Je chyba vo mne, alebo je priateľka neschopná?

trentot
1. sep 2015

Pekny den , uz aj vecer, Vam prajem krásne damy..

.. obraciam sa na Vas s prosbou, alebo skor otazkou .. mam priatelku, s ktorou som uz 5.rok, na zaciatku rok pracovala u svojho "ocinka" , potom sa pohadali a odisla odtial.. obcas sa snazila sa nejak privyrabat si..co jej celkom slo... poslednych par mesiacov (zacina sa to splhat k dvom rokom) , chcela by luxus, ale stale len hovori, ako by mala nieco robit,pracovat atd, ale snaha nulova, mame velke vydaje, zhruba 1600 € mesacne, vsetko to taham ja..ked jej poviem, preco je taka neschopna ist nieco robit, preco iba na to caka, ze jej niekto nieco da, povie : ,, Ja viem, ano mas pravdu, mala by som nieco uz konecne zacat robit a nie len cakat ze padnu z neba..atd.." prejde mesiac a stale na tom istom, stale dokola tieto iste reci, ako mam pravdu atd... chodievame k mojej mame, tam sa dobre napapa, ale doma jest neurobi, ved naco - vsak vyjedla moju mamu, ja sa na to nemozem uz pozerat.. som z toho uz zufaly 😢 co mam robit? To je ozaj taka neschopna?? alebo som vadny ja, ze ju mam za neschopnu? ☹ achjo..

marianne1
1. sep 2015

Taký pekný chlap a také starosti... Vymeň ženu... 😉 Žartujem... Ona nemá rodičov, že by jej dohovorili?

trentot
autor
1. sep 2015

@marianne1 s nimi sa nebavi ani ona , ani ja, primitivi najvyssieho stupna.. mna uz porazi fakt

trentot
autor
1. sep 2015

@marianne1 a este ked sme pri tom, dohovarali jej, aj nasi dobry znami... jej reakcia? -
,, Ved ano, mate pravdu, ja neviem co som taka neschopna, mala by som nieco zacat robit..musim.."
..a co myslite, pomohlo? .. nepomohlo predsa... stale to zostava iba pri tych reciach... fnuk

mamulienka30
1. sep 2015

@trentot a toto ti 5 rokov nevadilo? Prepac, ale to si nevidel, ze ona je spokojna zo situaciou aka je - ty ju zivis, vsetko platis, ona nemusi prstom pohnut... LUDIA SA NEMENIA. A ani ty ich nezmenis. Mozes sa pokusit o dohovorenie, ale po tych rokoch, ti povie len - ze preco by mala. Ver tomu. Taketo vztahy treba ukoncit skor, ako sa vam narodia deti. Nepises o laske, ta tam uz asi aj tak velmi nebude, skor zotrvacnost...

trentot
autor
1. sep 2015

@mamulienka30 na zaciatku 1 rok robila... potom si privyrabala, ako instruktorka... potom to nejak padlo a teraz ju nedonutis... aj sme skusali biznis, ale vsetko som to riadil ja...len vsade rozpravala ze MAME FIRMU, MAME FIRMU, ZAROBILI SME TOLKO A TOLKO.... lenze vsetko to bolo iba na mne... boze normalne sa citim blbo fakt, ze sa tu musim stazovat jak nespokojna zenska...

mayamibee
1. sep 2015

Tak ju proste prestan živit,neviem kolko ma rokov ale asi dost na to aby si zarobila na chleba sama. Ak si ju takto naučiš tak budeš mat stale a potom už naozaj ani prstom nepohne. Ved je tolko možnosti, nech vyskusa. Vzdy lepšie chodit zo zamestnania do zamestania ako len lamentovat. Niečo sa jej možno zapači a ostane tam dlhšie.
Ja by som jej oznamila na tvojom mieste dopredu, že od toho a toho mesiaca je nutné sa skladat na najom a že jej zakladné potreby nebudeš platit ty. že je to pre jej dobro a že ked budeš vidiet snahu tak bude možno trochu luxusu, dovtedy ani naznak. A ked to nepomože tak ak ta s nou nič neviaže chod od nej, lebo sa budete len trapit.

nair
1. sep 2015

@trentot Na ničnerobenie sa ľahko zvyká a ťažko a z neho dostáva.. Ak aspoň trochu chce, ale nevie sa rozhýbať, nech skúsi odbornú pomoc, možno treba zlepšiť sebahodnotenie.. A aj Ty ju radšej povzbudzuj a nezhadzuj 😉

trentot
autor
1. sep 2015

@mayamibee ma 34...vies, ja nemam problem to zaplatit za nu, ale keby vidim aspon tu snahu.. ze sa nieco snazi, aj ked viem ze nezarobi vela, aby pokryla vsetky vydaje , ale ide iba o ten princip, ze sa snazim a nenecham vsetko na druheho..

mamulienka30
1. sep 2015

@trentot ona nevidi dovod nieco menit, potom je tazko. Jej tento stav maximalne vyhovuje. Ale o tomto neni partnerstvo. A to vies aj sam... a kludne sa postazuj, zeny to tu robia kazdy den... preco by nemohol aj chlap.

sardinka333
1. sep 2015

@trentot a ty si jej nedaval ulohy, ktoré bolo potrebné vybaviť?? ked ste mali tu firmu..
Tažko radiť...tak ju prestan financovat a hotovo, alebo jej vydel nejaky ,,budget,, a hotovo viac ani cent...

trentot
autor
1. sep 2015

@nair este zo zaciatku, ked bola ako tak snaziva, som jej pomahal, pochvaloval ju vsade, ale ja neviem co sa teraz tak zmenila... no hold, moj problem, nemal som to nechat takto zajst...

sissy27
1. sep 2015

@trentot zavri kohútik a hotovo... teda zaplať nevyhnutné (hypo, nájom, energie) a hotovo... dieťa na fotke neviem či je tvoje, ak áno, tak nakúp plienky, umelé mlieko a dovidenia... potrebuje zaplatiť účet za telefón? nech si ho zaplatí... potrebuje ku kaderníčke? nech sa páči, môže ísť, peniaze nech si zoženie... zrušiť spoločný účet, nedávať hotovosť do ruky... ak potrebuje niečo pre dieťa, nech povie, čo konkrétne a ty to kúp (ak treba)... ak je s drobcom na materskej / rodičovskej, tak vtedy je na mieste, aby si sa o rodinu finančne postaral ty a ona nech sa stará o zázemie, ale nevidím dôvod, hlavne, ak ti to nevyhovuje...

trentot
autor
1. sep 2015

@sardinka333 vsetko som vybavil ja, samozrejme, ona tiez nieco spravila - zriadila firemny ucet v banke 😀 ..ach boze... nemozem to prestat financovat, pretoze vsetko je napisane na mna... a keby prestanem platit, kto dopadne najhorsie? ja....

blackcrystal
1. sep 2015

@trentot tak podla mna je chyba na strane oboch preto, ze ste si predom tieto zasadne veci nedohodli. Ona zjavne pracovat nechce (nemyslim, ze ide o to, ze by nebola schopna sa zamestnat, skor jej vyhovuje byť doma).
Predpokladam, ze mate aj dieta? Bavili ste sa o peniazoch predtym ako ste ho mali? Niekto si totizto predstavuje spravnu vychovu tak, ze svoje dieta do skolky denne od 8 do 16 dat nechce, lebo si s nim chce uzit kazdu minutu az do skolskeho veku.

trentot
autor
1. sep 2015

@sissy27 nie, dieta moje neni, je kamaratove, moje krsňatko 🙂

slniecko510
1. sep 2015

Toto myslis vazne? Ona je spokojna tak ako to je. Bud jej daj zbohom alebo ju prestan zivit, alebo jej stanov ultimatum. Tomuto sa hovori zlatokopka 🙂 alebo prizivnicka 🙂

trentot
autor
1. sep 2015

@blackcrystal nie , dieta nemame ... ja zarabam, ona cez den doma sedka a lamentuje, ako je to vsetko zle 🙂

sissy27
1. sep 2015

@trentot no tak pokiaľ nemáte spolu deti, o to jednoduchšie 🙂 daj jej termín, dokedy sa má zamestnať a zarábať si na svoje potreby a drž sa toho... naozaj potom platiť len to nevyhnutné, zvezie sa popri tebe čo sa týka bývania a zrejme aj jedla, ale spomínaš, že by chcela luxus, tak to jej asi stačiť nebude 😀 ozaj a daj potom vedieť, aký termín si jej dal, sa teším na diskusiu "môj priateľ je zrazu lakomý a nedopraje mi, čo mám robiť" 😀 lebo ona nemá prečo ísť robiť, keď má od teba k životu všetko, čo potrebuje a keď fňuká, tak to má vyzerať, žeby fakt chcela ale nedááááá sa 😀 ma napadá jediné - že zlatokopka...

katkasofi
1. sep 2015

@trentot a mate dieťa? Tu je tažko radiť. Aj my máme firmu (veľkú), po roku malého sme najali au-pairku a išla som do prace. Teraz mam tretie este maličké ale tiež plánujem... Prenechaj jej časť zodpovednosti vo firme, sprav ju konateľkou, uvidis ci sa rozhybe... Musí ju to však baviť 😞. Ak je to žena tipu cica mica zvyknutá že všetko má od mala, nuž tak hľadala takého partnera ako ty...😞.alebo jej fakt sprav budget na mesiac a hotovo... 😉

marina24
1. sep 2015

@trentot no poviem ti tak-ja kebyže toto robím snúbencovi,že ON by ma mal nedajbože živiť, čo i len mesiac,tak ma bud zaboje,rozthá v zuboch,stále mi vraví,že som sprostá a neschopná a neviem aká najhoršia,a nedovoilil by mi ,ani len proste nič.-a nie ,ešte keby sme spolu žili,dokonca ja som študentka,a on ma náhli do brigád,a tak...nedaruje mi nič,lebo je príliš šeterrný človek,ty si až štedrý človek,ked jej toto dovolíš.
mna zobral partner na dovolenku a to som si musela časť zaplatiť,hoci študujem a žiadne príjmy nemám.
mlj by ma rozniesol v zuboch......
už aj dovolenku,čo mi raz zaplatil mi doteraz vyčíta.a nahána ma do roboty.ona je lenivá,sorry,že to vravím,čaká na Pána boha..a koľko má rokov ?20 či ?
máš to ťažké,ale mal by si s nou určiť nejaké tie medze.toto budeš robiť ty,toto ja.bodka..tu neni očom.bud posluchne a prisposobi sa,ale rozchod,asi to inak nevidím.

govinda
1. sep 2015

@trentot no ja na mieste tvojej priateľky sa cítim blbo .... keď si jej dohováral už aj ty aj vaši spoloční známi 😒 A to sa nenudí celé dni, keď nič nerobí? Nechápem 😒 Máte detičky, že by sa im venovala alebo niečo?

trentot
autor
1. sep 2015

@sissy27 hihi 🙂 , ona sem nechodi... nechcem sa chvalit, ale ma sa pri mne fakt dobre...ale aby som nehovoril iba zle na nu, tak mozem povedat, ze za tych 5r, uvarila asi 10x cestoviny!!! 🤐 🙄 😖 😉

iwesska
1. sep 2015

Diagnoza Zlatokopka, potrebujes k tomu dodat nieco viac? 🙂 Ked nie ste zobrati, a nie je schopna urobit nic pre Vas vztah, tak by som s nou nestracala ani minutu, hned by bola za dverami 🙂 Vsak ked sa nevie postarat o sebe, myslis, ze by sa postarala o dieta??? Naco ti je takato ozdoba? 😅

eaka
1. sep 2015

Kde rastu taki chlapi? 🙂

govinda
1. sep 2015

@eaka tiež by som rada vedela 😀 😀 😀 😀

trentot
autor
1. sep 2015

@marina24 keby ma 20r. tak to este chapem..ale ma 34

mamulienka30
1. sep 2015

@trentot ale to je hlavne tvoja vina, ze si to toleroval... ved toto nema buducnost... ked sa vezmete, narodia sa deticky - a k tomu ruku na srdce kazdy vztah proste smeruje a je to jeho vyvrcholenim - nebude mat cas na nic... varit bude musiet, upratovat a okolo deti lietat, ako toto chce zvladnut? Bez depiek a vyhoreneho domu pri pokuse spravit dietatu ryzu s mrkvou 😀 Myslim, ze si to v hlave utried a najdi si novy vztah... stratil si dost vela rokov...

trentot
autor
1. sep 2015

@govinda nemame deti... tak ona obcas povie, ze sa nudi..ze co budeme robit....jaj boze, je vtipna 🙂

apb
1. sep 2015

@trentot Musi dobre vyzerat, vsak? 😀 Daj foto 😉

trentot
autor
1. sep 2015

@iwesska keby to slo tak lahko.. raz sa dostala do problemov a potrebovala peniaze, ja blbec blby, som si uver pre nu vzal na seba....a keby ju poslem k vode, zostane to na mne...ale ked tak rozmyslam, ved ono to stale platim len ja...