Ja vlastne ani neviem ci to je vyborenie viem len ze uz nevladzem
Z kazdej strany len povinnosti a ked potrebujem pomoc niet nikoho
Robim iba nocne
Po nocnej musim vstat a nachystat malu do skolky
Kedze ma specialny rezim povinnosti je viac ako dost
Moj zivot je v podstate len o starani sa o druhych
Ked niesom doma otec malej sa postara ale k vsetkemu ho treba viest milion otazok
Akonahle mam volno a aj by som si chcela oddychnut neda sa lebo on nic nezrobi
Debat sme mali uz vela ale on je taky flegmatik...
Milujem svoju rodinu ale cim dalej tym viac mam pocit ze sa rozpada a ja to nezvladam 😭😭😭
Zmeň pracu. Robiť nočné je otras. To rozbíja cely biorytmus, samozrejme že si potom unavená
Keď ho berieš len ako "otca malej" tak ver, že sa rozpadá
Myslím že je nás tu viacej takýchto vyhorených, priznávam že ja tiež nevladzem😢nezvladam a som úplne na pokraji sil fyzických aj psychických ... nemôže ti niekto pomôcť? Rodičia , blízki priatelia ? Pomôcť s malou aby si mohla aspoň ísť hneď spat keď prides z prace alebo nech ide niekam prespať na 1/2 dni aby si si aj oddýchla , nedá sa zmeniť pracovný čas? Aby si nerobila len nočné ? Veď zamestnávateľ by mal chápať že máš malé dieťa 😱ja mám synov 2r a 9r,som na rodičovskom, o malého sa nemám kedy starať poriadne ani si to s ním užiť , lebo korona, všetko zavreté zrušené, on je akčný, potrebuje byt čo najviac vonku a kamaratov , starsi syn je s prestávkami už rok doma, skola online, nespraví nič sám, musíme sa učiť s ním , nepomôže ešte nič v domácnosti, ma chorú ruku takze aj keby chcela nejde to veľmi, hra už 4ti rok hokej a posledný rok nič, takze mu doma šibe nemá kde vybiť energiu , som z nich na prášky oboch doma, noc nestíham , som len slúžka , ešte aj to ofrflu keď čosi uvarim , muž mi pomáha ale tak domáce práce moc nie, z rodiny nám nik nepomôže aj keď teraz nepracujú a sú doma kvôli korone, muž ma navyše jeduje s peniazmi a s robotou, spím malo lebo maly sa ešte v noci budí a skoro vstáva, vždy keď môžeme spat vstane o 6hod a keď musím vstať ja kvôli staršiemu tak panko maly spi aj do 8mej, dnes sa naháňame od rana lebo staršieho nachystat na online učenie, s menším som šla k dr do poradne , ledva som tam prišla a dr hovorí že nestíha a mame hodinu kdesi počkať , starsi sám doma učí sa, bala som sa či čosi nevyvedie😛no jeden veľký blazninec a kolotoč , každý deň to iste, len povinnosti, žiadny oddych, relax nič, nemám ani kedy športovať aby som schudla od pôrodu ešte 🤣navyše som po covide a stále mám nález na plucach, momentálne sedím na kontrole na plucnom už 3hodiny, proste des takýto život, dúfam že aspoň jar bude trocha vykúpenie , že sa aj korona ukľudní a potom maly do škôlky a ja spat do prace , a ani neviem že som mala nejakú matersku 😫skús si nájsť každý deň niečo z čoho sa budeš tešiť , alebo na druhý deň na čo sa tešiť , pustiť si veselú hudbu, s malou si zatancuj, objednaj čosi čo ľúbiš na jedenie , alebo upecte koláč , daj si teplu vaňu s penou , proste čokoľvek čo mas rada, mna drží len to pri živote ešte, aby som sa nezrútila 😀držím palce nech je lepšie
Neberiem ho len ako otca malej
Milujem ho sme spolu 15 rokov respektujem ze je svojsky a nie je moc na sladke reci ale uz to vnima aj mala a sprava sa k nemu odmerane (tak ako on k nam)
Ale nie preto ze nas nelubi ale on jednoducho nevie dat najavo city a malej to neviem vysvetlit
Rozdelenie uloh sme skusali ale on nevie vobec pochopit ze potrebujem pomoc aj ked som doma nie len ked som v praci
Nema mi kto iny pomoct mama sa vyjadrila ze ju len nutime aby sa nam starala o deti pritom moju vybrala zo skolky raz za tyzden
A sestrine deti nestrazi nikdy iba ked ju uprosime aby sla s nami na navstevu
Pracu menit nechcem ani nie je kde
Casovo mi vychadzaju maximalne v ustrety
A platovo toto nikde nedostanem
Aj ked obetovat peniaze za vztah s rodinou je to najmenej svoju pracu mam rada aj ked je to tazke
Potrebovala by som dovolenku nie od prace ale od rodiny
Oddychnut si vyspat
Prečítaj si o vyhorení články na nete, ty zistíš, či s tým máš čosi spolocne. A daj si magnezium a relaxuj keď máš teraz voľno. To že budeš tu citat odpovede a reagovať odčerpá ti to ďalšiu energiu- úplne zbytocne. Vyhorenie je vážny stav, vie sa to dat na pôvodnú zdravú úroveň, no trvá to mesiace.
Ako často mávaš nočné? Koľko spíš po službe? Dieťa má v škôlke, veď vtedy oddychuj.
Ako v čom konkrétne potrebuješ pomôcť? Vyspať sa? Tak spí keď je dieťa v škôlke, predpokladám že tam je do 16.00?
Ja mám dve deti doma, pracujem na polovičný, v noci vstávam k 2 deťom a žiaľ domácnosť je viac menej na mňa, keďže manžel má fyzicky náročnú prácu a som rada, že to zvláda s prvkami kým som v práci. Ostatok riešim pri deťoch, alebo neriešim 😀😀😀
on nieje flegmatik, je to hnusny sebec
Tak výhodou je, že otec malej sa dokáže a je ochotný postarať, hoci potrebuje, aby si ho k tomu viedla. Viem, že aj robiť takéhoto "šéfa domácnosti" nie je ľahké, ale skús mu napísať zoznam toho, čo očakávaš, aby robil. Aby sa necítil blbo, alebo to nechápal, ako že mu dávaš úlohy, napíš zoznam aj pre seba. Treba písať reálne, čo je schopný zvládnuť a z psychologického hľadiska tak, aby na Tvojom zozname bolo toho viac. Potom to s ním predebatuj, či mu to takto vyhovuje, že Ty robíš tieto veci, on zase iné. A trošku treba aj zahrať na city: "Vieš, je toho na mňa veľa, cítim sa strašne unavená a mrzí ma, že nemám ani na Teba toľko času, ako predtým..." ☺️