Je môj muž alkoholik?

6. sep 2021

Zdravim Vás všetky prepáčte že píšem anonymné ale potrebovala by som počuť názor nezaujatých na moje.manzestvo Som s mužom 5 rokov máme 1,5 ročného syna môj muž si vždy rád vypil ale ja neviem či predtým som to nevidela alebo nechcela vidieť ale odkedy som na Materskej akosi viac vidim že pije..nieje víkend alebo proste voľno z práce kedy by si nevypil či už so svojim otcom bratmi, bratrancom alebo proste len nejakým kamarátom teraz v lete mal 2 týždne dovolenku a každý jeden deň bol na pive. Mám pocit že už v poslednom čase vyhľadáva doslova príležitosť ako si vypiť neustále volá dakomu či s ním nejde na pivo a keď nie aspoň ho zavolá ku nám a chlastaju u nás a samozrejme keď sa pije nevie kedy dosť až do kómy.. pohádali sme sa kôli tomu už milión krát malému sa nevenuje ja už neviem čo s takým chlapom

evica17
6. sep 2021

Myslim ze ano, ze je alkoholik. Ak nie este silny, tak k tomu smeruje.

autor
6. sep 2021

Čo robiť keď on si to nikdy neprizná? Mam zbaliť malého a odísť? Lebo ja už začínam mať k nemu odpor naposledy sa tak ozral u nás s kolegom že ešte aj suseda sa bola sťažovať a on tu susedu poslal veľmi vulgárne kade ľahšie

bagre
6. sep 2021

nuž neviem či je už teraz alkoholik, ale problém tam je - už len v tom, že nevie kedy dosť a vlastne ani nemá nejakú hranicu kde a kedy piť nebude. Ja osobne nie som stotožnená ani s tým, že niekto musí mať každý deň pivo - síce len jedno, ale musí byť. Hovorili ste o tom? Nie štýlom že je alkoholik, ale čo a prečo ti vadí.. čo on na to? Aký vzťah k alkoholu je v jeho rodine, pijú ostatní každý deň tiež?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oli18
6. sep 2021

Psychológ by ho jednoznačne definoval ako alkoholika.

midori123
6. sep 2021

Ano, je zavisly. Cize je alkoholik

brigitte93
6. sep 2021

Presne takto sa choval môj exmanzel.
A jedného krásneho dňa mi praskli nervy a podala som žiadosť o rozvod. Ani netušil, len usmiaty prišiel ku mne že či viem ze ma narodeniny (došiel domov s kamosmi) tak som povedala ze jasne, darček je v obálke. To si bude pamätať dlho!
Neľutujem vôbec!

angi07
6. sep 2021

Podla lekarov je alkoholizmus uz aj to ked pravidelne kazdy bozi den niekto vypije viac ako 1 -2 pohar vina napr.takze ked on pije kazdy den i ked malo a cez vikend az do k.o tak to je alkoholizmus si myslim

hellwant
6. sep 2021

Ano, uz je, to ti vravim ako chlap , co si tiez skoro kazdy den vypije- ale doma 1 ci 2 piva, pripadne si pivo nedam a vecer s manzelkou si dame obaja kvalitneho rumu tak tri stvrte deci pri telke. Ale vzdy doma, pre chuť, nie opit sa. Hanbil by som sa , keby ma syn videl lezat v kome, ci tackajuceho sa a zvracať. Ani na rodinnych oslavach sa nedavam do komy, akurat do nalady, zajem korbaciky, pokecam tot vsjo. Raz do mesiaca si sadnem s kamosmi, ci strykom, ale na 3 hodinky a domov. Dôlezite je vediet kedy dosť.

cacianka
6. sep 2021

Už som tu ja aj veľa iných písala o tejto problematike.
Áno je alkoholik.
Ostatné si prečítaj a rozmýšľaj či chces takýto vzor pre deti s takúto osobu mať za muža

ifava
6. sep 2021

Toto je taky zaciatok, niekto to berie, ze je to v pohode, ale teda ja by som nevedela ani toto tolerovat.

alexandraalexandrova
6. sep 2021

Presne ako pises, mas zbalit maleho a odist...dopraj svojmu dietatu lepsi zivot nez s alkoholikom tatkom co sa onho nestara a nezaujima...cim skor tym lepsie

eternity24
6. sep 2021

Určite je alkoholik. Sama pisete, ze každému stale vyvoláva, aby s ním siel na pivo. Forma alkoholizmu je aj to, ak sa napríklad cez tyzden nepijete , ale tešíte na víkend, ze si vypijete. Kazdy víkend. Takze ano, vás muž je alkoholik.

haley7897
6. sep 2021

Či už je alkoholik, alebo pije denne len z nudy a teoreticky by mu nerobilo problém prestať, osobne si neviem predstaviť ze by som to dokázala tolerovať. Chápem, že ti to vadí, tiež by sa mi to hnusilo a nechcela by som aby mi dieťa vyrastalo v takej atmosfére. Neporadím ti co presne robiť - odísť / zostať, ty vieš aké máš možnosti, každopádne podľa mňa si to vyhodnotila správne ako vážny problém a nebude prehnanou reakciou ak vyvodis dôsledky. Čokoľvek to vrámci tvojich možnosti znamená. Držím palce a veľa síl

filory
6. sep 2021

Toto je silná téma, ak je to začínajúci alkoholik, ktorý si to zatiaľ ešte nechce priznať, aby to neprerástlo v niečo horšie. Možno by pomohlo, keby si seba aj dieťa zbalila a odišla na čas preč, mohol by si uvedomiť o čo by prišiel.

staronova
6. sep 2021

@filory dva tyzdne sa bude kontrolovat a potom sklzne do svojho zvyku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
6. sep 2021

@hellwant je jedno, kde piješ. Aj jedno pivo každý deň sa definuje ako alkoholizmus.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hellwant
6. sep 2021

@oli18 ja netvrdim ze nie, ale stale je problem niekde inde- a to vediet si povedat kedy je dost. To plati pri sladkom, jedle, sporte, minani pe
nazi aj zdravej vyzive, je to vsade zlate pravidlo. Takze mne je sumafuk, ze som slaby alkoholik, ked nezvraciam, nenadavam, nevalam sa po zemi, viem kedy mam dosť a netreba mi zvysovat davky, kedze napr. pivko mam rad kvoli horkej chuti, rum kvoli roznym variaciam chuti v pozadi. Vino nepijem, staci pohar a mam tazky zaludok asi kyselina...🙂

hellwant
6. sep 2021

@elizabet173 pozor nemusis byt opity, v tomto ma Oli18 pravdu, alkoholizmus znamena, ze pijes pravidelne. Staci stale pivo denne a uz si.🙂

hellwant
6. sep 2021

@oli18 onak od cca 11 februara do 11 aprila som si dal 2 mesacny alko post- na precistenie od alkoholu,pohoda nic len to, ze som kilo schudol...takze tak strasne to so mnou nie je😃

oli18
7. sep 2021

@hellwant Ja netvrdím, že to je s tebou strašné 🙂 Ja som len citovala psychológa, čo je podľa neho alkoholik.

hellwant
7. sep 2021

@oli18 vsak viem ze som 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
7. sep 2021

napr na webe zachytka.sk si vies urobit online test ;) na nete je testov viac. plus si pogugli termin spoluzavislost. drzim ti palce

hellwant
7. sep 2021

@elizabet173 narazam nato, že to jedno 2 piva si dam skoro denne. Pridem z prace 15:35 a ak netreba autom ist vybavit cosi ku jedlu si dam pivko. A pri telke vecer o 20:00 tiez- to si zvyknem niekedy rozdelit s manzelkou, ked ma chut dat si pivko aj ona. Cize asi som. Ak narazate na alkoholika ako takeho, co nevydrzi bez alkoholu, bije zenu, deti, nadava im, vala sa po zemi, chodi po krcmach. Prepije vyplatu tak taky nie som.

margetakuska
7. sep 2021

Áno, podla mňa už má problém ...U nás to začalo tak isto, najprv len cez víkend, sviatky, oslavy, voľno, dovolenka, na stavbe -ved pracuje, po robote- šak je unavený a narobený, len tak pri telke- šak len tak pre chuť, s kamošmi u nás doma - šak sa patrí ponúknuť......až to prišlo do každodenného ožierania sa, robil hanbu aj v práci, do nemoty.....hrôza...neodišla som, urobila som všetko čo bolo v mojich silách aby sa z toho dostal, najskôr som mu o jeho probléme hovorila ja, nechcel o tom ani len počuť, vyhováral sa, sľuboval a ja som čakala az kým neskôr sa to stupňovalo a potom na to prišiel sám, že má problém, prosil má aby som mu pomohla - bola to dlhá cesta a trvala roky ale nakoniec v októbri 2019 nastúpil na 2 mesačne liečenie a odvtedy je čistý... Je to opäť muž, do ktorého som sa pred rokmi zamilovala, a je nám konečne opäť fajn, ale hovorím, stálo ma to kopec nervov, sĺz, hnevu, kriku, šedín, rokov....vravím bude to ťažké, kým sa z toho dostanete...ale držím ti palce

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz