Pekny vecer,
Pisem anonymne, lebo pisem v mene kamaratky, ktora sa nedavno zasnubila a planuje svadbu. Tou svadbou doteraz zila, vsade na socialnych sietach zverejnovala zalubene fotky a pod.
Avsak par dni dozadu sa mi priznala, ze si dali so snubencom pauzu, je to z jeho strany, vraj si nie je isty a na 99% sa rozidu.
Kolegyne a znami co su s nou v kontakte tak sa jej prirodzene pytaju na svadbu. Vcera boli vianoce a ani nezverejnila foto so snubencom, lebo kazdy oslavoval zvlast. Spominala, ze sa hanbi za tuto situaciu a nevie co ma ludom odpovedat, ked sa jej pytaju na zasnuby, partnera a svadbu. Ci ich ma ignorovat alebo co?
Co by ste robili vy? Ignorovali?
to má za to, že dávala všetko na sociálne siete. Dokonalý život, ktorý vôbec nie je dokonalý. na jej mieste rovno napíšem na tú sociálnu sieť ako to je a hotovo. Nebude prvá ani posledná, ktorá má iný život v skutočnosti ako na fb
Určite by som povedala skrátenú pravdu a že sa o Tom už viac nechce baviť. Ľudia by to mali rešpektovať. Ignorovať či zatajovať,klamať ľudí neumlci a budú ymyslat aj to čo nie je pravda...
"Nastval ma a nebavim sa s nim." A ziadne dalsie detaily.
No ja by som povedala že je to moja vec a jednoducho o tom nechcem teraz hovoriť alebo niečo také. Ak jej to je nepríjemné nech im to narovinu povie ..
Pravdu. Ale nerozpisovala by som žiadne detaily. Dala by som len, že mame pauzu a bodka.
Musí to spracovať sama v sebe. Že to nie je žiadna prehra, že nie je o nič horšia ako ľudia, čo im “to vyšlo” Potom nebude mať problém povedať aj nahlas, že jednoducho svadba nebude, ľudia sa rozchádzajú. Je veľmi dobre, že sa rozišli skôr ako sa stihli vziať a potom by žili v nešťastnom vzťahu.
Určite by som ľuďom neklamala, ale postavila sa k tomu priamo.
ked sa jej opytaju na svadbu, povie: uvidime. myslim ze normalni ludia pochopia a bude im to aj tak jedno (maju svoj zivot)
Preco nepovedat pravdu? Aj tak to vyjde najavo. Ja som v inom prispevku spomenula, ze my sme rusili svadbu mesiac pred, a to som uz mala saty, zajednany priestor a pozvanych ludi...
Nech si teda zmeni status na fb za single a hotovo nemusi vysvetovat nic . Mam kamosku co bola 3x zasnubena ani raz vydata. A v pohode zije.
radšej zrušiť svadbu ako krátko po svadbe riešiť rozvod... Ja som nedokázala zrušiť svadbu a tak to potom aj dopadlo... škoda reči.
áno určite povedať aj známym čo sa stalo. Však stáva sa.
A ked sa jej opytaju priamo kolegyne kedy bude svadba tak uprimne ze nevie asi nebude.
A preco sa vlastne hanbi? Ze jej dal chlap kopacky? Ved to neznamena ze je zavada u nej. Mozno sa len nechce viazat alebo ju az tak nemiluje tak vycuval vcas. Nech popracuje na svojom sebavedomi. Ludom to moze byt jedno.. a len zli a neprajni sa budu tesit skodoradostne no vacsina ju skor polutuje ze to nevyslo. Raz sa vyda a este bude rada ze sa nemusela stymto rozviest 😃
Nie je povinna zdielat na socialnych sietiach svoje vztahy, statusy, zivot...
Vyznie to teraz kruto, ale je ovela lepsie, ze sa jej to stalo teraz, ako keby si ju priatel vzal, mal s nou deti a potom vysiel na povrch s tym, ze nechce s nou fungovat. Nech to vyzera akokolvek nepochopitelne, on sa zachoval ako chlap - nesiel do manzelstva, ked si nebol isty.
Kamoska nech sa kludne vyplace a hlavne, nech nehra pred nikym hru "dokonaly zivot" , ludia, co ju maju radi, pochopia, ten "zvysok" - na nom nezalezi.
Povedala by som, ako to je a do budúcna by som si dala sakra pozor, čo by som zdieľala ohľadom vztahu, priprav a podobne 😉 hanbiť sa kvôli pauze absolútne nemá za čo, lepšie tak, ako dávať zamilované rodinné fotky a pritom doma v skutočnosti trpieť. Mne včera skoro vybuchol fb so šťastnými rodinnými fotkami, a pritom pár ľudí má doma kadečo 😀
ak nevie ci nechce povedat pravdu, nech uverejni ako zmenila nazor a rozhodla sa radsej si uzivat slobodny zivot, hodi nejaku fajnu fotecku, mozno jej to niekto zhltne a este bude za hviezdu😎
vyves na FB ,, svadba sa ruší.. ? bez moznosti komentovat a hotovo a na spravy by som neodpisovala
Dala by som všetko na sieť že je koniec rozprávky a hotovo.
Môže sa vyhovoriť na koronu, že zatiaľ sa svadba nebude konať a uvidí neskôr. Poznám 2 páry, čo trikrát rusili svadbu kvôli korone. 😉
Povedz jej, ze kazda senzacia trva 3 dni, takze nech povie pravdu, na 3 dni zatne zuby, a potom moze spokojne fungovat podla seba.
Tazko sa to pocuva, ale ludia fakt nebudu teraz pol roka riesit jej zrusenu svadbu.
Jej život jej vec... Naco zit život inych ludi co si myslia o mne?? Oni jej platia účty??
Povedať pravdu. Nechápem čo je natom. Nie sú prvý a posledný. :D nechápem aký by mal význam to tajiť ďalej a tváriť sa ze všetko je ok.
Len chyba dnešnej doby je to ze veľa ludi žije fb životom a myslia si ze to je najdôležitejšie, prezentovať si svoj život na fb, pri tom veľakrát realita je úplne iná. :/ nemyslim to v zlom, nech si to robí každý, komu to padne dobre, je to každého rozhodnutie. Len žiaľ veľa ľudí potom žije tým, že musia prezentovať svoj život za každú cenu tak, ako na fb. Pritom ozajstné hodnoty sú niekde úplne inde.
Myslím ze to v niektorých prípadoch už to nie je zdravé. Ale to je môj nazor.
Načo sa starať, že čo povedia známi, alebo fb priatelia o ich rozchode? Ved to je vec len ich vec a ich rozhodnutie. Netrápila by som sa nad tým co povedia nato ostatní.
Ako kočky píšu, stačí povedať pravdu s dovetkom, že to nechce rozoberať.. Sama poznám viacero párov, kt. zrušili sobáš mesiac a menej pred ním.. Senzácia trvala 3 dní a žili v pohode ďalej... 😉
Dakujem vam. Ona si zrusila socialne siete 😬 ze si obnovi ked to prehrmi.
No neviem, ci to je dobry napad. Teraz budu ludia volat a pisat co sa deje. Niektori budu presvedceni ze ich zablokovala, lebo pri blokovani clovek zmizne a nevedia ho najst 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@kittykat22 ale co by volali :D ona ma vela followerov lebo chcela byt influencerka takze vacsina ani nema na nu priamy kontakt.
a ty preco zakladas temu, ako povedat no name ludom ze rusi svadbu? Na tom asi nezalezi, nie? Su to cudzi ludia ... Prosim ta, venuj sa radsej svojmu zivotu. Spravis lepsie.
@kittykat22 zakladam temu, lebo jej chcem pomoct. A niektori ludia tu mozno maju so zrusenim svadby skusenost.
Ak nevies pomoct, tak sa nezapajaj. Dakujem.
zjavne si to ide sama a nepotrebuje ta.
Povedala by som pravdu a čo je na tom?