Ahojte žienky 🙂
Aký je Váš názor? Myslíte, že v dnešnej dobe je niečo takéto reálne? Respektíve, že existujú muži, ktorí by to rešpektovali?
Možno som staromódna, ale príde mi nesmierne krásne 😵
To je sice velmi romanticke, ale sexualny nesulad je velmi casto dovodom na rozpad manzelstva, jednoducho si partneri v tejto oblasti nevyhovuju a potom to riesia inde
Jeden z aprtnerov nedokaze uspokojit toho druheho, iny ma vyssiu potrebu ako ten druhy, uplne rozdielne predstavy o to com je super a co nie, pre druheho moze byt nejaka poziadavka az perverzna
Je to romanticke, ale kupujes macku vo vreci
Ahoj. nehlásim sa ku kresťanstvu, ale v mnohých veciach s týmto chlapcom súhlasim:
http://www.everystudent.sk/romantika-pre-chlapov/
zakladať vzťah na sexulaite je "moda" dnešnej doby - ked je súlad na iných úrovniach (ovela jemnejších), tak prirodzene je súlad aj telesnej úrovni. opačne to nefunguje!
Nám sa podarilo zachovať si čistotu do manželstva, aj keď sme už niekedy mali na mále 😀
Ale žienky každý je v posteli OK. Aspoň čo som ja mala, dá sa časom zosúladiť.... A potom, je to pekná myšlienka - sex až po svadbe, ale žiaľ u mňa už nereálna. Keby som mala ešte raz 15, tak by som asi išla touto cestou.... 😉
@bonaqa2013
podla mna sex je vzdy obrazom fungovania vztahu.
Poznam jeden par co po svadbe..a neziju uz intimne spolu. Dovod? cele manzelstvo omyl, nerozumeju si... a to sa pretavilo do postele.
Poznam par...co spolu sex. zili, ani sa nebrali...a po 7 rokoch dievcine prestal partner sexualne vyhovovat...dovtedy OK....
Kazdopadne... "macka vo vreci" je podla mna nezmysel... dnes sa rozvadza kazde druhe manzelstvo..a dovolim si povedat...ze asi vsetky tieto pary sex. fungovali aj pred svadbou... a aj tak im to nepomohlo
Poznám manž. pár, čo sa zobrali po týždní chodenia. on prišiel k ním a ona mu povedala, čo budeš za mnou chodiť zoberme sa. Mali svadbu. Doteraz sú spolu, majú 3 deti. Obaja sú veriaci - resp. chodia do kostola.
myslím, že niektorí to s tým chodením preháńajú. Chodia spolu 5 a viac rokov - a to si akosi neviem predstaviť, že by tak dlhú dobu boli bez sexu. 😒
@heni79 tak mne sa to ešte nestalo... U mňa to bolo vždy z lásky.... Pri každom. Nemám problém sa zaľúbiť.. Ako dlho som zaľúbená - tak to je už iná otázka. 😉
Poznám takého chlapa - čakal 6 rokov do svadby. ona je dosť nábožensky založená.....on až tak nie, ale prispôsobil sa.........no je to rarita a pri ateistoch ani neviem, či reálne ......hlavne, keď stúpa tendencia zakladať si rodiny bez "papiera"
Moj bratranec sic3 nebol panic ale ked si nasiel terajsiu zenu tak s nou vydrzal a mali az po svadbe sex....ona bola panna....ci im to v sexe funguje nevi3m ale na vonok vyzeraju byt stastny a maju 2 deti
@bonaqa2013 ja som šťastná, že som touto cestou nešla, už so to tu písala v podobnej téme. Dnes by som totiž bola veľmi nešťastná....nemyslím si, že intímny život je v manželstve najdôležitejší, ale veľmi dôležitý je, je to tu pomaly v každej druhej téme. Našťastie sme sa vrátili z kratšej cesty, ukončili to a po čase si obaja našli iných partnerov a ver mi, že snaha bola veľká, ale proste niekedy je nesúlad taký, že ho láska, tolerancia nezachránia.
@emcatko9 samozrejme, ze existujú takí muži a sú rovno dve kategórie:
- buď extra veriaci, ktorí sa tam dole ani nepoškrabkajú, aby náhodou neuhoreli v pekelných ohňoch
- alebo takí, ktorí sa budú pred svojou milou tváriť, že im to nevadí, že bude až po svadbe, a popri tom budú m*dať iné ženy
🙂 🙂 🙂 🙂 toť môj skromný názor a teraz huráá ma ukameňovať 🙂 🙂 🙂 🙂
@emcatko9 🙂 určite takí existujú, ale pre mňa absolútne nereálna predstava. Možno sa to podarí nejakým 18 ročným deckám, čo sa po trojmesačnej známosti plánujp vziať, aby mohli "legálne" vyvádzať aj v spálni 😀 ale u ľudí staršieho dáta je to ozaj totálna somarina. Sex patrí k životu ako čokoľvek iné, a je to dôležitá súčasť partnerského života...
Áno, myslím, že sú aj takí muži, ktorí to rešpektujú. A žijú potom normálne šťastný manželský život. Veď je to ich vec. Manželstvo ani zďaleka nie je "len" papier, kto toto nechápe, ťažko bude chápať páry, ktoré sa rozhodnú pre sexuálny život až po svadbe.
Ja si myslim ze sex sa precenuje, vo vztahu su dolezitejsie ine veci ako to ci sex pred svatbou alebo po svatbe. Mi to pripada ze ked uz ludia nemaju ine problemy zacnu si ich vymyslat. Nehovorim ze sa treba vyspat s kazdym, ale ked vidim ze mam vazneho partnera a so ochotna si ho vziat a mat s nim deti tak nie je dolezite ci s nim spim uz pred svatbou.
Tak za mna uplna hlupost...Par rokov dozadu som spoznala uplne uzasneho muza,bola s nim sranda,bol mily,galantny-no vsetko uplne woooooow😍az kym sme neskoncili v posteli,nielen,ze ho mal mikroskopickeho,cize som si ani nebola ista,ze je vo mne a este ta technika-jeeeeeezis,doteraz ma striasa,hned bolo po laske,si neviem predstavit,ze si ho vezmem a mam s nim stravit cely zivot preboha!!!!!!A celkovo by som si nikdy nevzala niekoho,s kym som predtym minimalne dva roky nezila v jednej domacnosti a zit s niekym tak dlho a bez sexu....fuuuu,pochybujem,ze by to zdravy clovek vydrzal
ja som za.. alebo aspon sex az s partnerom s ktorym skutočne plánujem budúcnosť.. nemusí byť vyslovene po svadbe - ved ak toho cloveka pozname dobre tak snad nam kratko po sexe nezdupka 🙂
@mima4 Je to velka pravda a netreba vkuse ten papier spominat lebo nikdy nie o papier ide ale o sebauctu zeny....
to je na kazdom individualne,ci pocka ci nie.
Ja vztahy nezakladam na sexualite,ale chemia tam byt musi, pretoze inak by to nemalo zmysel a priroda si povie svoje. Vztah je o roznych aspektoch od dobrej komunikacie, spolocnych zaujmoch, atd. atd. Sexualita je samozrejme cast celej mozaiky, ked to clovek uplne vynecha tak moze byt pruser.
no najlepšie kúpiť mačku vo vreci a do dvoch týždňov rozvod......asi tak 😀
@emcatko9
Je to realne a existuju aj realni muzi, ktori to plne akceptuju a vedome chcu az v manzelstve. Nic clovek tym nestrati, prave naopak, ziska... a hlavne z pozicie zeny mozem povedat, ze zena si tymto chrani svoje srdce a nevystavuje sa zbytocnym rizikovym vztahom...