Je moja matka psychopat?

27. nov 2024

Ahojte, idem sa vyrozprávať aspoň sem, keďže nemám komu. V podstate od detstva mám pocit, že moja matka nie je psychicky úplne ok. Vrieskanie, zhadzovanie, vyberanie s kým sa môžem kamarátiť a s kým nie, neskôr v dospelosti vyberanie frajerov, sledovanie s kým sa stretávam, vypisovanie jeho rodičom ze si to neželá, prihlasovanie sa do mojich mailov, čítanie SMS, a to som už študovala na VS. Poznámky “ona sa s tebou kamaráti len preto že sa s ňou nikto iný nechce, on s tebou chodí len preto lebo by ho žiadna ina nechcela, ma ta za sibnutu, len ta využíva, ma ta ako ku…na sex”. Samozrejme vždy všetko pokazila, každý vzťah, každé kamarátstvo. Ini rodičia sa snažia aby sa ich deti postavili čo najskôr na vlastne nohy, osamostatnili sa, boli sebestační, u mňa to bolo naopak, dokonca ani to blbe vreckové sme so sestrou nikdy nedostavali, keď sme niečo chceli, napríklad oblečenie, musela ísť s nami mama a väčšinou to dopadlo tak že nám ona vyberala veci. Mať vlastný názor? jediný správny bol ten jej. V podstate som začala “žiť” až keď som stretla svojho terajšieho partnera, on jediný sa jej postavil a vydržal tie začiatky, bojoval o mňa. Už sme spolu pár rokov no matka ho nenávidí čím ďalej tým viac, dokonca to dospelo do štádia že keď s nim zostanem, tak ma vydedi a neuvidím od nich ani cent. Dovod? Zevraj som nim zmanipulovaná a je so mnou len preto že ho žiadna iná nechce. Na rodinne akcie chodíme so synom bez neho, on nie je vítaný, a aj to sa mi matka vysmieva a uráža ma “ako som dopadla, že som si zničila život”. Bojím sa kam až to vyeskaluje, čím ďalej tým viac na nej pozorujem tu strašnú nenávisť a zatrpknutost zo svojho života. Prerušiť kontakt úplne nemôžem.

thereisabear
27. nov 2024

Prečo nemôžeš prerušiť kontakt?

martul
27. nov 2024

Prečo tam chodíš, nechápem. Tvoj muž ťa miluje, pomohol si dostať sa z toho všetkého a ty sa potom zoberieš a ideš so synom k nej. Také zvláštne, bojíš sa od nej odpútať? Prečo? Veď ti len ubližuje. A že ťa vydedí? No dobre a čo, potrebuješ ,,jej majetok?" Nech si ho zoberie na druhý svet.

milanemila
27. nov 2024

Tvoja matka je psychopat. Jediny clovek, kt ta podrzal je tvoj muz a ty chodis na rodinne akcie bez neho, lebo nie je vitany?! 🤷🏼‍♀️ no tam kde nie je vitany moj manzel by som nesla ani ja. Absolutne by som s takou mazkou uz nic neriesila a odstrihla by som ju zo zivota. Ani pre tvpjho syna nie je dobra ako babka, chces aby mu robila to iste co tebe?

mk22
27. nov 2024

Tvoja budúcnosť je tvoj muž, syn.. Rodina vy traja.
Nedovoľ jej zničiť, to co máš.
Aby sa mi vysmievala?
Nechodila by som tam a už vbc nečakala na jej majetok.
Sa jej bojíš??

kvietok173
27. nov 2024

Prepáč, ale ak máš dobrý vzťah s partnerom, tak buď pôjdem na rodinnú akciu s ním, alebo vôbec. A syna máš s partnerom? Ak by áno tak určite by som išla spolu, ako rodina. Ale celkovo ak by som mala taký problém, asi by som eliminovala stretnutia na minimum a nenechala sa ponižovať. A čo sa týka dedičstva, tak toto je naozaj úbohé, takto vydierať. Ty si musíš povedať či Ti to stojí za to. Jediná minúta Tvojho života či stojí za nejaké dedičstvo? Veľa šťastia prajem.

pininka1
27. nov 2024

Akoby si písala o mojej mame, ja som sa odtrhla už dávno, skončilo to tak, že môj frajer,teraz už môj muž povedal ze takto to ďalej nejde, zbalil mi veci a išla som bývať ku nim. Stretávam sa s rodičmi, hlavne kvôli otcovi, ale minimálne, to isté aj moje deti. Zial nie každá matka je skutočne milujúca a oddaná.

7miriam77
27. nov 2024

Preboha....ty ideš na oslavu bez manžela, ktorý jediný sa jej postavil a zabojoval o teba???? Chudák chlap. Ju ako matku by som už dávno vyzmizikovala zo zivota

mabenn
27. nov 2024

je

bubuzu
27. nov 2024

Môj otec bol presne taký, tiež mi hovoril, že má muži chcú len kvôli sexu, peniazom.. odstrihla som ho. A do smrti som sa s ním už nebavila. Neľutujem toho, aj keď chápem ,že bol psychicky chorý asi, v určitom momente už som sa ním odmietla zaoberať. Tvoj muž pri tebe stojí, stoj pri ňom tiež.

alickapusinka
27. nov 2024

Matku vymaž zo života či sa bojíš o dedičstvo.Tvoja matka je zrejme chora tvoj muž sa postavil za teba bojoval a TY ideš na oslavu s dieťaťom bez neho.TY si akože čo robi TI zle a TY ideš na oslavu a bez muža.Tak v tom prípade by som TI dala na výber bud ja alebo tvoja matka byť na jeho mieste.Zobud sa čím skôr vy ste rodina. TY ON a vaša dcérka a nie toxicka matka ktora TI robi zlé.Pokiaľ mu nedôjde trpezlivosť a da ti zbohom.

januska12323
27. nov 2024

Môžeš skončiť kontakt čo by si nemohla.

svetlonos
27. nov 2024

Zrušiť kontakt uplnevmozes, si svojpravna. Vyser sa na dedičstvo, taky psychopati žijú 100 rokov, bo zla zelina nevyhovie žiaľ! To dedolicstvo ti uz teraz zdravie a pohodu nevráti a ako starej zene už vôbec nie. Akurát tvoje dieta bude môcť platiť psychologa pre seba. RAZ by mibpivedala, ze muz nue je vítaný!
Ber ju ako ženu, ktorá ťa porodila - vovori sa tomu matka. Ale laskuvsi ona nezaslúži. Ze sa mala tiež zle. Za to ty nemôžeš, posielam ju k certu a konecneczacni zit!

nikola81
27. nov 2024

Ako cez kopirak, opis mojho zivota. Manzel si tiez presiel jej vyhrazkami ze ho da zastretlit, katastroficke scenare ako ma vyuzije a odkopne (pretoze je o 6 rokov mladsi) sa nesplnili, manzel to ustal a sme spolu 17 rokov, vnuka sa uz nedozila. Zomrela ked som bola tehotna, nebola som ani na pohrebe, zial niektore rany ktore sposobila zostanu somnou navzdy. Urazky, ponizovanie, manipulovanie, psychycke tyranie.
Moja rada..odstrihnut sa, komunikovat len cez telefon ktory mozes kedykolvek vypnut, neodporucam osobne navstevy, u nas vzdy dopadli tak ze sa strhla obrovska hadka plesla som dverami a s otcom som sa stretla radsej mimo dom. On ju chudak doopatroval a mohol by napisat encyklopediu tyraneho manzela.

cimage
27. nov 2024

Preco k nej chodis? Nicila ta cely zivot, uz si dospela a nemusis to znasat. Ocividne nie je v poriadku. Potrebujes ju k zivotu? Ty mas super chlapa co to ustal, tak sa venuj jemu a synovi. Ten tiez nemusi pocuvat reci svojej babky.

terezkaarthuramax
27. nov 2024

To je hrozne. Ja som od mala veľmi chorá, mama je úzkostliva, ale takto majetnicky sa ku mne nesprava.. tvoj mažel je uzasny ze sa za teba postavil. Ako uz napisali na rodinne stretnutia chodit vsetci traja ako rodina. Je to smutne a je mi luto co zažívas..
Na druhej strane chory clovek nie vzdy kona spravne a laskavo...mozno by tvoja mama mala navstivit odbornika.

zuzkaa1991
27. nov 2024

Ja som takú matku mala nikdy s nicim.nesuhlasila nezniesla ked som zacala vychadzat so svokrou lepsie nez s matkou ano posledný vztah
predtým kazdy vztah nieco vzdy bolo zle😒
Ale ja som tvrdohlava a isla som za svojim nazorom a preto u nas boli nezhody kedze som veľakrát mala svoj nazor nevedela zniest ked som isla do podnajmu zrazu nemali doma "slúžka " atd....ale ked som spoznala muža je z dediny takze viac menej sme vzdy boli neho pred svadbou a po svadbe som oficiálne tam byvala neznesla co nebolo na svadbe podla nej tak jej nazor bol ze to svokra vymyslela😒 co svokra je typ co sa nestará do cudzích....
Skončilo to pred par rokmi ked sa stal incident a uz 5r nie sme v kontakte...resp terwz zacali kupovať (vnučka) malej veci k sviatkam kedze zisitli (rodicia) ze vieme fungovať bez nich....(aj dôvod bol ze muz si ma zobral kvoli majetku babka dala paru pozmekov co matka donútila mna aj sestru aby sme dali na oca co ľutujem bohužiaľ ale využili zly stav po porode) ale nevadi muz a jeho rodina nam pomohla a pomoze a nemusite mat kooopu penezi.....rada taky clovek sa nezmení a jedine vychodisko je ukončiť kontakt.odvtedy mame klud nik sa nesikanuje nebuzeruje

andrejka1974
27. nov 2024

Tak čo sa na ňu nevykasles a o dedičstvo sa báť nemusíš musela by všetko prepísať na inú osobu a to asi nespraví ja by som tam nechodila ani za svet

zanka777
27. nov 2024

Nehnevaj sa ale keby moja matka mala taký názor na môjho partnera a úplne bez dôvodu tak by som na žiadne rodinné oslavy nechodila ani ja..... Alebo by začala akceptovať že sme my traja (ty dieťa a partner) jedna rodina alebo by ma tam viac nevidela.... Na tvoju otázku....áno tvoja matka to nemá v hlave v poriadku a podľa mňa by bolo ideálne ju odstrihnúť zo života keďže nič dobré pre teba nerobí

maranco
27. nov 2024

@zuzkaa1991 pozemky ktoré ti darovala babka, alebo čo zdedíš boli výlučne tvoje, nespadajú do BSM aj keď si v manželstve

ahhola
27. nov 2024

Aj ta matka je len clovek🤣poznam nieco podobne, ako mas ty. Matka stuchala do starsej dcery Ing., ci im ma kupit viagru, akebo knihu, ako sa robia deti, strasne vtipna primitivka. Pred sebou mala dceru zrovna po 3.vklade IVF. Dieta ma rok a nevie nic, ako dieta vzniklo a kolko to stalo. Ona by bola schopna tresknut, ze za to by bola polka noveho auta a rozkvakala pi rodine, ze je to "umelo"🤔 Hole vety a mlcanlivist pomaha.

aandrea9
27. nov 2024

Prečo nemôžeš prerušiť kontakt? Ľutuješ ju?

evaachesa
27. nov 2024

Ako sa asi cíti tvoj chlap? Pomohol ti maximálne, miluje ťa, urobí pre teba všetko a ty aj napriek všetkému ideš za mamou bez neho lebo nie je vítaný. Načo tam vlastne chodíš????

zuzkaa1991
27. nov 2024

@maranco to nevysvetlis ;) takej osobe nic ;) dokonca to bolo pred svadbou aj tak