Idem sa sem vyrozprávať, nakoľko sa nemôžem s nikým pravdivo baviť o veci. Trápi ma toľko vecí, (niektoré sú určite pre vás banalita) ale neviem si dať rady.... :( Som mladá mamička, takmer 3 ročnej babule. Mám ju s ex/terajším priateľom, avšak bývam s ňou sama. S ním bolo ako tak všetko v pohode prvé tri roky a posledné dva roky je to samý rozchod a zase návrat. Neúprosné sľuby z jeho strany, žiadne skutky, neprechovávam k nemu vôbec dôveru a vlastne niekedy sa pristihnem, že mi je aj jedno kde je a som rada, že mám kľud a som doma sama. Viem, že to s ním nemá cenu, lebo mi to povedalo už x y ľudí, dokonca aj psychologička. Pred 3 týždňami som sa fakt že rozhodla, že ho chcem vymazať zo svojho života. Vtedy ako som mu to narovinu povedala sa začala z jeho strany úplne silná snaha sa vrátiť k nám a sľuby, že už tentokrát sa bude snažiť, že on chce svoju rodinu späť, že chce byť s nami a vlastne toto stále dokola, deň čo deň volal, písal, smskoval... Nechcela som byť k nemu hnusná (radšej za dobre ako za zlé), tak som s ním komunikovala slušne a odpovedala som mu na všetko čo chcel vedieť a komunikovala som úplne normálne. Nakoniec som nevedela potlačiť fyzickú náklonnosť a povedala som, že už má poslednú šancu (tých už bolo). Teraz sme spolu zhruba týždeň a jednoducho som rada, že sa snaží, že trávi s nami čas a tak. Ale mne ide niekedy miestami strašne na nervy. Moji rodičia neznášajú jeho a jeho rodičia zase mňa, tak ani jedna strana nevie, že sme zase opäť "spolu". Z toho na mňa vplýva veľký stres lebo sa bojím, že naši ma roztrhnú za to že som mu zas naletela. Inak je to niekedy fajn, berie ma von, sadnúť si na kávu, colu, venuje sa nám....ale ja proste neviem prečo mám stále nervy. Nemám žiadnu istotu, že to chcem s ním ťahať do konca života. Ale zase bez neho som síce kľudná a robím si všetko po svojom, štve ma kde je, čo robí, s kým je. Štve ma, že som neschopná si udržať rodinu pokope, bojím sa to nechať tak lebo sa bojím že si nikoho nenájdem. Tak trošku ma sex nebaví a kto už len by o mňa zakopol. Ešte aj s dieťaťom a s mojími komplexami z mojej osobnosti. Toľko k vzťahu.
Ďalšia vec. Prestala som kojiť malú. Z môjho tela, lepšie povedané z mojich prs je veľké NIČ ale že fakt veľké. Tak strašne ma to štve, trápi, cítim sa znechutená keď sa na seba pozriem. Namiesto svojich 3 mám iba kožky špatné.... Neľutujem, že som kojila malú, dala som jej to najpodstatnejšie, ale že dopadnem takto tak to som nevedela :( Proste sa s tým neviem zmieriť :(
Financie sú dalsia vec. Nemám malý príjem na mesiac ale štve ma totálne, že si nemôžem nič na seba kúpiť alebo len tak vyraziť na nákupy ako kedysi a kúpiť si niečo, lebo vždy čo kúpim je pre malú a vždy radšej kúpim jej ako sebe. Proste už mám dieťa a nič iné nerobím len sa krútim okolo nej, som nervózna, podráždená a neustále len upratujem, varím a chodím do roboty ktorá ma vôbec nebaví a vôbec si v nej neverím a keď príde zakaznik normalne sa potím a bojím čo poseriem.
Zo všetkého som totálne nešťastná. Mamine to tak nechcem hovoriť lebo mi povie že som len negativne naladená a proste ona do všetkého nevidí a priateľ, tomu radšej nehovorím všetko, lebo k nemu nemám takú dôveru už a bojím sa aby to proti mne raz nepouzil. A proste viem, tie sladké reči typu mám dcérku mam sa z nej tešiť už nezaberajú....som v tomto asi sebecká, ale to ako mam takto dlho fungovat? Je mi zo svojho života zle!
@buchtar no vidis ty si malu aspon kojila. Ja som nekojila,trapili sme sa a vzdala som to pre kludny spanok mna aj dcerky a mam kozky tiez 🙂 ale ze fest kozky 🙂🙂 no a co? Mam dieta,som stastna. Mna tesi ked vidim ju stastnu ako jej kuoim novu hracku aj ked ich ma milion a nekupim si na seba,naco,mam handier dost,mna tesi tesit malu drobnostami,mam dieta,na mne mi uz tak nezalezi,aj to posledne by som jej dala. Ano si sebecka...Matka uz nemoze mysliet len na svoje potreby a pocity. Kolkokrat som ja bola cely den hladna co som malu obskakovala stale a nemala som cas si ani chlieb s maslom natriet,nevadi,pre nu vsetko. Ona je jedine svetlo mojho zivota 😉 Si hrozne negativne naladena,ci to nie je uz aj diagnoza to neviem. Hod sa o zem,mozno ti pomoze 😀 Skus znova tu psychologicku,vykecat sa,pripadne aj plastika prs by ti mozno zdvihla naladu. Mozno nebudes taka nabrusena na cely svet 😀
Mas toho dost, co ta trapi. Ale aj vela veci, co ta netrapia: si zdrava, mas zdrave dieta, mas rodicov, ktorym na tebe zalezi, mas domov, pracu, staly prijem. Velmi vela ludi toto nema a boli by stastni, keby mali aspon jednu z tych veci, co som vymenovala. Skus si vzdy vytycit jeden ciel a tomu sa venuj. Napriklad: stastny vztah, inu pracu, sposob akym si raz za cas nasporis na nieco len pre teba, alebo plastika prs (asi tiez len setrit)... Vyber si co sa ti zda najdolezitejsie a na tom pracuj. Predstavuj si samu seba s vyriesenym problemom, to velmi pomaha. Cize napriklad si vecer pred spanim v mysli vytvor predstavu idealnej prace a seba samej, ako ju mas, bavi tam, si v nej dobra... atd atd.
@buchtar s takymto negativnym postojom k sebe a ku vsetkemu ti bude zle zo vsetkeho. aj z tych krasnych veci, ktore pre svoju negativitu nevidis.
spominala si psychologicku - vie o vsetkych tvojich problemoch? - ona by ti vedela pomoct najlepsie
@libka1 Ja viem, že každý si je strojcom svojho šťastia. Keďže som "slobodná" mamička, rodičia mi pomáhajú finančne, a pracujem taktiež u nich, kde sa mi strháva z dlhu čo im dlžím peniažky. Chcú prepustiť zamestnankynu čo tam majú a ze tam budem gazdovat ja sama. Ja tam proste nechcem byť a už som to niekolkokrát povedala a hned boli otázky ze ci si teda idem hladat robotu inde. Ked chcem hladat inde, nikto mi nebude tolerovat castné dovolenky lebo mala je atopička, alergička, často chorá, takže z školky byva často doma. Nikde nezarobím v čistom 500eur, aspon nie v tomto mini meste.
Odznova začať som skúšala, ale jednoducho sa bojím....ked zostanem cely zivot sama, len nasim na krku lebo sama sa neviem nijako zaobstarat, neviem sa proste na to pozriet z pozitivnej stranky :(
Ty mas nevyrieseny velky problem a k tomu sa ti sa nabaluju dalsie a dalsie, hovori sa timu efekt kotulajucej sa snehovej gule
Proste sa uz konecne rozhodni ci este o neho stojis a chces mu dat fakt poslednu sancu, alebo nie. Toto si vyries a stoj si sama pred sebou za svojim slovom. Inak upadas v ociach vsetkych, svojich, jeho, rodicov a asi aj kamosiek
Vyries si toto a potom zacni riesit druhe, mensie problemi.
Vsak ked nie si v praci spokojna, hladaj si druhu pracu, ktora ta bude uspokojovat
Vies, nemozes cakat, ze to co si si navarila, vyriesi za teba niekto druhy a ze vsetko je vzdy ruzove
Tvoje prsia? Prepac, zacni trochu cvicit a pozri si fotky zien po masektomii a potom plakaj nad svojimi prsiami
Drz sa
@buchtar ja nevravim ze to mas lahke, ale zacni do svojho zivota postupne prepasovavat nieco pozitivne... ak si netrufas zmenit pracu, tak si daj iny ciel.. proste krok za krokom, nemusis vsetko riesit naraz... urci si prioritu a chod si po tom, ked clovek nieco velmi chce, dosiahne to!
@tajka1986 Ja malú nezanedbávam, nič jej nechýba, je šťastné dieťa, má fakt všetko na čo si len zmyslí, venujem sa jej, len proste si neviem predstaviť, že proste ja som už doslúžila... Nemôžem ani von s nikým lebo neni chuť ani vlastne už nie je s kým, nič na seba, nič pre seba, ....
@yarnie Viem, že za to všetko mám byť vďačná, ale ked vidím svoje rovesníčky ake su pekne, nastylované, chodia si kade tade alebo dokonca ked vidím druhú rodinu ako im to klape, že mamička si môže robiť kludne druhú vysokú školu zakedy má chlapa ktorý sa snaží v práci a pracuje a pomáha v rodine, je mi to všetko ľúto, že ja furt len fungujem sama....nemôžem si ani tu vš spraviť lebo na to nemám prachy a vlastne ani odvahu lebo si neverím.....
@katarinamarkova bola som u nej 2x, teraz sa chcem objednat znova len kazdá návšteva ma stojí 30e plus 6 e autobus tam a späť a nemôžem si to často dovoliť :(
Myslim, ze si ten typ, co je od prirody vecne nespokojny. Proste vsetko zle, aj ked ini ludia su na tom ovela horsie. Poznam to, lebo som presne rovnaky typ. Skus sa zamysliet, ci je to s tvojim zivotom az take zle. Nema ziadne pozitiva? A ak nema, skus to zmenit.
@libka1 Naši nevedia, že on je späť. Keby vedia, okamžite mi prestanú pomahat a zostala by som visieť len na nom a to nechcem, lebo sa bojím ze sa zase niečo pokašle a zas odide a ja ostanem uz na vsetko uplne sama.
@lublu Nie vždy som bola taká....začalo sa to ked mala malá asi pol roka a začala som uvažovať či bol ten správny čas mat dieta ....ale tak nelutujem ju, len mi je smuto z toho kde som mohla byt a takto som väznená vlastne len na jednom mieste a závislá na druhých
@buchtar a co takto si najst psychologa u ktoreho nebudes platit?
@buchtar dosluzila si? vari zajtra umieras? ak nie, tak nemas ziadny dovod si toto mysliet!
nemozes ist von s nikym? - mozes, keby si chcela!
nic na seba? nic pre seba? - keby si chcela a mala sa trosku rada, tak doprajes aj sebe!
chces byt pekna, upravena, chodit si kade tade? - tak sa uprav, uces, namaluj a chod!
chces rodinu, ktorej to klape? sprav pre to nieco - zmen seba? zmen partnera? zmen aj seba -a j partnera!
chces si spravit vs? co ti v tom brani? chlap? ten nie je dovod preco nechodis na vs.....keby si chcela tak chodis a studujes, ci uz s jeho podporou, ci bez nej
chlap ti nepomaha, nesnazi sa...fungujes sama - tak na co ti je taky chlap? posli ho kade lahsie
nemas odvahu? tak ju v sebe uz konecne niekde najdi....ona tam urcite niekde je
a to ze nemas prachy na vs? - zmen pracu! zarob! najdi si partnera, co bude pre neho prirodzene sa o teba postarat!
sorry ze tak blbo uprimne, ale pozbieraj sa, a rob so sebou nieco. mas na to, len treba chciet.
@buchtar este k tomu ze si vaznena a zavisla len na druhych.....
nie nie si!
si slobodna, svojpravna, dospela.
mozes ist kam chces, kedy chces a svoj zivot si zariadit ako chces.....jediny clovek na ktorom si zavisla si ty, ty si ta, ktora sa o teba bude starat do konca tvojho zivota, nikto iny nie je za tvoj zivot zodpovedny!
No to je ozaj draha psychologicka, tu v BA sa da ist na kvalitnu terapiu za 15 eur za sedenie, ked to ide na poistovnu, kde sa da napriklad ze emocionalne problemy atd...
Zavislost na rodicoch je fakt neprijemna, treba skusit vyriesit najprv toto. Dieta bude rast, zdravotne problemy sa zlepsia, pride cas aj na osamostatnenie a VS.
To ze ine baby sa nastajluju a chodia kde tade, neznamena ze su stastne... to ze ina rodina funguje, neznamena, ze neriesia horsie problemy, o ktorych nevies... ze je nejaka zena zabezpecena manzelom neznamena, ze je automaticky stastna, alebo naopak, ze napriklad nezivila predtym ona jeho, atd atd...
Ja som mala pocas skoly frajera, totalne nepraktickeho umelca a nie velmi priebojneho, skor pasivneho... moji rodicia hovorili, ze ma nikdy neuzivi... ze budem musiet ja jeho a on bude na MD... aj s tym som pocitala...vdaka mojej psychickej podpore si nasiel pracu, zacal studovat, neskor si nasiel vysnivanu pracu a teraz po mnohych rokoch je z neho velky odbornik s vysokou poziciou... ale boli casy ked som mu na rande nosila oblozenu pletenku, lebo sme nemali na to aby sme si v meste dali nieco na jedenie... A pamatam si ze som zavidela spoluziackam ich super pracu popri skole, studium v zahranici, krasne oblecenie, cestovanie lietadlom na sluzobky a ja som akurat triedila faktury alebo tlmocila kde kade a neskor brigadovala v otcovej firme... a potom som zistila, ze vlastne ony zavideli mne lebo ja som mala staleho chalana, zasnubenie atd... a doteraz niektore moje spoluziacky s uzasnymi karierami nemaju rodinu a ani len priatela, a to uz je od vysky viac ako 15 rokov.. Ja som hned po skole zobrala miesto velmi slabo platene, ale nechcela som pracovat u otca.... na to miesto sa hlasilo 30 mojich spoluziakov... zakladny plat velmi maly ale moznost dobre zarobit na pohyblivej zlozke... tam si ma nasiel moj dalsi sef a ponukol mi najprv jeden pripad, potom aj pracu... odtial dalsie miesto uz vo velkej firme... proste treba zacat v malom a makat na sebe... ja zasnem nad mladymi ludmi bez praxe, co si myslia ze len za titul dostanu v prvej praci 1000 Eur v cistom... pritom nevedia ani zaklady a nechce sa im robit. Kto maka na sebe a ma spravny pristup, ten pojde dopredu aj keby nechcel, lebo taki ludia vzdy budu vyrazne lepsi od tych ostatnych...takze do toho! drz sa!
@buchtar No podľa mňa máš nejakú "depku". A si negatívne naladená na všetko a hlavne voči sebe...aj tu platí "keď sa Ty vnímaš negatívne, aj ostatní ťa budú"...otrepané, ale pravdivé 😉. Začni naozaj riešiť veci postupne, ako písali vyššie baby. Asi najskôr tvoje sebavedomie a toho ex či priateľa. Nemyslím, že "kto už by o mňa zakopol", tak preto s ním zostávaš, je ten správny dôvod s niekým zostať. Z toho ako si o vašom vzťahu písala, som tak nejako cítila, že je to taký kameň, čo ťa zbytočne ťahá dolu do ešte viac negatívnych pocitov. Ak je tak vykašli sa na neho...absolútne sa netráp čo robí, kde s kým je....načo je to dobre? S exom zostaň ex, ak to tak cítiš. Pokiaľ je a bude zodpovedný otec, tak nech trávi s dcérkou čas a Ty to využi pre seba. Keď bude s dcérkou, choď si zacvičiť. Aj to je super...nabiješ sa pozitívnou energiou, možno spoznáš nejakých zaujímavých ľudí a aj s tými prsami to niečo spraví....alebo niečo iné čo by Ťa bavilo. A ak sa na neho nedá spoľahnúť, tak možno by malú postrážili 2x za týždeň starí rodičia.
čo sa týka nakupovania, to poznám veru dôverne. Robila som to aj ja, a určite aj kooopec ďalších mamičiek. Treba si dať stopku a jednoducho kúpiť iba na seba a hotovo. Len ja mám pocit, že je to u teba v dôsledku tej nedôvery v samú seba. Na tom treba hlavne popracovať, ostatné už pôjde potom lepšie. Ja taktiež nerobím prácu, ktorá by ma výrazne napĺňala /predtým ako sa mi narodili baby, som mala úžasnú prácu....ktorá ma bavila, bola mojím koníčkom, ale keď si porovnám tie benefity, ktoré z terajšej práce mám, hlavne vzhľadom k deťom /ak potrebujem v prípade ochorenia detí, tak môžem mať "homeoffice", dcérku nosím na krúžok o 13,00 a tak...doma som v normálnom čase /predtým som chodila okolo siedmej večer, pretože som cestovala za prácou/, tak nemám o čom uvažovať.
Takže hlavne popracuj na sebadôvere 😉. Veď ste zdravé, máš rodičov, ktorí ťa podporujú, pomáhajú...skús sa na to pozrieť objektívne, veď už len to je super. Mne naozaj pomohlo, keď som začala robiť aj niečo pre seba. Chodila som cvičiť, do jazykovky a tak... 😉
@buchtar ahoj..co tak si spravit jeden den pre seba? chod ku kozmeticke,kadernicke,na nechty ,alebo co by si chcela..chod si kupit nejake nove handry a dopraj teraz sebe 🙂zavolaj nejaku kamosku vecer na vinko niekde do baru ,pokecate spolu vypnes od stereotypu a bude ti lepsie 🙂 ked budes spokojna so svojou zmenou budes podla mna viac pozitivna🙂 drzim palce 🙂
psychiater - zadarmo, bez odporucania obvodneho, mozes ist rovno. Psycholog - pozri si nejake krizove centrum alebo UPSVAR - zadarmo.
Myslim, ze si naozaj mlada, lebo riesis podla mna nepodstatne veci (nemam co na seba, nemam prsia...) Nemas sancu dospiet, kym si zavisla od rodicov, nemas sancu mat rodinu, ak nevies, ci vlastne toho chlapa chces a musis ho tajit (?!) pred ostatnymi. A pre partnerstvo nie je podstatne, ci si date niekde vonku kolu, alebo idete na kavu. Vie pomoct s malou? mozes mu verit? asi nie, ked sa bojis, ze ak ti "na neho pridu", tak ta rodicia nebudu financovat a jemu vlastne neveris, ze vytrva a postara sa!
nebudem pisat dalej - totalne plati to, co napisala @katarinamarkova Fnukanie nic nevyriesi, len ten problem/problemy valis pred sebou a cakas, ze ich niekto vyriesi za teba, alebo sa vyriesia sameee.. smola, NIE. Si za dietatko zodpovedna a ak to takto "zabalis = dosluzila som", tak chudatko o koho sa oprie ono?
@buchtar odporucam rychlo najst nejakeho psychologa, ktory ti pomoze dat dokopy sebavedomie a pomoze ti utriedit si co vlastne chces a ocakavas.
Potrebujes si definovat kam smerujes a ako si predstavujes svoj zivot. A potom robit postupne kroky k tomu, aby si svoj zivot "dotiahla" do podoby, ktora ta urobi spokojnou.
Ale pozor - na to aby si bola spokojna nemusia sa zmenit vobec okolnosti, musi sa zmenit tvoj postoj a pohlad na tvoj zivot.
Je kopec zien, ktore riesia vazne situacie a napriek tomu su v ramci moznosti vyrovnane. Hlavna zmena sa musi udiat v tvojej mysli a potom sa ti otvoria aj moznosti co ine este mozes zmenit a to co sa zmenit neda, to mozes akceptovat a zariadit sa podla toho.
Prajem vela sil a ver, ze ked prestanes vidiet vsetko tak negativne, tak sa ti hned ulavi a polovica problemov prestane problemom byt.
@buchtar Ale netáraj, trošku Ťa len ťahá taká mamičkovská depka, ktorá prechádza aj mojím životom. Taká sínosoida.
Napíš si na papier veci, ktoré Ťa najviac serú a k nim si napíš čo na tom dokážeš zmeniť. Napr. práca - povedz si, že Ťa bude baviť, budeš sa na zákazníkov usmievať, lebo Vás s dcérou živí + zameraj sa ak teda chceš a potrebuješ na zmenu práce, dovzdelanie, príp. viac peňazí.
Veci, ktoré nemôžeš zmeniť, povedz si, že je to takto a Ty s tým nič neurobíš, takže sa nebudeš nad tým tupohlavo zamýšľať.
Namaľuj sa, pomáha šport - beh, bicykel, hocičo jednoduché, napr. aj skákanie na švihadle. Zaumieň si, že to budeš robiť každý druhý deň napr. 45 minút. A vždy si nájdi ten čas. Vyvetrá to hlavu.
Kúp si dobrú podprsenku a povedz si, že si našetríš na plastiku, že je to len dočasný stav.
Psychológa nepotrebuješ. Toto čím prechádzaš je normálne.
Takže: 1, Vyjasni si Ty čo chceš, nie kto ťa nemá rád a či ťa šve kde sa priateľ nachádza. To je ad 1. Podľa výsledku postupuj ďalej. A ináč pretvarovať sa dá len nejaký čas.
2, Zvýšiť si sebavedomie - kamarátky, robiť niečo čo Ťa baví občas si niekam vyraziť - drobné si na to musíš nájsť.
3, Potom sa buď zamiluješ do svojej práce /po zvýšenom sebavedomí/ alebo si nájdeš niečo čo Ťa bude uspokojovať.
Nikto okrem Teba nebude vytvárať Tvoj život, si sama sebe pánom. Ako si urobíš tak budeš mať.
zivot mame taky aky si ho spravime. takze ked si nestastna v praci, zmen ju, ked nespokojna v partnerstve pories si problemy alebo ho posli cez palubu a zacni odznova. prides mi ako klbko nervov, ktore si nevie rady a navyse to este taji pred rodicmi ze ma nejake problemy. si dospela, za svoje rozhodnutia nesies zodpovednost ty a nie oni, takze si pekne zanalyzuj svoj zivot, hladaj v nom pozitiva a ked v nom nie su, tak si ich pekne do zivota vnes, to mozes spravit len ty, nikto iny... zacni cvicit, spor si hoc na plastiku prs ked ti to zdvihne sebavedomie, to ze mas dieta neznamena ze ty si uz v zivote nic nedoprajes, aj tak tym deckam vacsinou pchame veci na ktorych im nezalezi, len nam sa zda ze ano 😉