prosim ,je manzelka mojho svagra ,mne tiez svagrina
podla mna len manzelova sestra ,no svokra mi tvrdi ,ze nie
áno, malo by to byť tak
svokra ma pravdu
manželkina sestra a bratova manželka švagriná a manželkin brat a sestrin manžel švagor.
😀 veru je ja by som moju jednu vymenila ale rodinu si nevyberieš 😀
Je to blbe, ked ma svokra pravdu..ale ma...ak svagrova manzelka nie je traktor, tak urcite bude svagrina... 😀
/a prosim, nezbi te ma..../ 😕
Samozrejme že aj ona je tvoja švagrina 😉
u nás sa tomu hovorí "švagrova". "švagrina" je u nás bratová manželka, alebo manželová sestra.
divna otazka na forum modry konik...ale ano je manzelka tvojho svagra aj tvoja svagrina
V slovenskom jazyku sa za SVAGRA povazuje manzel sestry/brat manzela(-ky), a za SVAGRINU manzelka brata/sestra manzela(ky), ale uz nie ich zosobaseni partenri (ako pise traktor). Ak je ti teda svagor musi byt bud manzel tvojej sestry, alebo brat tvojej manzelky, takze ak brat tak jeho zena ti nie je nic, a ak manzel, tak potom sestra 🙂. Bezne sa vsak za svagrov zvyknu povazovat aj zosobaseni partneri svagra(svagrinej), aj ked v definicii sk jazyka to tak nie je.
Až som si to vygugliť musela 🙂
Rozšírený význam slova švagor v Slovníku cudzích slov (v porovnaní s definíciou v Krátkom slovníku slovenského jazyka, v Slovníku slovenského jazyka a v Synonymickom slovníku slovenčiny) zodpovedá jazykovej praxi. Slovom švagor sa bežne pomenúva nielen manželov brat, manželkin brat alebo sestrin manžel, ale aj manžel švagrinej, čiže „manžel sestry druhého z manželov“. Potvrdzuje to aj článok Milana Majtána O slovenskej príbuzenskej terminológii (Kultúra slova, 1971, roč. 5, č. 8, s. 279 – 281), v ktorom sa pri termínoch švagor – švagriná uvádzajú významy „bratova manželka, sestrin manžel, manželovi alebo manželkini súrodenci a ich rodinní partneri“. Chýbajúci význam slova švagor (aj slova švagriná) sa pravdepodobne doplní aj do ďalších vydaní Krátkeho slovníka slovenského jazyka a Synonymického slovníka slovenčiny.
Podla mna ti to neni nic.
Ked to otocim na seba .muzova sestra mi je svagrina.ale jej muz mi neni nic, neni mi urcite svagor, je to muzov svagor. Nie?? 🤣🤣
@aurorastone2 suhlasim. svagor - je brat mojho muza. teda svagrova manzelka je v rodinnom vztahu k muzovi (jeho svagrina), mne nie je oficialne nic. My dve sme si vzajomne cudzie predsa,
@zuzuliennka1 Nie ste si cudzie, lebo jej deti a tvoje deti sú vlastní bratranci/sesternice.
@h2 aha ano🤔🫣😅 takze svagrina. no dobre vediet
svokra ma pravdu aj manželka tvojho švagra je tvoja švagrina aspon nepočula som o tom že by to bolo niekde inak 🙂