Ahojte, mam take trapenie, ma sa nam s manzelom v marci narodit dietatko, ale mame rozličné nazory na to, kto maju byt krstni rodicia, sme katolici, ja som za to, ze ked sa nevieme dohodnut, tak radšej nech nie je pokrstene a nech sa pokrsti v dospelosti, ked bude chciet.... Manzel mi vsak naznacil, ze je si vedomy, ze staci suhlas jedneho rodica, mam teraz strach, ze to za mojim chrbtom urobi podla seba, keď sa maly narodi.... Da sa tomu nejako zamedzit? To naozaj mozu pokrstit dieta, aj ked druhy rodič vyslovene nesuhlasi? Keby napriklad vyslovene napisem na faru dopis, ze nesuhlasim s krstom bez mojej pritomnosti, moze to nejako pomoct alebo to môžu farari proste odignorovat a bude im stacit manzel? Dakujem
@lula313 problém je v tom, ze sa nevieme obi dvaja dohodnut na krstnej, krstny je nam jeddno obi dvom, ale on chce inu krstnu a ja inu.... Cize dalo by sa, ze jeden jedneho a druhy druheho... Lenže chceme prave zenu inu obi dvaja
Ak ste katolíci,aj ty,tak by si mala vedieť prečo sa dieťa krstí...alebo je to len cirkus kvôli babkám? a nepokrstiť dieťa kvôli takej veci ako je krstný rodič je nerozumné a nezrelé.....
Tak si zavolajte len krstneho a krstnu mat nemusi, staci jeden krstny rodic.
@janinah tak ja urcite som za krst, ale teda dojde mi dost zakerne, aby manzel zobral novorodenca za mojim chrbtom a urobil po svojom, to tiez nie je moc pekne ci?
@dskjhfdlkdjhl vidis, aj to je dobry napad, len ja sa bojim prave toho, aby to za mojim chrbtom neurobil po svojom, kedze mi naznacil, ze sa to da..... Ci sa da tomu zamedzit nejako....
Ja na tvojom mieste nie som...keby som však mala manžela,ktorý by neakceptoval krst /ale viem koho som si zobrala,u nás toto nehrozilo / tak by som tiež to dieťa dala pokrstiť sama,toto je pre mňa megadôležité,aby moje dieťa krst malo hneď,nie až kedysi o 20 rokov,možno.....
@janinah ale ja akceptujem krst, ja ho chcem, len on sa mi v podstate vyhrozil, ze si ho urobi be zo mna, len aby si dal koho chce....to mi nepride spravne....
a čo s tým mieniš urobiť? a príde ti správne nechať dieť bez krstu,len aby si ukázala manželovi,že just nebude krstnou tá jeho favoritka? a skús nám napísať prečo tak veľmi ste obaja proti kandidátke toho druhého,čo sú to za ženy....
Tak ho predbehni a daj pokrstit ty. Inak dobry štart do života pre to dieta, ked sa už teraz nevietw dohodnut a kde sú ešte poriadne problemy...
Tak majte len krstného, nemusíte mat dvoch krst. rodicov. Kvôli čomu to chce spravit za tvojim chrbtom? Je tak silný veriaci, alebo je to kvôli rodine? Nic nás do toho samozrejme nie je, ale založila si tému anonymne, tak nám skus aj uviest dôvod, prečo ti tá jeho vadí. Skuste hľadať kompromis, caka vás príchod spoločného dieťatka, skoda by bola sa zbytočne hadat.. keď tak by som si strihla, ak by to malo vyriesit tento spor a “pán Boh” rozhodne.
Neviem, ci sa da tomu zamedzit, ale takto by ste ani jeden nemali premyslat. Ste manzelia, coskoro rodicia a dieta este ani na svete nie je a uz sa on natahujete, toto je chore. Sa zamyslite nad sebou, nad svojou vierou, lebo takto sa veriaci nechovaju a tipujem, ze ani neveriaci.
@janinah tak mozem aj ja urobit to co on, ze dam pokrstiť bez neho.... Ale nedojde mi to pekne.... No jeho favoritka je jeho sestra, ktora vobec s nami nie je, nestretame sa, nic, len z formalneho hladiska a moja je moja teta, ktora je s nami stale, tesi sa na male, zaujima sa a tak.... Len on je za to formalne hladisko a ja za tu, ktora sa realne zaujima a bude s malym mat vztah
@lula313 asi kvoli rodine.... No mne nie ze vadi, ale ona sa vobec nezaujima, v podstate sama dava najavo, ze o to nejako nestoji, bolo by to len formalne, a teda ani mna nejako nemusi, stale ma ohovara a tak.... Cize mi to dojde, ze by som isla uplne proti samej sebe
Mne sa zda, ze uz si to tu riesila, uz neviem, co Ti vtedy poradili, ale pre dobro vasho manzelstva, by som sa naucila komunikovat a riesit problemy inak, nie ako male deti, ze si budete robit napriek. Proste mne pripadate ako male deti na piesocku. Uplne nevhodni vychovavat dieta.
@dskjhfdlkdjhl ved ja si práve nechcem robit napriek, on sa vyhrozil mne, že ved sa to da aj len s jeho suhlasim
Ono sa všetko môže zmeniť narodením dietata. Ja som chcela za krstnú naj kamosku, so sestrou som mala studený vzťah(nikdy sme si nerozumeli, asi do 18tky sme sa bili😀), ale keď sa mi narodila dcéra, zmenila som názor a vybrala si svoju sestru a práve dcéra nás veľmi zblížila. Ona deti nemá rada, najradšej by vlastne ani nemala, nakoľko má rada svoj bezstarostný zivot a dieťa berie ako komplikáciu, ale moju dceru miluje, venuje sa jej a keď sa narodila, chodila ju so mnou skoro každý deň kocikovat. Aj sa tak vyjadrila, že zo všetkých deti na svete má rada len ju, stále mi píše, nech jej pošlem fotku a prečo som jej už 3 dni neposlala nejaké video a to by som dala ruku do ohňa za to, že by bezdetnu práve nejaké fotky mali obťažovať.. tak sa s mužom dohodnite, že počkáte par mesiacov a podľa toho, ako sa kto bude k dietatu spravat, sa rozhodnete..
Prepáč ..ale trošku sa správate ako deti.Ak ste obaja kresťania,katolíci tak v prvom rade vám má ísť o dobro dieťaťa. A to by malo ...ak sa snažíte žiť svoju vieru...byť pokrstene ako bábätko. A maliny na tomzalezat aj tebe aj manželovi.A kto bude krstný otec? Prečo je krstný menej dôležitý ako krstná? Mala by si si s manželom sadnúť a hlavne sa dohodnúť že sa jeho sestry na rovinu opytate ci chce byť krstná.Lebo kľudne môže aj odmietnuť. A plánujete ešte deti...lebo môžte mať pri druhom aj inú krstnu.....prepana ste manželia musíte sa naučiť spolu komunikovať a obaja robiť ústupky.A hlavne tu ide o dieťa.
@lula313 aj tak sa dá, len teda zasa ja som ochotná počkat pár mesiacov, ale jeho rodina bude chciet krst co najskorej, ako býva
@baccio ale už to, že sa máme pytat jeho sestry, vlastne sa ustupi jemu, lebo ked ona povie ano, tak čo? tak bude po jeho? aj ked mne to je proti srsti, ked tá žena na mna nemá pekného slova, počas tehotenstva som vola 3x v nemocnici, ani vtedy sa neunuvala napisat, co sa deje, ci je vsetko ok, za cele tehotenstvo sa ani raz neopytala ako sa mam, ako dietatko, lebo nezije v rovnakom meste a nestretame sa, ale ani nenapisala nič
a kto su tie krstne? tvoja sestra a jeho sestra? niekto z rodiny? z ktorej strany rodiny? alebo kamaratky? lebo aj na tom zalezi podla mna
@jenisjenis on ma sestru, ktorá ako hovorim za tehotenstvo ani raz sa neopytala ako sa ma dietatko, proste nič .... a ja mam tetu, ktorá je so mnou 2x do tyzdna, tesi sa, stale sa pyta, zaujima ....
Podľa mňa nepokrsrit dieťa kvôli výberu krstnej je detinské a hlúpe, ved tu ide o veľa 🙂 v dospelosti sa už pokrstiť nemusí chcieť vôbec a bude vám to ľúto. Chápem manžela, ak je to pre neho dôležité. Ja by som sa snažila si sama nejak porozmýšľať, ktorá potenciálna krstná vedie aktívnejší kresťanský život, u ktorej je pravdepodobnejšie, že bude dieťa viesť k viere?
@leuska15leuska15 čo sa tyka toho sú na tom priblizne rovnako, co sa tyka viery .... no ved ja to mozem tiez urobit ako on, ze dam pokrstit za jeho chrbtom ako on naznacil, ale tak nemyslim si, ze je to správne
tak je pravda ze vacsina ludi voli za krstnych surodencov. Uplne najlepsie je ked su krstny rodicia zo strany matky jej sestra alebo brat s manzelkou.Ak taka moznost nieje tak potom asi tu tvoju tetu.. ak ti pomaha aj teraz mal by ustupit. To s tou jeho sestrou mas pravdu ak sa nezaujima a ma chladny vztah k tebe a je v inom meste tak to bude cele o nicom. Jedine zeby sa zmenila.
@jenisjenis ved to, ze ona je velmi chladna, ako hovorim, ani ked som bola v nemocnici, nezaujem, tak aky moze mat vztah k tomu malemu? ....
A nemoze to byť tak, že je to úplne čerstvé a píšeš to s horúcou hlavou? Lebo vidím v tvojich správach seba a manžela občas :D tiež mi občas tliachne takú blbosť, že sa môže odsťahovať na Kamčatku a nemysli to tak, rovnako ako tvoj manžel nemysli to s tým krstom poza chrbát, či? Nemôže byť? 🙂
to mas pravdu. Ja to poznam.
@leuska15leuska15 ja som bola práve presvedčena, že by taketo za mojim chrbtom neurobil, a teda par dni dozadu to sam vyriekol z ust, že sak staci jeho suhlas a dost ma to zarazilo, ze by niečo take vobec dokazal urobit, nečakala som to
Veď nech si jeden vyberie jedného krstného rodiča, druhý druhého. Za mna je hádanie sa kvôli krstu totálna hlúposť a neviem, ako chcete zvládať zložitú výchovu dietata a spoločný zivot, keď sa neviete dohodnúť a najst kompromis na nie až tak dôležitej veci.