Idem k priateľovi a doma má mačku

20. júl 2023

Ahojte žienky 🙂
idem dnes prvýkrát k priateľovi domov a on zopár mačiek a aj iné zvieratká (ale tie niesu “problémom”)…neviem ako sa správať k takej mačke,kde a ako pohladkat,hrať sa,ako sa ozvať…

tosomja
20. júl 2023

K mačke? Keď k tebe sama príde, ...to nie je pes. Mačka má vlastný rozum.

cocolino234
20. júl 2023

@autorka to nie je dieťa, že ideš pozdraviť a vystískať na návštevu. Keď prídeš a stretnete sa (nehľadaj ju, nenaháňaj), tak jej daj ruku k nosu, počkaj kým si ťa ovonia a potom ju nechaj na pokoji. Keď za tebou sama od seba príde, určite má doma nejaké paličky s pierkom alebo iné hračky, tak sa s ňou pohraj alebo daj pamlsku. Ale určite ju nasilu nevyhľadávať a neobťažovať, nechaj nech za tebou príde sama. Takto si vytvoríte najdôveryhodnejší vzťah. A o hladkaní sa spýtaj priateľa, že čo má rada, to ti tu my nepovieme. V podstate by ti mal všetko v povedať on, spýtaj sa ho.

jaskolka
20. júl 2023

A musíš sa nejako špeciálne k nej správať? Podľa mňa ju vôbec nemusíš hladkať, ani prihovárať sa, hlavne ak nie si milovník maciek, a robila by si to nasilu.
Ak ti to pôjde prirodzene proste sa jej prihovor a uvidíš. Mačky nie sú psy, nemajú extra potrebu dat sa mojkat ci hladkať hlavne od cudzích ľudí.

katrin21
20. júl 2023

Macke niekedy trva kym sa zblizi ale castokrat si to taki mojkaci, ze hned sa smajchluju...macky su uzasne a inteligentne stvorenie, na rozdiel od psa si ich len tak nekupis ,citia energiu z cloveka a odoberaju tu negativnu.. mame psa aj macku a macka u mna vyhrava aj v starostlivosti - menej sa treba starat o macku.

ckocka
20. júl 2023

Etiketa vraví nesadnúť si na ňu a neprivrieť jej chvost do dverí, to úplne stačí.

kitycat
20. júl 2023

To ti aj frajer povie

liusa82
20. júl 2023

to záleží od povahy mačky.áno najlepšie ak sama príde a začne sa o teba obtierať🙂 my máme dve na dvore jeden kocúr a druhá mačka.Nie sú síce moje ale susedove, lenže už nám prischli a furt sú len tu.No a ten kocúr bol odjakživa mazel a tá druhá cica už je to rok čo sme tu a furt sa nedá pohladkať je bojazlivá a syčí a aj uteká.Občas sa síce obtrie ale to len ak má náladu.Takže čo mačka to iná povaha.To sa nedá takto povedať ako sa bude správať

tosomja
20. júl 2023

@ckocka 😃

rebellefleur
20. júl 2023

Mam dve macky.. urcite nic nepokazis tym, ked sa jej prihovoris, ale s dakym hladkanim pockaj,kym sama macka pride. Macky si najprv cloveka "ocheckuju", oni vedia brutalne vycitit energiu z cloveka, popr to, ci dotycny ma alebo nema rad macky a ked macka usudi, ze si okey 😁, sama za tebou pride 😊

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anavixy
20. júl 2023

Toto je strasne zlata otazka 😁😁☺️

ma77
20. júl 2023

Moje nervy🙊keby si sa opytala ako a spravat napr. k jeho rodičom ale k mačke😉

hugger
20. júl 2023

Mačky su ako ženy, ak ju budeš nahaňat bude pred tebou utekat, ak ju budeš ignorovať sama za tebou pride.

Mačky maju rady maškrty, ( v tom by som ich na MK urcite k zenam neprirovnaval 😁), mozes jej skusit kupit drobnu maskrtu. Nebud sklamana ak odmietne, je to skor gesto voci priatelovi ze vnimas jeho hodnoty.

rebellefleur
20. júl 2023

@hugger toto je top koment 😁

gabym
20. júl 2023

Slušne pozdraviť, predstaviť sa. Hlavne buď uvoľnená, buď sama sebou. Ja osobne by som zobrala aj nejakú pozornosť na zoznámenie. Držím palce 👍

domkakvet
20. júl 2023

Ona pride za tebou a bude sa o teba otierat.

hladamematku
20. júl 2023

to ti musi povedat majitel ona pozna ich povahu, na zvierata neexistuje navod kedze su to zive tvory, konecne uz aj podla SK legislativy

autor
23. júl 2023

Rozišli sme sa lebo mačky sú pre neho dôležitejšie a ja k ním nemám primeraný vzťah 🙂

cocolino234
23. júl 2023

@autorka ako sú dôležitejšie? Čo si od neho chcela, aby s nimi urobil? Či sa zrazu rozhodol, že sa rozchádzate a keď si sa spýtala prečo, tak jednoslovne odpovedal “mačky“? Alebo nerozumiem, prečo by si mal vyberať medzi tebou a mačkami a rozhodovať sa, kto je pre neho dôležitejší? Ty si mu dala nejaké ultimátum alebo?