V poslednom čase sa cítim nekľudná a nespokojná so životom :( :( Myslím si, že je to tým, že každý naokolo sa už zasnubuje, vyberajú si spolu bývanie, no ja som stále sama :( rozišla som sa minulý rok v januári. Mala som dosť zlý vzťah, no to tu nechcem príliš rozoberať, odvtedy som si užívala slobodu a aj si ju užívam, no občas to na mňa doľahne. Nechcem mať ale nikoho nasilu. No smutno mi príde aj keď s kamoškami sa teším, že ich už partneri požiadali o ruku. No potom na mňa doľahne trochu ten smútok, neviem prečo. Stále mám tu na SK pocit, že len vydať sa je cieľ, aspoň také kamošky mám, čo majú len tieto ciele a možno aj vidím, že sa vzďaľujeme, lebo oni riešia bývanie, svadbu a ja riešim len moje záujmy, prácu, nejaký výlet, alebo ak som išla na nejaké rande. Keď ste sa tak cítili niekedy vo vašom život, čo vám pomohlo?
Ja som mala zas opačný "problem" 😄 vydávala som sa ako 19 ročná. Občas na mňa dolahne také ze "och, táto kamoška na akých skvelých výletoch je". A ja doma riešim deti, domácnosť, manžela, školu. Ja ale stále verím, že roky "užívania si" v mojom živote ešte prídu 🙂 samozrejme po boku môjho manžela. Len musím byť trpezlivá 🙂 zatiaľ sa z toho co teraz mam,snažím vyťažiť maximum. Lebo viem, že potom neskor mi ešte budú chýbať aj tieto časy, kedy boli deti malicke. Snaž sa to brat tak aj ty, možno sa ani nenazdas, a budeš si vravieť ze boooze, čo by som dala za minutku osamote 😄
Pozri sa, ja som sama, nikdy som žiaden vzťah nemala, nemám ani partiu kamarátov , všetky moje spolužiačky budú už vydaté, či zo základnej a tak, ja budem sama. Zmierila som sa stym. Nie každý musí mať hneď vzťah.
kolko mas rokov, ze sa takto opustas? hovor si, ze stale si mohla dopadnut horsie :D mohla si sa nechat nabudchat v 20tke a nemat zo zivota nic 😝 takto mozes cestovat, spoznavat svet... a ked ma ten pravy prist tak pride, nemusis ako oni hned prvemu povedat ANO a pak po par rokoch tu pisat, ze akeho debila si vzali ... :D
@cyberk mohla si dopadnúť horšie nechať sa “nabúchať v 20tke “ 😀😀 riadne priority
@im709vf @elizabet173 @annamalaga @miriam11 :( :( práve z toho som smutná, že už aj tie kamarátky, čo mám, tak riešia ten "dospelý, reálny" život, riešia bývanie spoločne s ich partnerom, ja riešim bývanie sama, teraz si idem riešiť auto sama, chodím na výlety občas aj sama a síce stále sa s nimi rozprávam, preberáme rôzne témy, ale občas cítim, že už nemám čo k tomu dodať, lebo ja to neprežívam... napr. ich hádky alebo ich krásne chvíle, alebo ako si chcú zariadiť dom a tak
@cyberk tento rok budem mať 26 a viem že môžem spoznávať svet, aj tento rok sa s jednou kamoškou chystáme do zahraničia len tak na dovolenku, ak to teda vyjde, ale stále na mňa ten smútok doľahne a pritom neviem, že prečo :/
Neviem koľko máš rokov, ale ja som tiež kedysi prežívala to co ty. Spolužiačky sa už vydávali, rodili, keď ja som bola stále sama a myslela som si, že mi niečo ušlo, že nájsť perspektívny vzťah je takmer nemožné, že ony našli svoju životnú lásku, ako im je dobre, a co ja? Možno nikoho nenájdem...
Utriaslo sa to. Časom som našla lásku (nikdy som sa nehupla len tak do vzťahu, aby dom len nebola sama), mam 31, som takmer 3 roky šťastne vydatá, nosím pod srdcom naše vytúžené bábätko, a teraz už nemám pocit, že by mi niečo ušlo. Áno, niektoré kamošky majú už 4-5ročné deti, ale nevidím žiadny podstatný rozdiel. Dokonca mam spolužiačku, ktorá je už roky rozvedená, pritom je to rozumná žena, ktorá sa vydávala z lásky, po mnohoročnom vzťahu. Takže nič není v živote zaručené, ani to, že teraz vydávajúce kamošky budú mať šťastný život, alebo ze ty by si nemohla byť časom tiež zaľúbená, vydatá.
Užívaj si teraz obdobie randenia, že môžeš cestovať, venovať sa záujmom, mať samostatné bývanie a neprisposobovat sa nikomu (podľa mňa bývať chvíľu sama, bez partnera, bez rodičov je dôležitý čas sebapoznávania, úplne inak sa správaš, máš iné návyky, keď na teba vplývaju spolubývajúci, nech je to rodič, partner, kamoška atď).
Príde tvoj čas lásky, som si istá ☺️
Tak buď hrdá na seba, že si sama dokážeš riešiť bývanie aj auto 🙏 za toto klobúk dolu.
Pozri sa z iného uhla pohľadu, koľké z tých kamarátok by toto dokázali samé? A ktoré si bývanie teraz môžu riešiť len skrz hypotéku spolu s manželom.
Skús proste zmeniť uhol pohľadu 🙃
Vždy sa vraví ze vsetkeho veľa škodí.. tentokrát by bolo to potrebné upraviť slovo "skodi" na napríklad "vadi". Teraz ti vadi a si smutná z toho ze si sama, lebo si dlhšie sama.. potom keď prídu manžel a deti, budeš smutná ze nemôžeš byt dlhšie sama 😄
@bolarazjedna pekný príspevok, dakujem za povzbudenie 🙂 🙂 áno tento rok sa aj sťahujem síce len do podnájmu, ale už je to v stave riešenia, no všetko si vlastne riešim sama, takže možno preto mi to príde smutné, že nemám sa s tou radosťou ani s kým podeliť 🙂 napríklad aj s tým autom a tak, že niečo hľadám, aby som mala síce ojazdené, ale svoje 🙂 🙂 mne ani nevadí ísť sama na výlet, to som minulý rok po roczhode začala tak chodiť a je to pre mňa super relax, aj sama zájdem na kávu do mesta len si urobiť radosť, ale keď mi tie kamošky píšu, lebo máme taký spoločný chat, že teraz si hľadajú čo ja viem bývanie... ja akoby nemám k tomu až tak čo dodať, lebo ja hypotéku ešte neriešim, ale riešim ten podnájom a oni sa sústredia na dom...to len ako príklad som uviedla 🙂 🙂 🙂 alebo aj so svadbou, no ja veľmi nemám k ich svadbám čo povedať, samozrejme že sa teším, ale neviem to tak prežiť, môžem len povedať môj názor, ale to mi príde nepodstatné
@mirkasmile no to bývanie je len podnájom, nie je to zatiaľ moje vlastné bývanie, ja som lektorka takže ešte zatiaľ sa mi nepodarilo toľko našetriť, ale aj to príde, len postupne 🙂 ešte som študovala VŠ minulý rok som skončila, takže ešte sa len rozbieham krok po kroku 🙂 len ma zamrzelo, že ony to tak zdieľajú s ich partnerom a ja to zdieľam len sama so sebou viac menej, snažím sa si to užívať, ale možno je to aj tým že mám okolo seba hlavne rodinne založené kamošky a ony príliš nie sú na cestovanie a na užívanie si slobodného života a asi to teraz začíname aj cítiť, že každá smerujeme iným smerom. No vlastne väčšina mojich kamošiek sú rodinne založené, že neláka ich ani chvíľka života osamote a hľadali si čím skôr partnera
Neviem kolko mas rokov ale uzivaj si realitu taku aka je. Si slobodna, super!! Rob vsetko co zadane kamosky ani kamosky s detmi robit nemozu. Studuj, pracuj, cestuj, uzivaj si nocny zivot, sportuj, citaj, spi cely vikend ked chces alebo vstavaj skoro, venuj sa len sebe atd. Raz ked budes mat deti a muza budes na toto obdobie spominat ako na jedno s najlepsich. Ver mi x kamosiek ma podobne pocity ked vidia teba. Ako rada by som sa na chvilu vratila do toho obdobia ked som nebola v kolotoci deti manzel domacnost atd. Vsetko pride neboj
Nechcem vyznieť závistlivo, ja sa dfakt teším aj z nich, len ten smútok občas príde že ich je viac, ktoré sa môžu spojiť a podebatovať, majú to spoločné o čom kecať, no a ja som akoby sama. Samozrejme, že ma vypočujú, ale vidím aj to, že ony nemajú čas na cestovanie a napríklad cvičiť, čo sme boli 3 kamošky a spolu sme chodili, chodím už iba sama. Ony už riešia iné veci. Možno preto ma to tak zamrzí vždy, keď prídem večer domov aj z práce a vidím náš spoločný chat, a samozrejme postupne ďalšie a ďalšie kamošky riešia tieto veci svadba, bývanie, pomyslenie aj na deti a ja tam akoby už nezapadám. Neviem, asi ma aj chápete, čo chcem povedať 🙂
Ale však ty sa tiež môžeš podeliť kamoškami o tvoje zážitky - prvé bývanie v podnájme, veľa z nás sme tak začali, aj kúpa auta je veľká vec, nie iba svadba.
A je úplne super, ze si neostala v zlom vzťahu, len preto, aby si nebola sama ☺️ len si užívaj život, a láska ta nájde, keď si sama som sebou vyrovnaná a spokojná ☺️ a o pár rokov, keď ty budeš riešiť svadbu, aspoň ti budu vedieť kamošky poradiť, čo a ako. Napr mne teraz tehotnej moc pomáha, že kamošky už s niekolkorocnymi deťmi mi radia, čo pre nich bolo užitočné, čo zbytočne, čo by robili inak, čo by ocenili, keby ich niekto bol na to vopred upozornil... Takže ony už budú mať prax ☺️
Fakt Si precitaj diskusie na koniku o zenach co Su 6 rokov na materskej a robia sluzku vulgarnemu neosprchovanemu chlapovi co ich Este uraza
Ale teraz vazne: v 25 som to Mala Ako ty, teraz je Mi smutno za starymi casmi 😊 ide jar a Leto urcite stretnes nejakeho super mladeho muza. Poradim: snaz sa zoznamit s kamaratmi tvojich kamaratov, tak som sa ja zoznamila
Je to zlé. Ale ako dievča si vieš raz dva niekoho nájsť. Takže by som nezúfal. Keby si chlap, tak to môžeš rovno zabaliť už.
ja ked som sa raz davno takto stazovala jednomu zenatemu kamaratovi s dvoma detmi, ze som stale sama, mi povedal "bud rada, aspon si stale mozes dobre vybrat, ja som sa ponahlal a vybral som si zle"...
Stačí si prečítať pár tém od vydatých žien tu na koníku a hneď ťa ten smútok prejde 😂
Ja som sa vydávala mladá a aj deti sme mali hneď, tak som vlastne prišla o všetky kamošky, ktoré boli ešte bezstarostné. Nakoniec som si našla nové kamošky, hoci o 10 rokov staršie. Tiež práve zakladali rodiny, tak sme mali spoločné témy a spoločný nedostatok času. Moje rovesníčky si založili rodiny cca tých 7-12 rokov po mne, niektoré dokonca stále nie. Ale už je to iné, lebo oni teraz len začínajú a riešia plienky a škôlky a ja už pomaly balím a vysielam deti do života (trochu som to nadniesla, pár rôčkov ešte doma pobudnú, ale už k tomu majú bližšie ako ďalej). Tak si proste nájdi nové kamarátky, s ktorými budeš môcť tráviť čas a rozprávať o témach, ktoré ťa zaujímajú. Nemusíš sa odstrihnúť od tých vydávajúcich sa, ale aby si sa necítila menejcenná len preto, že tvoje aktuálne záujmy sú iné. Nemusíš sa im vyrovnávať.
Aj ja to mam naopak. Mam 28. 3 deti a moje kamosky maju max partnerov/priatelov. Vzdialili sme sa. Mam ine kamosky. Na svete je vela ludi. Ako ryb v mori. xD Je to normalne,ze je par priatelov na cely zivot ale vacsina je len na jeho cast. 🙂 Pripadne,raz si si s niekym blizsie a inokedy nie.
Mne je smutno z niektorych tych komentarov, co tu citam. Radit autorke, aby si povedala, ze ti druhi maju nahovno zivot a to jej ma zlepsit naladu a priniest pozitivne myslenie?! Ak je skodoradost naozaj ta najlepsia radost, tak su ludia uz vazne v 💩
Mila autorka, si este mlada a nevidim problem, preco by si si nemala najst dobreho partnera. Uzivaj zivot a mysli pozitivne, to dobre pride. Hlavne neplac na stastim druhych, ale tes sa z toho, co mas.
Keby si mala 36 a budeš sama, potom sa znepokojuj. Užívaj si
Ale neboooj, všetky cesty sa raz rozídu a iné sa stretnú. Možno je na čase sa poobzerať po nových priateľoch, skupinách s rovnakými koníčka i... A samozrejme s kamoškami ostať kamoška, ale ak budú mať aj menej času par mesiacov, rokov ako ty, tak nieje od veci rozšíriť kruhy. A možno ani nebudeš vedieť ako a o rok už budeš okruzkovana aj ty ☺️
Ale aj tak, neboj nič ti neutečie 🤣☺️🥰 užívaj, spoznáva, cestuj. Rob čo máš rada a to ostatne príde 🥰
Keď som mala 26 začala som žiť.konecne som bola po VS, zarábala peniaze a minala konec ne na to ,po čom som túžila.
Tak si najdi kamosky, ktore toto neriesia🙂 urcite take najdes popri tvojich konickoch 😊
To neznamena, ze sa mas odstrihnut od tvojich aktualnych, len rozsir obzory 😊
A ked sa k tomu este naucis byt stastna v kazdej etape zivota, to je zivotne stastie a vyhra 🙂
Ahoj, ja mám 38 som slobodná 2roky... Po 17 ročnom vzťahu... Všetky kamošky už majú deti, rodinu... Mám pocit že si už nikdy nikoho nenájdem. Skúšala som šťastie aj na zoznamkach no bohužiaľ neúspešne. Strašne túžim po rodine, bábätku a mám pocit že tento vlak mi už ušiel. Som z toho veľmi nešťastná ale musím to prijať. Ty si mladá, ešte máš to krásne pred sebou. Verím že už budeš mať po svojom boku toho správneho a budeš šťastná... Máš ešte kopu času, nezúfaj 😊držím palce 😉
To prejde.. Este si mladučká nato aby si sa takto opúšťala.. Ja som mala dieťa v 33 (skoro 34)rokoch...zasnubili sme sa pred mesiacom v mojich 35 rokoch... Svadbu nejak ešte neriešime.. Neboj nič ti neutečie.. Par rokov si ešte užívaj slobodu, mladosť..
Ja mam 28 a svadbu neriesim .. vsetko zatial len v teoretickej rovine .. o ruku ma zatial nepoziadal, dom neriesime, o babatko sa nepokusame zatial a zijeme v pritomnosti .. ano - temy o buducnosti preberame obcas, ale radsej sa rozpravame o minulosti .. zivotne pribehy ci z detstva alebo z dospelosti a uzivame si zivot .. 🙂 chceme si zaobstarat psika, chodit na vylety, cestovat do inych krajin a co ma prist pride .. casom aj ta svadba a vsetko okolo toho .. takze uzivaj si zivot, nikdy nevies co ti zaujimave prinesie ... ked nebudes hladat, tak vtedy sa ti niekto pripletie do cesty - vlastna skusenost .. nikdy som nehladala a predsa som "nasla"
To je úplně normální - člověk vždycky tak trochu touží po tom, co nemá, protože má dojem, že je to lepsi, než to co právě má.
Myslím, že je potřeba, aby ses zaměstnala něčím smysluplným- ať už je to sport, něco kreativního, dobročinného nebo sebevzdělávacího. Hledej nějakou vizi, něco, co jsi vždycky chtěla dělat, ale neměla jsi na to čas nebo prostor.
A možná to zní jako klišé (ale ono to tak opravdu je) - ve chvíli, kdy to budeš nejméně čekat, se objeví někdo, kdo za to bude stát ❤️
Byt stastna sama so sebou, dopriať druhym.. ani nie do 9 mes sommsa buchla do mojho a sme spolu 14 r 😁