Dobrý deň chcela by som Vás mile mamicky poprosim o radu lebo som v takej situacii ze som bezradna byvalim partnerom mam syna nase vstahy su aj po rozchode celkom dobre vramci moznosti ja som si nasla noveho partnera zijeme spolu ale nepaci sa mu ze moj byvali priatel chodi za synom aj cez tyzden brava si ho kazdy druhy vikend k sebe stym ze sa zastavy aj cez tyzdenpertnerovi to vadi a neustala mi opakuje ze on sa citi iba ako pestunka doviest dieta zo skolky a potom dojde jeho otecko a pohra sa snim a to je vsetko. neviem ako mu mam vysvetlit neustale na man tlaci nech mu poviem aby cez tyzden nechodila vyhadzuje mi na oci ze on sa stara a jeho otecko si len pride a ppohrasa a to je vsetko:(
keby mne mal kto aspoň na chvíľku tak malú postrážiť,ja by som ten čas využila v posprech vzťahu
Stale mi hovori ze si mame urcit kedy ma chodit za malym a pritom chodi utorky stvrtky a kazdy druhy vikend ano chodi bohuzial knam domou a neviem ako mu mam vysvetlit ze moj patrner ho tam nechce a partner mi zas poviem ze on je len pestkunka a ze mu to vadi a ze si mame urcit pravidla
byvali partner nikdy nedopusti aby si ho terajsi osvojil
@pepsinka123 tak stopnúť návštevy doma - a nie že tvoj partner ho tam nechce, ale ty ho tam nemáš čo púšťať... pokiaľ byt nepatrí exovi, nemá tam čo hľadať, alebo si si tam nemala nasťahovať nového chlapa... lebo toto už ani mne nepripadá ako budovanie vzťahu otca a syna, ale nenápadná kontrola toho, čo robíš ty...
takže otecko nech sa synovi venuje koľko len chce, ale mimo bytu, kde bývaš ty s novým priateľom... možností je dosť... keby to bolo opačne, tak si vieš predstaviť, že tvoj priateľ chodí k svojej ex domov a trávi tam čas? alebo že by ex tvojho priateľa prišla s ich spoločným dieťaťom a sedela tam?
ja sa nečudujem, že tvoj nový partner sa cíti ako piate kolo u voza, sprav si v tom poriadok...
x krat som mu povedala ze moj terajsi partner ho tam nechce ale maly kolko krat snim nechce ist neviem co mam robit uz som zufala maly povie otcovi pod hore tam sa budem hrat von snim nejde
@pepsinka123 ešte raz - nie že tvoj nový partner ho tam nechce, na to sa ti môže vieš čo... TY máš byť tá, ktorá rázne povie NIE, nechoď k nám a vysvetliť to aj malému... jednoducho viac tam doma nie je, bodka. Alebo keď teda príde k vám, tak ho nechajte s malým a vy dvaja si vyrazte na prechádzku, do kina, hocikam... je na hlavu postavené, aby bol nový partner nútený byť v jednej domácnosti s exom... keby to bolo opačne, tiež by sa ti to nepáčilo...
Ja viem ze jeto sialene ja som ex uz x krat povedala ze neprajem aby knam chodil ale on jednym uchom dnu druhym von potom ex mi povie ze vidim ze ma nechce pustit k synovi budem ta musiet dat na sud a podobne .... vyhrazky ach:(
@pepsinka123 ale ty nie si povinná ho púšťať do bytu, to ti žiadny zákon ani rozhodnutie súdu neprikazuje, tak nech ťa na ten súd kľudne dá ! dievča zlaté, ty si nehľadaj výhovorky ako sa to nedá, ale rob niečo alebo sa nesťažuj... z tohto čo píšeš, tak je úplne jasné, že exovi nejde ani tak o malého, ako o to, aby zasahoval do tvojho života a ty mu s prepáčením žerieš aj s navijákom... to by ako vyzeralo, keby všetci ex chodili za svojimi deťmi domov??
ja mojho ex vobec nemusim a tie by som bola najradsej keby som ho nevidela vobec snazim sa snim udrzat standartne vstahy koli malemu
@pepsinka123 ale toto je vysoky NADstandard ;)
Čo tak zaviesť dieťa k ex a potom poň prísť? Ty môžeš danú situáciu zmeniť, byť nekompromisná a nedať sa zastrašiť, Tvoj ex - situáciu zneužíva a ak to tak necháš, môžeš o svojho terajšieho partnera prísť. Ak to nezmeníš, speje to k tomu. I za cenu toho, že si syn poplače.
Nový partner je trosku mimo, ci sa mi to len zdá?
Však nech voľný cas využije pre vas dvoch?
Teraz vážne, bývalý je zrejme dobrý otec, javí o dieťa záujem, tym sa nemôže hocikto pochváliť
@pribinak @pepsinka123 tak ja to vidím opačne, bývalý zneužíva situáciu a novému sa čudujem, že to zvládol doteraz
@pepsinka123 a ako mate upraveny styk sudom?
@pribinak hmmm tebe by bolo vhod, keby sa ti partnerova exka nasáčkuje do bytu 2x do týždňa? mne nie... čas s dieťaťom sa dá predsa tráviť aj inde ako medzi 4 stenami... a hlavne - ak by som bola v tejto situácii, tak chcem tráviť čas s dieťaťom a nie sa pozerať na to, ako si ex hrkúta so svojím novým...
v tomto prípade je mimo ex - tlačiť sa do cudzieho bytu, do vzťahu dvoch ľudí pod zásterkou styku s dieťaťom... každý normálny rozvedený rodič si chce vychutnať to málo spoločného času s dieťaťom, nie pozorovaním "náhradného otecka" ...
Bud maleho zober k exovi alebo nech po neho ide do skolky...
Mame na dohode medzi nami nebolo treba na sude sme riesili.len vyzivne
@pepsinka123 Ak mas v byte niekoho, koho si tam nezelas, volaj policiu. Este mas nejaky problem?
Niektore to asi nepochopili
Tvoj terajší partner musí pochopiť,že otec má právo stretávať sa so svojim synom a taktiež syn má právo byť so svojim otcom. Dohodni sa s otcom dieťaťa nech si syna vyzdvihuje v určité dni v škôlke a stanovte si hodinu,kedy ho privezie domov.
@pepsinka123 je to chorá situácia.. keby to bolo prehodené, ty by si to tolerovala? ja osobne nie, balila by som švestky a šla.. chlapec má tri roky, mohol by to pochopiť. rozhodne ty nie si povinná, púšťať ex do bytu. ak ťa zastrašuje súdmi a úradmi v prípade, že ho nevpustíš, tak si rázne stoj za svojim. ty nie si povinná pustiť ho do bytu, ty si povinná umožniť mu kontakt so synom. prečo ho nevezme na ihrisko, do cukrárne a pod?
ja som to pochopila tak, ze chlapec nechce ist s otcom von. Novy muz pinda na stareho muza a stary muz pinda, ze ked syn nechce ist von, ze mu ho ty nechces dat. Novemu muzovi sa vobec necudujem, tiez by som nebola nejak nadsena keby mi tam volaky chlap oxidoval. A stary muz nech nie je tlk, neverim, ze pod zamienkou zmrzliny, ci zoo, ci preliezok nedostane syna von z bytu. A ty tiez, vsak naslubuj krpatemu kadeco a zvykne si casom.
Vlastne cely problem robi syn, lebo nechce ist mimo bytu? Preco nechce ist?
@pepsinka123 Maleho priprav na to, ze s ockom idu von. Namotaj ho, ze idu niekde pozriet nieco napr. ako spominali dievcata vyssie ZOO atd... Oblec ho a exovi pred branou maleho zver. Dieta treba pripravit na to ako sa budu pekne hrat na ihrisku, alebo ze pojdu do nakupneho centra a tam uvidi kadeco. Popripade nech si pride pon v urcite dohodnute dni do skolky popripade zanes ho k nemu. Nikomu by sa nepacilo, ze ex oxiduje v jednom byte s novym. Ani tebe by to dobre nepadlo. Ak nechces prist o noveho partnera, tak len ty to mozes zariadit. Ked sa bude vyhrazat, ze mu maleho nechces dat, tak povedz, ze ty s tym problem nemas, dieta je oblecene pripravene a nie si povinna ho vzpustat do bytu, nie je to nikde zakonom dane. On je ten, ktory by mal dieta upokojit a uhrat na neho ked zacne plakat, ze pojdu tam a tam a uvidia to a to 😉
To akoze normalne v jednom byte su spolu, tvoj syn, tvoj exmanzel a tvoj terajsi partner? Tak povedz tvojmu partnerovil ze je velmi mily a ze sa cudujem, ze to este zvlada, a ako dlho uz takto fungujete?
Som sa zasmiala a pobavilo ma, ked som si tuto situaciu predstavila... a citila by som sa aj ja ako blb v kozi tvojho terajsieho partnera, keby som musela vykonavat nevyhnutne ukony s dietatom a potom by prisiel sa niekto s nim "pohrat"...
Ved nech si exo zariadi vsetko okolo dietata, nech ide po neho aj do skolky a nech sa o neho aj postara... a dieta vrati ked ho treba chystat spat, ked tolko che byt s nim...
@pepsinka123 jednoduche,byvaly by nemal uz chodit az ku vam domov,a naozaj mali by ste si dohodnut navstevne hodiny vsade to tak bezi,a nie ze si chodi ako chce,v tomto pripade uplne chapem tvojho terajsieho priatela
@pepsinka123 mozno by bolo fajn,ak maly odmieta ist s otcom sam, postupne ho na to privyknut - par krat chod s nimi aj ty von a postupne sa vzdial. Alebo ako pisali baby,nech ho vyzdvihne zo skolky,vyhnete sa tak zbytocnemu luceniu s tebou a stresu.
@pepsinka123 jednoduche,byvaly by nemal uz chodit az ku vam domov,a naozaj mali by ste si dohodnut navstevne hodiny vsade to tak bezi,a nie ze si chodi ako chce,v tomto pripade uplne chapem tvojho terajsieho priatela
@pepsinka123 prepac, ale ja byt tvojim novym partnerom, tak sa na teba vykaslem.. Vobec, ale vobec sa mu necudujem, ze sa mu to nepaci. tvoj ex nema co chodit do bytu.. Ak sa vyhraza sudom, nech sa paci, aspon bude styk urceny riadne sudom a nebude chodit kedy si zmysli. Co sa tyka stretavania otca s dietatom, suhlasim s ostatnými - nech si dieta vyzdvihne priamo zo skolky a prinesie v dohodnutom case. Este som nevidela sudne rozhodnutie, ktore by ukladalo expartnerovi moznost navstevovat expartnerkin byt.. Spat v posteli s vami nahodou nechce? Si az príliš tolerantna, alebo naivna..
@pepsinka123 tak pokiaľ chce nový partner prebrať na seba všetky radosti aj starosti vo vzťahu k malému, tak nech si ho osvojí...
rozchodom sa nekončí rodičovstvo, ale partnerstvo... to si musí uvedomiť aj tvoj nový priateľ... nepochopila som celkom, či ex chodí za malým k vám domov - ak áno, to chápem, že mu vadí, v tomto prípade nech zoberie malého na ihrisko, na zmrzlinu, k sebe... ale ak mu vadí len to, že otec a syn si budujú svoj vzťah aj po rozchode, tak by som silno zvažovala, či tento nový partner je ten pravý...