Išli by ste na oslavu?

226lenka
19. jún 2023

Ahojte dievčatá, aj chlapci. Riešim dilemu. Vysvetlím.
O mesiac som pozvaná na oslavu mojej tety (otcovej sestry). Budú tam aj jej deti, s ktorými sme sa veľmi dlho nevideli,vlastne ani nie sme v kontakte vôbec, už aj vyše 16-17 rokov. A ani s tou tetou sme sa dlho nekontaktovali. A mám 7 mesačného syna, a chce aby som zobrala aj jeho. Oslava bude v jej byte. Dostať sa ku nej bude problém v tom, že býva na 4. poschodí, bez výtahu, takže išla by som bez kočíka, lebo trepať hore schodmi sa mi veľmi nechce a nechať na chodbe alebo v cudzej kocikarni už dupľom nechcem. Takže keď pôjdem tak autobusom s dieťaťom na rukách. Býva od nás len 5 minút MHDčkou.
Budú tam jej pubertálne vnúčatá, pozrela som profil na FB jednej jej vnučky, ona fotí a dáva na sieť asi každú blbosť, a trošku sa bojím keď v nestráženej chvíli sa bude s malym fotiť a vešať kade tade. Možno riešim blbosti, viem, ale fakt neviem či ísť či nie.
Som presvedčená že má pozvala len kvôli synovi, lebo by ho chceli vidieť. Keby že nemám jeho určite má nepozve.
Išli by ste v takom prípade na oslavu?
A ano, viem že musím sa rozhodnúť sama či tam pôjdem alebo nie. Zatiaľ som rozhodnutá tak 50:50.

anjelicek26
19. jún 2023

Ved snad nedas 7 mesacne dieta pubertiackam do ruk, nech si s nim robia selficka... proste im povies, ze si nezelas davat ho na socialne siete uz s kraja a hotovo... a len ako tip - mam doma skoro 17 rocnu dceru a ta by pretocila oci a sla het, keby vidi nejake male dieta, je jej to hlboko a pripadaju jej jedine - otravne a selfickovanie neviem, decka v okoli mojej dcery to teda vobec neberie... normalne chod, ved kvoli malemu vies kedykolvek povedat, ze uz "nevydrzi" a pojdete domov...

petamich
19. jún 2023

podla mna hladas problem tam, kde nie je a hlavne vyhovorky, preco tam nechces ist 🙂

mas to kusok, ak tam chces ist v pohode to zvladnes aj bez kocika, pokojne mozes pobudnut hodinu a ist domov a tiez si myslim, ze cudzie dieta je to posledne, co taketo pubertiacky zaujima - kazdopadne, ak sa ti tam nechce, nechod a povedz tete, nech pride radsej sama pozriet teba a maleho inokedy alebo ze mozete ist spolu na prechadzku

inak ja mam 16 rocnu sestru a o mojho maleho v zasade ani nezakopne 😂 ine veci teraz riesi a nie fotit sa s malym dietatom

0silvia0
19. jún 2023

@226lenka ako pise @anjelicek26 tie male deti su pritazlive hlavne pre tetky a babky. Pubertaci vacsinou o batolata zaujem vobec nemaju. Aspon u nas v rodine, deti im pripadaju otravne a strania sa ich. Tutumutu ich nebavi robit.

226lenka
autor
19. jún 2023

@petamich
@0silvia0 viem že teraz večer také somariny riešim. Rozhodnúť sa neviem. A jedna z jej vnuciek sa ponúkla minule že by chcela kočíkovať

petamich
19. jún 2023

mozno je to pre nich sposob ako opat obnovit kontakty, male deti v rodine obcas maju taky efekt a este svadby a tak 🙂 ved sa na to vyspi a uvidis, aj to kocikovanie sa ti v buducnosti moze zist (ak teda danej osobe budes neskor doverovat a zveris jej dieta)

brendaa
19. jún 2023

@226lenka idú aj tvoji rodičia? Pozvala ťa a dlho ste sa nevideli, napriek tomu že bývate blízko....
Možno nastal čas sa stretnúť... určite by som šla.

226lenka
autor
19. jún 2023

@brendaa môj otec už nežije a mama zo zdravotných dôvodov nemôže

0silvia0
19. jún 2023

@226lenka ja by som tiez sla a ked sa tam nebudes citit dobre, lahko sa vyhovoris na dieta a odides

dzulli1980
19. jún 2023

Nešla by som ... načo? ... sama píšeš, že je to len kvôli Tvojmu synovi, že ho chcú vidieť ... to doteraz ich nezaujímal? ... určite by som nerobila zo seba ani s dieťaťa niekomu atrakciu ... aby si puberťáčky robili s mojím dieťaťom selfíčka a vešali to kade tade.

sissy27
19. jún 2023

@226lenka nechce sa ti ist, tak hladas vyhovorky a cakas, aby ti to cudzie zeny odobrili 🙄🙄🙄
5min busom znamena 15min peso, kocik nechas dole na prizemi v kocikarni / pivnici, alebp zoberies dieta do nosica. Vnucata mozno o tvoje dieta ani pohladom nezavadia, alebo ich bude bavit 3 minuty, kym sa 💩 alebo rozplace.
Mozes to brat ako prilezitost obnovit rodinne vztahy, konecne ich trochu spoznat, alebo nadalej nad nimi ohrnat nosom.

vanilkovazmrzka
19. jún 2023

Hladas vsemozne dovody, aby si nemusela ist 🙂

Je to jednoduche, ked sa ti nechce, nechod. Vztahy nemate moc vrucne, takze ja by som sa v krajnom pripade vyhovorila, ze maly je chory 😄

januska12323
19. jún 2023

Keď nechceš nechoď nemusíš si vymýšľať dôvody.

patka06
19. jún 2023

Podľa toho čo píšeš by si radšej ostala doma, ak máš na oslave kaziť náladu naozaj radšej nechoď
Ja by som išla, spôsob ako sa tam dostať sa nájde, okrem MHD, exituje aj taxi, môžeš sa dohodnúť aj s niekým z oslavy, že by ťa odviezol.
Považovala by som to za krok k obnoveniu vzťahov, ktoré očividne doteraz neboli ideálne.

226lenka
autor
19. jún 2023

@sissy27 nečakám aby mi to odobrili, to nie, len som chcela vedieť ako by sa rozhodli ostatné.

marca12
19. jún 2023

@226lenka dovody,co si uviedla su smiesne. Nic sa ti nestane,ak prides peso na 4te poschodie. Keby si aj prisla s kocikom,neverim,ze by ti nikto nepomohol. Zlozis ho a nechas v chodbe. Pubertalne deti ta ozaj trapit nemusia. Tie maju ine starosti a nie hykat a davat fotky babatka na soc.siete. Prepac,ale takto naladenu osobu by som na oslave nechcela. Radsej ostan doma,ak tam mas ist s takymito predsudkami. Ja by som isla. Rada by som sa videla s rodinou,ktoru som roky nevidela.

laura07
19. jún 2023

@226lenka
1. 5 minút mhd sa dá aj bez kočíka a odpadajú aj výhovorky "kam s kočíkom"
2. taxík na takúto vzdialenosť jazdí ešte aj v NY za prijateľné ceny..len treba chcieť.

Ak hľadáš výhovorku, prečo tam neisť, napíš, že o mesiac budeš mať kašeľ. tak sa nedostavíš.

alebo poďme na rovinu..vieš čo? nevideli sme sa xy rokov, teraz je malý fakt malý a potrebujem tak nejak byť len s ním, ale som rada, že sa stretneme my dve niekde na káve a mladého ti nechám, kým pôjdem cikať..

koľko rokov máte všetci? asi aj dokopy to bude málo..

sissy27
19. jún 2023

@226lenka keby som chcela ist tak pojdem, keby som nechcela ist tak nepojdem. Jedno aj druhe bez zbytocnych kecov okolo toho a na zaklade vlastnych pocitov. Ako sa maju cudzi ludia rozhodnut “co by spravili na tvojom mieste” ked na tvojom mieste nie su??

denithestrange1993
19. jún 2023

@226lenka akoze mas tolko moznosti,napr dat dieta do nosica,zobrat ho na ruke,predpokladam ze 7mesacne nevazi tolko zeby si to nezvladla. Toto mi fakt pripada ako hladanie problemu. Tak myslim ze taki su teraz pubertiaci,ze radi sa prezentuju na tiktoku a kdekade,treba len upozornit,ze si nezelas aby toto robili s tvojim babom. A dalsia vec,to ze ta niekto pozval neznamena,ze musis ist. Ked z akehokolvek dovodu ti robi problem taketo stretnutie,proste to zrusim a mam po starostiach.

klarolinne
20. jún 2023

@226lenka smiešne výhovorky. Presne ako píšu dievčatá, chceš ísť, choď. Nechceš nechoď 🤷🏻‍♀️ ostatní na to názor mať nemôžu objektívny či by šli, nepoznáme tvoju tetu a pomery v rodine. Ale to, že sú na malého zvedavé by ťa malo potešiť, ale ty si z toho pohoršená. A ver, že väčšina pubertiakov sa o bábätká nezaujíma 😂 u nás v rodine maximálne pozrú, pohladkaju a ignor.

jaskolka
20. jún 2023

Áno, riešiš blbosti
Veď ak chceš ísť, chod. Ak nechceš, tak nechoď. Normálne povedz, ďakujem za pozvanie, ale neprídeme.
Toto všetko je aj tak zrejme len hľadanie "dôvodov" prečo neísť, čiže je jasne ze ty tam ísť nechceš. To nie je nič zlé, proste tam netúžis ísť a hotovo.

peony13
20. jún 2023

Bože keby som ja mala také problémy že si svojvoľne môžem vybrať či pôjdem či nie na oslavu :D kde sú tie časy :(( :D Ak tak nechceš ísť nechoď , ak tam pôjdeš je to tvoj syn nemusíš ho dať ani z rúk na zem

andreatytler
20. jún 2023

@226lenka Na takuto navstevu ako si ju opisala by som nesla, ale ja som introvert a tak je kazda navteva pre mna utrpenie. A tak to uz trpim len ked skutocne musim.
Vsetky dovody preco nie, su o nicom. Jednoducho nechces a to je dostatocny dovod.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
20. jún 2023

@226lenka Isla by som - nemam dovod neist. A vazim si, ak ma niekto niekam pozve.

lubinkap
20. jún 2023

@226lenka ked ta stresuje uz iba predstava tam ist, tak nechod

sashabb
20. jún 2023

Nešla by som, načo? nestretávate sa, nevideli ste sa roky, sú to v podstate cudzí ľudia a kebyže ich stretneš na ulici, možno ich ani nespoznáš.
Chceš tam ísť? tak choď. Ak ti vadia veci okolo tvojho dieťaťa, tak si vybav stráženie a choď tam na 1-2hodiny sama.

mamutka
20. jún 2023

@226lenka mne by sa nechcelo ísť, ak nie sme v kontakte, no záviselo by to aj od toho, koľko ľudí bude na oslave. Zažila som nedávno oslavu v byte, navyše sa v ňom moc neupravuje. Hlava na hlave, no fakt sme obanovali, že sa to nekonalo v reštaurácii.
ALE, píšeš, že otec zomrel, mama nemôže, si z tej strany asi jediný použiteľný člen rodiny, preto by som sa snažila ísť, hoc aj nie na dlho. Priniesť kvet, darček, znovu sa vidieť a možno by to bol nakoniec milý zážitok. Môžeš to mať aj ako prechádzku, očividne nebývajú ďaleko.