Ahojte,prišla som sa tu viacmenej vyzalovat a vyplakať,lebo fakt nemám komu.Pred piatimi rokmi som sa vydala a prišla som bývať do manzelovho bytu.Moj muž má toho času 16 ročného syna z prvého manželstva,keď sme sa brali mal 11.So svojou prvou ženou sa rozviedli pre jej neveru.Vztah máme ako rodina pekný.No teraz ani neviem.Za tých 5 rokov som 4 krát potratila, momentálne idem do 6.mesiaca.Mam rizikové tehotenstvo.Nevykonavam už toľko domácich prác ako oredtym.,lebo niektoré veci robiť nemôžem.Snazim.sa aby bolo navarené, upratané ,vyprate a to aj je.Len nie úplne do hĺbky dôkladne.Ked prosím manžela o pomoc,tak sľúbi a nič z toho.Chodi do práce a je to aj rybár.Vsetok voľný čas venuje tomu .Dnes opäť aj so synom odišiel na celý víkend na ryby.Uz som to nezvládla a vybuchla som,pohádali sne sa strašne.Vraj domácnosť je zanedbaná,lebo nič nerobím,on potrebuje po práci aj relax.Zeny za celý jún napríklad nebolndima ani jeden víkend a po práci chodí ešte na ryby.Pride niekedy o 22:00.Vycitala som mu to,,e potrebujem proste pomoc,on že nie,,e on ženské veci robiť nebude.A ak sa mi nepáči že chodí na ryby,tak začne chodiť do krčmy.On vie,že títo je môj najväčší strach,lebo detstvo aj prvý partner ktorého som mala ešte ako maturanta bol alkoholik.Otec pil ceky život.On tiež v prvom manželstve z ktorého na toho syna tak dosť popíjal,a
Len preventívna otázka, ak by sa niečo dialo, máš kam ísť?
@pribinak nie.A to on dobre vie.Bohuzial momentálne nie.Piberam len PN a tehotensky príspevok.
Nemáš rodičov? Starých rodičov? Súrodencov?
Muz ta chce vyhodit tehotnu s jeho dietatom na ulicu?! Prepac, ale to by normalny chlap ani v afekte nevypustil z ,,papule" (ako povedal o tebe).
To dieta ste chceli obaja? Podla mna vas vztah absolutne nefunguje a to bez ohladu na tvoje tehotenstvo, ked uprednostni ryby pred manzelkou 😖 Taky bol aj predtym?
@maranta_leuconeura nie nebol.Dieta sne chceli obaja,je to náš piaty pokus doslova a prešli sme si krížovou cestou.Momentalne mám dojem,že sa snaží stráviť čo najviac času so synom,aby in netrpel tým,že ho zanedbáva.On ho miluje takou " opicou" láskou.Ja mu to neberiem,je to pekné aj správne.Ale som tu aj ja a potrebujem pomoc.
nuž predpokladám že na tie ryby chodil aj pred tvojim tehotenstvom a rovnako že cez víkendy nebol doma....veď si vedela čo doma máš , chlap sa nezmenil zo dňa na deň....tak prečo očakávaš že zrazu bude robiť niečo iné alebo sa inak chovať ako robil do teraz? len preto že si tehotná? veď rob len čo zvládaš a na ostatné kašli.....domácnosť nemusí byť ani dokonalá, ani vyupratovaná.....on ak nechce niečo robiť, nemá význam na neho naliehať ak nechce, tak sa zariaď inak....
uprimne ak sa dieta narodi mysli na seba a zacni mysliet na zadne vratka lebo skor ci neskor to co je medzi vami skonci a ty budes na ulici ... ak sa nebodaj stane nieco aj teraz dietatu uz dalsie nerob a utekaj od debila... ak ho milujeas a neakym zazrakom s nim chces ostat - najdi si upratovacku manzel nech pekne zacvaka
@mogaa nemusí byť dokonalá domácnosť,lenže on ju vyžaduje mať dokonalú.Ved tvrdí že je to tu zanedbané.A to nepíšem ešte o Tom,ako s plačom koľkokrát uprarujem synovu detskú izbu.Vzdy mu upracem a vždy tam nechava bordel.Diskiva bordel.Jed mu aj pekne poviem,že upratala som ti,jeho odpoveď: naco?betrebalo.Manzelovi som veľakrát povedala,skús mu vysvetliť,že aspoň nech mi takto neodpovedá,lebo ma to zranuje.Z tej izby ide normálne smrad dakedy.
Príliš mäkká si na neho.
Povedal by mi že by ma vyhodil aj so psom, zobrala by som spoločnú platobnú kartu, nazrela na airbnb a prenajala si byt na 3 mesiace zo spoločných korún a počas nich vymyslela čo ďalej.
Načo ti je taký chuj, to mi vysvetli prosím ťa.
@autorka, čo sa stalo späť nevrátiš - to dieťa ti bude robiť radosť, ale určite mysli na budúcnosť a nenechaj sa nahovoriť na druhé dieťa. Radšej si uži v rámci možností to prvé a choď od neho potom čo najďalej. Dôležitá bude práca a bývanie. Je to sebecký a bezohľadný blbec, taký sa nezmení. Držím ti palce a želám veľa síl.
@laurita285 kartu má on pri sebe,ja mám momentálne len PN a tehotensky.On si ide stále svoje,teraz má obviňuje,že som úplne pokazila naše rodinné vzťahy a že ak jeho syn k nám prestane chodiť,tak je to moja vina,že mi pekne dakuje.Citim sa tak zle,sama,odstrcena.Po piatich rokoch odrazu sa tu v tomto byte cítim ako hosť.
No a už sa to tu ukazuje, ešte si aj ekonomicky týraná, gratulujem.
Vies, ty si vzdy v tom byte bola host. Neber to zle, ale byt je cisto manzela. To mu samozrejme nedava pravo spravat sa tak ako sa sprava, rovnako mas narok na polovicu financii, ktore spolu nadobudnete. Ak mas ty mensi prijem, on ma na teba vyzivovaciu povinnost. Ak sa nebude dat inak, mysli na to.
Je to sebec.....treba sa mu vymanit,rozmyslaj ako sa osamostatnit.Ked mozes chod k rodicom.
a tak sa spravaj ako host. urcite by som neupratovala synovu izbu a nevyvarala im 😀 naco to robis? a ty si nevystacis s bagetou alebo cestovinami? obvykle muzi potrebuju servis, zeny su menej narocne.... nerob mu narocky (akoze sebe operiem ale tebe nie) no ani sluzku - zacni sa spravat ako keby si zila sama, do obeda lahsi nakup zdravych veci, po obede prechadzka na zmrzlinu, a pomaly sa financne aj emocne pripravuj na zivot osamelej matky
V podstate celý čas,kto pri mne skutočne stal je iba môj psík.A nikdy by mi neprišlo na rozum že práve v tehotenstve toto budem prežívať.Kaxdy deň môjho tehotenstva je pre mňa strach či je všetko v poriadku aj vďačnosť Bohu,že sa to podarilo.Aj teraz mám obavy či je všetko ok,som tak smutná deprimovana,podľa jeho slov hysterická.Vybuchla som dnes,lebo som rátala s tým,že tento víkend mi pomôže urobiť tie veci v byte na ktorých sne sa dohodli.Mihlo to vraj počkať do zajtra a mala som ležať.Tak on ON sa cíti frustrovaný a jeho dieťa urazene.Neviem....Och...
A nikdy by mi neprišlo na rozum že práve v tehotenstve toto budem prežívať.
Akože ti to neprišlo na rozum? Akože si si myslela, že sa zmení? Ľudia sa nemenia, negatívne charakterové črty sa vždy zhoršujú, nikdy nie zlepšujú. Čiže ty si dobrovoľne plánovala dieťa so sebcom, pričom nemáš peniaze, nemáš kam ísť, doma robíš slúžku. Toto nie je chyba tvojho muža, to je tvoje rozhodnutie, žiaľ. A že chcel dieťa aj on? No samozrejme, aby si poistil slúžku, ktorá mu varí, upratuje a ešte aj zasexuje a on si žije svoj život nezadaného chlapa.
nemozes s dat hospitalizovat ? robila by som len minimum nic neplatila z pn a tehotenskeho odkladala si blocky z detskych veci a uvidis ako s to vyvrbi
Prežívate ťažšie obdobie, ale miesto toho, aby ste stáli pri sebe, odcudzujete sa. Očividne nevie riešiť problémy, ale uteká pred nimi. Neviem, čo ti poradiť. Každopádne do budúcna radšej poriadne uvažuj, než budeš robiť ďalšie vážnejšie kroky. Tebe reálne hrozí, že skončíš na ulici (a možno aj s miminom). Keď sa narodí predčasne, ako ti pomôže? A kto bude neskôr kupovať výbavu? Ak bude uplakané s kolikami? Zas ti bude všetko vykrikovať? Ani po pôrode asi nebudeš stíhať a vládať všetko robiť tip-top. A vyzerá, že si ťa vôbec neváži.
Niektorí muži sú strašní hlupáci. Mne je to tak ľúto, keď tu niekedy čítam tie témy (vrátane tejto). ☹ Ok, každý si je zodpovedný za výber partnera sám, ale na začiatku vyzerá každý vzťah ružovo, len časom sa ukáže, kto je čo zač. Mať takýto exemplár doma ani sa nečudujem, že si tá jeho bývalá našla iného. Blbé je to, že ti nemá kto pomôcť a ten chudák to vie, preto sa k tebe takto správa.
je mi ľúto, čo prežívaš, ale ak žil takým životom doteraz, iný nebude. Ak považoval domáce práce za doménu ženy a všetok voľný čas venoval rybám, tak bolo naivné čakať, že to teraz bude ináč. Nemala si síce povedať na adresu jeho bývalej to, čo si povedala, ale chápem, že ťa k tomu dohnalo to, že ťa ignoruje, aj tvoj zdravotný stav, aj to, že niečo sľúbil. Ty sa ale nesmieš dať zahnať do kúta. Ak vyžaduje dokonale poupratovanú domácnosť, nech sa páči, môže si zaplatiť pani, ktorá to urobí, povedz mu, že aspoň bude vedieť ohodnotiť to, čo si doteraz robila ty zdarma. Kašlala by som im na varenie, varila by som jednoduché jedlá a oddychovala by som. V situácii, v ktorej si, si musíš pripraviť plán B, lebo ja to veľmi ružovo do budúcnosti nevidím. Šetri na čom sa dá a eurá odkladaj, aj keď po 10, 20 eur. Si ekonomicky týraná, ak nemáš prístup k všetkým financiám, ty predsa nie si doma preto, lebo sa ti nechce pracovať. Máš PN, čakáš aj jeho dieťa. Nemá právo ťa vyhodiť z bytu, aj keď je jeho, keď ste manželia, až po rozvode, kľudne mu to pripomeň aj s tým, že keď bude v takomto správaní k tebe pokračovať, tak odídeš sama. Pred tehotenstvom si predsa pracovala, mala by si materskú, prídavky, výživné na dieťa a môžeš žiadať aj na seba. S jedným dieťaťom by si to zvládla.
Rybár...🙂 Mame suseda noveho, inak strasne zlatý chlapec (tiez má rodinu)ale tiez je on stále na rybach - hlavne v tomto období to je ich život. Ani tvoj nemusí byt zlý ale v sezone asi ine nez ryby pře něho moc existovat nebude. A možno ozaj lepsie toto ako krcma. A ano on to zial stále vidí tak že toto dieta co cakate tu este nie je. A zrejme starší syn začal trochu ziarlit preto sa mu viac venuje. Pvedzmu že jeho návštěvy to neovplyvni. A uvidíš, Ked sa vám dieta narodí Aky bude z neho na makko. Ano, starší ziarlit bude aj vdierat,aj ked už má 16. A ryby budu v sezone vzdy no 1. 🤷
Celé zle...celý vzťah, celé vaše snaženie. Načo si robíš s takýmto človekom dieťa? On nie je taký teraz, on musel byť taký vždy. Prečo ženy vždy tlačia na pílu a nechcú vidieť realitu? Už ti nič nezostáva, len šúchať nohami. Na to, aby som vedela aký je človek a partner, stačí veta, že on nebude robiť ženské veci. U mňa by bol odpísaný.
Ja by som zas bol trosku opatrnejsi s pojmami ekonomicke tyranie a aj s tym ze sa mas okamzite zbalit. Za prve Tvoj muz ma syna z predchadzajuceho vztahu a napisem to sproste ale uz ked si beries partnera s detmi z minulych vztahov tak si treba byt vedoma toho, ze Vas vztah nikdy nebude normalny.Nikdy a bodka. Tvoj partner musi pozerat aj na dieta a v niektorych pripadoch nan musi pozerat viac ako na Teba. Chapem, ze je to u Vas vypata a ze si sklamana ale nemali ste to vobec riesit ked mal maleho na navsteve. Taketo veci si rieste osamote medzi sebou a nie pred dietatom. On moze mat z toho taktiez velke neprijemnosti ked sa mu pokazi vztah so synom. Ze je rybar je niekedy diagnoza, ak Ti to vadi tak sa pribal k nim a chod oddychovat na ryby spolu s nimi. Neda sa poradit objektivne , musis vediet ako s Tebou zaobchadza okrem tejto situacie ked ste obaja vybuchli, mozno ze ste vsetko povedali v prilis velkom hneve a nerob z toho az taku dramu. Ak vsak citis, ze Vas vztah nie je v poriadku tak zacni sa pomaly pripravovat na najhorsie ak myslis, ze realne Ta chce vyhodit tak s takym clovekom by som si ani dieta nerobil. Mozes byt v nebezpecnej situacii a mozno je to len chvilkovy boj na zaklade toho ze ste obaja prilis vypati.
Obaja mate vysponovane nervy, ale to, aky je sa nestalo zo dna na den. Ty si mu zjavne 5 rokov robila kompletny domaci servis a este aj upratalovala po jeho synovi. Velka chyba. 11 rocny chalan si upratat vie, to uplne vypusti. No a uz ma.16, ani prstom by som nepohla. Ako si bordel necha, tak si ho najde, ani by ma nehlo robit mu sluzku. Prestrelili ste asi obaja, nielen ty, cize je nezmysel aby obvinoval len teba, nastav mu zrkadlo. A vobec...si v siestom mesiaci, piate tehotenstvo po 4 neuspesnych boze.moj🙏 okaslala by som my puntickarske upratovanie a vmietla mu do ksichtu, ze ako dodrzal slub, tak bude domacnost vyzerat. Hlavne s absolutnym.kludom, nie s krikom. Sustred sa na svoju pohodu, na to, aby malo babo kludnu mamu. Nemas niekoho, kto by prisiel a bol s tebou? Aspon na travenie casu. Kamoska, sestra, mama....ktokolvek. prides na ine myslienky, poklebetite, nebudes mysliet na hulvata. Drzim.ti palce. Uvidis, ako sa sitiacia vyvinie, len si daj pozor na seba, a nech sa aituacia nezvrtne na este horsiu. Naby ti radia. Popremyslaj....nepros sa, ak mu nedocvakne samemu, je to naozaj zle
No podla mna to s tym ze jeho byvala je kurva ak to pocul jeho syn si fakt prehnala, rodicov mame vselijakych ale byt tym chlapcom a toto pocujem ze hovoris o mojej matke tiez ta nenavidim. Zrejme si dost precitlivela teraz v tehotenstve, skus sa menej stresovat a viac sa zamerat na svoje pohodlie oddych. Muzi su extremne haklivy na svoje konicky moj ma hocikedy odstrci kvoli playstationu, lebo on sa musi hrat a oddychovat. Pre nich je to velmi dolezite mat cas sam pre seba. Mozno je v strese aj z tvojho rizikoveho tehotenstva a pomaly sa bliziaceho porodu a starostlivosti o dieta tak sa snazi teraz co najviac sa vyventilovat, nechcem ho ospravedlnovat len ma mozno tento pohlad na vec. Najrozumnejsie bude ked si sadnete a porozpravate sa, ty mu nezakazuj jeho konicek ale skus mu v klude bez nervov vysvetlit ze obcas potrebujes aby isiel na nakup zapol pracku alebo sa s tebou porozpraval lebo sa citis sama, skus sa s nim rozumne dohodnut. Ak sa lubite urcite najdete nejaku cestu ako to vyriesit bez zbytocneho kriku a nadavok.
S čím potrebuješ pomoc? Aby ti sedel celý deň za ritou?
Vieš aký je, šla si do toho že má syna tak čo je na Tom ? Môžeš ísť rybárčiť aj ty s nimi alebo ich nechať. Začalo leto😍☀️nebude celý víkend čo víkend sedieť doma
@diamond007 určite nepotrebujem,aby mi celý deň sedel za ritou.
@diamond007 to že začalo teplo,tiež neznamená,že má byť každý víkend preč a žiť ako slobodný mládenec.Ma rodinu.Vstupil do manželstva.
A ona zase striedala partnerov a podvádzala ho,až kým ich nenacapal.Tak som mu povedala,že ja nie som jeho bývalá k**** ktorej to nevadilo,ja si toto neprajem a bojím sa toho.No lenže on mal hlasný odposluch a počul to jeho syn,že som urazila jeho matku.Mojbmuz na mňa nakrúcal,že mám držať papuľu a že aby sa nestalo,že prúde domov a vyhodí má aj so psíkom ( mám psíka 9 ročného)a môžem ísť.Ze on mi minulosť nevykrikuje a bol dosť vulgárny, ale to nejdem rozpisovať.Zeny,keby som mala silu a dokázala sa o všetko postarať sama,tak ho o pomoc neziadam.Mam v tehotenstve zdravotné ťažkosti,neprihliada na to.Zacal mi vykrikovať že má vozi k lekárom,že teraz jeho syn už k nám nebude tak často chodiť kvôli mne.Ze " naše" dieťa tu ešte nie je,tak o čo mi ide???nevládzem.Ja som len chcela pomôcť v domácnosti s vecani,ktoré teraz nemôžem.Skubuje mi to vyše mesiaca a stále sú na prvom mieste ryby a jeho relax.Zranili má tie slová a neviem sa s tým vysporiadať.Doteraz som žila v Tom,že je to môj domov.Dbes som pochopila,že som tu iba hosť 🥺