Je môj muž alkoholik?

9. jan 2021

Ahojte. Neviem ako ďalej, mam pocit ze muž je alkoholik. Von teraz moc nechodí tak si da doma pivko,niekedy 1 a niekedy aj 4. Nie je to každý deň ale je. A najhoršie na tom je,ze občas si da domáce. Predom nou si da tak 2 poháriky a potom koľkokrát chodí piť natajno do špajze. Keď mu na to niečo poviem,tak mi povie ci pije kazdy deň a ci je ožratý.

alberto1
9. jan 2021

Ak už niekto tajne pije, myslím si, že je...

ckocka
9. jan 2021

Alkoholik je ak je na alkohole závislý, teda nedokáže abstinovať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
julia2018
9. jan 2021

Je viac druhov alkoholikov. Jedni sú napr hladinkovi, proste musí mat stále svoju hladinku a potom je to Ok. Potom sú narazovi, ti proste pijú do nemoty, niekoľko dni, týždňov, niekedy i mesiacov v kuse a potom nepijú aj pol roka - rok. A dokolecka. Všeobecne zavisli ľudia sú najlepši klamári akých si viete predstaviť. Každopádne ak on nechce nič zmeniť..

lyci
9. jan 2021

nie je a pije tajne, aby nemusel pocuvat tvoje vycitky

majamat
9. jan 2021

presne ako pise @ckocka a to ze si popija tajne a este tvrdy alkohol, to pre to svedci.
je fakt, ez este nemusi byt alkoholik, moze takto zahanat depresiu a alkohol je druhotny problem.

mata1001
9. jan 2021

Vylej mu to a uvidis ako sa zachova...a ano je alkoholik...

lucimichi
9. jan 2021

Je veľa typov alkoholikov. Napr. môj bývalý šéf bol kvartálny alkoholik. Čiže on asi každý tretí mesiac pil v kuse týždeň, dva. Vypol si mobil a slopal a slopal. Potom sme ho išli pozrieť domov. Celý opuchnutý bol, prepitý. Konateľ ho potom prepustil. A začal chodiť do skupiny anonymných alkoholikov. Teraz neviem čo je s ním. A myslím si že tvoj muž začína byť pomaly ale iste závislý..

malinoismum
9. jan 2021

Prelej to do inej fľaše a nalej mu tam vodu- nech sa prekvapí.
A myslím, že ma nezdravý nábeh byt alkoholik...

caroline_
9. jan 2021

áno je alkoholik

matabb73
9. jan 2021

Daj mu výzvu, mesiac napiť. Stavte sa o niečo a uvidíš, či vydrží. Ak nie, tak asi bude alkoholik.

cacianka
9. jan 2021

Moj partner je liečený alkoholik. Uz 30 rokov nepije a ani nezje vedome nic s alko ani s aromou. Moze ale nechce.je v tomto zasadovy a vytrvalý.chodi do podporneho klubu, aby si boli oporou starí aj čerství preliecení, chodi k nim aj odborna terapeutka. Poznam ich aj ja , a postupne aj desiatky ich kolegov, aj mam prehlad z tej odbornej strany. To na úvod, aby ste si nemysleli ze cucam z prsta. Precitala som mu tvoj text a obaja sme sa zhodli.
Tvoj muz alkoholik uz je. Pravdepodobne tzv. hladinkar. Ries to. Už je tu velmi vela prispevkov na tento problém, pohladaj a čítaj ako na to.
Začni aj tym, ze si nenapadne poznačiš hladinu vo fľašiach, skontrolujes a presne si poznacis aky alkohol máte, mozes aj odfotit. Sleduj nenapadne cca mesiac ako kedy a kolko pije, doma sa to dá- vonku nie. Budes mat padne argumenty a ak si medzitym prečítaš a nastudujes nieco odborne k veci, aj menej odborné, budes vediet ako začať v klude slušne ale asertivne tvrdy rozhovor. Ako sa vyjadrí, aky postoj zaujme a co mu navrhnes ty. Trvaj na tom, na pravidlach, napr.ani kvapka v dome, ani blby rum do babovky,
Ano môže si kupit na tajno flasu a barskde schovať, to by musel ale nastúpiť tvrdy rezim s € - od vyplatnej pasky cez zobrat kartu z banky, vypisy z banky kontrolovat s bločkami z nakupov do centu, vreckove ... Ale toto veeeelmi pochybujem ze zvladnete. Lebo ego.
Ano zavislaci su velki klamari, uplne divadlo.a vobec im nie je blbe klamat do očí, prisahat tetralne na zivot detí aj matky, vyskakovat a citovo útočiť na toho kto ich "nezmyselne" obvini a obvinovat jeho, aj sa rozplacu. No herec zo SND je šuvix ! Tak preto radim mat prehlad hladiny a fliaš.
Alko schovavaju tak ze by ti ani nenapadlo kde a ako zamaskuju. To poznam z rozpravania clenov chlapovho klubu ale bohuzial aj z vlastnej skusenosti (otec schovaval ...)
skontroluj kazdy kút, každú strbinu, suflik skriňu, za tym predtým. Aj v bielizni, starych veciach, náradie, čistiace. Detailne. Na 300%. kedy ta nevidi a nezbada. Ak by - jarne upratovanie pocas lokdownu, vyraďuješ zbytočné a vynosene veci.ked pojdes do prace, nebude cas....
Rada by som pravdu nemala, ani ostatne ženy, ale uz keď mas taketo podozrenie, a drobne fakty, pravda a skutočnosť budu este horsie. Bohužiaľ. Teraz vidis asi iba špičku ladovca....
Držím palce a daj vedieť priebeh. Veľa zenam s takýmto problemom chýba spätná väzba

barboritta
9. jan 2021

@malinoismum toto poznám.muz to skúsil raz,fiiiii aké bolo jej prekvapenie.ale priznala sa že to zistila,že to voda a nie borovička

janina1127
9. jan 2021

Keď pije tajne tak niečo an tom podľa mňa je. Keby si dal za jeden za dva, pivo sem tam nepoviem pol slova, ale toto je už trochu divné.

andreatytler
10. jan 2021

@cacianka Velmi dobre napisane a uzitocne... dufam ze autorke pomozu tvoje informacie. Vela ludi sa zlakne pravdy.
Kudos tvojmu muzovi, ze dokazal premoct alkohol.

andreatytler
10. jan 2021

Moja mama schovavala alkohol a pila tajne a NIKDY nebola ozrata. Umrela na alkohol ked mala 59 rokov.

amber74
10. jan 2021

Jasné že je, už je tam závislosť

cacianka
10. jan 2021

@andreatytler to bolo este v jeho mladosti, po uraze mal strach ze bude invalid, pracoval na statnom majetku a tam sa popijalo tak to jelo cca 5rokov. Schytal epilepticke zachvaty, a asi po 3.sa spamätal a isiel sa liečiť. My sme sa spoznali ked uz takmer 15r abstinoval. Odvtedy poznám aj jeho kolegov z klubu, aj z inych, poznam pribehy a osudy, a vdaka ich terapeutke (psychologicka a aj psychiatrička) tak trochu aj z odbornej stranky.
Otec moj bol závislý tiež, tie skrýše poznam

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barboritta
10. jan 2021

@cacianka ty kokos,to za 5 rokov sa dá prepit do epilepsie😱no moja mama chlasta už hádam 30 rokov,ale tak kvartálne a nič jej není.klobuk dolu pred mužom,že to takto dal.u nás o liečení ani počuť

cacianka
10. jan 2021

@elizabet173 ja poznam podobných viac, z klubu. Priekopy objimali, a dali to. Su aj "zosivani" alko +lieky.a dali to. Osobne poznam lekara, alko +lieky a 31 r.je čistý.
Ale su aj osoby co to nedali.

cacianka
10. jan 2021

@barboritta aj kratsie. On mal pourazovy. Iba zopar zachvatov.
To je suhra roznych faktorov, moze nemusí.teraz som sa pytala chlapa - niektori mali epi bez urazu, po kratkom pití. Niekto ani za 20r.
Organizmus je rozny....