Ja mám 29r a manžel 37. Momentálne som na materskej, dieťa má 5 mesiacov. Je to naše prvé dieťa. Nemáme spolu žiadnu nehnuteľnosť. Ja mám len svoje auto, ktoré si splácam, čiže mám len jeden menší úver. Muž nemá žiadne záväzky a ani svoje auto, len využíva to moje auto na cestu do práce cca 60km tam a späť 60km spolu 120km denne. Bývame v podnájme v byte. Je to už štvrtý byt čo sme vystriedali a nájomné je cez 500€. Ja by som chcela vziať hypo a kúpiť si niečo naše, dom alebo byt to je jedno a zariadiť dieťaťu izbu, kúpiť Pekný nábytok, vymaľovať. Manžel zarába nadštandardne okolo 3000€. On nechce o hypotéke ani počuť vraj slobodný človek je ten, ktorý nemá pôžičku. Keď sa narodilo dieťa, tak som nemohla použiť peniaze ,,kočíkove,, tých 830€ na niečo do výbavy atď. Proste, že peniaze sú dieťaťa a dajú sa mu do zlata. Tak ich investoval do zlata. Baby má život budúcnosť d takýmto človekom? I kočík som musela kúpiť bazarovy. On si platí drahé kurzy MBA atď, chodí na platené koučingy a ja nič.
🤦♀️🤦♀️🤦♀️ asi toľko
@petamich tak predtým sme tiež boli v podnájme ale to je iné,keď človek chodí do práce a nemá dieťa
Auto ani vtedy nemal, on používal moje a ja som chodila do práce busom, mala som prácu 2km z domu
No to by som sa pozrela ako mi zakáže míňať peniaze na dieťa keď tak dobre zarába. Minimálne tisícku by ti mal dávať každý mesiac na bežné výdavky ako je kočík, plienky, jedlo, hračky atď. Všetky peniaze za mesiac minie? To potom nie je lakomec len nemal mať rodinu.
no tak snad ste si videla pred tym uz ci napr. investuje do vasho vztahu, investuje do teba, aky ma nazor na hypoteku 🤷♀️ ako ste sa dohodli, ze budete fungovat, ked nebudes mat prijem? lebo my s manzelom napr. mame oddelene financie, vzdy sme mali ale vopred sme sa dohodli, ze ked pojdem na matersku, tak mi kazdy mesiac posle xy zo svojej vyplaty a budem z toho financovat toto a toto, pripadne moze ist na matersku on a budem davat ja jemu, nemoze sa predsa jednemu znizit dramaticky zivotny standard a druhy si zije na vysokej nohe, ved nie si doma, lebo sa ti nechce robit
@petamich tak dovolenky víkendové poplatil on, ale bývanie má serie už
Ja sa len cudujem,ze si to skor nevidela,neskoro sa ti otvorili oci. Bud je to vychcanec,co sa prizivuje alebo naozaj drzgros. Dala by som mu ultimatum. Bud kupime nehnutelnost alebo koncim. Ved tu nehnutelnost raz zdedi jeho dieta. Nemysli na jeho buducnost? Nepoviem,keby na to nemal. Ale s prijmom 3 tisic mesacne by s lahkostou splatil hypoteku.
@marca12 vraj bude mať jeho potomok investície v zlate
Ja som sa od mladého veku, to je od výšky pýtala nejakých svojich nápadníkov, akú majú predstavu o živote, o fungovaní rodiny, hypotéke a pod. Na výške sa mi kamošky smiali, že čo riešim také kraviny, ale vy ste ukážka toho, že sú to podstatné rozhovory. Mne tvoj muž príde ako lakomec a najmä sebec, ktorý rád míňa len na seba.
@marca12 len som teda chcela vedieť či to kočíkove čo ste za to kupovali alebo ste to odložili dieťaťu a ozaj to sú peniaze dieťaťa??
Máme úplne to najlacnejšie vajíčko, ja som chcela kvôli bezpečnosti cybex alebo nejaké lepšie ale vraj NAČO
strašne som nasrata na seba
Nech si vyrata kolko rokov uz zije po podnajmoch to mu nevadi?aj tak dobry cas na kupu bytu z presvihol uz mohol mat x rokov splatenych.Hlavne nech premysla, ze cim bude starsi, tym menej rokov splacania vyssia splatka...nahodou sa mu nieco stane a ty budes v podnajme?vlastne byvanie je zaklad ma zvlastny vztah k peniazom.A ano myslim, ze ma na teba ine meradlo ako na seba.Nemala si ustupit kocikove su peniaze pre dieta.Vo vyssom veku ma prve dieta a este setri na kociku z bazaru, alebo dobre ved nemusi byt novy kocik, ale aky ma vztah k ostatnemu hracky, oblecenie, nakupy... ved to musis vediet ci skrti vydavky, alebo aj dopraje.Aky vztah maju k peniazom jeho rodicia?Mne by to velmi vadilo pre mna je vztah k peniazom a priority v manzelstve na prvych miestach
Tak sa pekne naser na neho a hneď to rieš. Načo sú dieťaťu tehličky zlata keď má kvôli nim živoriť teraz na všetkom.
Mala ste to vziať od začiatku do vlastných rúk, neustupujte mu a presadzujete si svoje názory a potreby dieťaťa , do kedy mu chcete ustupovať 🤷♀️
Nič s tým neurobíš. Už ho nezmeníš. Budeš sa naďalej len zožierať a trápiť. Na tvoje slovo ani prosbu on ohľad brat nebude. A 3000 tisíc keď zarobí a nedopraje sebe ani rodine,tak je to čistý truľo.
Kúpiť veci v bazáre je úplne ok a rozumné. Ľudia čo majú peniaze, tak bežne nakupujú. Ale nemať bývanie pri takom plate je choré. Podľa mňa je trocha lakomy. Prečo ste takéto veci neriešili pred svadbou?
Nie je lakomec, je to debil. Si si ista, ze tie peniaze ozaj investoval do zlata?
Teba vyuziva, este aj dietatu odopiera, svoje prachy si strka bohviekam a bohvie ake plany s nimi ma. Prd ze potomkovi.... nezalezi mu na nom teraz, tak ake potom... tu je nieco velmi zle. Nahodou nepytal posielat aj pridavky na jeho ucet?
Výdavky na domácnosť, jedlo, plienky atď. platí on alebo ty z materskej? Na rodicaku umries hladom?
Ja som tiež v živote nemala hyptéku.Ani ju mať neplánujem,nie som tiež jej zástancom pokial ju ozaj netreba.Síce nebývame v podnajme ale v dome,len jedno ma zarazilo že je takto na všetko lakomý.Teraz kašlať tú hypo..Neviem kde som už čitala či tu na mk že baba bola na materskej,muž držal kasu a nedovolil jej kúpiť ani octové lupienky v tescu či kde a tak mala na ne chuť.To ma vtedy totálne dohrialo ako môže byť niekto až takto lakomý na sprosté lupienky.Len aby sa raz karta neotočila a ten tlk si nepožičiaval aj od manželky ak raz bude pracujúca.Ja by som si takéto veci zapamätala a potom mu to chrstla do ksichtu
@janickacrazy nákupy mesačné platím ja svojou kartou.
@amelie2017 presne. Priam ukážkový.
Zober papier,kalkulacku zapni a spocitaj celkovu sumu za najom,co ste doteraz platili. Ked mu ani toto nestaci,tak je to naozaj chuj.
Nie je lakomec. Je len vychcaný. “Peniaze dieťaťa” investoval do zlata - predpokladám pod svojím menom a nikto iný sa k nim nedostane (ak ešte náhodou existujú). Bez hanby využíva denne tvoje auto, ktoré ty splácaš - prečo ho aspoň nespláca on?? A nákupy platíš ty… dobre mu je.
aha, takze vy ste manzelia a mate aj podla zakona spolocne peniaze, len hacik je ze spolocne su len TVOJE 😝
Takže ty splácas auto, ktoré používa on. Ty chodíš busom🤦♀️ (resp.chodila si, vzdialenost je irelevantné teraz) Ty kupuješ nákupy, ty si mu dala prispevok na kocik.... dúfam ze aj matersku aj rodicak mu budeš odovzdávať. A este by mal investovať aj pridavky, vsak budu pekne + danovy bonus. Vsetko pekne pod svojim menom, aby si sa k timu ty nedostala, ze?To ma ďalších 200€ na investovanie do zlata👌 pôžičku nechce, ale podnájom mu nevadí, co?
Vies co, bez urážky teraz... neviem kto z vás je väčší blb, sorry 👎👎👎
Nie dietata a nie je to kocikove.vola sa to prispevok pri narodeni dietata.takze z toho nazvu mi logicky vyplyva,ze pre rodica,aby kupil dietatu kocik,vybavicku a pod.
A si si ista ze zaraba 3000e? Resp aj mu pride na ucet mesacne tych 3000e. Lebo toto sa mi nezda.
Lebo ty platis mesacne nakupy, pouziva tvoje auto a ty platis uver nan, a kocikovne si zoberie on?
Cudziemu dáva peniaze - nájom a rodine nie?
a pred tym ste ako fungovali? zrejme sa to manzelstvom nezmenilo? ako ste sa dohodli, ze budete fungovag, ked sa ti znizi prijem?