Ja verzus švagriná

magdus275
1. feb 2014

Ahojte tak v skratke, moja švagriná je odo mňa staršia 10 rokov. Nemá muža ani deti. Ja som vydatá za jeho brata máme 10 mesačnú dcérku. Vkuse sa do nas stara. Niekedy mi to pride tak že moja dcera akoby bola jej ... všade zdiela jej fotky, hned ako prva komentuje lasko moja jedina na svete...moja mooja.. ! Ja už mam toho niekedy dosť...! a Navyše dostala som správu od niekoho ako nadavala na moju mamku že je to bosorka stara a proste hrozne veci. Neverim jej ani nos medzi očami. Len ona je vo všetkom najlepšia čo vobec nieje pravda. Nestará sa o seba ale o druhých. Nemá čo riešiť pretože je sama ... Má 31 rokov a pride mi bez rozumu. čo by ste tak rozumne na mojom mieste urobili. Ďakujem vam za rady..! :/

nikawero12
1. feb 2014

@magdus275 No v prvom rade by som sa s ňou na tvojom mieste porozprávala a jasne jej povedala, že si neželám, aby útočila na moju mamu /ak je to overená pravda/....a samozrejme jej povedala, že si neželáš, aby sa do vás mladých starala....a to, že zdieľa fotky tvojej dcéry podľa mňa nie je nič zlého, horšie by bolo, keby svoju neter ignorovala

luba28
1. feb 2014

@magdus275 potrebovala by nejakeho "kocura "a potom da pokoj,...nema co robit tak sa stara do teba ,....ja by som jej pekne krasne vysvetlila,ze co a ako,ale to tu napisat nemozem,lebo by som bola vulgarna,.....

elina25
1. feb 2014

mám takého švagra tak ťa chápem a včera sme sa tak pohadali že sa z mužom nerozprávam....

jedina30
1. feb 2014

Ahoj...urcite by som si s nou pohovorila a dala jej najavo,ze my sme rodina...a samozrejme mne by vadilo davat fotky mojich deti na socialne siete..ak da jednu fotku,tak o.k,ale vyznavat sa a opicit sa mojou dcerou,to nedovolim ani ja... 😠

aduskatt
1. feb 2014

Ked Ti vadi, ze vsade zdiela a komentuje fotky Tvojej dcery, tak ich jednoducho nezverejnuj, straz si sukromie a mas po probleme

ellahop
1. feb 2014

@magdus275 je sama, nema muza, dieta. raduje sa z vasho. to co si sa dozvedela mozno je a mozno nie je pravda. treba ju obcas vyvetrat, zoznamit s niekym. nasla stasie v tom vasom. moze to byt otravne, ale skus sa na to pozriet jej ocami. 🙂

magdus275
autor
1. feb 2014

To ako sa vyjadrovala k mojej mame je pravda mam to overene. A budem to riešiť pretože už mam toho naozaj dosť. Musim aby si na nas nevyskakovala. Som rada že ma moju dceru rada, ale niekedy je to podla mna až chore ako sa sprava. Ja sama neviem ani o čom s ňou kecať, pretože niekedy ma take hlupe otazky, hlašky, zažitky väčšinou s práce kedže nema nikoho a ja sa tvarim že ma to zaujima čo nieje pravda. Proste lezie mi to už na nervy. A možno našla to šťastie v našom dieťati no nech si je vedoma toho že je to moja dcera nie jej, že sa mi nemá čo miešať do výchovy. Niekedy bola dcera u nej prezliekala ju do jej oblečenia čo jej nakupila šatky somariny. Lenže ked je chladno nenecham ju tak. Povedala som že ked bude mať svoje deti nech lietaju aj nahe ale to čo bude mať moja oblečene je len moja vec.

mima4
1. feb 2014

@magdus275 akosi to s nou uz riesila?

slniecko2
1. feb 2014

@magdus275 ja mam tiez taku svagrinu. do vsetkeho sa stara, nema frajera, nema deti, vsetko vie najlepsie, hlavne kto ma co robit. Moja rada: obmedzit styk. prestan jej hovorit veci o sebe, komunikuj iba na slusnej urovni o neutralnych veciach. nenechaj ju zasahovat do vychovy-slusne jej daj najavo, ze ty si matka a ty budes robit co uznas za vhodne. Je to neprijemne, viem, ale je to aj jedina mozna cesta. chvilu sa bude mozno fucat, ale to nech ti je jedno. ty mas svoju rodinu, svoje problemy a este aj budes rada, ak ju nebudes mat tak casto pri sebe. a este s tym fb-ja som svoju odtial vyhodila,viem je to asi extrem, ale uz som jej utokov mala dost. ty si ju len blokuj napr.-ona tym padom neuvidi tvoje prispevky, ktore nedas ako verejne alebo je este lepsia moznost-da sa nastavit ju ako Znamy-to jest, co oznacis pre priatrelov okrem znamych, to ona neuvidi-napr. fotky tvojho dietata.

zabka79
1. feb 2014

@magdus275 Ak ti to vadí tak sa netvár že sa nič nedeje, ale daj jej to pocítiť. Samozrejme slušne aby sa nenarušili vzťahy ale dôrazne jej treba povedať že nech sa trošku stiahne. A čo sa ti nepáči treba vymenovať. A čo si o tom myslí tvoj muž? Mohol by jej to povedať on, od neho to lepšie prijme.

magdus275
autor
1. feb 2014

@slniecko2 No ja som už aj rozmýšlala nie vymazať až tak nie ale proste pred ňou ukryť prispevky. No a čo sa týka komunikácie nikdy som jej nič take o mne alebo o malej nepovedala a to aj dodržiavam. Raz to mi len muž vlastne jej brat povedal že ,, mala vždy nosi to iste" ...a bola som nahnevana a on povedal že to nieje z mojich ust. Už som vedela ktora bije. Lebo ona jej kupuje leginy šatky , ale ako som napisala je chladno ona jej somariny oblieka potom ju zoberiem a ona ma zimne ruky. Tak mi je hlupe ju ešte pred nou prezliecť alebo jej povedať : ,,nevidiš jake ma zimne ruky?" Proste ja niesom taka. A proste mam mať s nou reč no asi jej to napišem do spravy. Pretože ako predpokladam pride ku mne bude revať že jej je to luto že ako hovorila o mojej mame že je bosorka atak ..a ona si bude asi myslieť že ja jej skočim do naručia a poviem ved to nevadi stava sa ohovarať rodinu. No nenecham sa vysmiať.

magdus275
autor
1. feb 2014

@ellahop Dám vam 2 prikady. Prišla som k nim lebo dcera bola u nich na navšteve. Niekedy ked ma vidí pri viacerych ludoch je taka plačliva a viem že chce byť pri mne. Zobral ju na ruky svokor rozplakala sa a hned nato švagrina išla ku nej :,, no pod moja ku mne" no ona stale plakala, moj muž povedal ona už chce mamu pri sebe. Išla som si ju zobrať a to važne teraz niekedy to až vycítim taky mala výraz na očiach ako keby mi ju ani nechcela dať, že ,,ja ju utišim!" Zobrala som ju samozrejme stíchla a šla do inej izby aby som bola sama a začala som ju kojiť. V tom prišla ona sadla si ku mne a začala ju hladkať po hlave. Ja som myslela že odpadnem vtedy. Nemám sukromie ani ked ju kojim. Ale to už skonči. A po pravde je mi jedno ako to zoberie. Moja dcera, moj život. Z nej žiť nebudem.

juliana77
1. feb 2014

@magdus275 Tvoj problém je asi v niečom inom, ale určite sa to nevolá švagriná.

Žiaľ rodinu si nevyberáme. Ked ti vadí, že švagrina zdieľa fotky, tak ich tam nedávaj, alebo daj poznámku, aby ich švagriná nezdieľala, na to, že si matka máš trochu detinský problém.

Keď ti príde bez rozumu, tak ho maj ty a bud nad vecou. Presťahovať ju nemôžeš, spláchnuť tiež nie, do záchoda sa už nezmestí, skús jej kúpirť jednosmernú letenku, možno sa niekde na dovolenke vydá. 😉 😉

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
awalancha3
1. feb 2014

@magdus275 vy byvate v jednom dome, ci byte? nevyjadrujes sa ako pezincanka, dostahovala si sa? Ako casto je svagrina s tebou a malou? Mne sa zda, ze, a je jedno zakeho dovodu, ma tvoju dceru rada, je to aj jej krv. Kupuje jej veci, vidi sa v nej...nepochybne ju zboznuje. A to je lepsi pripad, nez by ju mala nenavidiet, ze nie je jej, ale tvoja..... Lasku svagrinej k tvojej dcere by si si nevynutila, vzdy je lepsia situacia korigovat prehnanu lasku. Tam mas moznosti ako to dat do spravnych kolaji. Ja by som bola stasta, keby svagrina mojho syna mala rada, ona ho neznasala, lebo nemohla mat vlastne (teraz uz ma-ale aj tak ho nema rada). Moj materinsky instinkt mi hovori, aby som bola vdacna za kazdeho cloveka, ktory by mal moje dieta naozaj rad- akurat by som sa bezdetnej snazila poradit ako sa o dieta starat. Vzdy moze nastat situacia, ze sa rodicom nieco stane, alebo bude potreba dlhodobejsie varovat........Problem je v tom, ze tvoja dcera je jej krv, ale svagrina nie je tvoja krv, preto to vidite odlisne. Tvoj manzel to tiez asi vidi inak, lebo je to jeho sestra.

marca1331
1. feb 2014

@magdus275 ahooj ja mam to isteeee len ta moja je starsia o 6 rokov...och a co mam najradsej ked pride a ona mi radi toto rob tak toto tak no ohladom deti co ona vie o detoch ked pride raz za tyzden na dve hod.hra sa na nwm koho...

magdus275
autor
1. feb 2014

@juliana77 Pobavila si ma. :D No kebyže si na mojom mieste a zažila by si presne to čo ja, tak určite by si pochopila že problém je švagrina.

mima4
1. feb 2014

@magdus275 uvedom si, ze svagrina je sucastou vas a vzdy bude v rodine, proste ste uz rodina, lebo si sa vydala za jej brata.

Este raz sa pytam, ako si urcite vyhrady voci nej riesila s nou??

juliana77
1. feb 2014

@magdus275 Ked sa mi narodilo prvé dieťa , mala som 21 a bola som obkolesená mamou, svokrou, švagrinou, sestrou, babkou znášala som ich poznámky , správanie, rady, ochotu, kritiku a pod., tak som si pripadala ako mierne postihnutá prepustená na pár hodín z ústavu. No tí ľudia sú súčasťou nášho života, to je naša Rodina a proste majú potrebu komentovať, radiť, tešiť sa spolu s nami. To proste nezmeníš.

sjuzi
1. feb 2014

Podla mna si malo asertivna a v tom je cely problem... 😒 Ked sa ti daco nepaci, treba to slusne povedat napriamo a nie jej to teraz ist vypisat vsetko pekne po poriadku do spravy, ved ona mozno nema ani paru, ze aky ty mas s nou problem. Skus nad tym pouvazovat...

mamas
1. feb 2014

@magdus275 no, len ti prajem, aby si nikdy nebola v situácii, kedy by si fakt potrebovala jej pomoc. Sú rodiny, ktoré žijú v úako späté vo veľkom rodinnom kruhu a také, kde sa surodenci v dospelosti nenavstevuju. Druhá možnosť je veľmi smutná a vedomie, že keď prídu nejaké problémy, nemá ti kto pomôcť, je dosť depresivna. Mám brata, bývame 50 metrov od seba a je to úžasné. Svagrina nemala mlieko, tak som si nakojila svojho synovca, mám aj svojho syna, ale aj synovca a neter mám veľmi rada a sme veľa spolu. Ďakujem za svoju svagrinu, že jej nerobí problém s nami všetkými žiť, lebo je u nás aj veľa smiechu, aj veľa kriku, lebo nás je veľa a všetko riešia všetci, ale nemenila by som.

magdus275
autor
2. feb 2014

@mamas Lenže tvoja švagrina má dieťa moja nie to je horšie. Kebyže má dieťa stavím sa že nič take by som tu nepisala. Nemala by skoro na nič čas, no kedže ten čas má vždy som hlavna tema ja a moja dcera.

elissa123
2. feb 2014

no ja by som to vzala ruce strucne dala by som jej poriadku facku a hotovo nech sa prebere krasavica 😵

mamas
2. feb 2014

Keď je problém, že ju len nevie správne obliecť, tak ju úplne v pohode usmerni a nauč ju, ako ju má správne obliecť. A áno, aj svagrina aj ja máme deti, preto sa na tvoj problém viem pozerať aj ako matka aj ako svagrina. Vieš, keď bol synovec malý, miloval môjho brata a mňa, pre svagrinu bol prvé dieťa, mala ho na rukách, objavila som sa ja a v okamihu bol na mňa nalepený. Mohla sa cítiť blbo, ale brala to v pohode, že ešte niekto iný miluje jej dieťa tak ako ona. Ja som vždy mala na sebe dve deti svojho syna a synovca a potom po rokoch aj neter. Niekedy život nie je fér a moja svagrina, keďže jej mama zomrela keď bola malá, má na lásku v širšej rodine iný názor ako ty. Ju tešilo, že milujem jej syna ako svojho a potom aj neter. Naše decká sú už veľké a tešíme sa všetci zo všetkých detí. Niekedy, keď mám muža v noci v robote moja pubertálna neter so mnou spí v spálni a máme babský večer, hovoríme o všetkom možnom a vie, že ja som jej ďalší človek, ktorý bude za ňou stáť a môže mi povedať čokoľvek. Neochudobni svoju dcéru o ďalšieho človeka v jej živote, ktorý by za ňu aj dýchal, keby bolo treba. Ja viem, pre teba je tvoja dcéra poklad, ale neubudne z nej, keď ju bude ľúbiť aj kopec iných ľudí - svagrina, svokra, tvoja mama, tvoj surodenec.

renka40
2. feb 2014

všetkého veľa škodí!!!!! tu naozaj nič nepomôže len rozhovor.
Mala by som také riešenie, trošku prefíkané? neviem. Rovnaký bič na ňu. Dávala by som ju na stráženie, povarovanie čo najčastejšie, hlavne keby ona mala pripravený nejaký program. povedala by som jej čo malej treba kúpiť, keď sa o ňu tak chce starať a vlastne to čo robí by robila, ale pod tvojím príkazom. A to sa jej určite nebude páčiť! O svojom pláne by som povedala aj svojmu mužovi (teda neviem aký postoj má on k celej situácii)

maria1989
2. feb 2014

@magdus275 veď to je milé, že sa stará 😀

marriah
2. feb 2014

ja som podobné zažila s mojou svokrou , chápem ťa , nie je to nič príjemné. Ti, čo nezažili nepochopia.

lenka07
26. feb 2014

Ahoj ja v prvom rade by som jej pripomenula dcérka je tvoja a tie naražky na tvoju mamku by som len tak nenechala je to tvoja mamka a tiež tie fotky by som jej nedovolila aby ich zverejňovala veď ide o sukromné foto ja osobne by som to netolerovala ja mam švagrinu tiež s malou dcérkou ale ja aj keď odfotím malú tak si foto uchovavam v súkromí nikdy by som to nezverejnila a keby to niekto urobil mojím deťom tak asi strieľam . Skus to a uvidíš aká bude reakcia daj potom info ako to dopadlo držím prsty 🙂

adrioska
26. feb 2014

Takto Ti poviem, niektore veci nie su az take hrozne, ako pises, neuraz sa, len ja to vidim v inom uhle ako Ty. Mna otcova sestra tiez zboznovala, ked som bola mala, lebo mala/ma 2 synov a asi si priala aj dcerku, tak ju videla vo mne. Chodila som k nej casto a velmi rada, rozmaznavala ma a veru mojej mame sa jej pomoc velmi zisla, kedze mala este mojho brata a na starosti celu domacnost. Raz to mozno aj Ty ocenis. A to ze jej kupuje saty? Ved to je super, aspon usetris. Ak kupi dobre, tak to moze mala nosit, ak nie, tak to posunies niekomu alebo predas, je to na Tebe. To zdielanie fotiek by vadilo aj mne, ale bud ich tam nedavaj ani Ty alebo uprav, aby ich ona nevidela alebo ju jednoducho popros, aby tie fotky nezdielala, to uz vies Ty, co by bolo najrozumnejsie v tejto oblasti. A to ze ohovarala Tvoju mamu, tak to si s nou urcite vyries. 😉

cikorino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz