Isli by ste do vztahu s clovekom, ktory 4 roky nevidel svojho syna? Dovod je vraj taky, ze ex si po rozchode nasla noveho partnera a nechcela, aby malo dieta dvoch otcov. Vyzivne vraj plati a sudit o styk nechce.
A musíš ísť hneď do vzťahu?
@pribinak Randime spolu 5 mesiacov. Nemusim, ale uz je to dlha doba. Uz by som sa mohla nejako rozhodnut.
Určite by som s takým človekom do vzťahu nešla, nemám rada bezcharakterných chlapov, ktorí sa nezaujímajú o vlastné deti. Morálna stoka u mňa.
Nie, jednoznačne nie. Neviem si predstaviť dôvod, aby sa človek dobrovoľne vzdal dieťaťa. Veď to je to najvzácnejšie v živote.
Ty si o tom 5 mesiacov nevedela, či ti to nevadilo?
vzťah k rodičom a deťom vždy napovie, aký človek v skutočnosti je...
na tvojom mieste by sme sa pokúsila overiť si, ako to v skutočnosti bolo... neviem si predstaviť, aký človek by 4 roky nezavadil o svoje vlastné dieťa
dennodenne to tu citam -ako zenske z pychy a xy vyhovoriek otcom nedovolia sa stretavat a ty yo hold vzdaju ... takze ono je otazne aka jeho ex je .. mozno naozaj tak zla a nedovoli to ..
Urcite ja NIE.
Clovek, ktoreho netrapi, ze nevidi a nema vztah s vlastnym dietatom je pre mna nie na vztah. Ako otec by mal urobit maximum pre svoje dieta.
Predstav si, ze ty by si nevidela vlastne dieta 4 roky - aky by si pohlad na to mala?
Ja mam kolegu ktory aj ma urceny styk, ale matka ho uz 3 roky znemoznuje. AK aj nie dlhsie ... sudi sa ako blazon dokola a nic nezmoze. Takze ano, je mozne, ze skratka si matka dupla a povedala mu rovno, ze nedovoli a on cukol a bolo .... su pripady, ked ten chlap nemoze za to, ze sa s dietatom nestretava Takze ho neodsudzujte pauslane, ked o nom nic neviete.
Byvaly kolega nevidel dieta tiez tak nejak. Mal nejake excesy, ale nic tak uplne desne, ale ex sa zatala a odmietla. Im sa sudy realne tahali niekolko rokov, vzdy sa vsetko odrocovalo a oddialovalo, cele zle pre dieta. Kym byvali v jednom meste, obcas mali niekolkomesacne obdobia, ze sa vidali napr. kazde 2 tyzdne v nejakom detskom centre na 2 hodiny, ale to sa dieta viac salelo s hrackami v centre ako s nim, samozrejme, ktore dieta by bolo v detskom centre pri dospelom, ked tam je tolko podnetov (taketo stretavanie mali nariadene). Potom mu zakazala uplne kontakt, nakoniec sa odstahovala do ineho statu, odkial pochadzala. Uz vo vlastnom meste malu takmer nevidal, nedovolila, v cudzom state uz vobec. Este ked zili v jednom meste a raz zbadal malu v meste, tak miesto toho, aby sla za nim, utekala k mame, lebo ved 'tatko je predsa v detskom centre a nie v meste'. Tak to mala pomylene. Velakrat po nu vo vlastnom meste siel, ked sa mali stretnut a matka ju nedala. Bal sa, ze ked prejde cez 3 staty, tak ju aj tak neuvidi a predsalen, aj financne to dost stoji a nase platy neboli nejak uzasne vysoke, aby si nieco take mohol dovolit absolvovat zbytocne. Potom mal asi sudom urcene aspon telefonovanie s malou 2x do tyzdna v urcitom case, kedze jej odklepli odchod, ale ani mala po case uz nechcela s nim poriadne hovorit, mala ine zaujmy, robila pri tom ine veci alebo napr. v case, ked mali spolu volat, jedla, a pri jedle jej nedovolili telefonovat. A vravel, ze to dieta strasne hluplo. Nevedelo nic, co malo v danom veku vediet.
Po par rokoch bojov to vzdal. Malej odmietol platit, uz s nou ani nevolaval, posiela minimalne vyzivne (nizsie, ako je urcene sudom, ale mal zdravotne problemy, tak bol rok na PN a potom prisiel o pracu a realne nemal z coho posielat, lenze sudy sa natahovali, lebo ona to vzdy odvolavala a vymyslala) a nevidel ju uz celu vecnost. Po par rokoch, co to bolo zle este dosla corona a dieta v inom state stovky km daleko. Miloval ju, stale o nej basnil, az to doslo k nenavisti jej matky a ignorovaniu dietata. Cele zle proste.
Aj ked toho kolegu by som ako partnera asi zabila (jeho povaha), ale ked matka robi take sialenosti a naschvali proti vsetkemu, tak sa necudujem, ze to po case vzdal. A to bolo fakt po rokoch bojov. Ak to ma Tvoj potencialny partner podobne, je mi to skor luto. Niektore matky su uplne prepnute, ktovie co nakecavaju tym malym. Ale skusila by som to nejak preverit, ci Ti neklame, aj ked netusim ako by som take nieco preverovala.
Z toho, čo píšeš vyplýva, že tvoj priateľ nemá dostatočný záujem o svoje dieťa. S takým človekom by som si neplánovala spoločnú budúcnosť.
Pre mňa, ako rodiča by neexistovalo, aby som nevyužila všetky možnosti a prostriedky na stretávanie sa s mojím dieťaťom.
Štyri roky sú strašne dlhá doba v živote dieťaťa.
Urcite NIE! Nezaujima sa o svojho syna, nebude sa o teba a o vase deti pokial budete mat. Utekaj a nestracaj viac casu
@nelina1 Neriesil. Syna videla naposledy, ked mal 2 aj pol roka. Tam prebehol sud koli vyzivnemu, styk na dohode. Vraj chodil za nim este asi 3 mesiace. Potom nemohol, lebo mal syn iny program a potom uz ani syn k nemu nechcel. Do skolky na besiedku nemohol chodit, tam dosla jeho byvala s novym partnerom. Nechal to tak.
ahoj,mam znameho,ktory takto ma syna,nevidel ho kvoli presne tomu istemu a navyse ma nejaku formu autizmu a dohodli sa s ex,ze tak to bude lepsie hlavne pre syna.zo zaciatku s nim cas travil,ale maly bol z toho trochu nesvoj,tak sa dohodli na preruseni styku.otazkou je,aky je dovod nestykania sa
A čo že na besiedku chodila matka s partnerom? Dnes má množstvo detí nevlastných otcov a normálne fungujú. A že malo dieťa iný program? Nikto sú teda dôvody!
Ruky preč od takého človeka. Keď už sa vlastného dieťaťa niekto vzdá, čo to môže byť za človeka? Myslíš, že pri ďalšom dieťati už bude milujúci otec a partner? No veľa šťastia!
4 roky si nevidel svoje vlastne dieta a ty mu ides davat druhu sancu????? si uplne rozum potratila?
@abbey1 Neviem, viem len to, co mi povedal. Ale asi ked ma dieta iny program s matkou niekde na horach, tak v tej dobe styk neni mozny. Ked ma syn besiedku a matka povie, ze v tento cas ona styk nechce umoznit, ze sa zdrzia len chvilu a potom maju iny program, neviem ci ma zmysel sa tam trepat. Ja poznam len jeden takyto pripad. Manzel od tety ma nemanzelske dieta, ktore 22 rokov nevidel. S tetou ma dalsie dve a mam pocit, ze ako otec funguje dokonale. Rozhodnut sa budem musiet sama. Len mi to vrta hlavou.
Tak obhajuj si ho ako chceš. U mňa by mal takýto človek stopku. Vzdať sa dieťaťa pre vlastné pohodlie je proste neobhájiteľné.
@abbey1 Vsak on za malym chodil 3 mesiace. Sudne mal len v pritomnosti matky a po dohode. Maly mal 2 a pol roka. Ked chcel prist a matka mu neotvorila, ani ja by som sa nevnucovala.
Nevnucovala by si sa??? Vidno, ze nemas deti. To nie je o vnucovani. To je o laske rodica k jeho dietatu. A este tak male. Nerozumiem preco tato diskusia tu. Zjavne si rozhodnuta. Vela stastia v zivote.
Aké vnucovanie? Veď išlo o dieťa, nie o expartnerku! Vieš koľko mužov musí spočiatku bojovať s ex a nevzdajú to po 3 mesiacoch a ani po 3 rokoch? To skutočne niekto veselo hodí za plece vlastné dieťa a nezaujíma sa o neho?
Bola som na rande s takym clovekom, tiez vraj ex branila v kontakte a odstahovala sa daleko, on sa uz nepokusal, skor este babicka mala nejake pokusy. U toho cloveka bolo viacero varovnych signalov, ale toto bol jeden z nich.
Keby chcel,najde si cestu k dietatu. Neznasam slabochov a bezcharakternych chlapov,ktory sa vyhovorkami nezaujimaju o deti. Niektori otcovia aj zemegulu prevratia len aby sa mohli stretnut s detmi. Ten tvoj sa len vyhovara. Uznavam,ze clovek moze spravit chybu a moze to este napravit a obnovit styk
@abbey1 To fakt musia muzi bojovat? Laska k dietatu neni o popore kontaktu s druhym rodicom? Ked sa raz zena rozhodne, ze lepsi ocko je novy ocko asi sa neda vela toho robit. A tahat 2.5 rocne dojcene dieta na noc od matky? Neviem ci by skor synovi neublizil.
Očividne tebe sa to zdá ok, takže je zbytočné ho tu pred nami obhajovať. Ty s ním chceš byť, nie ostatné komentujúce, ich presviedčať nemusíš. Jedine, že by si sa snažila presvedčiť samú seba 😉
Ja nie. Vzťah resp nevzťah s jeho synom o nom dosť napovedá.