Interupcia pre vážny dôvod

mommynick
29. okt 2016

Dobry vecer.Ani neviem kde mam zacat.Pise sa mi o tom strasne..Dokonca mam depresie z mojej situacie,tak prosim, nesudte ma.
Som na Konikovi uz dlhe roky,no pre moju otazku som si zalozila novy nick,nakolko je to pre mna velmi tazke.K veci.V july tohto roku som podstupila UPT.Situacia ma k tomu donutila,nakolko sme mali s teraz uz byvalym muzom vazne problemy..(alkohol,drogy,milenky,automaty,no skratka vsetko zle,co si len bo vztahu mozete predstavit).Ja hlupana som sa snazila situaciu zachranit kvoli nasej 3rocnej dcerke,mali sme sex.Samozrjeme som brala antikoncepciu,ale na teste som si nasla dve ciarky a skratka mi situacia ani pri najmensom nedovolovala si babo nechat.Bolo to pre mna strasne tazke,ale moj muz sa mi smial do oci,ze je to moja vec,ale on druhe dieta nechce a mam sa zariadit tak,ako chcem,ale on sa na vychove podielat nebude.Tak som sla na interupciu.Uz sme aj rozvedeni vdakabohu,ale mam jeden obrovsky proboem,s ktorym sa po psychickej stranke nikdy nevyrovnam.Po rozvode mu samozrejme ostal byt,kedze ho nadobudol este pred sobasom,tak som nemala pravo na vyrovnanie a ani som necakala,ze by mi ho kvoli dcerke ten chudak nechal.Odstahovala som sa do podnajmu,ktory zvladam platit len tak tak,pri jeho 150€ vyzivnom.Ale uz zacnem o probleme,ktory ma zoziera.Koncom minuleho mesiaca som si bola v byte byvaleho pre posledne veci,ktore nam s dcerkou v byte ostali.A tam sa to stalo.Och,strasne sa mi o tom pise..Znasilnil ma..Samozrejme som po rozvode vysadila antikoncepciu,kedze ani v najhorsom sne som vztah a chlapa nechcela vidiet blizsie ako na 500metrov.A meskala mi ms,ja som si ani nevedela predstavit,ze po tomto strasnom zazitku ostanem este aj tehotna..a ono sa to vazne stalo.Test ukazal 2ciarky.Psychicky som sa zrutila.Moja otazka je...Na internete som citala,ze moznost podstupit interupciu je iba v dobe 6mesiacov od seba,cize dva krat do roka,ale ja som jednu podstupila v july..Niec je tam spomenute,ze obet trestneho cinu znailnenia moze toto 6mesacne obdobie porusit a ist na interupciu po znasilneni,ak si dietatko nemoze nechat.Som v takej situacii,ze len tak tak stihnem zaplatit najom a uzivit dcerku,druhe babo neprichadza do uvahy a ked si spomenie za akych okolnosti a s akym clovekom baby :( som na dne....Nemate s tymto niekto skusenost?Som rozhodnuta interupciu podstupit,ak sa to bude dat.Vela preplakanych noci,ale inak sa neda.Prosim poradte kde to mam riesit.Trestne oznamenie som nepodala,on je hajzel schopny ma aj zmlatit,keby sa dozvedel,ze som ho udala..Dakujem za kazdu pomoc...Pekny vecer :(

madam33
29. okt 2016

Neviem odpoveď, ale myslim ze všetko sa da, škoda že ste to neoznamila polícii. Máte teda ťažké obdobie, ale vydržte, všetko prejde, zasa bude svietiť slnko. Hodne sil!

sissy27
29. okt 2016

@mommynick na toto ti najlepšie odpovie lekár, gynekológ, zákon myslím nič také neupravuje, akurát sa mi marí, že sa neodporúča otehotnieť skôr ako 6mesiacov po zákroku...
Neohlásené znásilnenie nepochopím, ale tak tvoja vec...
Mimochodom, dieťa môžeš aj donosiť, porodiť a dať na adopciu, záujemcov je viac než dosť...

volterra
29. okt 2016

Chod na nejakú súkromnú kliniku, nikto sa ťa na nič nebude pýtať. Zaplatiť si to musíš tak či tak. A keď si o tom 100% presvedčená , že to chceš podstúpiť za každú cenu, tak si si vedomá aj zdravotných rizík a následkov. Napr. http://www.gyniklinik.sk/sluzby-kliniky/preruse...

jenny_m
29. okt 2016

Vasa situacia je naozaj komplikovana. V podstate si dieta nemozete nechat z ekonomickych dovodov, a ani ho nechcete z emocionalynch dovodov - kedze ho mate s byvalym. No zmozno je dieta zdrave a v poriadku. Skuste porozmyslat este aj nad inou moznostou , nad tym ze by ste dieta porodili no nenechali si ho, da sa vselico - utajeny porod, adopcia, hniezdo zachrany...Mozete zit nadalej z dcerou ako doteraz a aspon sa nemjsite trapit s dalsim UPT ktore tiez nieco stoji a ako spominate vasa fin. Situacia nie je prave najlepsia

lienkaviva
29. okt 2016

To je hajzel, by som mu....😬😬😬 Ja neviem či by som na tvojom mieste urobila a súdiť ťa je to posledné čo by som urobila. Nezažila som nič podobné chvalabohu. Ale ak by som mohla pomôcť tak len takto... nič iné ti nezostáva len ísť za Gyn a povedať narovinu čo sa stalo a ak je normálny tak ti povie co a ako. Držím palce

jenny_m
29. okt 2016

A ako pise @sissy27, velmi vela ludia caka prave na adopciu babatka. A tieto deti sa maju velmi dobre lebo su vytuzene a vysnivane. Tak nemusite mat ani obavy ze ako by sa vase dieta malo niekde inde..staci ked mu date sancu prist na svet a vas vlastny zivot moze pokracovat podla vasho priania

michellka85
29. okt 2016

Ja som za hniezdo zachrany, trestne oznamenie a odstahovanie sa do ineho mesta, zahranicia-najlepsie kde zije aspon 1 blizky clovek

shee11
29. okt 2016

@mommynick Ahoj, skus poradna alexis. http://www.alexisporadna.sk/
Su velmi dobrí. Drž sa.

sissy27
29. okt 2016

@volterra myslím, že žiadny lekár nespraví takýto zákrok bez toho, aby mal aspoň základné údaje o pacientke, a v rámci gynekológie medzi základné informácie patrí aj počet tehotenstiev, pôrodov, ich priebeh, atď. , aby v prípade komplikácií vedel správne reagovať... ak by tieto informácie zatajila, tak ohrozí v prvom rade samu seba...

pribinak
29. okt 2016

@michellka85 na trestne oznámenie uznaná ziadne dôkazy, ako by dokázala znásilnenie? Uz nie su ziadne dôkazy
On povie, ze sex bol dobrovoľný a ....koniec

Hniezdo zachrany je dobry napad, ale ak chces rodiť v nemocnici tak mozes hned pri prijme povedat, ze chces utajený pôrod

http://www.sancaoz.sk/sanca/utajeny-porod

http://najmama.aktuality.sk/clanok/224486/nechc...

mommynick
autor
29. okt 2016

Baby,dakujem za kazdu odpoved a pomoc,ale v zivote by som sa nedokazala vzdat uz narodeneho babetka.Srdce by mi prasklo.Praska mi aj pri pomysleni na interupciu a viem,ze sa z toho budem dlho dostavat,ale nic ine,ako interupcia u mna neprichadza do uvahy.@volterra dakujem,skusim sa informovat v nejakej sukromnej klinike,dufam,ze mi to tam bude umoznene,pretoze v zakone o interupcii som sa docitala,ze zeny znasilnene maju pravo tento 6mesacny interval medzi UPT porusit.
Tam nejde o zdravorny problem,ze kvoli zdraviu(aj ked samozrejme je to obrovsky zasach do organizmu)sa nesmie porusit ten 6mesacny interval medzi UPT,ale jednoducho to tak urcuje zakon a bodka.Preto som sa chcela informovat,ci niektora z vas nepodstupila UPT v kratsom casovom intervale 4,5 mesiacov od poslednej interupcie.Ale skusim sa informovat v sukr klinikach Dakujem baby..

pribinak
29. okt 2016

@mommynick myslim, ze ani na súkromnej klinike ziadny doktor nebude chciet spravit interupciu v tak krátkom časovom intervale, tych 6mes ma svoje opodstatnenie

Ty nemas ziadny dôkaz o znásilnení, to jest podané trestne oznámenie a predpokladám, ze po tak dlhom case to uz bude asi aj nemožné

Nedokázala by si sa vzdať narodeného dietata, ale roztrhať zaživa - interupcia to zvládneš?

sonicka223
29. okt 2016

@mommynick ja viem, že to nie je pomoc, ale keby som mala milión hneď by som Vám ho dala...normálne si musím poplakať ako sa také niečo môže stať, proste to nechápem...som katolíčka ale v takejto chvíli...nechápem ako môže byť toto spravodlivé od niekoho(vieme koho)...nepochopím...
k tomu zákonu...nie je tam podmienka nejaká že to musí byť ohlásené?

volterra
29. okt 2016

@pribinak cit.inter. zákona : "b) umelé prerušenie tehotenstva, od ktorého neuplynulo šesť mesiacov
( Ak by napríklad žena absolvovala interrupciu v januári a následne by žiadala o interrupciu v apríli, nie je možné túto druhú interrupciu vykonať ). Toto neplatí ak:
a) žena už dvakrát rodila,
b) dovŕšila 35 rokov veku,
c) je dôvodné podozrenie, že žena otehotnela v dôsledku trestného činu, ktorý bol na nej spáchaný.
( t.j. obete znásilnenia )" ten 6 mesačný interval medzi 2 interrupciami nemusí byť z uvedenych dovodov dodržaný, takže asi to nebude celkom tak zdravotne rizikové, samozrejme, každá jedna interrupcia je veľký zásah do organizmu, o tom nie sú pochybnosti, ale v pripade autorky je to o riešení súčasnej situácie.

pribinak
29. okt 2016

@volterra ano, ale ja riešim ci policia prijme trestne vzhľadom k tomu, ze ona uz nema ziadny dokaz o tom, ze bola znásilnená
Je ine, ked zena da po znásilnení trestne, policia to zacne riesit a ona zisti, ze je tehotna
Tam je ten dokaz, ale takto? No neviem, pride mi to veeeelmi ľahká možnosť ako obísť zákon

ewisam
29. okt 2016

@mommynick Prepac, ale narodeneho by si sa nevedela vzdat?? Ja tu nebudem za moralistu, ale je lepsie ho hodit do kybla? To snad nie, zasluzi si sancu, aj ked je nechcene a nemilovane a tam kde sa dvaja najedia, naje sa aj treti.. A malinke babo, tak vela nepotrebuje... UPT aj tak nieje zadarmo, takze nie celkom rozumiem ako to chces zaplatit? Moj nazor je, ze ak ho naozaj nechces, daj ho na adopciu...Co rodina? Nema ti kto pomoct?

volterra
29. okt 2016

@pribinak ver mi, že je to veľmi ľahké, obísť tento debilny interr. zákon. Na súkromnej klinike nebudú nič zisťovať okrem jej súčasného zdravotného stavu a schopnosti prežiť zákrok bez ujmy. Čo im ona odpovie na ich otázky ohľadom počtu pôrodov, potratov, či UPT je úplne v jej kompetncii.

nakupy11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
volterra
29. okt 2016

@nakupy11 tak toto určite nie!!!!! Radšej UPT každé 3 mesiace , ale na klinike a s lekarom!

jenny_m
29. okt 2016

@mommynick skuste si to este rozmysliet, ten maly drobcek nemoze predsa za to a aj ked by to bolo tazke sa ho vzdat pri narodeni, takto vas to bude tiez asi trapit. Mate sancu dat zivot dietatku ktore moze prezit krasny zivot, a vy mozete prezit zasa ten svoj. Ak existuje sanca ze mozete zit stastne obaja tak preco ju hned zavruhujete? Pisete ze by vam to trhalo srdce. No malicke pri zakroku vsetko citi a nemozem si pomoct, ale jemu budu trhat srdce zaziva tak neviem ci to je lepsie.....ak je nejaka sanca ako vam pomoct dajte prosim vediet..... Viete, niektori by totiz za zdrave dietatko dali cokolvek....

mommynick
autor
29. okt 2016

@volterra dakujem moc,si velmi zlata,ze ty jedina si mi dala presnu odpoved na to,na co som potrebovala.Skusim tie sukromne kliniky,asi mi nic ine ako zamlcanie UPT neostava.Dakujem moc

zuzanaf
29. okt 2016

@mommynick Vieš, možno si tým dostala 2.šancu na bábätko (keďže si bola už na UPT), aj keď strašným spôsobom... Ja si to ani neviem a ani nechcem predstaviť, čo si musela zažiť... Ale skús dať bábätku šancu, ozaj existuje strašne veľa párov, ktoré deti nemôžu mať a možno by si to zvládla i Ty, pretože bývalý by Ti musel platiť po určení otcovstva i na toto bábo, nie?

nakupy11
29. okt 2016

@volterra v nasom state tieto tablety nie su povolene kvoli cirkvi,pritom nie su invazivne ako chirurgicky potrat,kde Vam nasilu otvoria krcek maternice a zacnu vyskrabovat jej obsah,co moze mat za nasledok naslednu neschopnost vynosit dalsie dieta.Chemicky potrat pomocou tabliet plod najprv usmrti,potom ho telo vypudi ako pri menstruacii,nenarusi sa tym vnutro maternice ani krcek.Videli Ste uz ako prebieha chirurgicky potrat?Ako natahuju krcek,ako ho nasilu otvaraju kliestami a vyskrabuju z maternice obsah?

nakupy11
29. okt 2016

V sukromnych klinikach vyjde potrat na 380e

volterra
29. okt 2016

@mommynick niet za čo. Kliniku si vyber kvalitnú, podľa svojho uváženia a finančných možností, hlavne nie nejakých pokutnych felciarov. Stačí, keď im povieš, že UPT si už v minulosti absolvovala 1 krát, takže máš predstavu, do čoho ideš. Zvladnes to, neboj sa. Držím ti palce, aby ti všetko vyšlo tak, ako si prajes.

bodka13
29. okt 2016

@mommynick ach jaj ☹ čo všetko sa môže v živote stať... Súhlasím s radami @voltera...

nakupy11
29. okt 2016

nehovoriac o tom,ze pri tom musi byt zena v celkovej anestezii.

volterra
29. okt 2016

@nakupy11 áno, 1x videla, 2 x absolvovala a potom ešte aj 3x stastne porodila. Tieto tabletky z internetu by som neuzila nikdy v živote!!

pink_lady
29. okt 2016

.... ach, zas su prázdniny.