Ignorácia partnerom

13. dec 2022

Ahojte zienky. Mam taku mozno zvlastnu otazku. Myslite, ze je v poriadku, ked ma moj muz vacsinu dna ignoruje? Chodi okolo mna a ani sa na mna nepozrie, ked ideme niekam na navstevu - moji rodicia, svokrovci, kamarati, na niekolko dni, tolko dni mi nic nepovie. Na kratkych navstevach sa bavi so vsetkymi, so mnou nie. Castokrat mam pocit, ze mu robim iba sofera. Oslovuje a vyhladava ma, iba ked nieco potrebuje. Sedi a je ticho, popripade sa bavi s ostatnymi. Keby za nim nepridem, on za mnou sam nepride. Mame 2 deti, sme spolu 9 rokov ale mam pocit, ze zijem so spolubyvajucim, ktoremu sa so mnou nechce rozpravat. Malokedy zacne sam od seba nieco vtipne hovorit. Ked ide na nieco hundrat, to vie aj pol hodinu a hulaka, ze sa mi to uz ani pocuvat nechce. Ziadne mile slova nepovie len tak. Pytala som sa ho na to viackrat a viackrat mi povedal, ze vsetko je v poriadku. No ja sa necitim, ze vsetko je v poriadku. Ked sme spolu byvali pred detmi, takyto nebyval... to je normalne toto v manzelstve? Ked uz vyletim, ze ma opat 6 dni ignoruje, tak mu to mam vraj pripomenut predtym, ze ma nema ignorovat. To sa akoze deje? Ze zena musovi musi pripomenut halo, tu som, opat ma ignorujes? Vraj jemu to normalne pride...

pribinak
13. dec 2022

Evidentne tá má v paži.

Skús mu prestať robiť servis a uvidis či začne rozprávať

beata_k
13. dec 2022

Mozno vyhorel, ponorka z domaceho streotypu.

autor
13. dec 2022

@pribinak aj mne to tak pride. Ano, ked nieco prestanem robit, tak mam akurat hubovu polievku, ze si neplnim svoje povinnosti.

pribinak
13. dec 2022

Povinnosti? To je debil

autor
13. dec 2022

@beata_k na moj popud sme riesili spolocne travenie casu, aby sme partnersky zivot nezanedbali. V ramci moznosti chodime 1x za mesiac vo dvojici na 2 hodky von... ked nepripomeniemy nejdeme.. zacina byt uhundrany uz aj tam..

beata_k
13. dec 2022

Vyhorenie sa neriesi vo dvojici. Clovek chce byt sam a mat pokoj.
Ja nepisem, ze je to vas pripad, ale mohol by byt.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. dec 2022

@beata_k aha. Tak to potom mozne je. Viackrat som mu navrhla, ked bol neprijemny, ze s detmi odidem na vikend alebo na tyuden prec. Vraj nie, ze nemame nikam chodit, ze on nic take nepotrebuje.

beata_k
13. dec 2022

Ak by vyhorel, tak vikend mu nepomoze. To je dlhodobe. Moj znamy vyhorel. Nasiel si nove hobby. Foti prirodu. Trvalo asi rok kym ho to preslo. Proste uz potreboval klud a zaoberat sa v hlave niecim inym. Vtedy uplne prestal komunikovat. Odpovedal iba ano/nie.

autor
13. dec 2022

@beata_k a s ostatnymi priatelmi sa rozpraval normalne? Ci aj tym odpovedal ano/nie?

beata_k
13. dec 2022

Bolo to trochu lepsie. Lebo prisiel na ine myslienky. Ale bolo aj v komunikacii voci priatelom citit trochu chladne odpovede.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. dec 2022

@elizabet173 ano, som na rodicaku. O chvilu zacinam opat v praci. Myslis, ze potom sa zmeni? Mam aj konicky, aj kamosky, aj zaluby, aj sa im venujem, aj rodine, co muz povie, to ma, urobim.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januska12323
13. dec 2022

Keď ťa doma nevidí tak sa tvár, že tam ani nebýva. Jeho veci neper, nevar mu. Ozve sa k tebe len keď niečo potrebuje? Tak mu odvrkni či si mu len na to dobrá.

momoftwo
13. dec 2022

Servis by som ukoncila, vnucovanie takisto, ziadne pripominanie svojej osoby. Zacni sa venovat len detom, konickom, priatelom, usmev, dobra nalada, deti mu nechaj a domov chodievaj vysmiata a spokojna, staraj sa o seba. Ak sa ani po tomto neuvedomi, tak by som velmi rozmyslala ci ma zmysel svoj zivot premarnit s takymto ignorantom, mas ho len jeden.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martina1985ba
14. dec 2022

dievca, nohy na plecia a bez

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martina1985ba
14. dec 2022

@elizabet173 neviem ci sa uprimna pozornost da niecim takymto vynutit... spravit nepohodlie aby ju mal rad...a tiez co jej radis ist si spravit uces, ist sa zabavit..to su take povrchne naplaste, ze naco jej bude pekny uces ked sa vrati domov kde je ticho, chlad, odmietanie, samota...

domca1408
14. dec 2022

nejde presne o to aby ťa to prestalo baviť a podala si žiadosť o rozvod? spíte spolu? chodí z roboty domov? mobil neschováva alebo neberie si ho všade so sebou? trvá to už dlho alebo je to záležitosť posledného povedzme roka? fakt to môže byť vyhorenie, alebo uvedomienie si, že starne a že už ho v podstate nič extra v živote nečaká ale zas to by bol taký stále v depkách a ku každému a nie len k tebe.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. dec 2022

@elizabet173 no napriklad dnes v noci horuckujem druhu noc. Zimnice, potenie, som zatvorena v izbe. Dieta zacalo plakat, muz ho zobral z poatielky, buchol dverami a jemne hodil dieta do postele ku mne a odisiel. Vlastne ani povedat nemusi. A tak som sa horuckou utisovala dieta, aby mohol spinkat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. dec 2022

@elizabet173 este v ten den, ako som to sem pisala, som sa s nim rozpravala. Kupil vino, cokoladu, ze budeme mat pekny vecer, ze urcite ma ignorovat nechce. Bol to fajn vecer. A odvtedy je zase taky isty. Ja nicomu nerozumiem. Bud ma klame instinkt alebo mi klame on. Ja sa niekedy citim ako na psychiatrii..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. dec 2022

@elizabet173 moc krat dakujem za rozhovor. Velmi mi pomohlo dostat to vsetko zo seba von. A uz snad len pockat, ci sa nieco po nasom rozhovore zmeni alebo nie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz