto aj našetrené peniaze ktoré môžete použiť napríklad na dovolenku alebo niečo iné
Uz z prvej vety ma striaslo, ze vas trojrocne dieta zivi. Tak ak obaja o dietati a RP rozmyslate ako o zdroji obzivy a nejakej investicii, tak je jeho reakcia asi normalna, neviem posudit. Ak by ste uvazovali normalne, bol by rad, ze mate aj auto, aj odlozene peniaze. RP su peniaze primarne pre dieta, nie na vase auta.
A ty to ako cítiš, sú tie usporené peniaze tvoje, alebo vaše? Je to auto tvoje, alebo vaše?
Manžela sme neni mame ale dom v spoločnom vlastníctve. Jeho rodičia nám prispeli na dom Resp zaplatili akontáciu čiže dali nám OBOM, pri aute to tak nebolo možno aj tomto štve 😕
@akiana nie !! Že nás môj muz živí 3 roky som myslela..
Jaj tak! tak prepac, zle som pochopila, lebo je tu aj dost prispevkou z tej kategorie, ako vravim 😁
Potom nechapem, ved ty si nemohla vediet, ze vasi vymenia len stvorrocne auto a posunu ti ho. Podla mna reaguje prehnane.
Tak chod za ním ze z tych usetrenych penazi mozes pozriet a zaplatit nejaku spolocnu dovolenku...uvidis ako sa k tomu postavi..nema dovod sa hnevat
Ja by som mu hneď navrhla, že pôjdeme za tie peniažky na peknú spoločnú dovolenku a zbytok investujeme do toho čo ešte treba prípadne sa odložia na horšie časy
divná reakcia, 4 ročná audina no nech kukne koľko stojí, koľko rodičákov, by si musela odložiť....peniaze môžete použiť na niečo iné, napríklad na dovolenku....čoby iní za to dali keby im rodičia takto pomohli...
Si nenapísala, že čo ty teraz s tými peniazmi plánuješ robiť?
A čo teraz urobíš/máš v pláne urobiť s usetrenymi peniazmi?
Ja by som nechala vychladnut a neskor sa o tom porozpravala znova, ze co sa v nom udialo🤗 mozno mal pocit, ze sa snazil, namakal, tahal to financne na ukor casu s Vami a toto ho zaskocilo a mrzi ho ten cas a snaha a vypalilo to z jeho strany blbo. Ktovie. Verom, ze ani prenho to nebolo jednoduche cele to tahat. Opytaj sa ake vidi riesenie on? A spolocne sa dohodnite co s usetrenymi peniazkami. Vypocuj si jeho navrhy 🤗
Povedz mu, ze tym padom mate na dovolenku pri mori. Boze, m8ze byt rad. Akoby ste nasli...
A on ma ake auto? :D Tak nieze by bol rad, tak zivi vas.. no ok.. wow. Ale tie peniaze co sa usetrili vam tym padom zostanu, tak co teraz? :D ako keby si to tusila vopred, ze rodicia ti auto nechaju.
A inak so servisovanim moze mat aj pravdu,a le zase, nech ti ukaze alternativu... zase ak ides kupovat nove auto ok, ale jazdene, tiez bude macka vo vreci trosku.
Podla mate napate vztahy kvli peniazom a toto ho z nejakeho dovodu drazdi. Kolko penazi dali rodicia do domu? MOzete sa uplne zachovat nelogicky, rovnaku sumu vlozit do splatenia domu ako dali jeho rodicia aj z tvojej strany a tym padom ste na rovnako...
A za mna: nieste manzelia, nemate spolocnu kasu.
Ved treba komunikovat, co s tymi usetrenmi peniazmi chces spravit, mozno je zduty, ze ty si ich chces nechat ako vedlajsiu usporu a on financuje celu vasu reziu...treba odkomunikovat, ze je to VASA SPOLOCNA zelezna rezerva na veci okolo domu ci dovolenku, neviem, kde u vas viazne komunikacia, ale skuste to v klude dotiahnut...
No nemám žiadne plány ale určite sa budú hodiť tie peniaze maly začína v septembri škôlku bohvie jak to bude s mojou pracou či bude viacej doma jak v skolke atd.. mužovi som navrhla dovolenku v lete ale tvári sa urazene že žena na RD mu bude platiť dovolenku 🤪 neni s ním rozumnej reči. Muz podotýkam nezarobí malo že by sme išli na doraz a jemu ostalo každý mesiac nula na ucte ..
Tak aj pri setreni si mohla za tie roky aspon obcas nieco kupit, povedala by som mu, ze teraz nieco kupim.
Divne to máte celé. Ani manželia nie ste,ak každý si to svoje stráži....
No možno tvoj priateľ má v niečom aj pravdu.
Normálne mu povedz nie žena na RD mu nebude kupovať dovolenky ale kúpi ju milujúca partnerka a matka celej rodine, za peniažky čo ste spoločne našetrili
Asi by som navrhla, ze kedze auto mam, tak budem teraz ja nejaky cas platit vydaje ako najom atd.
no jesitnost... tak sa s nim nebav, proste sa ho opytaj co konkretne je problem, ci to ze usetrite na aute, alebo co? Ak nic, len hluposti, nevsimaj si, tie penaize vam ostanu, neodtecu potrubim predsa niekam. A ked nechce, nech plati aj dovolenku, ved silou mocou to minut nemusis :DDD Nechaj ho, on sa odfuci.
Ak sa mu nepaci, ze peniaze ostali, tak ich daj rodicom do uschovne na horsie časy. Len raz by som dostala vycitku, ze on nas zivil😕
Muz ma pravdu. Vsetko mas ako na tacke. Peniaze odkladas a neprispievas. Audina darom...zacni rozmyslat ako prispievat
No muz je ako male soplave decko ak sa urazil aj ked si navrhla zaplatit Vam dovolenku. Rovnako by som ich pouzila na dovolenku a mozno nieco co Vam ozaj treba a zvysok nechala na tie zaciatky v skolke ked aj tak dieta bude mozno skoro nonstop chore a ty s nim doma
@akiana to vazne si si myslela? 😂😂😂
@akiana nieje náhodou RP náhrada prijmu? Výživné, daňový bonus, rodinné prídavky- toto by mali byť financie použité výlučne pre deti. ( ak sa mýlim prepac)
Kasli nanho nech je urazeny. Popripade mozes auto od rodicov predat a dolozit nasetrene a kupit este lepsie fungl nove vytuningovane . 😉Alebo si konecne kup nove handre lebo si 3r setrila na auto a po materskej sa ti zidu do prace nebudes chodit v mama teplakoch.A potom budes mat viac $ pre dieta aj vas oboch.
Vsak ak sa mu zda spotreba a servis vela tak na to pouzijes usetrene peniaze z rd. A zvysok vratis do rodinneho rozpoctu inou formou, napr dovolenky atd. A ste na tom tovnako akoby si ich minula na kupu auta..
Tak ked mate auto zadarmo co budete vyuzivat (predpokladam) obaja + Vase dieta, z toho co Ti ostalo za tie roky a si sa nezapajala, tak sa zapoj do rozpoctu na vec co je v plane zafinancovat napr, podla Vasich planov do buducnosti.
Je to Tvoj manzel ci len priatel? Ak manzel, mate divne delene financie. Ak priatel, tak asi smola pre Vas oboch, ze v takychto otazkach si neverite a nemate to ani vydiskutovane, ked neviete takyto "konflikt" zvladnut bez urazania.
A ano... Kebyze aj mate rozdelene financie, tak je zvlastne ze chlap roky vsetko plati a zena aj ten maly pridavok co ma (na dieta, rodinu, tj svoju matersku ci rodicovsku) dava bokom na nieco "iba svoje".