Mala som priateľa ktory bol dobrý ale skôr až taký tutmak. Proste bolo veľa situácii kedy sa ma nevedel ani zastať , nevedel si povedať svoj názor, koktal sa a bol tichý. A trochu jednoduchsi typ, veľa veci nechápal. Ale mal dobré srdce. A so všetkým somnou súhlasil a proste bol dobrý ku mne správanim. Ale to bol ku všetkým.. rozišli sme sa na základe toho jeho správania ktoré mi začínalo vadiť, že nemám pri sebe takého ochrancu ale skôr človeka ktorý sa stiahne do úzadia a nechce nič riešiť, skôr sklopi uši a hoci aj keď išlo o mňa že bol ku mne niekto zlý tak on sklopil uši a nezastal sa ma ... A také veci mi vadili.
Po čase som sa zaľúbila do jedného ktory bol ku mne vždy milý dobry a keď prišlo na menší konflikt tak bol nejaky čudny. Ešte sme ani nemali vzťah ani nemáme, sme len kolegovia a niečo mi nesedelo čo urobil a jeho reakcia bola zvláštna. Taká úplná mám v picisticka... Niečo mi nesedelo a chcela som si tať vy
Na jednej strane chces chlapa, co ta bude plne respektovat. Na druhej chces, aby sa ta vedel zastat.
Takto vseobecne na tom nie je nic zle a je to ok.
Len mam dojem, ze si ten respekt vysvetlujes tak, ze ti neodporuje a suhlasi. A zastavanie tak, ze podporuje to, co ty chces.
Preto ta pritahuju typy, ktori na povrchu su presne taki, ako ty chces - suhlasia s tebou. To povazujes za to, ze je k tebe mily a dobry. A funguje to, kym je dobre. Kym je pohoda.
A potom pride neprijemne prekvapenie, ked dojde na prve problemy.
Informacii je tu dost malo, tazko odhadnut tvoju povahu, ale prave presne v nej je kluc, preco ta pritiahne prave taky typ muza. Preco k takym inklinujes.
Z coho ti je nanic?
Z reakcie toho kolegu, alebo z toho ze si sa rozisla s priatelom a zistila ze jeho pristup nebol az tak zly.
Ty si Asi taka ze chces byt ockova princezna .. chces aby bolo vsetko po tvojom aby ti pritakal nemal svoj nazor a zaroven ta chranil a bojoval tvoje vojny. . Nechapem naco dospela zena potrebuje aby sa jej chlap zastaval ked su “ ludia zli.” To si nevies sama vykomunikovat ? ( jedine tak pred svokrou by mal ) Ten prvy bol odkopnuty lebo si si ho nevedela vazit pre jeho kvality a mala si pocit ze mas na viac .. ( nehovorim ze nemas ) ten novy objav je jednoducho ina povaha nie je z teba tak pototo ako ex .. ten by taky ton a slova nepouzil lebo je dobrak a s kazdym chce byt za dobre- co ti v konecnom dosledku vadilo a viedlo k rozchodu. Asi mas nerealistucke ocakavania chces niekoho kto bude uplne podla tvojich predstav .. ale taky clovek neexistuje. Kazdy mà svoje muchy . Ale v podstate ti nic hrozne nepovedal len nemal chut ti nieco vysvetlit ani dalej rozoberat. ( prenho zas ta jednoduchsia mozes byt ty) alebo nevie lepsie reagovat.
Su na svete len tito dvaja chlapi? Prveho si si nevazila - ok - rozchod. Nic zvlastne. Druhy je grobian - tiez nic zvlastne - posli ho do riti. A z coho ti je teda zle? 😂😂😂
@miadi Z časti s tebou súhlasím. Ale! Keď niekto je ťuťmák a nevie sa ženy zastáť , povedať si svoj názor, ten potom nebude sa vedieť ženy zastáť ani pred mamičkou. Dokonca ani svojich detí sa nebude vedieť zastáť. To mi ver!
Ťuťmák chlap je väčšinou ovplyvniteľný. Nevie povedať, nie. Odmieta konflikt, nevstupuje do hádky. Ľudia ho ľahko využívajú.
Tu závisí aká je úroveň toho ťuťmáctva. 😅
Možnože len vypočítavo (on nemá z toho nič), nebude vstupovať do konfliktu svojej lásky. Čiže bude ako prisediaci. A ten kto mlčí aj súhlasí. A keď pri každom konflikte partnerky vždy je ticho, vyzerá to tak potom, že teda súhlasí s protistranou. A toto sa nepáči nikomu.
Preto je to ťažké s ťuťmákom. Nevieš, že čosi myslí. Keďže sa nechce hádať, nebude sa ti k veci vyjadrovať. Potom začína časom človek nadobúdať pocit, že je neúprimný. Ono sa to kumuluje potom všetko spolu. Za mňa ťuťmák, nie! Nemá názor.
@autorka Keď máš blbè pocity, tak vycúvaj z tohoto vzťahu. A ďalej nezačni porovnávať minulosť s prítomnosťou. To je sebaničenie. Načo?! Čo bolo, bolo!
@eva112014 presne ma úplne chápeš. Presne si to vystihla moje myšlienky čo som mala s mojím ex. Ani pred jeho mamou sa ma nevedel zastať. Takže som rada že niekto chape.
Nebude ti nikto vyhovovat na sto percent, zakazdym sa nieco najde, ja tiez som mala jedneho takeho priatela, ktory bol dobry, mily, vsetko, akoze nemohla som pol slova povedat, ale boli situacie, ked mi to zacalo vadit. Az sme sa rozisli. Potom som si nasla takeho, co konflikty nevedel riesit, vyrozpravat si ich, proste sa len stiahol a vybavene, ziadne vysvetlenie nic, nezalezalo mu ako sa citim. Dlho trvalo kym som nasla nieco medzi nimi dvomi :D
nebude ti ziadny chlap sediet vo vsetkom, moj tiez nevie svoj nazor na niektore veci povedat, u nas som ja ta, co je hlucnejsia, vybusnejsia a tak, ale teda doplname sa 🙂
@evita11223 ja viem že nie vo všetkom ale tak extrémny tutmak a extrémny ignorant tiež nieje dobre.
V pohode si daj cas, bud chvilku sama.. najdes takeho, co ti bude sediet viac
Autorka a vies co teda chces ? Akeho muza po svojom boku ?
Vies vsetkeho malo a vsetkeho vela skodi.. ano je fajn mat vztah bez konfliktov ale to je ideal a to neexistuje lebo prave preto si ukoncila predosly vztah,ze uz ti to aj vadilo..teraz mas niekoho temperamentnejsieho a ano to sa zasa neobijde bez konfliktov a hadok..tu je podststna miera,intenzita konfliktov, o co ide ako riesite spory atd..teda nie nasilie,tyranie a vsetko okolo toho...
Za mna - prvy muz urcite nikdy nie..aj zo syna chcem chlapa !
- druhy muz - skor ale tam zavisi na povahe a dalsich veciach..vsetko ma svoje hranice...
Porovnavat mozes,robia to vsetci, ale nesmie to byt voditko nato skym budes/nebudes v buducnosti
@moonlight1210 nie. Len este nestretla toho, ktorý by ju nerozčuloval. Z oboch dotycnych len nieco ku nej pasuje. Ani jeden nie je ten, co by jej vytrel zrak, co by ju nerozculoval, nerusil a kde by nemusela dávat otazky, hoci aj sem. Ked taký príde, netreba písat. Vidim, ze ty zasa analyzujes dokonca aj povahu autorky, mas psychologicke rozbory od A po Zet😆😅🤣
@kassandra25 urobim aj tebe jeden?
Chcela som si to dať od neho vysvetliť a on hneď zax byť agresívny a skor taký aj flegmaficky a mi len zbrklo odpovedať že : no a ? Co ako...
Hnusnym tonom.. a spomenula som si že keď sa mi niečo nepáčilo pri mojom ex on mi vždy všetko pekne vysvetlil bez akýkoľvek nervov .. je mi z toho nanič...