Ja a môj nechápavý manžel

violka38
28. apr 2014

Dobry vecer, s mojim manzelom sme spolu 8 rokov, mame2 deti. Momentalne sa na mna pridruzila zdravotne problemy a manzel mi to vycita.

Upresnim mame rocneho synceka a vzdy ked idem k lekarom musi byt s nim, kedze nemame nikoho kto by nam pomohol a on mi to vycita, ze musi ist do prace a ze naco chodim k lekarom ze som simulant a lutujem sa. Velmi to boli, ked sa nemozem zdoverit svojmu manzelovi, aby som to upresnila liecim sa neuspesne na neuralgiu a tak teraz beham od lekara k lekarovi a moj manzel to nechape, velmi mi to ublizuje. Ked sa mu chcem pozalovat,tak ma vzdy odbije, ze jeho to nezaujima a ci by som chodila k lekarom keby som bola zamestnana, kto nezazil tu bolest trojklanneho nervu tak nepochopi. Ked dostanem ukrutnu bolest, tak aj to mi vycita... Uz sa to tak nabaluje ta jeho zlost na mna, zato, ze ma postretla tato choroba, ze ho zacinam nenavidiet. Ako moze byt jeden manzel tak nechapavy voci svojej zene? Velmi to boli... Nikdy som od neho nepocula neboj bude dobre, len pocuvam, ako on musi pracovat a nie aby bol koly mne doma ked jabeham po lekaroch, minule ma strasne ranil, povedal mi, ze ked ma zit so zenou co ma zdravotne problemy si radsej najde druhu.
A toto je vzdy ked sa nieco udeje u nas doma, chapem, musi ist do prace , ale ja som si chorobu nevybrala a s rocnym dietatom behat po lekaroch sa neda, aj Vy mate doma takych nechapavych partnerov?

sisaha
28. apr 2014

@violka38 mala som a poslala do riti....a je mi lepsie..on po case pochopil ale mal smolu. Neprajem nikomu nic zle, ale mozes ho vytrestat trochu tym, ked bude mat soplik a bude lezat polomrtvy na posteli, ze ho z nej skopnes a povies nech si nevymysla..
A ked si chce najst druhu...no nech sa paci..., len aby sa nanho ta druha nevykaslala, ked on bude mat zdravotne problemy

mamavera
28. apr 2014

@violka38 keď ti tu sto žien napíše, že má, budeš sa cítiť lepšie? Nie ja našťastie nemám takého partnera, neprešiel by užším výberom na post manžela, otca mojich detí a človeka, ktorý má pri mne stáť v dobrom aj zlom. Nemám patent na rozum, ale nechápem, načo si túto diskusiu založila a čo si od nej sľubuješ. Sama si si ho vybrala a mala s ním dve deti, aj keď ako sama píšeš nikdy ti nebol oporou. A že si nájde druhú? To by bolo to najlepšie, čo by mohol pre teba urobiť.

dahra
28. apr 2014

@violka38 - zavisi ako casto to je a ako dlho. Ja tiez chodím na kontroly ku lekárom - reumatologia, cievne, zubár, gynekologia - dajme tomu raz za 2 mesiace. Chorá inak nebývam. Niekde sa caká aj 2-3 hodky. Kým som mala len jedno dieta a sedelo v kocíku - tak som sa trepala aj sním. Ked uz zacal rozprávat a rozprával non-stop, nemohla som, lebo doktor by sa k slovu nedostal. Teraz máme druhé. Riešim to tak, že supnem na hodku-dve do jasiel pod nami za poplatok. Prípadne príde svokra (250km cestuje), moja mama velmi málo (tiež 200km), ale ona má doma na starosti oca a iné zvery 😀 😀 😀, tak sa jej nedá. Alebo sa trepem aj s nimi, co je o drzku. Niekedy - napr. ked idem skoro ráno, tak do tej 9-tej počká doma aj moj muz. No nie v kazdej práci to tolerujú. ☹ Tiež frfle, že načo chodím, že čo mi tam aj tak povedia. On nechápe preventívky a kontroly. On chodí, len ked je zle (napr. má 9 kazov- pred 2 rokmi mu to povedali, ale najbližšie pojde, ked bude treba zasa trhať). Astmu ako hrom, ale pokial sa nedusí, čučí doma. Ked mu je lepsie, už k doktorovi nejde. Sadry si výlučne dáva dole sám, stehy vyberá len sám (podotýkam aj mne chcel, len som skryla nozničky 😀 😀 😀 ). Takže tento môj "trubiroh" 😉 je podobne na tom s názorom na chodenie k lekárovi. Až na to, že mi nenadáva, nevyhráža sa druhou ženou a pod. 😒

morning
28. apr 2014

@violka38 preco ta zaujima, akych mame my doma partnerov? Snad by si sa mala pytat, ako to riesia ine zeny. Cudne. 😠

martija
28. apr 2014

@mamavera diskusiu zalozila,lebo sa chcela postazovat, manzel ju nepocuva, je hruby a ona je nestastna - myslim,ze aj pre tieto pripady diskusie su!
Ja som s manzelom 15 rokov,ale co stvara posledne cca dva-tri roky, to sa nestiham divit,takze vycitat niekomu naco si si ho brala nie je niekedy na mieste (niekedy ano) ale pokial osobu nepoznam osobne nezda sa mi to vhodne.
S cim s tebou plne suhlasim je posledna veta, to si trafila klinec po hlavicke....

@violka38 myslim,ze nie je fer, ako sa k tebe chova, myslim,ze ma pravo byt nervozny, ak ma zleho zamestnavatela, ma pravo mozno aj pofrflat, ale nema pravo ta urazat a vyhrazat sa inou, to co je? myslim,ze by si s nim vazne mala hodit rec a ked je taky mudry, nech navrhne riesenie, to dietatko si si predsa neurobila sama, musi niest aj on zodpovednost....

hviezda89
28. apr 2014

baby nič v zlom ale @violka38 tu potrebuje počuť niečo povzbudivé, potrebuje aby ju niekto podržal a nie aby sme na ňu útočili... toho má snáď doma dosť.

Ja osobne takýto problém s mužom nemá, u nás je to naopak. Aj ja mám nejaké zdravotné problémy a stojí pri mne, podporuje ma a hovorí mi, že to bude dobre, že to spolu prekonáme a zvládneme, nato sme tu jeden pre druhého. Je mi ľúto, že ty zažívaš pravý opak toho čo ja, viem sa vžiť do tvojej kože a chápem ťa.

Počas sobáša sa povie jedna veta, ktorú by tvojmu mužovi mal niekto pripomenúť a povedať mu, že to nie je len tak... v štastí aj v nešťastí, v zdraví aj v chorobe... nikdy nevieme, čo nám prinesie zajtrajšok, možno zajtra skolí práve tvojho muža nejaká choroba a on bude ten, čo ťa bude potrebovať...

dendy1
28. apr 2014

@mamavera ..no niekedy platí aj otrepané príslovie, že: zdieľaná starosť je polovičná starosť 🙂 proste sa potrebuje len porozprávať a pomôže aj vedomie, že nie je jediná, čo má také starosti....
Tiež natrafím na témy a otázky, ktoré mi prídu zbytočné, naivné a neviem aké ešte. Mam chuť napísať niečo ironické, štipľavé, alebo tak podobne. .....ale na čo by to bolo dobré. ....nikomu sa to dobre nečíta. Tak radšej nereagujem, alebo aj negatívne a opačné názory sa dajú napísať citlivo.

sissy27
28. apr 2014

@violka38 nie nemám takého a ani by som takého doma netrpela... ak mi nemá pomôcť, nech mi aspoň život nekomplikuje a nech si teda ide hľadať druhú... a ani by ma neprekvapilo, keby s jeho trenkami a ponožkami zmizli aj tvoje zdravotné problémy...

morning
28. apr 2014

@hviezda89
Nic v zlom, ale preco tu oznamujes verejne, ako sa chova tvoj muz? Lebo sa ta to pyta nejaka violka38, zaregistrovana len vcera? Preco jej radsej nepovies, ako to ma riesit? Ak violka38 vobec existuje.

hviezda89
28. apr 2014

@morning a čo je na tom zlé že som napísala ako sa chová môj muž? ubližujem tým niekomu? ja sa nemám za čo hanbiť... si na verejnom fóre, je na tebe čo tu napíšeš, pokiaľ s tým nesúhlasíš, neviem čo tu robíš...

morning
28. apr 2014

@hviezda89 Diskutujem.

hviezda89
28. apr 2014

@morning Nediskutuješ... rýpeš!

sissy27
28. apr 2014

@morning hm a prečo to má vysvetľovať tebe, nejakej morning zaregistrovanej 13.mája 2013, ak nejaká morning vôbec existuje? 😅 toto už čo je 😀

hviezda89
28. apr 2014

@sissy27 bingo :D

marionmarion
28. apr 2014

Preco zijes s niekym, kto ta nechape, neodporuje a pradepodobne ani nema rad? Asi to boli pripustit si, ale toto laska nie je a na tvojom mieste by som pouvazovala o rozchode...kde mas sebauctu? Aky priklad davate detom? Ze je normalne, aby muz zene ublizoval a zena to trpela?... ☹

morning
28. apr 2014

@sissy27 Lebo ma to zaujima.

morning
28. apr 2014

@sissy27 ale ak nechce, odpovedat nemusi, vsak?

sissy27
28. apr 2014

@morning a z toho ani spať asi nebudeš, že nejakej violke38 odpovedajú a tebe nie 😀 😀 😀
dobrúúúúú 😲

jklara
28. apr 2014

@marionmarion no ja neviem, ty si to asi nepochopila. Každý manžel (alebo aspoň skoro každý) zo začiatku je chápavý, milý, zaľúbený, podporuje ženu vo všetkom... a po čase sa začne "papučkovať" (ja to tak nazývam), začne mu kdečo prekážať, potom si dovoľuje kadečo, nespokojný je, niekedy sa to rieši, niekedy nie.... ale to nie je predsa zo dňa na deň! ani odísť sa nedá zo dňa na deň hneď po prvej hádke nie?
viem o čom hovorím, ja s tým mojím žijem 11 rokov a tiež je to s ním už o držku.... niekedy mám pocit, že už nevie od rozkoše, na čo má hundrať, no hrôza....
@violka38 nič si nerob z urážlivých komentárov, nie si v tom sama. Ja som si so svojím tiež svoje odtrpela, natrhla som si priečne väzy a poškodila pri páde z bicykla meniskus, 2 roky som to prechodila, potom som musela na operáciu, no tak ten hundral, že čo som za nemehlo a podobne, že ma treba vymeniť za mladšiu a krajšiu a podobné debiliny, ja mu na také vždy trefne odpoviem, že už zabudol, aké nemehlo je on, čo sa jemu už kadečo prihodilo, každý rok aspoň 2 úrazy, čo s ním treba ísť na pohotovosť, a k tomu ešte choroby... a vždy sa musím oňho s láskou postarať, tak aj on, pohundre, pohundre, ale pomôže, keď treba. Nikdy nevie, kedy to on bude potrebovať... naposledy mal taký úraz, keď prerábal rodičom kúpeľňu, frajer bez rebríka omietal ostenie na okne, len na vaňu sa bosý postavil, až kým sa z nej nezrýpal a nenarazil si rebrá.... ten rachot som počula o poschodie vyššie, ja že zase tresol nejakým vedrom alebo čím, lebo sa mu nedarí... a večer som s ním už išla na pohotovosť (ja v 7. mesiaci tehotenstva hej)

@violka38 čo ti to povedal, že si nájde druhú? a to akože si myslí, že iné ženy nemajú zdravotné problémy? asi spadol z marsu. Len mu tak odvrkni, že hej nech si hľadá, a nech nájde takú, čo bude poriadny hypochonder :D to by bol pre neho trest teda 😀

stefka33
29. apr 2014

@violka38 No čo ti poviem? No chová sa ako chumaj. Mám na mysli tie reči o druhej žene, vymyslenej chorobe a nezáujem o tvoje problémy. Oči by sa mu zrejme otvorili keby sám ochorel. Na druhej strane je to teda blbé, keď ako živiteľ rodiny musí ostávať doma kým to pobeháš. Namiesto tých blbých rečí by mal nájsť nejaké riešenie aby si si mohla vybaviť čo potrebuješ a on mohol chodiť do práce. Toho sa zrejme nedočkáš. Ja by som ti poradila dať si inzerát, že hľadáš napr. nejakú mamičku na materskej, čo by bola ochotná postrážiť ti dieťatko občasne. Mamičiek čo si hľadajú privýrobok je habadej. Za 2 eurá na hodinu sa ti určite nejaká ozve. Možno by stačilo aj popýtať sa mamičiek aj tu na koníku. Niektoré sú také dobré duše, že by ti pomohli možno aj zadarmo, alebo by si na oplátku postrážila deti jej ak by potrebovala. 🙂 Môj muž má opačný problém so mnou. Ja nerada behám po doktoroch tak on ma kontroluje, či som bola a či mám preventívky porobené. Už sa mi to odkladanie návštev lekárov aj vypomstilo a zo zanedbaných zdravotných problémov som takmer zomrela. Len tak tak som sa z toho vylízala, ale stálo ma to operáciu a mesačný pobyt na JIS-ke. No poviem ti, že žiadny chlap nie je nadšený, keď je žena chorá. Ten môj mi tiež povie, že najradšej by mi dal poriadne po zadku keď prechladnem lebo behám málo oblečená na balkón, alebo si nezapášem tielko (na to je zvlášť alergický). Alebo povie, že: Mamuľa, dajak ti súčiastky odchádzajú. Asi ťa budem reklamovať. 🙂 No ale to tak s dávkou humoru aj keď vidno na ňom, že je nervózny. Ja sa tiež sťažujem doma na to, na hento a on pritom čumí do notebooku a sem tam pokýve hlavou aby som mala nejakú spätnú väzbu. Počúva ma tak na pol ucha a zvyšok vníma ako takzvané biele šumenie. 🙂 Teda my si to tak doma nazývame ak zistíme, že jeden alebo druhý poriadne nepočúval. Ja mu to oplácam rovnako keď je chorý. Tvárim sa že ma to štve a že nech bude taký láskavý a do zajtra nech vyzdravie a ak nie tak mu vyprášim riť a hneď ho tá choroba prejde. 🙂 Zdá sa mi, že vám chýba v manželstve taký nadhľad a humor. Mám skúsenosť, že manželstvá v ktorých sa často vtipkuje sú najúspešnejšie. Ak chce človek povedať niečo nepríjemné, alebo vyjadriť nespokojnosť, tak to povie vo forme polovtipu a ten druhý to lepšie prijme.

jahodka8
29. apr 2014

@violka38 Ja chodím k lekárovi aj s dieťaťom niekedy ved tam nie je zakázané ísť s dieťaťom. No zápal nervu sa lieči dlho, tak možno to potrebuje len čas, ked nič nemôžu nájsť.

adri266
29. apr 2014

@violka38 to je typicky chlap. Ked on zakasle, vystupi mu teplota, je koniec sveta, ratujte ma, umieram 😖 😠
Ak ochorie zena, je simulantka.
Moj manzel napr. tiez nechape, ze ked mam na jar obdobie, ked mam silnu reakciu na pel, ze nechcem vystrcit ani nos z domu. Tohto roku som to musela riesit az ditiadenom na noc, bola som ako nadrogovana, ale jednoducho som nemohla prestat skrabat si oci 🙄 Ble, neprajem to nikomu.
Takze ak manzel navrhne v tom obdobi vylet, ja odmietam. Niekolkokrat sme sa kvoli tomu aj pochytili, on to nechape. Na druhej strane, mala som ischias, bolest neskutocna, vtedy bol pre mna velkou oporou.

Mozno je to vekom, mozno je to tym, ze Tvoj partner Ta neberie tak, ako na zaciatku vztahu, ked Ta ofukoval, ochranoval...zvykol si, ze si 100 % ok, a teraz *simulujes*

Skus sa zamysliet, preco Ti to vycita. Nechavas deti s nim? Ma on preto extra povinnosti? Tak potom tam je pes zakopany. Na to by som odpovedala, ze aj on je otec, aj on sa ma o deti starat. A ak nemoze on, nech zaplati nejaku opatrovatelku, ci zabezpeci babku, dedka.
A inak ma vztah k detom aky? Lebo su chlapi, ktorych bavi akurat plodenie, zbytok uz pre nich nie je zaujimavy 😝

Su takisto ludia, ktori neznasaju inych chorych ludi, v obave, ze aj oni ochoreju. Nieco ako fobia.

25daniela
29. apr 2014

Ja beriem decko, deti aj tri ked sa inak neda, so sebou. To skor manzel sa mi nuka, ze ma odnesie. Skor niekto pisal, snazim sa vybavit do tej deviatej a on ide do prace neskor. Jasne, ze ak dieta nemozem so sebou zobrat, tak sa snazim ho nechat najlepsie doma s niekym z rodiny. Ale to mozem spocitat na prstoch jednej ruky a to nepouzijem ani vsetky, kolko krat to bolo.

jahodka8
29. apr 2014

@adri266 Takí muži sa nevedia postarať sami o seba o dieťati ani nehovoriac. Ked nie je z domu naučený, tak to je potom dlhý proces učenia.

adri266
29. apr 2014

@jahodka8 vsak prave...tam je pes zakopany...
casto tu citam, ze zena, ked je na materskej, ma sa sama starat o deti a domacnost, lebo chudak manzel zaraba, je unaveny, 😒 A potom, ked ho zena fakt potrebuje, tak sa jej vykasle na hlavu, ako je to v tomto pripade.
A takisto, ako vravis, ked sa jeho otec vobec nestaral o domacnost a deti, nemal taky vzor, tak uz je neskoro...len keby sme to vsetko vedeli pred svadbou a nie teraz na stare kolena 😀 😀 😎

maslenka47
29. apr 2014

@violka38 neviem, ci som tvoj post dobre pochopila, ale pride mi to, ze ty si zatial NEPOVEDALA a NECHCES povedat manzelovi, co s tebou vlastne je. Toto ti pride fer? A co on ma vlastne chapat, aked ty sama mu to nechces vysvetlit?

maznacik007
29. apr 2014

ja chodim vela po doktoroch s detmi a na seba zabudam a potom sa mi to vymsti vacsinou .. jesen sme mali taku divoku ... chlapec si nestastne zlomil laket na pravej ruke nemohol do skolky operacie a tak nesebestacny ... mna k tomu chytili krize ... mam tam viaceto diagnoz... tak som chodila s nim na obstreky .. lekari to beru normalne vzala som ho dnu do ambulancie on tam sedel mne robili obstreky a pekne kazdy tyzden tak .. a domov spat s busom, muz ma aspon rano viezol k doktorovi a potom musel ist do roboty /bohuzial ma zodpovednu poziciu a nejake caste ocr by mu netolerovali/ na to som chytila zapal obliciek takze bolo veselo ... ale ked musis tak musis...

ja by som skor teda ak nemoze mat volno nech ti da peniazky a zaplat si objednanie na presny cas aby si hodiny necakala ... a chod aj s malym vezmi mu chrumky, knizky ... lekar nema co namietat ze si tam aj s dietatom ... v najhorsom ti ho postrazi sestricka

horana
29. apr 2014

@violka38 Tvoj manzel nepocuval na svadbe? ..." v zdravi aj v chorobre" sa predsa slubuje. To ako vtedy klamal ci bol nesvojpravny? 😒

0silvia0
29. apr 2014

@horana presne aj mne toto napadlo 🙂 Treba mu dať asi na stôl kópiu sobášneho listu s citátom tejto formulky 🙂

petrisorkaa
29. apr 2014

@morning Je dosť možné, že violka38 sa registrovala včera preto, že nechcela túto otázku dávať pod svojim profilom, možno je tu aktívna roky... Nebola by prvá, čo to takto urobila. Čo je na tom nepochopiteľné?