Myslite, ze je lepsie byt sama ako v nefunkcnom vztahu? Venovat sa sama sebe a neriesit ziadne vztahy, ziadnych muzov? Zabudnut na zle predosle vztahy, minulost a pohnut sa dalej?
radsej sama, nez v zlej spolocnosti 😉
Áno presne tak,práve to aj prežívam 🙂 Asi mesiac dozadu som sa rozišla s frajerom po 2,5 roku,už nejaký cas to nefungovalo,ale nevedela som sa dokopal k tomu to ukončiť..Nakoniec sa situácia natoľko vyhrotila,že som to v sekunde ukončila a ten pocit,čo odvtedy mám,je naozaj super.. Radšej byt sama ako s debilom,ja si to teraz neskutočne užívam,aj keď som sama na dieťa,psa,domácnosť,aj tak to stojí za to 🙂
K čomu je nefunčkný vzťah? Čo dobrého ti to dá do života? Nič. Ja som čerstvo po skončení vzťahu, odišla som napriek tomu, že som čerstvo tehotná, neodišla som kvôli mužovi ale kvôli jeho dcére, ktorú on vychováva. Bola som v permanentnom strese z pubertálnej bordelárky, klamárky a vydieračky. A hoci ex partnera milujem, viem, že keď opadne smútok z rozchodu, tam mi bude lepšie.
A ešte k tomu "pohnúť sa ďalej"... ak si v sebe nevyriešiš minulosť, nemôžeš mať dobrú budúcnosť. Aj nový partner si zaslúži, aby si v sebe mala minulosť vysporiadanú.
@ivkazba Och, to ma velmi mrzi ☹ Sledovala som Ta, ked si obcas prispela do diskusii, aj som Vam fandila...drzim palce s babatkom... ale nechcem tu spamovat inu diskusiu. Tiez si myslim, ze je lepsie byt sama, ako sa trapit v nefunkcnom vztahu. Ale konkretne u Vas mi je extremne luto, ze to takto dopadlo...
@ivkazba ty čakáš dieťa práve s týmto partnerom?
a autorke: radšej sama, jednoznačne. načo sa máš nerváčiť v nefungujúcom vzťahu? samej ti bude isto lepšie 🙂
@panelacikova akože "práve s týmto"?
@elenita ďakujem, fandila som nám aj ja, ale moja trpezlivosť s nevychovaným dievčaťom došla do finále, žiaľ.
@ivkazba myslím tým to, že práve s tým, ktorého si opustila kvôli tej dcére? tak som to myslela. proste otehotnela si v šťastnom vzťahu, ale s "nešťastnou" dcérou a preto si aj odišla? dobre tomu rozumiem?
@panelacikova áno, dobre tomu rozumieš. A dievča ani nebolo nešťastné, len je proste nevychovaná, otec si s ňou nevie rady resp. ani sa moc nesnaží (lebo je jej kamarát, nie otec). Takže hej, odišla som kvôli partnerovej dcére.
@elenita mal, nemôžem mu krivdiť. Lenže dievča je bez mamy od 4 rokov, teraz má 16, celá výchova bola založená na kamarátstve a nie na rodičovstve. Takže teraz v puberte to ťažko napraviť. Snažil sa on aj ja, lenže nestačí keď z troch sa snažia dvaja. Uvidíme čo s ňou urobí keď sa dozvie, že bude mať súrodenca. Ale ex sa zaujíma a stará.
@ivkazba boli tam úvodzovky 🙂 už si spomínam, že si o tom písala. tak predsa si odišla? ale on vie, že si tehotná, že? a nič ti na to nepovedal? ešte si nespomínam, mama umrela alebo ju proste nechcela?
@ivkazba a inak, rozumiem ti úplne dobre. tiež by som na to nemala nervy. skôr si myslím, že situácia sa zvrtne tak, že mladá o 2-3 roky "dospeje", možno aj odíde za svojím životom a vy sa dáte dokopy už bez rušivého elementu.. ktovie.
@panelacikova jasné, že vie, aj sa pravidelne zaujíma, ako sa mám, aj viem, že bude chodiť za dieťaťkom, verím že aj k pôrodu môžno pôjde, on ako človek je veľmi dobrý, len proste neni typ na výchovu detí. Mama jej zomrela.
@ivkazba tak to si fakt urobila momentálne najlepšie, čo si mohla... držím palce, čas vyrieši 🙂
Samozrejme, ze radsej sama ako sa trapit s nejakym chmulom 🙂
@ivkazba ono je to cele velka skoda co sa udialo. Ta pubertacka nemoze za to, ze mala makkeho otca, ktory jej nedokazal dat nejake hranice a nedokazal jej dat, co potrebovala. Mozno ako chlap nevedel co s nou. Drzim palce nech sa to nejako utrasie, mozno mlada pojde na vysku na internat a vy budete fungovat ako rodina. Ale kazdopadne si dobre urobila.
Áno
@0silvia0 čiastočne máš pravdu, dievča nie je vychované a to nie je jej chyba. Na druhej strane, robí veľa vecí, ktoré jej otec ani jej brat nerobia, čiže napríklad z pohľadu poriadku a hygieny má dobré vzory v otcovi aj v staršom bratovi. A predsa je dievča humusák. A to už nie je až tak o výchove. Ale tak je ako je a už to neriešim.
@elenita neboj, ustojí ich. Pubertálne výlevy som ustála vždy aj ja, ustojí ich aj tvoj partner, aj ty, lebo keď je človek normálny, tak vieš, že ten vek proste potrebuje čas.
@ivkazba jasne, vychova plus povaha, asi z nejakeho dovodu povaha prevalcovala dobre vzory otca. Niektore deti su zlozitejsie a narocnejsie a treba ich viac cepovat, co v tejto rodine nenastalo. Len byt dobrym vzorom nestaci, ani mojim detom nestaci byt dobrym vzorom. A ktovie ake traumy moze mat v hlave male dieta, ktore pride o mamu, mne je jej luto, ale asi preto, ze som ju nezazila na vlastne oci🙈 ak by som bola na tvojom mieste, asi by som mala rovnaky nazor, ja viem😔
Áno.
@ivkazba juj, myslela som že budete stastne spolu...tiež som sledovala tvoje príspevky ktoré sú vždy trefne a k veci
Áno. Tisíckrát lepšie.
Presne,radsej ostat sama,venovat sa sebe a nefunkcny vztah hodit za hlavu