Ja by som adoptovala, manžel nie

nevludna
17. máj 2019

Ahojte🙂

Nepovazujem to sice za rodinny problem ale chcem sa spytat, ci su tu take zienky, ktore sa nevedeli zhodnut s partnerom na adopcii dietatka. A ci ste sa nejakym sposobom zhodli k adopcii alebo nie a pod. Co pomohlo k presvedceniu.

My zatial pracujeme na vlastnom, ale ja by som rada aj adoptovala nejake dietatko v buducnosti. Sme dobre zabezpeceni a chcela by som dat sancu aj takemuto dietatku na krajsi zivot a lasku. Len moj drahy je zasadne proti tomu a neviem ci niekedy bude suhlasit.

benit
17. máj 2019

Sesternici sa nedarolo ani na umelom, manzel odmietol adopciu, nie kvoli dietatu, ale pre tie papierovacky a sedenia u psychologov a pod.

tecko28
17. máj 2019

Tie papierovacky a priprava su nic oproti dlhemu cakaniu. @nevludna ak sa nedokazete zhodnut, tak to asi nema cenu silit.

catherinah
17. máj 2019

A to cakanie je nic oproti tomu, ked take dieta pride do puberty a zacne kradnut a pod.

nevludna
autor
17. máj 2019

@catherinah preco by malo?

majka99999
17. máj 2019

@nevludna akemu dietatku? Biele babatka a male deticky, co su pravne volne, skoncia urcite v nejakej rodine. Cize na taketo deticky sa dlhsie caka a ak skoncia u vas, tak predlzite cakanie niekomu inemu. Ci chcete troska ine dieta? Vacsie, mozno viacej problematicke, nie biele, nie zdrave... Mozno si muz netrufa. Ja by som asi chcela len vlastne deti, takze sa muzovi necudujem. Kazdopadne by som sa teraz sustredila na rozsirovanie rodiny tym prijemnym sposobom. 🙂

red_cat
17. máj 2019

@catherinah to co je za blbost.. Ake kradnutie? Kradnut moze rovnako aj tvoje vlastne dieta ked ho zle vychovas alebo bude mat naprd povahu

tecko28
17. máj 2019

@catherinah kde mas istotu, ze tvoje biologicke nebude? Nesud a nehadz vsetky adoptivne deti do jedneho vreca

stanulienkat
17. máj 2019

Tak treba manzelovo rozhodnutie akceptovat.

nevludna
autor
17. máj 2019

@majka99999 mne je to v podstate jedno, ja chcem pomoct. Ako ono nas to nejako nerozplyva, nenutim ho do toho, ani mu to stale nevesiam na nos🙂 povedal raz nie, tak to beriem. Ale mozno sa este parkrat v zivote spytam😝

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevludna
autor
17. máj 2019

@zuzpap dakujem🙂

aminak
17. máj 2019

@majka99999 nie biele ?? A aký je rozdiel medzi čiernym a bielym dieťaťom prosím Vás ? Keď už si chcete adoptovať dieťa tak pozeráte na to že chcete tomu dieťaťu pomôcť a zmeniť život ... až mi je zle aký sú niektorý ľudia Rasisticky 🤮

mamcotka
18. máj 2019

Manžel uvažuje viac racionálne, my ženy zase srdcom.. ja by som asi adoptované dieťa nechcela. Takéto deti nemusia mať gény v poriadku a to sa zistí neskôr, predsa len z nich väčšia časť pochádza zo sociálne slabších rodín a tí nie sú na tom s intelektom najlepšie.. celkovo si myslím že len malá časť takýchto detí bude v poriadku čo sa týka vývoja a zdravia.. pokiaľ máte šancu na zdravé a svoje tak sa zamerajte na to. To bol len môj názor a každý nech kona podľa svojho uváženia..

tecko28
18. máj 2019

@mamcotka v tvojej reakcii je vela pravdy, ale to sa ti to pise, ked uz cakas druhe svoje. Mozno by si inak uvazovala ak by si po dietati tuzila a nemohla ho mat. A tiez pozor na to, ze aj tebe ktora beries svoje tehotenstvo zrejme zodpovedne sa moze stat, ze sa ti narodi dieta s nizkym intelektom. A naopak z nasho pohladu "ludsky odpad" moze mat sikovne decko. Ucim teraz chalana domovaka-otec neznamy, mama vo vazeni a je to premiant triedy. Geny sa nezapru, ale daju sa vychovou formovat, potlacit to zle a vyzdvihnut talenty. Nie kazdy sa na to citi a tak je to aj dobre, lebo uz je tolko ziadatelov, ze sa caka dlhe roky, ale ti co by ste o nikdy neurobili, nemate dovod a chut tak ju prosim neberte svojimi negativnymi reakciami tym, co chcu dat takym detom sancu

janka_v
18. máj 2019

Ufff, ženy, to sú aké reakcie a vyjadrenia. Teda, odsúdiť niekoho a ešte dieťa, ktoré na výchovu len čaká, to je už iné kafe.
Ja sa priznám, vzhľadom na to, že sa pohybujem v prostredí, že odjakživa boli v okolí deti, ktoré prišli s domovov, ľudia, ktorí mali rôzne druhy postihnutia... často som uvažovala, že by som mala pomôcť aj ja. Tiež sme to s manželom preberali, najmä v čase “teoretizovania” a debát. Obaja sme však usúdili, že hoci nás láka istým spôsobom sa do takéhoto procesu zapojiť, bude to z našej strany asi až posledná možnosť, prípadne ak budeme tú túžbu cítiť aj neskôr. Dnes máme už svoj vek, máme tri deti a tento stav už veľmi pravdepodobne sa do toho nepustíme ako rodičia...
Ale samozrejme musí nastať zhoda u oboch. Môj muž napríklad nechcel viac detí ako dve a ja vždy áno. Neskôr názor prehodnotil aj on, takže zmena, skúsenosť určite časom môže prísť.

h_petra
18. máj 2019

Hlavne si prosim neadoptujte dieta s motivaciou "chcem nejakemu dietatu pomoct".
Adopcia nema byt pomoc, dieta nema byt postavene do situacie prijimatela pomoci.

milenke
18. máj 2019

Nie vzdy je to o výchove geni sú veľmi silné....
A hlavne nenut do toho svojho muža...
Je veľmi krásne že chceš dopriať niekomu domov ako zato ta fakt obdivujem
Ale ja si tiež neviem predstaviť vychovávať cudzie dieťa tiež by ma nato asi partner neukecal.. Nie žeby som to nezvládla, ale materinský cit môžem mať len ku svojmu dieťaťu... Bála by som sa ze mu asi nedokážem dat to co by som mala
Robila som opatrovateľku deti a bolo to vyčerpávajúce veľa krát už keď si rodičia prišli po dieťa som bola celá rada a vyčerpaná že už potrebujem si doslova oddýchnuť od toho dieťaťa..
Preto som sa aj bála mat deti že čo keď to budem cítiť aj pri nich že nevládzem... ze vlastne dieťa nebudem mat kde odložiť....nikdo si o pár hodín on nepríde a ja nebudem mat voľno...
Ale keď prišla na svet moja dcéra je to úžasné úplne niečo iné je to moje dieťa čo má nikdy nevicerpa nie som s nou pol hodinku a neskutočne mi chýba robím pre ňu všetko je veľké puto medzi nami... A to by som si asi nevedela vybudovať s cudzím dieťaťom ani keby sa jednalo o bábätko lebo také som opatrovala a je to úplne niečo iné kezde neboli moje....
Radšej dat priestor rodičom co veľmi túžia po adopcii hlavne obidvaja kde bude rodič šťastní bude aj to dieťa 😉

nevludna
autor
18. máj 2019

@h_petra je zle ze chcem dat sancu na pekny zivot , rodicov a lasku dietatu, ktore to zjavne nedostane? Preco si inak beru deti? Z vlastnych dovodov, ze chcu uspokojit svoju tuzbu vsak? To je lepsie?

nevludna
autor
18. máj 2019

@milenke ja nemam problem si vybudovat vztah s cudzim dietatom, nerozlisovala by som ci vyslo z mojej vaginy alebo inej, vnimam deti inak🙂

milenke
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
18. máj 2019

@nevludna myslím, že ma @h_petra pravdu...
Tomu dieťaťu chceš pomôcť a dat šancu na pekný život... Ale raz mu to môžeš vytknúť (pri nejakých problémoch) že si tvoju pomoc a snahu neváži. Ono človek očakáva, že keď urobí "dobrý skutok", tak sa mu tento skutok v kompenzuje aspoň vďakou, ale nemusí to tak byt...

nevludna
autor
18. máj 2019

@0silvia0 nie taka nie som😄 tento konik je fakt divny, clovek sa spyta A a zacne sa riesit B

milenke
18. máj 2019

@nevludna vnímas deti inak? je ti jedno z akéj vagíny vyšli? Ako nehnevaj sa ale nemáš svoje dieťa takže absolútne netušíš co ten materinský cit je..
Aj tvoje vyjadrovanie je strašne ako keby sa deti mali predávať v Tescu.. A Kazdy by ich mal milovať nadovšetko "vagína ako vagína" ... To fakt si myslíš ze to je o tomto len?

nevludna
autor
18. máj 2019

@milenke nie nemyslim, ale nerozlisujem osobu podla genov. Co je na tom zle? Jezis maria, ze som sa tu daco vobec pytala.

nevludna
autor
18. máj 2019

@milenke nehovorim o kazdom, co si vztahovacna? Hovorim o sebe🙄🙄🙄

milenke
18. máj 2019

@nevludna pokiaľ môžeš mat svoje deti nevimyslaj z adopciu ber ohlad na muža a mat svoje dieťa je to najkrajšie.... Cakacky na adopciu sú dlhé a není to sranda... Dopraj radšej rodičom co sú neplodni aby sa im uslo dieťa z deckeho domova....
Keď môžeš mať vlastné nechápem načo riešiť toto

milenke
18. máj 2019

@nevludna nie som vztahovacna ale sama uvidíš keď raz porodís že čo to je za veľkú lásku
A ze nie je dieťa ako dieťa

simca06022011
18. máj 2019

@nevludna chapem tvoje pocity, ja by som sa tiež adopcii nebránila. S názormi tu o kradnuti a problémoch nesúhlasím. Rovnaké to je aj v rodinách kde je vlastné dieťa. Aj v zabezpečených, a v takých ešte možno aj viac. Dohodnúť sa budete musieť s manželom. Dieťa ale je je na chvíľu a nie je to ani domace zvieratko, postarať sa a ak nevyhovuje posunúť ďalej, treba rátať s problémami s komplikaciami... a pritom koľko má clovek problémov aj s vlastným dieťaťom, tak je to riadna výzva a na dlho... ( minulý týždeň som tisíckrát myslela na to, aký to bol život za "slobodna" :D, tiez malej v kľude poviem, čo všetko pre ňu robíme a neváži si to... Nemá to nič ale nič s tým či je moja a či nie. Rovnako dobre vychádzam s deťmi susedy ako aj s mojou. To chce proste povahu asi 😂). Ja som si pred rokmi vybrala "charitu" kde som ea kompenzovala na afrických deťoch. Nie preto, že naše slovenské by nepotrebovali samozrejme, ale konkrétny projekt som tu nestretla. A nevidím nejaké výsledky viditeľné ako pri tejto "akcii".

nevludna
autor
18. máj 2019

@milenke ok, ale na to som sa absolutne nepytala. Zato ze este nemam zive vlastne deti(kedze mi umreli), neznamena, ze nechapem co je laska k detom. Nic o mne nevies

koniarova
18. máj 2019

@nevludna Prepáč, ale nemôžeš chápať, čo je láska k vlastnému dieťaťu. Pocítiš to, až keď ho budeš mať.