Je možné dohodnúť sa s terapeutom?

17. dec 2021

Rozišla som sa so snúbencom, mame spolu dieťa , bol to dlhodobo nefunkčný vzťah v ktorom som viac plakala od zúfalstva ako od šťastia. Detaily nechcem rozoberať.
Po rozchode sa snažím udržiavať naše vzťahy v harmonii kvôli dieťaťu on nás samozrejme chce naspäť a aj s tým ráta že sa ešte dáme dokopy , no ja to tak už vôbec necítim ani nechcem.
Idem na jednu terapiu, kam som poslala aj jeho, aby sa dal do poriadku a aby mu bolo lepšie vnútri. - Životné mapy
Dohodli sme sa že pôjdem prvá a poviem mu aké to bolo a či sa niečo zmenilo. On pôjde k tomu istému.
Myslite že sa dá s tým terapeutom dohodnúť aby mu nejak ukázal cestu ktorá nevedie už kumne ale úplne iným smerom? Aby namňa proste zabudol a netrápil sa?
Že by som toho terapeuta pripravila na to , že on sa knemu objedná tiež poviem mu aj meno atď.
Nikdy som na takej terapii nebola a neviem ako to funguje. No sama si stym nepomôžem , potrebujem tretiu osobu- nestrannú. No nechcem vyzerať ako idiot pred tým terapeutom keď to navrhnem , neviem či sa to robí. 😃

barbora0308
17. dec 2021

Uff to by som nerobila, tak ci tak ak sa jedna o dobreho terapeuta, tak by nikdy nepristupil na takuto "hru". Cielom dobreho terapeuta je, aby si clovek sam uvedomil, co je pre neho to najlepsie a ako sa ma spravne rozhodnut, spravny terapeut by ti nikdy nemal povedat A alebo B, on ta iba vedie a spolu sa dopracujete k vysledku.

bosorka2302
17. dec 2021

Myslim ze oboch vas nezoberie. Jednemu z vas odporuci ineho terapeuta

katkamatka7
17. dec 2021

Ahoj. Bude Ťa počúvať. Takže mu povedz čokoľvek, čo považuješ v tej chvíli za potrebné. Povieš mu omnoho viac, ako len slová.
Ak by si mu nakreslila mapu, kde si a kam chceš ísť, kde je Tvoj muž a kam chceš, aby šiel, bude to rešpektovať. Akurát on si ju otočí, aby ju videl z Tvojho pohľadu a Tebe sa naskytne pohľad, ktorý dosiaľ nevidíš. Uvidíš to, čo budeš chcieť vidieť. Na mape sa všetky cesty dajú spojiť a viesť do spoločného cieľa.

dadis
17. dec 2021

On si musi pomoct sam. Ty nie si zodpovedna za jeho trapenie. Z tvojej strany musi len dostavat signaly, ze je koniec. Ziadne nadeje, neurcite znaky a pod. Viac v tejto veci nemozes spravit. Kazdy sme si nejakym rozchodom presli. Vacsina ludi sa z rochodu po nejakom case dostane. Nesmie vsak v sebe zivit nadej, ze co keby... a len toto je na tebe. Aby si nevysielala zmiesane signaly.

aandrea9
17. dec 2021

Ak toto nemá byť parova terapia, čo asi nemá byť tak neries jeho pocity a ako sa s tým vyrovná alebo nevyrovná. Si rozhodnutá odísť tak odíď. Myslím, že žiadny rozumný terapeut tvojej žiadosti nevyhovie.

luccija
17. dec 2021

Načo ho tam posielaš?mala si ísť iba sama takto manipulujes partnera kam má ísť a ešte chces od terapeuta, aby ho tak isto naviedol kde chces...to nie je správne.Ked terapiu, tak normálnu od psychoterapeuta dlhšie trvajúcu a nie tieto novinky typu RUS, cesty, rodinné konštelácie a pod ...veď podľa tvojej hodiny čo budeš hovoriť o partnerovi pochopí, že asi cesta späť nie je.Jeden terapeut by nemal z etických dôvodov pracovať s oboma okrem manželskej poradne či parovej terapie

katkamatka7
17. dec 2021

Neboj sa. Bude to vedieť spracovať. Aj Teba, aj jeho, aj vás dvoch, aj v sebe etický princíp.
Ale kľudne to ber ako radu od ženy z MK, ktorá netuší o odbornosti ani ň.

madeline1
17. dec 2021

To mi je luto, ze mas dieta s muzom, ktoreho nelubis. Mala by si chciet byt s nim, ved mate dieta, ale ty hladas cloveka, ktory mu povie, ze nemas zaujem. Ten tvoj byvaly snubenec tu terapiu mysli dobre. Mala by si byt ty sama uprimna k nemu a potom k sebe. Terapiu pre seba si ponechaj, mozno si utriedis myslienky, mozno ti ukaze sposob ako mu uprimne povedat ako to citis a vnimas.

autor
18. dec 2021

@luccija určite ho nemanipulujem, cely vzťah som ho prosila aby sme išli do poradne aby sme to zachránili, nechcel. Keď omňa prišiel je už akčný a chce sa dať do poriadku, on ma vážne psychické bloky z detstva. A stym ja neviem žiť a ani mu robiť po zvyšok života terapeuta , snažila som sa ale nejde to. Neriešila by som to vôbec touto cestou , keby mi každý večer čo je sám nepísal litánie neobviňoval ma že som ho odtrhla od syna že som bezcharakter, keby pochopil dôvod toho rozchodu vsetko by bolo inak. On je typ človeka čo si mysli že vo vzťahu niesom bitá, že nefetuje, nepije a nepodvadza ma, no žiaľ mne to nestačí. Chcem iba aby pochopil že som ho neodtrhla od syna ale odtrhla som nás dvoch od seba lebo cítim že to tak je lepšie. Nechcem aby moje dieťa vyrastalo v kriku vo vulgarizmoch.

luccija
18. dec 2021

To nepochopí ani po jednej terapii.Ty si s ním nepíš iba najnutnejšie okolo dieťaťa to je voda na mlyn odpovedať mu na jeho obviňovania.Ked to pochopíš máš vyhrate.Takto písať si môžete rok, dva mám rozvedené kamarátky, ktoré to absolvovali.. nikam ho neposielaj je svojpravny je to jeho vec vie, že má bloky z detstva nech si ich rieši.Ty si myslís, že pôjde na sedenie a rozsvieti sa mu v hlave a tak to nefunguje

katkamatka7
18. dec 2021

Rozumiem, prečo si si vybrala tento druh terapie. Je známe, že kreslenie uvoľňuje napätie. Pre niekoho možno aj to, že pri počúvaní istého druhu hudby zabudneš na čas a ide to samé, pri inom druhu hudby sa do toho ani nepúšťaš. A niekomu to najlepšie ide pri zvuku ticha.
Pri tomto druhu terapie je terapeut tým zvukom v pozadí. Kedy sa Ty sama rozhodneš, či vôbec chytíš do ruky nástroj. Predpokladom toho terapeuta je, že rozumie danej reči rúk v spolupráci s Tvojim podvedomím a má vnútorné nadanie na preklad tejto reči. Možno ho máš v sebe tiež. Interpretácia tejto reči je správna, ak cítiš vnútorný pokoj po vyplavení dlhoročných nahromadených emócií.

dadis
18. dec 2021

Toto, co ti robi, terapeutom nezmenis. Sprav hrubu ciaru, jeho obvinenia nepocuvaj. Mam to podobne. Po rozvode muz voci mne citi velky hnev, obvinovala som sa a hanbila, ze sa neviem rozviest v dobrom. Vies kolko som sa navysvetlovala? Uplne zbytocne minuta energia.

katkamatka7
18. dec 2021

Terapeut je niekto, kto lieči rany. Ale nezmení človeka, jeho činy.

sense
18. dec 2021

Terapeut to pomôže len vtedy ak chcete obaja to isté a to vy nechcete

katkamatka7
18. dec 2021

Manželská alebo párová poradňa by poskytla rady pre udržanie toho, čo má potenciál byť funkčné. Muž o to nejavil záujem v minulosti. Prejavil záujem o dieťa, o seba ako dieťa, ktoré si nabaľuje svoje náplaste na rany z jeho detstva, čiže súhlasil s návrhom poskytnutia pomoci terapie, ale nevie, či to pomôže s tým, na čo má on očakávania. Zistiť, kadiaľ cesta nevedie, je tiež dôležitý predpoklad pre dosiahnutie cieľa.

autor
18. dec 2021

@katkamatka7 ďakujem za tvoje komenty. Všetky maju hlavu aj pätu ❤️ Aj si mi pomohla.

katkamatka7
18. dec 2021

Ďakujem. Teší ma, že diskusia pomohla autorovi každým príspevkom z vlastnej skúsenosti. Reklamácie prijímam 😉