ahojte potrebujem poradiť ..išli by ste na silvestra s malým dieťaťom k rodine? ...ide o to, že brat nás volá k sebe, má doma 5r dcéru a my doma synčeka ktorý len včera mal 6 mesiacov....bývame na tej istej dedine asi 10 min peši od seba ....volá nás k nim že ved dáme malého spať u nich v izbe že aj oni k nám chodia s malou a sú u nás dlhšie než má večierku ...podotýkam ale že sú u nás tak do 22 max a ich dieťa zaspí všade :D ...neviem si to úplne predstaviť že potom budem musieť syna zase po polnoci obliekať a ísť s nim domov atd....a hlavne dosť sa budí takže asi by som sa aj tak moc nezabavila ....už mi kvôli tomu aj tak výraznejšie hovoril že nech zbytočne nepreháňam a nech prídeme ale neviem no či je to dobrý nápad....
Neviem podla mňa píšeš v otázke rovno aj odpoveď.
Necítiš to ako výhru už teraz.
Môže to byť fajn a môžeš byť napata a nemať z toho nič.
4 roky a 6 mesiacov je dosť rozdiel.
Dieťa prežije presun aj obliekanie.
Ale otázka je ci to to za to stojí.
Ako veľmi chceš na tej oslave byt.
Za mňa 6 m nie..
@klarolinne ano ale popravde ja som mala v pláne nesláviť a ísť radšej spať ked sa dá :D
Oslava Silvestra nie je povinna. Ak to tak necitis, ist niekam, mozes zostat doma v papuciach.
Jednoducho povedať ze sa na to necítiš, ja osobne by som ešte s takým malickym nešla a pozvala by som ich k sebe a nech aj prespia. Lebo večer ísť domov je trochu nebezpečné , keď kade tade budú lietať petardy
A neviete u nich prespať
Veď tam ísť nechceš. To je jasné,z toho čo píšeš. Tak slusne odmietni a hotovo.
6 mesacne dieta zaspi v kocari vsade...zacne revat a robit cirkus mate dobre ospravedlnenie otocit to domov - co je 10 minut... ja by som sla, moze to byt uplne fajn, ved ste rodina...teda ja idem k sestre pozajtra s deckami, bude bordel, ale budeme spolu a bude vino 😅
ked byvate 10 min, tak by som to absolutne neriesila. Bude problem?...odides domov a vybavene.
Mat tak blizko rodinu ja, by som nevahala.
Das ho normalne spat a potom mozes len supnut do vajka, prikryt a ides domov.
@kvietok2891 nie oni majú malý byt tam sa nedá moc ...
@anjelicek26 hej len kedže kojím a pýta pomaly každú hodinu apol v noci cucnúť tak piť velmi nemôžem :D
Tak to bratovi povedz. A povedz mu to hneď zajtra nie na Silvestra doobeda na poslednú chvíľu. Normálne, že si vyčerpaná. Na druhej strane spať v tom rachote čo v ten deň bude (neznášam to) asi nie je veľmi reálne 😂
Ja by som nesla aj ked je to 10min pesi domov, lebo presne viem ako by to dopadlo. Vsetci by sa zabavali a ja vystresovana chodila maleho kontrolovat ci sa nezobudil atd. Nikto nebude na neho brat ohlad, ze vsak ticho dieta spi, to uz poznam...Taketo akcie mi za to nestoja.
Tak nebudes pit, ale najete sa, zasmejete, pokial mate normalne vztahy, pochopia... a uvidis ako maly, mozno ta prave pozitivne prekvapi... ked je tam v domacnosti dalsie 5 rocne dieta, tiez nebudu robit najhlucnejsi zur roka... my tiez vzdy raclette a hry a potom von pustat svetlice...
Nesla by som. Uz od 28 budu strielat. Na Silvestra budu strielat cely den. Dieta sa ti bude stale budit. A 10 minut revajuce vystrasene dieta...nesla by som.
Ja nie, u 6 mesačného dieťaťa by som bola v pokoji doma. Tam nikto nebude brat ohľad na to, že dieťa zaspalo, bude celé rozhádzané a ešte ho obliekať a trajdat domov po polnoci? No nechcelo by sa mi a navyše pri 6 mesačnom nespavcovi som si cenová každú minútu spánku takže keď moja dcéra mala 7m. na Silvestra išla som spať a nečakala kým bude polnoc 😀
Isla by som. Nase deti su odchovane na bielom/hnedom sume, nikdy sa na Silvestra nebudili, kedze to blokuje paradne hluk, celkovo vacsine detom pomaha so spankom, ja som ten hnedy uz tiez pouzila 😀
Vyskusaj, ak si este nie? 🙂
Mas rada spolocnost tych ludi? Ak ano, tak chod 🙂
Tiež by som nešla. Podľa mňa také malé dieťa potrebuje pokoj a nie presuny počas noci. Mne by bolo úprimne dosť ľúto budiť dcéru v strede noci, aby sme išli domov (moja by sa ale určite zobudila). Pre mňa je ale momentálne spánok podstatnejší ako oslava Silvestra. 😀
Mám 3 deti každé krásne Silvestra prespalo ani jedno nevedelo že je silvester
@lalala94 Ono ináč to berie matka nespavca a spavca. Ináč to berie niekto čo položí dieta len do postieľky a ináč človek čo uspáva 45 minút na rukach a pochoduje po miestnosti. Zažila som si 2 extremy. Dieťa ktoré som dala do postieľky alebo kocika a zavrelo oči a spali hodiny a dieťa pri ktorom som chytavala mikrospanky. To dieťa ani len v kočíku sedieť a nemalo ani rok a už som ho dala na predaj. Veľmi citlivé na všetko a taká je doteraz. Úprimne napíšem že pri tom s mikrospankami by do polnoci zo mňa nikto nič nemal lebo by som začala uspavanie cca hodinové a bola v izbe, možno aj viac ak by nebolo totálne ticho, potom mimo dieťaťa bola asi hodinu kým by sa nezobudilo na druhu rundu uspávania a potom by sa zobudilo po polnoci 😀 Pre mňa ten čas spánku bol veľmi cenný a dovolím si tvrdiť aj kľúčový lebo cez deň dohnať to nebolo možné a vedela som že nad ranom budem pochodovať opäť 😀
Myslím si, že na toto neexistuje žiadna správna rada teda jedna je, riad sa svojim pocitom a svojim dieťaťom. Ja som si pri synovi mohla dovoliť aj ponocovat, cez deň si s nim dať slofika a nudiť sa a pri dcére bola mi každá minúta cenná. Musíš byt ty v pohode a toez dieťaťu tu pohodu zabezpečiť a to len ty vieš čo si môžeš dovoliť a aké je tvoje dieťa 🙂 Ak sa na to necítiš pokojne povedz nie a nepochopí to len totálny ignorant a sebec.
Nesla by som. Bud by som ich zavolala k nam alebo prespala u nich. Lebo potom v noci obliekat, vyzliekat, prekladat..to hovorim kvoli skusenosti s mladsim synom. So starsou by som mohla ist aj na technoparty a nic by sa nedialo. Bud by sa bavila s nami alebo spala. Ale on potrebuje svoj rezim. Pred 2 tyzdnami sme ho porusili a odvtedy je zle nedobre.
@amelie2017 presne toho sa bojím ze co keď porušuje režim lebo aj rano keď potiahne o 15 min dlhšie tak uzbje celý deň zle
@misinka0611 ďakujem za akuaenost 🙏
Prosím ťa, načo to vôbec riešiš. Veď úplne jasné tam ísť nechceš. Tak nechápem,načo táto diskusia. Trochu asertivity by ti nezaškodilo.
Nie. Ostala by som doma. Teda Mária spala pri elektrickej zubnej kefke a dúfam,že tento rok bude spat, ale predstava,ze sa mam teperit s ňou,v noci, 10min, obliecť,vyzliecť, po tme...nie. ona bola v noci ak 14x hore,čiže zvolila by som gaucovu kultúru a spat. Je iné keď niekomu dieťa zaspi, ale tak my aj teraz plánujeme pustiť film, ísť spať a ráno si pripijeme spolu☺️
mam tri deti. 1 absolutneho nespavca jedno casto chore a posledne taky normal. takz viem porovnat.ja by som sla. zivot je kratky a deti neuveritelne prisposobive a veia prekvapit, ale ak tam ist nechces tak to jednoucho povedz narovinu a vybavne. nepotrebujes na to ani anketu.
@amelie2017 presne, take dieťa prekladať to je ako ďalší ohnostroj😄😂 ... ja by som neriskoval
A teda za mňa píšem este, ako náhle narusim režim tak noc je horšia.
23.12 si hovorím a ved len 1x dam spat🤦♀️ ona si myslela,že ten nočný spánok je len ten ,,druhý,, poobede co ma a od polnoci hore, o 3:30 mi to nedalo, zasvietila som a ona ,,mňam,mňam,, a začala kyvat hlavou, že,,ano,, a prosiť...tak som ráno 3:30 natierala chlieb.
Áno išla by som s tak malým dieťaťom .to skôr s takým trojročným a viac sa nebude dať toľko chodiť lebo možno nezaspím všade a bude uplakany .skôr ako také malé bábo .a nič mu to neublíži .ak nebude spinkať dospi na druhý deň 🙂
Nie, nešla by som nikam ani so starším, ak by som uprostred noci musela dieťa budiť, obliekať a brat ho domov. Buď spite tam do rána, alebo choďte domov pred večierkou. My s našou ročnou pôjdeme na večeru k rodičom a večer domov, aby sa dcéra mohla plnohodnotne vyspať. A to má u mojich rodičov postieľku a niekoľko krát u nich už spala, sme tam každý druhý deň. Ale budiť dieťa uprostred noci mi je proti srsti.
je to tvoje dieťa, ty si ho za ten polrok poznáš najlepšie a vieš, čo je preňho dobré a čo nie. ja mám len 1 dcéru a keď bol prvý silvester, mala 10 mesiacov. našťastie, v meste sme nemali žiadnu rodinu, no keby aj, nešla by som, ani keby čo bolo. doma pokojne spala, nič jej nechýbalo. dieťaťu môže narušiť režim už i to, že má prespať inde, než doma. niektoré deti sú ako kláty, kde ich položíš, tam spia. iné sú veľmi citlivé a vôbec to nemusí byť tak, že ti tam zaspí. a v noci sa presúvať domov, ani nápad. iba ak máte auto a jeden z vás nebude nič piť (alebo ani jeden) a presuniete sa autom. pretože tie petardy a neviem čo.... neviem ako u vás, ale u nás strieľajú ešte aj o 2 po polnoci. no neriskovala by som 🙂
Však je to u vás v dedine, kúsok od vás. Išla by som. Však domov vieš ísť predsa hocikedy, keby malý príliš mrnčal.