Je ešte šanca na šťastné manželstvo?

kvldianka
21. dec 2014

Ahojte. Potrebujem to so seba dostat, lebo nemam nikoho komu mozem na 100% doverovat. Ide o to ze ja uz naozaj nevladzem. Teraz uz s manzelom budu 4 roky co sme spolu. Rok sme chodili, potom som otehotnela a zosobasili sme sa. Hned sme sa prestahovali do vlastneho bytu. Vsetko bolo fajn. Brali sme hypoteku, kupili byt, vsetko bolo ok, kym sa maly nenarodil. Teraz bude mat maly dva roky. Do roka o neho nejavil zaujem. Az ked zacal sam chodit a bol uz ovela vacsi. Stale sa hadame. Neda sa s nim porozpravat normalne. Dva dni je dobre potom zas len hadky a hadky. Ja som nestastna. Stale je bud v robote alebo spi a mna uz takyto zivot s nim nebavi. Lubim ho, ale niekedt mam pocit, ze ho nenavidim. Samozrejme aj ja mam svoje chyby. Co robit?

natsa
21. dec 2014

nič sa nedeje len tak,všetko má svoj dovod,skos sa ho na to opýtat ked bude kludný,myslím že za 4 roky je to dost skoro,malého vlastne chcel alebo ste sa "museli" vziať?ty musíš niečo spraviť aby si niečo uvedomil,skus na chvílu z malím odist k rodičom ak sa dá,možno mu začnete chýbat obaja

kofoluska
21. dec 2014

Je smutne, ze do roka nejavil o dieta zaujem. Moj mm sa malemu venuje od narodenia. A myslim si, ze tak by to malo byt. Dieta citi, ci je xcene a milovane. A v jeho veku uz citi aj to napatie u vas doma, vnima hadky, vie, ze nieco nie je v poriadku. Nechape, preco sa hadate. Ako radi natsa, ak tu moznost mas, odid na nejaky cas prec. Nech sa uvedomi. Len bud pripravena, ze to bude zasadny zlom. Pretoze bud sa uvedomi a zacnete zase normalne zit alebo mu to bude vyhovovat a pojdete od seba. Nech uz to bude jedno alebo druhe, urcite to bude lepsie ako ten stav, co mate teraz. ☹ Prajem vela sil.

janinah
21. dec 2014

muž často nevie čo má s malým človiečikom robiť,až časom ako rastie a dá sa s ním "niečo" robiť,tak si nachádza k dieťaťu cestu..to treba trochu aj nenápadne podporiť zo strany ženy,dať mu dieťa na ruky,nech odgrgne,požiadať o pomoc pri kúpaní/aj ked ho vlastne nepotrebuješ...../ teraz mu treba dieťa dať ,nech s ním chodí vonku,sánkovať,pomaly ho bude treba učiť korčulovať,loptu kopať...nevzdávaj to,je to jeho otec,tomu tvoreniu vzťahu sa dá napomôcť....a hádky? kvôli čomu sú: nie kvôli hlúpostiam?...máš muža rada,skús sa k nemu správať "krajšie",požiadaj o pomoc,pochváľ,vymysli zážitok pre vašu rodinu,výlet,víkend a realizuj ho....

katka116
21. dec 2014

Treba sa o tom porozpravat a nie vsetci chlapi javia zaujem o deti do roka, u nas to bolo tiez tak skor sa to vylepsilo od 1,5 roka ked vie dieta kopnut do lopty a potom od 3r su to uz ine hry.

niet nad komunikaciu a kompromisy, drzim palce

le4
21. dec 2014

suhlasim s @kofoluska, muzom treba dat jasne a dorazne (ale s respektom) najavo, ze si s niecim vo vztahu velmi nespokojna a nestastna. ak mu za to stojis, spamata sa.. a ak nie, aspon v tom budes mat jasno.
a inak si myslim, ze ak je naladovy, tak za tym nieco je. asi mu chyba nieco vo vasom vztahu (moje tipy: nedostatok respektu, alebo hadky pre nic - muzi chcu doma pokojnu oazu,usmievavu manzelku 🙂, alebo nieco v intimnom vztahu). skus to z neho dostat, aj keby to slo ako z chlpatej deky... a potom snazit sa uplatnit zmeny, to by som dala ako prvy krok.
a druhy, ak sa nic nezlepsi, co uz spominala kofoluska.

co sa tyka synceka, je podla mna idealne a skvele, ak sa otec venuje dietatu uz ako babatku, ale existuje dost vela muzov, ktori si dokazu vytvarat vztah s dietatom, az ked je trosku starsie a uz zrelsie socialneho kontaktu. dovtedy je to pre nich skor "babika, ktora este patri do ruk zenam" - ako sa vyjadril jeden moj znamy (ten clovek nie je zly, iba v niecom staromodny, svoje deti miluje velmi).

maja2005
21. dec 2014

@kvldianka Ahoj, keď ti môžem povedať môj názor. Máš to ťažké, nielen že si na malého bola sama ale bola si aj sama doma, keď muž robil alebo sama keď muž spal. Ani neviem ako by som to ja zvládla, každý deň keď bol muž v robote som sa nevedela dočkať hodiny kedy príde a bude s nami. Veľmi pomôže keď sa konečne môžem s niekým dospelým porozprávať, môžem sama odbehnúť do obchodu. A nehovorím o tom aké je úžasné ísť, vypadnúť niekam von, na spoločný výlet, do parku, alebo sa len prejsť do mesta. Že nemusím byť sama na deti. Podľa mňa by si s ním mala sadnúť (najlepšie keby mali nebol s vami) a všetko mu otvorene povedať, ako sa cítiš, že ti chýba, že ho potrebujes, malý ho potrebuje....a keď to nepochopí, skús si potom žiť svoj život, skús dať malého niekomu strážiť, vybehni von s kamoskami, urob si program ako keby si bola sama. A keď ani toto ho nezlomi a nevšimne si tvoju zmenu k postoju, tak by som ho poslala k vode. Drž sa

velkacica
21. dec 2014

nepíšeš o svojich chybách, preto ťažko ti radiť, ak sú informácie len z jednej strany (riešiš už dôsledok, nie príčinu); skôr sa zdá, že dieťa nebolo až tak veľmi plánované a túžené, aspoň teda nie zo strany muža/manžela... Možno ste si mali lepšie dohodnúť a zladiť predstavy o živote a jeho chode, a to pred zásadnými udalosťami...
Okrem toho, ty zarábaš?? Pretože ak muž je celý deň v robote a robí na vás, je isté, že potom musí aj spať, najmä ak pracuje v manuálnych odvetviach - a to napriek tomu, že teba "to nebaví"...

natalym
22. dec 2014

@kvldianka Môj muž nejavil záujem o deti tak do 2 rokov, až keď sa dalo s nimi čosi. Nekočíkoval, neprebaľoval, nekúpal. Toto by som nebrala ako vážny stav.

lucka1987
22. dec 2014

@kvldianka vo vacsine pripadov su na vine dvaja... vztah si budujete dvaja , dieta mate dvaja, a aj dosledky znasate obidvaja / zial casto aj dieta / . netreba sa pozerat len na toho druheho, ale zacat od seba, uprimne sa rozpravat a spolu riesit problemy, tolerovat toho druheho a naucit sa robit kompromisy. Málokto pride do manzelstva a bez pohnutia prsta ma vybudovane nadherny stastny pevny vztah... ten vztah treba budovat cely zivot . Nie je to stav, ktory vznikne podpisanim sobasneho listu 😉 Štastne Vianoce

ellca123
22. dec 2014

moj muz zase pravidelne spal poobede,ked prisiel z prace domov pozrel si oblubeny serial a uz bol pomaly vecer ,tak spat ,skoro rano vstavat/4 h30min/-kolotoc
nema fyzicky narocnu pracu? ja som to nechapala,kym ma nezobral do prace nemala som predstavu co robi

moj muz mal trocha strach ostat z detmi alebo male kupat,ked mi prebaloval dcerku mala riadne nalozene v plienke chudakovi az prislo zle /skoro sa zgrcal/-to bolo raz a nikdy viac "velku" neprebaloval

mne sa osvedcilo ist na mojho muza akoby trochu oklukom a pomali
a je dolezite sa rozpravat o problemoch,jemne
a muzicka furt do predu na vsetko pripravujem ,co je treba doma poriesit.....

a sme spolu 15r spokojne a v pohode
len niekedy to nejde,to je fakt

zuzana1291
22. dec 2014

Uloha otca ako takeho nastupuje neskor ako matky. Ano, je to tak, hoci ma tu mozno ostatne zeny roztrhaju v zuboch 🙂 Muzi sa skratka nevyzivaju v suslani na nemluvna, a hoci aj moj muz mi s detmi pomahal od narodenia, nejako prirodzene citim, ze viac momentalne inklinuje k starsej dcere, nakolko s nou sa uz moze rozpravat, hrat, vziat ju na prechadzku. Za toto by som tvojho muza urcite neoznacila ako zleho otca. Bud rada, ze teraz si hlada cestu k synovi, deje sa to takto castejsie ako su si zeny ochotne pripustit. Zvysok je na vas, ako spolu dokazete komunikovat. Ste dvaja dospeli ludia, urcite si najdete chvilu na uprimny (zdoraznujem -UPRIMNY-) rozhovor. Univerzalnu radu na vztahove problemy ti neda nik, lebo kazdy clovek je iny, aj kazdy vztah....

somtopokazila
22. dec 2014

Nič,o tom je to posrate manzelstvo🙂 lepšie to už nebude.....byť s niekým v manželstve a s niekym len-tak randit je sakra rozdiel

frecklesbardesire
30. dec 2014

vzdy je to pol na pol.... vzdy... a ak sa chces najst buducnost musis sa vysporiadat s minulostou...
a zacat od znova... postavit to na komunikacii a dovere... inac to nepojde
zivot nie je o tom co chceme, ale o tom co mame....

dai
30. dec 2014

@somtopokazila 🙂

@kvldianka suhlasim s babami ze podla mna 90% muzov zacne javit o deti zaujem az ked sa s nimi da aj nieco robit - oni nie su po porode nabity hormonmi ako matky, nezvyknu sa maznat, susnat nad detmi, tym ze su s nimi omnoho menej ako matka tak vlastne ani nevedia co s tym malym balickom maju robit, nedoveruju si tak ( co mnohokrat podporujeme aj my matky v nich, lebo ved my vieme vsetko lepsie🙂 ) etc. ...
uprimne moj muz si k nasej dcere ( pripadne obaja spolu ) nasiel cestu az ked mala cez 2 roky - momentalne spolu lyzuju, bicykluju, mojkaju sa - su super kamosi ( mala ma 7 )... pri druhom dietati to uz bolo rychlejsie a jednoduchsie, kedze uz nebol taky zosokovany a nemusel uz sam seba hladat ( nase deti su obe planovane, napriek tomu sa nas zivot zmenil o 180 stupnoch po narodeni narocneho prveho babatka a aj ja som mala co robit sa zzit s novou situaciou )

cize ja by som si na tvojom mieste co sa vztahu otec dieta tyka dala cas - mozno len pomaly ho zacala zapajat do aktivnej starostlivosti ( ist nakupit bez dietata alebo ku kadernicke etc. ... nechat mu male na starosti )
co sa vasho vztahu tyka - nato ste dvaja - treba sa porozpravat, zistit realne dovody vasej obojstrannej nespokojnosti a hladat riesenie .... u nas super zaposobilo najdenie si panej na strazenie a zacanie opaetovneho travenia spolocneho volneho casu len vo dvojici...