Išli by ste do toho?

14. sep 2022

Mám 20 rokov, bývam ešte s rodičmi a pred pol rokom som začala v novej práci.
Ešte na základnej škole som mala veľmi dobrú kamarátku, no potom sa naše cesty rozdelili avšak znova sme sa "našli" ako kolegyne tu v novej práci.
Ona už na základnej bývalá len s mamou. Na dvore dvojposchodový dom - dvojička. Na jednej strane bývaju jej krstní rodičia a na druhej ona s mamou + na dvore ešte dom kde bývajú jej starí rodičia. Mama ju však opustila takže býva sama v dvojposchodovom dome. Navrhla aby som sa nasťahovala tam, mám to bližšie do práce, lepšie spoje a finančne to je tiež lepšie ako ísť niekam sama. Avšak nechcem sa tam votrieť. Je obklopená s rodinou a aj keď by som tam už bývalá a platila, cítila by som sa ako hosť. Aký máte názor vy? Skúsili by ste to aspoň?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
a_alexandra_a
14. sep 2022

Ja určite nie. Nenasťahovala by som sa do dvora, kde bývajú všetci príbuzní a ja jediná by som tam bola "cudzia"
Museli by sme byť veľmi veľmi VEĽMI dobré kamarátky aby som to aspoň zvážila. V opačnom prípade za mňa - no way

wade
14. sep 2022

Bývanie priamo s majiteľom je veľmi problematické. Spolu do prenajatého bytu bez problémov. Ale majitel sa na veci pozerá inak ako Najomnik. Môže to byt hluk, alebo koľko teplej vody minieš. Aj prenájom je business a je lepšie to podla mňa oddeliť od kamarátov a rodiny.

pribinak
14. sep 2022

Nie. Toto vyzerá príliš komplikovane.

lulana79
14. sep 2022

nie

lucka_ke
14. sep 2022

ja by som to skúsila, ale s riadnou nájomnou zmluvou a ujasniť si vopred koľko budeš platiť a aké budú pravidlá (tvoje návštevy, "nočný kľud" a pod.) aby ak vzniknú konflikty bolo o čo sa oprieť

andrea_82
14. sep 2022

ja by som nešla, to je veľa ľudí z rodiny na jednej kope. Keby ti kamoška navrhla, že sa spolu nasťahujete do nejakého iného podnájmu, tak hej, ale toto nie.

melanta
14. sep 2022

Skúsila by som, ale jedine tak ako píše @lucka_ke všetko si dohodnúť a dať na papier.

tanyan
14. sep 2022

Nechcete to nezáväzne skúsiť na mesiac a potom sa dohodnete? Predsa len sa ľudia lepšie spoznajú, keď odhalia pred sebou všetky intímne detaily...
Ak budete spolu tráviť celý deň v práci a potom ešte aj celý večer, noc, ráno...
Môže to fungovať a môže to byť super, ale po "skúške" by som naozaj asi dala na papier všetko (peniaze, upratovanie, návštevy...).

beata_k
14. sep 2022

Ved uz teraz ti je ta predstava neprijemna. Takze odpoved mas 🙂

evica17
14. sep 2022

Nie nešla, bývaš s rodičmi, máš 20. Ak to není nejaký extra rozdiel v dochádzanie za prácou tak to ani nemá význam.
A ona bude tvoja kolegyňa, budete spolu na dome...no zachvilku si pôjdete na nervy že ste stále spolu

martinkatinka
14. sep 2022

Ja by som nesla

hipuska
14. sep 2022

Ja by som išla, kľudne aj bez zmluvy. Veď by si mala sáma izbu. Nemáš žiadne záväzky, takze jeden deň si tam a druhý môžeš byť inde. Akurát by som si ujasnila, kolko budeš platiť na energie plus potraviny. Či budete kupovať spolu či nie. Podľa mňa, je to fajn

deti95060810
14. sep 2022

nie...

elizabet173
14. sep 2022

Ja určite nie, ani by ma také niečo nenapadlo

nique
14. sep 2022

ak ano, tak len so zmluvou na dobu urcitu. Napr. 3 mesiace.

nurielka
14. sep 2022

Určite nie.

mamickalisticka
14. sep 2022

Išla by som do toho,len prípade že by ste boli naj kamošky stále.. od detstva.. jej rodina by ťa brala za svoju.. v tomto prípade skôr nie..

panelacikova
14. sep 2022

ja nie. pre mňa je súkromie nado všetko a podľa tvojho opisu ho tam veľa mať nebudeš....

basska_b
14. sep 2022

Moja spoluziacka takto byvala s druhou spoluziackou, intrak nedostala, skolu mala asi do hodinky cesty... potrebovala len prespat 2-3 noci. Celkom im to fungovalo, no bola tam fakt ako host a musela byt velmi ohladuplna k pani domu a tak... ale myslim ze po prvom roku isla uz na byt

sidicek
14. sep 2022

Išla, ale len s veľmi dobrou kamarátkou.

22abigail22
14. sep 2022

Za mňa nie. Aj kebyže neboli medzi tebou a kamarátkou problémy tak mi mohli vzniknúť medzi tebou aj jej mamou alebo starými rodičmi. 🙈
Iné by bolo keby mala záujem ťa mať ako spolubývajúcu do prenájmu. To by som ešte zvážila. 🙂

kiki234
14. sep 2022

Za mna nie

kukulienka999
14. sep 2022

Ak nechceš prísť o dobru kamaratku, do spoločného bývania nechod. Moja známa šla pracovať s jej najlepšou kamarátkou do Prahy/bývanie malo byt u otca jednej z nich/. Skoncilo to tak, že sú dodnes pohadane a paradoxne obe pracujú v rovnakom meste doma na SVK, obe sa vrátili po tej skúsenosti. Nemusí to byt vás prípad, ale nikdy nevieš.