Ahoj, potrebujem sa vyrozprávať!
Mám 28r a priateľ 39r.....on má už syna 13ročného - stará sa o neho, no s ňou sa rozišli, keď mal malý 3mesiace......od vtedy nemal nikoho! My sme spolu 5 rokov, a vzhľadom na môj vek, už by som chcela bábätko, no on o tom ani počuť! Už nechce deti!
Neviem čo robiť! Všetci tvrdia, aby som od neho odišla, no tak dobre ako mi je s ním, mi s nikým nebolo! Nehádame sa, akceptuje ma vo všetkom - no ukážkový vzťah, ktorý prajem každej jednej z Vás až na jedno.....čo robiť? Zriecť sa túžby a trpieť celý život?
Ďakujem za pochopenie! ☹ 😒 😖 😢
ani mojmu priatelovy sa zozasiatku nepacilo ze sa bby som uz chcela babo ale ja so mu tak razne vysvetlila ze ja som vzdy na vsetko pristupila co on chcel a ja chcem iba toto jedine ak sa nepaci tak odchadzam ! no aon nevahal potom ani sekundu a pristupil na to ze sa budeme snazit odita. Tak treba na tom trvat ved aj on musi pochopit ze ty deti nemas a chces ich aka sa mu to nebude pacit tak sa snim naozaj rozid!
V okoli poznam x takych muzov, rozvedeni/rozideni - chyba bola vzdy na oboch stranach, ziadny z tych chlapov v tom nebol nevinne, skor by sa dalo povedat ze vacsinovo zlyhali prave oni, nakolko nezvladli prichod maleho cloviecika do rodiny a zmenu atmosfery ktoru to so sebou nesie. Co sa teda prenieslo do vztahu a ten to nevydrzal. (Nehladiac ze kazdy ma samozrejme pribeh kde jeho vina je znizena na minimum roznymi nie uplne spravnymi argumentami, poznam doverne.)
Vsetci tito muzi su inak v podstate fajn, volni, maju len jednu chybu, uz za nic na svete nechu dieta, pripadne aj hladaju zeny ale zasadne len podla toho kym im toleruju to ze budu bez deti.
Dalsia z veci ktore by mali ucit na skolach, nezalaskovat sa do takychto. Resp. ked si zena narazi takehoto rozvedeneho, este pred prehlbenim vztahu prebarat spolocne deti a ked nie, tak skratka nie, vies na com si. Oni nazor nezmenia.
Btw ad "akceptuje ma vo vsetkom" - vo vsetkom zjavne nie a aj keby len v jednej veci nie, ale tej najdolezitejsej, tak....?
@zuzulkja moj uz teraz manzel ma tiez uz 2 deti , preto, hoci mi s nim bolo velmi dobre, nemyslela som, ze skoncime spolu ako par... keby som vedela, ze nechce uz deti, urcite by som vztah s nim ukoncila.. teda vlastne ani nezacala.. hoci mi s nim bolo neskutocne dobre.. ked ti to teraz takto otvorene povie, nebudes moct neskor nicim argumentovat, alebo sa tvarit, ze si to nevedela, ze to tak je... takze je to na tebe a tvojich prioritach.. ci je pre teba viac byt s nim, alebo ci byt uplna rodina, aj s detmi.... ak nebude suhlasit s dalsim dietatom ani za cenu toho, ze pride o teba... mmmm.. to by som tiez zvazovala..
@zuzulkja rozhodnutie je samozrejme na Tebe, ale skús sa preniesť o 20 rokov a pýtať sa čoby si chcela. Môže sa stať, že vzťah už nebude perfektný a možnosť mať dieťa tu už nebude. A na druhej strane si myslím, že nie je žena, ktorá by ľutovala že má dieťa. Čo Ťa bude viac mrzieť. Osobne si myslím, že vzťah za cenu takej veľkej obety ako je dieťa, raz zlyhá.
@zuzulkja suhlasim s
@1andrea111 pekne si to napisala.. byt s muzom / mozno aj na cely zivot / za cenu toho ze kazdy den si pripomenies, ze nie si matka, pri pohlade na netere , synovcov, deti svojich prietelov a prieteliek ti prebehne hlavou myslienka, ze aj to tvoje tam mohlo niekde medzi nimi behat.. a tato mylsienka ta bude hryzt a nahlodavat zvnutra vas teraz idylicky vztah... / mozno som to povedala priamo, ale moj nazor je taky, ze to tak zrejme bude... mozno sa mylim... /
Najst si mladsieho a netahat sa 39 rocnym co ma dieta. To je rada vsetkym co sa vlacia s starsimi chlapmi po rozvodoch so zavazkami a podobne.
@zuzulkja Ak si mozem domyslat, potom by som povedala, ze aj ak by teraz suhlasil s dietatom, rozisli by ste sa, ci uz pocas tehotenstva, alebo po porode. On uz raz male dieta neuniesol a neunesie ho ani teraz. Myslim si, ze by si bola dalsia slobodna mamicka a to uz by som to radsej riskla s niekym novym. Mozem sa, samozrejme, mylit. No chlap, ktory odide od trojmesacneho a druhe uz nechce, ani po tolkych rokoch... myslim, ze sa nemylim 😒
ako ti tu uz napisali - nemozes povedat, ze ta akceptuje vo vsetkom, ked v tom jedinom (bodaj by), pre zenu najdolezitejsom, je neustupny.
Predstav si, ze by si ho na dieta presvedcila. Nesvietila by ti v hlave kontrolka, varujuca pred muzom, ktory uz raz odislel od 3-mesacneho babatka a jeho matky?
Je to tvoja tuzba po dietati ako taká alebo po dietati prave s tymto muzom? Si ochotna riskovat, ze sa situacia zopakuje? Alebo ze sa stane, ze ujde len co otehotnies? Čo potom?
Ak je pre teba prioritou c.1 byt matkou, nech aj za cenu zostat s nim sama, potom mozes skusit v tom pokracovat. Ale s plnym vedomim, ze je tu velmi realna moznost, ze s nim sama skutocne zostanes. 40-rocny muz si predovsetkym chce uzivat zivot. Nechce sa mu vobec skakat okolo tehotenskych hormonov, nasledne kojenca, plienok, kocikov a vsetkych tych krasnych starosti. A veľmi podstatne - ani obetovat pre dieta sex. Nema uz ten entuziazmus a ani chut.
Chalpis u povacsine tazki egoisti (cest vynimkam, poznam aj take), a obzvlast okolo 40-tky. Hovorim to na zaklade skusenosti, nie nejakych nacitanych teorii.
ak naozaj tuzis po detoch, tak sa s nim rozid, lebo dopadnes ako moja kamoska, ktorej frajer bol tiez rozvedeny (ale bezdetny), a odjakziva jej hovoril, ze on deti nechce, ona si asi myslela, ze to hovori len tak, a trpezlivo s nim bola 8 rokov, az si on nasiel inu, a nechal ju, teraz ma kamoska 37, ma sice noveho frajera, ale ani ten nechce deti, takze je bezdetna s velmi malou sancou mat deti
otazka deti je najdolezitejsia vo vztahu, lebo ak sa na nej par nezhodne, tak im nezostava nic ine, iba sa rozist
no ak chces dieta id za s vojou tuzbou a ak mas na to tak bud slobodna mamina ak by si nenasla toho praveho na vazny vztah po tomto vztahu nebud smutna poslanie zeny je mat dieta a to je dvolezite nie ze muz Ta miluje a nechce deti ale aby si Ty bola stastna a nielen On.A vermi ak mas na to aby si vychovavala babo sama budes ta najstastnejsia zena dieta Ti da vela sil,energuie zahoji bolest aj samotu budes mat pre koho zit a ked zostarnes budes mat oporu a nie od starigana co s nim zijes . 😉 Nechcem byt zla ale musis sa rozhodnut vcas a tak aby si nikdy nelutovala svoje rozhodnutie a aby si nezahodila sancu a pravo byt raz matkou Porozpravaj sa s nim a ak nebude ziadna zmena necakaj nemas 20 rokov cas leti .Ja som sa stala matkou ked som mala 22 rok.a potom 38 rokov ale nelutujem.Mnzelstvo o nicom -rozvod a toto partnerstvo tiez o nicom nechce si ma zobrat myslim tym manzelstvo tak radsej sama zit a nerobit chlapovi do konca zivota sluzku a podlahnut jeho poziadavkam ale zial Ja na to nemam zijem s nim uz len zo zvyku nepije,nebyje ma fyzicky ale su ine problemy ale mam sil zijem pre svoje zdrave deti a to mi nik nevezme to puto a cit a viem ,ze matku maju len jednu aj ked niesu od jedneho otca.Nikdy nebudem lutovat ,ze som matkou 😉 nikdy
ja som sa po 10 rocnom vztahu rozisla ked som mala 29 rokov preto, ze moj partner nechcel dieta, tiez sme si uzasne rozumeli a aj teraz viem, ze taku spriaznenu dusu uz pri sebe mat nebudem, ale pre mna mat rodinu bolo prednejsie. Teraz mam uz dieta s novym partnerom, teda uz manzelom a nemenila by som....
@zuzulkja spravne som pochopila, ze s matkou svojho dietata sa rozisiel ked mal maly 3 mesiace....predpokladam ze ostal v jej starostlivosti......
tebe tvrdi ze dieta nechce.....
ocividne -antiotcovsky typ
ked chces dieta,tuzis sa stat matkou, co je prirodzene poslanie zeny, mala by si kuknut skor po otcovskom type muza, co v detoch vidi buducnost a nie dovod na rozchod.
@operaphantom ja mám presne takéhoto muža doma a dnes je mojím manželom, spoločne vychovávame jeho dcérku. Nehádzala by som všetkých takýchto chlapov do jedného vreca, len si treba isté veci vyjasniť v začiatkoch a ak raz muž povie NIE tak to v jeho prípade nie aj znamená.
Robiť oči na staršieho chlapa totiž nemá cenu @zuzulkja lebo muži v istom veku vačšinou už vedia čo chcú a čo nechcú
@zuzulkja On nazor nezmeni. A ako tu pisali ine - uz jeden prichod dietata na svet nezvladol a evidentne si je toho vedomy. Vie, ze by to nezvladol ani druhy raz a nexce kvoli tomu prist o partnerku (hoci ak naozaj xces dieta- aj tak o Teba pride) a hlavne nexce znicit zivot dalsiemu nevinnemu cloviecikovi.
Takze - ak naozaj xces dieta, bohuzial asi nie je ina cesta nez najst ineho chlapa. Ak s nim ostanes za cenu toho, ze nikdy nebudes matkou, rok od roka Ta to bude viac a viac zozierat a budes mu to vycitat - ci uz nahlas alebo vo svojich myslienkach.
A na zaver jedna vec. Nikdy som nexcela deti. Ver mi, naozaj nikdy. Mam 13 mesacneho syna a trieskam si hlavu o stenu, aka som bola hlupa. Je to to najuzasnejsie, co sa mne a mojmu manzelovi mohlo stat. Ako zena, ktora xcela byt slobodna a uzivat si zivot, neniest zodpovednost za ineho atd atd Ti hovorim - nepripravuj sa o tuto skusenost, o tu lasku, ktoru budes nie len davat, ale aj dostavat. Nie kvoli chlapovi.
@zuzulkja Váš vztah je bezproblémový, pretože nemusíte riešit hormony, tehotenstvo, tvoje nálady, porod, nedostatok sexu, poporodnú depresiu, nevyspaté noci a nekonečnú únavu. Dieta je velká skúška pre každý vztah. On dieta nechce, ty áno, to je velký problém a jediné riešenie je rozchod. V jeho veku už svoj názor nezmení a za pár rokov budeš lutovat, že si s ním zabila najkrajšie roky svojho života. Nájdeš si iného, najlepšie bez závazkov, radím z vlastnej skúsenosti. Drž sa.
@zuzulkja Poviem ti to tak. Mohol by byť muž neviem aký úžasný v kadečom..tolerovala by som aj to, že si ma nechce vziať..aj kadejake menšie chybičky, ktoré má každý. Ale keby mi oznámil, že nikdy nechce mať deti - láska neláska ja by som z toho vzťahu odišla, lebo by som nedokázala žiť s pocitom, že by som nemala vlastné deti. Také priority sa majú prediskutovať a zistiť na začiatku lebo potom veľa žien plače a je už neskoro...Mne by naozaj nestál taký chlap za to, aby som celý život presedela v práci a potom na dôchodku na zadku ...a ako útechu by som si kúpila maximálne mačku alebo psa....pre mňa by ten život bol prázdny. Konaj ako chceš, ale upozorňujem na to, že s týmto sa nezmieriš nikdy...ak je v tebe túžba po bábätku..tá túžba bude v tebe stále...
Myslím, že toto je taká dôležitá vec v živote ženy, že je čas sa zastaviť a prediskutovať si vývoj vášho vzťahu, nútiť niekoho, aby mal daľšie dieťa nemôžeš / môže sa tio to vrátiť,v prístupe otca k dieťaťu/, ale pokiaľ ty po ňom túžiš, čo je prirodzené je treba zvážiť ako ďalej so vzťahom, možno, keby ste si sadli a vysvetlili si pokojne každá strana čo chce, pomohlo by ti to čo dalej....každopádne je čas sa rozhodnúť čo ďalej...
@zuzulkja ahoj, podľa môjho názoru sa musíš sama rozhodnúť, či si naozaj presvedčená, že chceš byť matkou, alebo je to len tlak okolia, že biologické hodiny tikajú ... ak je to tvoje rozhodnutie, tak si to ešte raz a poriadne predebatuj so svojím partnerom, povedz mu, že je to pre teba dôležité a hlavne, aby to aj tak vnímal, nie, aby to vyznelo ako nezáväzná debata, ale aby pochopil, že je to fakt "vážne" a ty sa rozhoduješ ...
hm, ste spolu 5 rokov, tak ja som riešila túto "dilemu" po 4 rokoch - spoločného bývania s vtedy priateľom ... a keby povedal, že deti nikdy nechce mať, tak som bola rozhodnutá odísť, aj keď už len tá myšlienka bola neznesiteľná, lebo sme mali presne taký perfektný vzťah, ako máš teraz ty ...skrátka spriaznené duše🙂 ... ale, asi sme fakt spriaznené duše, lebo povedal áno, chcem mať s tebou deti a ... sme spolu, ako manželia a máme dve deti ...
poznám osobne jednu perfektnú babu, ktorá sa tiež po 11 rokoch rozišla s naším kamošom presne kvôli tomu, že nechcel deti ... je tomu už 10 rokov ... a on si stále hľadá baby, ktoré (zatiaľ) nechcú deti a keď náhodou zmenia názor, tak ich vymení ...(niežeby ich striedal, lebo otázka rodiny začne byť pre ženu dôležitá až keď si toho svojho partnera "oťuká" ...a tak to vychádza, že po 2-3 rokoch má inú partnerku alebo je nejaký čas sám...) ... tým som chcela povedať, že ak je muž raz rozhodnutý, tak nepovolí, ak by povolil, tak sa môže stať, že si to po čase rozmyslí a rodina-nerodina odíde ...
@zuzulkja Je to sobec. On dieta ma takze dalsie nepotrebuje. A dalsia vec, mozno ani svojho syna povodne nechcel, tazko povedat. Kazdopadne by som dala jasne najavo ze casom bud dieta alebo to nema zmysel. Lebo si mlada, nie je to jediny chlap na svete. Treba si davat pozor na to aby si zrazu nemala 35 a az v tom veku nepochopila ze on to mysli smrtelne vazne ze dalsie nechce a ty zistis ze bez dietata nechces byt a rozides sa s nim. Hladat noveho partnera pred tridsiatkou je rozdiel ako vo veku 35 rokov. Lebo uz by si bola v takom zufalom stadiu tuzby po dietati ze by si bud chlapov odradzovala alebo by si mohla skoncit v blbom vztahu len z tuzby po dietati.
Ahojte, dakujem za vase nazory ;)
Moc si to vazim.
Len este podotykam, ze on tuzil po babatku aj sa o neho staral, kazdy den po praci bol s nim....a preto ani ziadny vztah nemal.....len s nou to nevydrzal...
Nechce deti, lebo sa boji, ze aj ja sa zmenim tym ze otehotniem....a nechce prist o mna....no ak nepristupy na babo, pride o mna tak ci tak....uz som pevne rozhodnuta 😝 DAKUJEM
On ma dieta, ty nemas, tuzis po nom ako kazda zena...(takmer kazda)a mate ukazkovy vztah ...Uz on pozera na seba. Zacal si vztah s mladou zenou, kt. nema este deti a mali ste to mat od zac. vydiskutovane, kto co chce/tuži..jemu je tak dobre, tebe nie a bude sa to stupnovat. Je to od neho velmi sebecke...a raz to ako vam je teraz dobre spolu, nic vas neobmedzuje sa skonci, lebo teba to zacne frustrovat, vsetko co teraz mas pri nom ta prejde, dovolenka...mozno vecere von, atd...Rokmi zistis, ze vsetko si zazila , mas ,LEN to 1 Ti chyba: babatko.
no on je teda sebecký.On dieťa má a tebe ho nedopraje :(Ak ťa lubi tak bude mať s tebou bábo to je môj názor,lebo ak chlap lubi svoju ženu tak ju chce urobiť šťastnou.Ak dieťa mať nebudeš tak budeš celý život lutovať a to manželstvo nebude šťastné.Skus mu to povedať,že nebudeš bez dieťaťa šťastná ,naplnenáa či to chce.Zatial vám to klape ,ale ak nenaplni tvoje túžby on tak sa môže stať ,že ti ich po čase splní niekto iný..tak mu to povedz.