Ide o drogovú závislosť alebo psychický problém?

28. sep 2021

Chlap 30 ročný
10 rokov spolunažívania
2 deti
Posledné dva roky: klamanie v peniazoch mesačne aj 300€
Nočné odchody
Nespavosť až dva tri noci
Chudnutie , strata apetítu
Momentálne úplne bez záujmu o rodinu .
Pracovať pracuje nežijeme spolu.
Po dňoch nespavosti prídu dni agresivity a nadmerného spania .
Dá sa pracovať s takým človekom.?.v normálnom stave úplný v pohode človek partner otec., Rada by som to zachránila len ako donútiť niekoho kto sa nechce liečiť lebo si myslí že nemá žiaden problém? Chceme byť oporou chcem byť nápomocná chcem to zachrániť .

hederamonstera
28. sep 2021

no drogova zavislost vzdy suvisi s psych, problemom.

mable123
28. sep 2021

najlepšie takého človeka zbaliť a zaviesť ho na liečenie... avšak keď nemá vôľu to zmeniť, tak nič s tým neurobíš.

makova333
28. sep 2021

Autorka: "Rada by som to zachránila len ako donútiť niekoho kto sa nechce liečiť lebo si myslí že nemá žiaden problém? Chceme byť oporou chcem byť nápomocná chcem to zachrániť ." V tejto otazke mas aj odpoved: Ty chces, aby sa liecil, on si mysli, ze nema zoadny problem. Ty chces zachranovat, pomahat, on o to nestoji. Dospeleho cloveka nevies donutit, aby sa liecil. Aj keby si ho dotiahla za usi do liecebne, nebude sa tam liecit, tu pracu na sebe nik za neho nespravi, ani psycholog, ani psychiater, ani nik aj keby s nim 24/7 pracovali. Bud si najde cesty v liecebni alebo ked z nej vyjde. Jedine, co mozes spravit, dat mu vizitku na odbornikov. On sa musi rozhodnut co ano alebo nie. A vyhladaj odbornika aj ty, si spoluzavisla s velkou pravdepodobnostou.

makova333
28. sep 2021

@mable123 zbalenie a zavezenie nepomoze.

cimage
28. sep 2021

Sam musi chciet a priznat si svoj problem, ale on problem nevidi, tak sa nema z coho liecit. Nic sa s tym neda robit, je to dospely clovek. Mozno by pomohol rozhovor, ako to vidis ty a ze to skodi celej rodine.

evalin88
28. sep 2021

To, ze v tej liecebni fyzicky bude, neznamena, ze si z toho aj nieco vezme. ( tymto som si presla s ex). Jedina jeho podmienka bola, ze tam pojde ak ho budem navstevovat a ten vztah neukoncim. Pred kazdou mojou navstevou stepoval na chodbe ako v klietke. Dochadzal na skupinove sedenia, lekarka mi opakovala ako je na tom dobre. ( on uz v tej dobe nasaval ako duha). Ked som na vsetko prisla, este ma obvinil, ze za to mozem ja lebo " on v tej liecebni bol iba koli MNE!"

lujza123
28. sep 2021

Závislosť na pervitíne a následne psychické problémy spôsobené spankovou deprivaciou

dadka294
28. sep 2021

Ahoj, napis mi spravu. Kamoskyn byvali mal taketo stavy.

monicatko20
28. sep 2021

ťažko mu ty sama pomôžeš..nevieš aký mal dôvod že do toho padol..kým sám nebude chcieť, tak s tým nenarobíš vôbec nič..a ak to budeš siliť proti jeho vôli, tak to bude len horšie a horšie..

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamka34
29. sep 2021

Bipolarná porucha.

madeline1
1. okt 2021

Skus mu pomoct, pomahaj mu, ale nefunguj v tom s nim dlho...pomoz aj sebe a detom a odid od neho.