Je dnes pre mladých výhodnejšie zobrať sa, alebo žiť bez papiera?

16. jan 2023

Ahojte, zaujímalo by ma, aké výhody má manželstvo a či má nejaké výhody žiť len tak na hromádke. Či majú nejaké výhody napr. slobodné matky alebo ani nie. Viem, že to znie pre niekoho hrozne, ale v tejto ťažkej dobe zvažujeme všetky pre a proti...
Ďakujem za odpoveď

darius_a
16. jan 2023

Akože finančné?

vorkola
16. jan 2023

Za mna manzelstvo,to ma a bude mat vzdy autoritu

liz_lemon
16. jan 2023

slobodne matky nemaju ziadne vyhody, len osamely rodic ma narok na dlhsiu MD, ked si vydata a nepracujes, je tam danove zvyhodnenie, v prip. smrti ti budu vyplacat vdovske/vdovecke

konikkon
16. jan 2023

Slobodné mamicky maju len samé nevýhody.

dzescebuly
16. jan 2023

Že či výhodnejšie 🤦manželstvo nie je o finančných výhodách či??!ak áno tak tam zrejme chýba láska

autor
16. jan 2023

A viete byť, prosím, konkrétnejší, nie len napísať nevýhody/výhody. Ďakujem veľmi pekne. @dzescebuly Lásky je dosť, len nie sme fanatickí kresťania, ktorí potrebujú povolenie cirkvi, aby sa mohli mať radi 🙂

sivana09
16. jan 2023

😅 vyhodnejsie je zostat slobodny a nerobit si deti... Zobrat sa obycajne znamena 1-3prstene, svadobne ceremonie kam pozyvas este aj susedov z tretieho kolena atd... Deti tiez nieco stoja, ale zase, stat ti da prispevok, za ktory si môžeš kupit alkohol a cigarety, v pripade slobodnej a osamelej matky, ani sa s nikym nemusis delit... Boze... Zakladne rozmýšľanie uz asi ludom chyba.
Kazdy ma svoj nazor....
Moj je taky, ze ak si chces zakladat rodinu, tak ju založ v rodine a nie s "frajerom".... Rozviest sa da vzdy.. a ak do toho uz ides s presvedcenim, ze to nie je ten spravny a aj tak sa rozidete, no tak sa rozid hned a hladaj dalsieho...

panelacikova
16. jan 2023

pre chlapa je to výhoda. viac a dlhšie zarába (v prípade, ak sú vo vzťahu deti), nadobúda majetky.... žena sedí doma na zadku (obrazne povedané), čo dieťa, to prichádza o zárobok a prax (nedajbože chorľavé dieťa, hotová kariérna katastrofa...). takže pre chlapa to výhodné je. ak sa rozídu, on si bude hájiť a chrániť svoje a žena ostane na holičkách. bohužiaľ, veľakrát to takto dopadne. pre ženu to je tým pádom ohromne nevýhodné.
pokiaľ neplánujú deti, tak je to prakticky jedno. ak sa dohodnú na spolužití bez papiera a vyhovuje to obom, môže byť. ale akonáhle plánujú deti a nadobúdanie majetku, jednoznačne svadba.
autorka - obaja uvažujete alebo ty by si sa aj vydala, ale partner váha?

bessie12
16. jan 2023

svadbu mozete mat aj na urade. Bude to rovnako platne ako cirkevny sobas aspon co sa tyka z pravneho hladiska. Z cirkevneho nie.

autor
16. jan 2023

@liz_lemon Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
@panelacikova Obaja uvažujeme, máme dcérku, a doma sa pri nej striedame obaja, máme prácu, ktorá to umožňuje, čiže nie som v tomto znevýhodnená, že som doma s malou a on zarába... Je to fifty fifty... Zároveň ideme kupovať byť, ale to tiež pol na pol. takže aj preto sa pýtam, či je niečo iné, mimo tohto. A ďakujem krásne za odpoveď

sivana09
16. jan 2023

@bessie12 ak kupujete nehnutelnost ako frajeri, spoludlznici, kupujete presne ako pises.. 50:50... Pol na pol.. 1/2 a 1/2 vlastnictvo... Ak ju kupite ako manzelia, mate obaja rovnaký 1/1 podiel

autor
16. jan 2023

@sivana09 je správny a nepijem ani nefajčím 🙂 ďakujem za odpoveď

sivana09
16. jan 2023

Vidis, v tom pripade teda z toho nemas ziadne vyhody 🙂 plus dieta uz mate, takze tie peniaze uz su fuc

bessie12
16. jan 2023

@sivana09 to malo asi patrit autorke 😀 s priatelom sa zatial nechystame kupovat nehnutelnost. Aspon nie v tomto roku 🙂

panelacikova
16. jan 2023

autorka, ak vzťah klape a máte sa radi, uprednostnila by som sobáš. je to také predsa len vážnejšie, zodpovednejšie rozhodnutie pre vás oboch. a vieš... teraz to môže ísť super, o nejaký rok-dva sa môže situácia obrátiť a už to také super nemusí byť. manželstvo je istota v istom slova zmysle...

sivana09
16. jan 2023

@bessie12 ano, autorke, ale kedze je anonym, tak som ju nemohla tagnut 🙂 ale myslim, ze som netagla nikoho
Edit: oj prepáč, tagla som ta, ano, malo byt autorke

janewithane
16. jan 2023

Skor je svadba vyhodna v pripade co ak - co ak jeden nebodaj umrie (druhy ma narok na vdovske), co ak jeden nebude moct pracovat... proste ak spolu planujete byt, starat sa o nehnutelnost a pod tak preco aj nezoficialnit ze teda vsetko je spolocne..

panelacikova
16. jan 2023

@sivana09 čo je to: tagla som ťa?

bessie12
16. jan 2023

@panelacikova oznacila 😀

aduskatt
16. jan 2023

ako nevydatá - vdovské nebudeš mať, niečo sa stane, v nemocnici Ti nedajú info, keďže nie si príbuzná, ani jemu o Tebe,...

bessie12
16. jan 2023

@sivana09 v pohode. Nemusis sa kvoli tomu ospravedlnovat 😅 Ved nic sa nestalo 🙂

yamahka
16. jan 2023

Určite manželstvo.. pretože boli také situácie že som skončila náhle v nemocnici, môj manžel bol vtedy ešte frajer, pýtal sa lekárov na informácie na môj zdravotný stav. Odmietli mu povedať pretože nieje rodina a ani manžel.. a plus napr. Poštárka či kuriér mi nechceli dať balík len preto že sa nevolam jeho priezviskom. A takéto veci. A moja kolegyňa že dobre si sa vydala pretože môžeš dostať potom vdovské:D A takže som rada že sme sa zobrali a mám pokoj.

panelacikova
16. jan 2023

@bessie12 preboha 🙄

bessie12
16. jan 2023

@panelacikova nepaci sa ti to slovo ? 😅

panelacikova
16. jan 2023

@bessie12 akože vôbec. ja neviem, neexistuje výraz "označila"?

marianarem
16. jan 2023

Za mna urcite manzelstvo, lebo inac si oficialne cudzi clovek a nie rodina.

bessie12
16. jan 2023

@panelacikova tak existuje, ale mozno to ma tak zauzivane 🤷‍♀️

stannkal
16. jan 2023

Ja si myslím ze pokiaľ by ste nemali dieťa tak je to úplne jedno, s dieťaťom by som preferovala manželstvo. Manželstvo ti dáva určite finančné výhody a hlavne vyššie istoty pre teba a vaše dieťa. Napr už spomenutá prípadná smrť partnera. Ber to tak ze manželstvo vo veľa veciach zjednodušuje interakciu so štátom a rôznymi inštitúciami, hlavne ak už máte dieťa. Čiže z toho formálneho hľadiska je definitívne lepšie sa zobrať, nevýhodu tam nemáš žiadnu. Ja inak úplne chápem vaše váhanie, ja som bola s priateľom 10 rokov spolu a nemali sme moc potrebu zobrať sa, spravili sme to až potom keď sa nám narodila dcéra, kvoli uz vyssie spomenutym dovodom. Len formálne na úrade, bez nejakých ceremónii a oslavy.

loliki
16. jan 2023

Zo života: Aká je výhoda mať 4 deti s nejakým chlapom a po 15 rokoch sa rozídete, žena má stále tie 4 deti, vráti sa s nimi k rodičom, je bez bývania, bez papierov a povolenia cirkvi. Nie jedna naivná sa poučila na vlastnej chybe a nie na chybách iných.

stannkal
16. jan 2023

@loliki aká výhoda pre muža je oženiť sa, spraviť si so ženou 4 deti, žena ho po 15 rokoch opustí, vezme mu všetky jeho deti a ešte k tomu aj polovicu jeho ťažko nadobudnutého majetku.