Ahoj. Neviem kam túto otázku zaradiť tak to skúsim sem. Moj manžel už dlhšiu dobu keď spí tak robí toto - spí. Z ničoho nič začne najprv ako keby čkať, urobí to asi 2x za sebou a potom to vyzerá tak ako keby lapal po dychu a keď to "lapanie" prejde začne sa triasť asi take 2min a spí ďalej. Opakuje sa to každý jeden deň aj niekoľko krát počas jeho spánku. Dosť ma to znepokojuje. Skúšala som ho v tom stave budiť ale nešlo to. Aj som mu o tom vravela no že on o ničom takom nevie? Chcela som aby šiel ku doktorovi no on ma odbil že jemu nic neni. No podľa mňa to na NIČ nevyzerá 😔 neviete čo to môže spôsobovať? Alebo čo to asi môže byť?
Určite vyšetrenie EEG by bolo vhodné... niečo sa tam isto deje... podobne som videla prebiehať epi záchvat u dietata, nebolo to to usté, ale niečo sa isto deje, človek sa prebrať vie, ked ho budia... ak nie, niečo tu nehrá
Mne ten tras evokuje niečo ako epilepsia. Určite k lekárovi. Než môže byť neskoro....
tak toto urcite nie je normalne, aby sa toto dialo pocas spanku, isto ho poslat na vysetrenie, ked tomu nechce verit, natoc ho na video, ako to robi, nech to vidi aj lekar..bude najlepsie riesenie
ved ho natoc na mobil, aby videl aj on, mozno hned pojde k lekarovi
To bude najskor spankove apnoe, moj muz bol v spankovom laboratoriu, najskor kvoli chrapaniu a nakoniec mu vyslo presne toto. U neho to nie je az take hrozne nebezpecne, lebo najdlhsiu pauzu mu namerali 15 sek., ale zato ich ma vela do hodiny. Natoc muza na mobil, nech to sam vidi a urcite nech ide k lekarovi, moze to byt velmi nebezpecne.
Liecit sa to neda, jemu naordinovali taky kyslikovy pristroj, s ktorym by mal spavat, ale to uz odmietol. No aj ho chapem, mat celu noc nieco na tvari ... inak nema nadvahu, je az moc zdravy 🙂
Uplne suhlasim s dzejn80
moj ocino to mal, velmi tazke spankove apnoe, dostal nakoniec 4 mozgove prihody a bez kyslika dnes nemoze byt ani cez den. Je to vazna porucha a ak sa podceni, moze mat fatalne nasledky. Na mieste je urcite spankove laboratorium, ako baby uz odporucali to nahraj na mobil, fotak, ci kameru a k lekarovi. Nie je to sranda, ak by to bolo vaznejsie, treba riesit napr. aj kyslikovym pristrojom.
Apnoicke pauzy???kolko vazi manzel?