Priateľ (24rocny) chodí ku svojej matke každý víkend na obed.. každú nedeľu je tam. Povedal jej že nemôže toľko chodiť lebo že veľa míňa na benzín, keďže bývame trochu ďalej a ona mu začala dávať peniaze na benzín aby sa prišiel najesť.
Dokonca zaňho rieši doktorov, keď mu treba vybrať lieky ona mu zavolá že kedy ma vybrať. Rieši zaňho vyrážky jeho akné , vybavuje mu hneď doktorov aby mu poriesili akné, volá mu 2 x do týždňa že ako tvár, že už má menej vyrážok. A toto je so všetkým takto nie len s akné.
Za ďalšie, volá ho zdrobneninou , volá ho Paťko. Toto možno neije až také hrozne ale pridávam aj toto..
Požičiava mu peniaze na nájom keďže mu chýba A ptokm sa do nás stará, rieši úplne všetko kde dávam ja peniaze, moje vlastné peniaze, lebo vraj keď požičala partnerovi tak to požičala aj mne lebo žijeme spolu. Ale keby som mala peniaze tak doplatim partnerovi no nemala som. Tak pýtal mamu a zato ja musím pykať že rieši ona moje financie, lebo že My nemáme peniaze a dáva Nám. Lenže ja som mala na polovicu nájmu svoju aj na stravu a jemu chýbali. Ja som mu nemal z čoho doplatiť už .
Prosila som nech nepýta mamu o
Nech nepýta mamu peniaze. ja tak ju popytal. A mi povedal že skade inde ich mal zohnať keď proste nemá?
A jeho mama povedala že je to jej syn tak že mu pomôže.
Lenže za jeho pomoc pykam ja ona sa stará do mojich financii že mám šetriť aby sme mali keď bude chýbať jemu alebo mne. No jej synovi chýbali peniaze a vyčítala to mne. A jemu ani krivého slová nepovedala
Potom som jej v kľude povedala že váš syn nevie hospodáriť. A ona hneď sa do mňa pustila .. mi povedala že : čo prosím??? Môj syn nevie hospodáriť ??? Že čo si dovoľujem také niečo povedať
Ďalej, povedala že majú veľký pozemok že by sme si mohli postaviť domček vedľa nich že ako by bolo super.
Potom sa nás pýtala či by sme nechceli ísť snimi na kúpaliská do Maďarska..
Ptoom na dovolenku atď atď kopu veci.
Ja som sa na to sťažovala partnerovi aj jej a obaja mi povedali že sú sudrzna rodina a že je smutné že ja s rodinou nemám také vzťahy 😅 pritom ja mám s rodinou dobré vzťahy ale chcem mať svoj vlastný život a vlastné súkromie.
A keď som ho prosila nech sa ma pred ňou zastane tak jej zavolal, a úplne posraty bol z nej , na všetko povedal že áno, dobre mamy, a roztrasenym hlasom jej povedal, že nemusí byť ku mne taká zla. Zato ho ona zdrbala že není zla a on zase že , dobre ... Akože ako môže ho zobrať vážne keď on tenkym roztrasenym hlasom jej hovorí nech ma necja na pokoji :D
Môj partner je tichá povaha submisivny a je mu všetko jedno.
Jeho mater je dominantna žena ktorej sa ústa nezatvoria. Stále len kvaka a kvaka. Takže otázka... Čo robiť ?
Rozchod. Hladaj si takeho, co sa nedrzi materinej sukne. Z vlastnej skusenisti Ti vravim. Ine je ked chlap mame pomaha a ine, ked ho mater za rucicku vodi az do 40.
pisala si sem pred par dnami, ty si chcela dat vykastrovat macku a svokra ta sfukla, ze preco teraz, ked nemate peniaze, ze vam musela pozicat na najom.
no chlapec je posraty z mamicky, to nie je sudrzna rodina, ale väzenie. on nemoze mat svoj nazor, je dobrym synom iba ked drzi hubku a krok.
moj muz je tiez z rodiny, ktora "drzi spolu". v skutocnosti nemaju nikoho ineho len seba a drzia spolu proti vsetkym.
ze mu vybavuje doktorov, akne, vola ho patko, to nie je az take strasne, to by mi nevadilo, casom by si mu s doktormi pomohla ty, alebo by si ho ucila
trochu samostatnosti.
je vsak otazka, ci chces toto podstupit, ja som to tiez zazivala a bolo a je to tazke. my sme vsak mali vztah na dialku a tak som od nich byvala daleko a po svadbe sme isli byvat do nasho mesta.
poviem ti aj to, ze clovek ktory doma nemal slobodu, tak ked odide zpod kontroly mamicky, moze sa stat, ze s nadobudnutou slobodou nevie narabat.
u nas je tam stale ten strach z rodicov aj zo sestry, ked volaju o malickostiach, tak je to ok, akonahle su pre nieco nastvati, volaju muzovi, vybijaju si na nom frustraciu a on je z toho rozklepany. nemaju sa totiz komu vyrozpravat a tak to kydnu na mojho muza, im sa mozno trochu ulavi, ked sa vykecaju, ale on je tym potom zatazeny.
urcite by som nesla byvat k nim na pozemok, ujasni si s nim uz teraz vplyv a dosah jeho rodiny a najma mamicky do buducnosti. daj si pozor, aby ta tiez nezavreli do klietky. a svokru si nepustaj pod kožu a ani sa jej nezveruj,lebo to moze vytiahnut proti tebe.
akonahle sa budes citit, ze je to moc, odid radsej z kratsej cesty
@janetinka27 lenže ja som tie mačky chcela dať vykastrovat z ďalšej výplaty, nie teraz. Nemám z čoho ani . A samozrejme by som nedala posledné peniaze na kastraciu. Lenže jej vadí hlavne ten krok že idem dávať kastrovat 2 mačky, povedala mi že nemôžem všetko zachrániť. Lenže to boli moje mačky, ja nejdem zachraňovať všetko. A stále sú to moje peniaze tak jej môže byť uprdele kde ich ja dávam ..
A mne nemusela požičiat na nájom ale synovi, ktorí nedodrzal dohodu že platíme nájom napoly a ja som nebola pripravená na to, dal mi neskoro vedieť a tak som nemala na to mu dať peniaze.
A keď ja som chcela peniaze od neho nejaké keď mi chýbali hoci 20€ tak mi povedal že : POZICIAM TI..
A toto ma zarazilo že vlastnému partnerovi som dlžná. Tam je viac zlých veci preto ma vytočila jeho mater ,
ahoj ano, ja som to pochopila uz z tvojho minuleho prispevku. vobec sa neobhajuj ani pred nou. tiex by som na tvojom mieste riesila tie macky. nie je tvoja vina,ze on nemal dost penazi a ze si dokonca pytal od my.
odoslalo mi nedopisane.
mne pride ale divne, ze je s peniazmi na nule, mal by mat nieco nasetrene.
Si si istá, že chces takto prežiť ďalšiu časť života? Teraz je to "len" nájom a návštevy. Ale vo keď budete chcieť riešiť vlastné bývanie, deti ... Priateľ sa ešte neodtrhol od maminej sukne a mám pocit, že to ani nemá v pláne.
@patus_2 on mi povedal že zato chce bývať blízko lebo že keď budeme deti že kto nám bude pomáhať snimi. A že je dobré mať pomoc od rodičov že oni sú celá taká rodina že si pomahaju 😀 a ja som mala už taký vysoký tlak že doteraz nemôžem zaspať a mi busi rýchlo srdce. Vôbec neviem čo mu na to povedať.
Len si postavte na svokrinom pozemku spolu dom. Vies ako to potom dopadne?
Svokra si každé ráno obviaže červenú šatku okolo hlavy. Ako zbraň bude používať otvor medzi nosom a bradou, pričom zásobník, nachádzajúci sa v jej dutine lebečnej, bude mať neobmedzené množstvo sakra ostrých nábojov, a touto zbraňou, ktorá síce fyzicky neubližuje, ale zo psychiky ti spraví rozdrvenú ovsenú kašu za 10 sekúnd, ťa bude od rána terorizovať.
Samozrejme, ak nepríjmeš agendu jej super súdržného kmeňa, kde sa všetci vzájomne ľúbia, nemajú konflikty, a kazdý večer tancujú okolo ohňa "habakari" tanec, budeš odvrhnutá do nemilosti. Odísť ale nemôžes len tak, lebo si investovala kopu času a peňazí aby si svokre postavila na jej pozemku vaše hniezdočko lásky.
Pouč sa z tohto príspevku. Ak tak neurobíš, život ťa naučí.
Partnera kopni do riti. Fyzicky, aj čo sa vzťahu týka.
Neviem, vy mi obidvaja pripadate divni. Zijete spolu ale striktne delite moje/tvoje. Ty mu nemáš údajne 'pozicat' na najomne, tak si vypytal od matky 🤷🏼♀️ a co mal robiť, ked ty si požičať nemala? 🤷🏼♀️ Ze obidvaja zazracne 'stracate' peniaze ze raz nemate na nájom jeden, raz druhy, o tom ani nehovorim. Takto osamostatnenie nevyzerá ani náhodou, obaja ste absolútne nezreli na osamostatnenie. Lepšie bude keď sa vrátite domov každý ku svojej rodine a naučíte sa aj trochu hospodarit, naučiť sa to, ze v partnerstve neexistuje moje/tvoje a az potom sa môžete hrať na dospelých.
nestačili ti odpovede pri prvej téme, že vzápätí zakladáš druhú s rovnakým problémom?
Už v predošlej téme bolo písané, že toto je veľmi zvláštny štýl vzťahu. Moje tvoje striktne rozdelené, on mamickar, rezervy finančné zrejme nemáte žiadne, toto nie je vzťah dvoch zrelých ľudí, skôr teenagerov, akí sa hrajú na spoločné bývanie.
A predkozku mu mamka este pretahuje?
Utekaj , nikdy nebude samostatný, nebudeš mať v ňom oporu
Načo nová téma, hospodáriť neviete ani jeden, rovnako ste aj obaja nezrely na vzťah. Nevraviac ze ani v téme predtým si neodpovedala na otázky.
Proste ste rozumovo zatiaľ 2 deti kt ešte nedozreli hoci vek dospelosti ste dosiahli
Založila si 3 témy:
Vykastrovanie mačky
Príspevok na nájom
Maznáčik
Načo?! Dokola mútiš to isté. Veď sa už konečne rozidte a bude pokoj.
Ale poviem ti že normálna nie si ani ty.
Dve nevyzrete deti či namiesto toho aby fungovali spoločne sa doratuju kto a čo
Na jednej strane priatelovu mamina nazyvas "svokra", čo znamena, ze by si mala byt za jej syna vydata a teda ty sa uz teraz tak citis a na druhej strane ti vadi, ked vam dohovori, ze si mate setrit, aby ste mali rezervu a nemuseli poziciavat peniaze od inych ludi.
Tak bud ste seriozny par (kedze sa uz citis ako vydata pani) a spolocne hospodarite, spolocne veci riesite, nedelite na "moje a tvoje", spolocne komunikujte, alebo radsej ukonci tento "pseudo vztah".
Mas 21, sustred sa radsej na skolu, cestovanie, jazyky. Niekde si pisala ze matka sa na teba vykaslala, a otca od 13 si nevidela. Mas za sebou velmi zle rodinne prostredie, chybajuci domov, lasku, bezpecie, proste mas zial "dobry" start na posraty zivot.
Nepotrebujes sa vlacit s chlapmi, mysli na svoje vzdelanie, karieru, rozhlad.
V tej vedľajšej téme mal ten tvoj permoník ešte len 21, takže radšej miesto svokry a blbých 100 euro riešte, že ti za 13 či 14 hodín zostarol o 3 roky, to je ako v tom filme čo na pláži tak starli. O týždeň bude po debilkovi keď nič neurobíš !!!!
Nechápem, prečo ste išli spolu do podnájmu keď na to nemáte. Tvoj priateľ nepracuje? A teda keď už ste sa rozhodli žiť spolu, tak by ste mali aj hospodáriť spolu - ak teda jeden mesiac nemá na nájom, tak potiahni ty ale zároveň naňho tlač, aby zarobil viac a ďalší mesiac ti to vrátil. V tomto má jeho mama pravdu - ak pomáha finančne synovi, tak pomáha aj jeho spolubývajúcej. A keď mu financuje život, tak má právo sa zaujímať, kam tie peniaze tečú…
Čo sa týka lekárov - chlapi všeobecne majú problém s návštevou lekára. Ak teda nie je schopný sa objednať a liečiť sa, tak sú len dve možnosti - buď ho nechať trpieť alebo ho kontrolovať a tlačiť do toho. Podobne ako s tými financiami - očividne mu nedocvakáva, že treba zarobiť viac aby si zaplatil životné náklady.
Tvoj priateľ možno nie je mamičkin maznáčik, ale očividne ešte nie je dostatočne dospelý na osamostatnenie sa. Takže pokiaľ na tomto nezapracuje, tak nech ide naspäť k rodičom, ty si nájdi spolubývajúcu na zdieľaný nájom a s ním môžeš len tak randiť.
Nedeľné obedy u rodičov mne osobne prídu super, tiež tak chodíme, ale radi. Aj kvôli vzťahom (teda išli by sme aj keby nebolo navarené) a že nemusím dva dni vymýšľať čo variť je mega bonus 🤩
@mike_bassett permoník 😂😂😂 made my day ! 😂
Nepísala si sem už za ten nájom včera? Nechápem, mala si tu x odpovedí. Hľadáš teraz dôvod, prečo sa s ním rozísť? Aby ti to niekto odobril? Veď si dospelá, tak sa rozhodni, ako to cítiš. Mimochodom zdrobneniny mena a doktori sú normálne veci, moja mamina robí v zdravotníctve, mám už skoro 30, ale keď potrebujem vybaviť doktora alebo lieky u mojej obvodnej, ktorú mám v inom meste, aby som tam nemusela chodiť, tiež jej volám, lebo tam pozná ľudí a vie mi to vybaviť. To, že sa zaujíma o jeho zdravotný stav je tiež normálne. Tie obedy každú nedeľu sú jediná vec, ktorá mne osobne príde cez.
@au1994 ja to mám opačne - nedeľné obedy sú za mňa super 🤩 ale teda chodíme všetci, nie len on ako syn, a lekára nech si preboha rieši sám, s nejakou kvapavkou by asi neutekal za mamičkou nech hľadá dr, tak aj akné alebo kašlík zvládne bez asistencie 😅
Ale všeobecne - v poriadku je čokoľvek, čo vyhovuje všetkým zúčastneným. Nikto sa nesmie cítiť využívaný ani odstrkovaný.
No je to maminkin cecok plus nevie hospodarit. Bud si dohodnite jasne pravidla alebo ho posli naspat k mame. Ine rady ako minule tu pravdepodobne nedostanes.
Napisem len ku kastraciam maciek - pokial davas kastrovat poulicky, oslov OZtka v tvojom okoli, mozno pomozu s uhradami.
Najvačšia tragédia sú matky, ktoré si infantilizujú (stále podetčujú) už dospelých ľudí - svoje deti. On je nesamostatné geňo za ktoré treba všetko vybaviť a urobiť a mamka si neprizná, že jej výchova je katastrofalna a svojho syna vôbec nepripravila na život. A tak si našla blbečka, na ktorého to všetko hodí- na teba. A tak mozes (podľa nej) aj za veci, za ktoré realne nemôžeš. Časom to bude iba horšie. On už nikdy nedospeje, pretože mu to jeho matka nikdy nedovolí a ty budeš môcť už úplne za všetko. Načo ti je chlap, ktorý si nedokáže poriadne zarobiť ani len na polovicu nájmu? Ako bude môcť taký časom uživiť deti, rodinu, veď on sám je veľké nesamostatne decko, ktoré treba tahat za ručičku. Tebe vôbec tvoj priateľ nepríde vadný? To on ms byt ten, ktorý sa ma postaviť na vlastne nohy a zariadiť si veci tak, aby nebol vo všetkom zavisly od vlastnej matky, nemyslíš? Či ty máš byt jeho mama a ty ho máš vodiť za ručičku? Keď už nedospel, tak tažko dospeje. Ty si nájdi normálneho muža a nie nesamostatne 5-rocne decko. A hlavne, nemrhaj svoj čas čakaním na zázrak - zmenu. Lebo ti len budú zbytocne roky utekať a nervy z nich budeš mat v ….
Mala som pocit že píšeš o tínedžerovi , ale aj tie bývajú viac samostatnejší ako tvoj priateľ.
No je mamičkin maznáčik, a bude jej dávať za pravdu a prednosť vždy lebo zrejme mu vyhovuje že mu pomáha financiami a stará sa do všetkého.