Ide mi na nervy dcéra mojej kamarátky

5. sep 2021

Ahojte.. Mám dobrú kamošku, stretávame sa denne, má syna vo veku mojej dcéry, výborne si rozumejú.Potom má mladšiu 3,5 ročnú a to je otras... Vždy keď niekam ideme,na výlet,na nákup,do parku,na ihrisko... Tá malá celé dni prevrieska..Za všetko..Za to,že ideme pomaly,za to,že ideme rýchlo,za to, že je smädná,za to, že nieje smädná,za to, že šmykľavka je zelená,za to,že nieje zelená..Za to, že jej nedá napiť sa z kofoly,za to, že jej dá a ona nechcela.. Proste Katastrofa, všetci sa za nami otáčajú, mňa bolí hlava jak hovädo,moju 8rocnu bolí hlava,jej staršieho,proste všetkých..Ozaj vrieska za všetko,keď poviem všetko,tak všetko..Boli sme na zmrzke,ona si vypýtala jahodovú,moja dcéra čokoládovú aj jej syn čokoládovú.. Zas vreskot, že prečo má ona červenú ona chce hnedú jahodu.. Obom deťom zhodila zmrzku na zem a spokojná si svoju lizala..Toto je len časť z toho, čo dokáže stvárať 🤨🤨 kontakty neprerusim, kamošku mám rada, poznáme sa 8rokov.Aj som jej dohovárala, že takto sa predsa nemôže správať dieťa, ktoré nastupuje do škôlky, že nemá žiadne medze...Ona je voči tomu čudne nastavená..Jej dcérka môže všetko,ona je miláčik 🤔 ako by ste reagovali?

bosorka2302
5. sep 2021

ja mam takeho syna a tiez som miestami zufala z neho. Teraz ide mat 4 roky a zda sa ze uz sa to lepsi pomalicky

suzitok
5. sep 2021

Ked snimi nechces prerusit kontakt, tak ti ine nezostava, len to tolerovat a prehliadat jej chovanie, resp. zvyknut si na to...oosbne si myslim, ze ju to prejde, ze je to len obdobie..

mabenn
5. sep 2021

Uz ked si s nou hodila rec a nic, tak asi vela neporiesis

mariejenka
5. sep 2021

Tak ty si malú nevšímaj, za zlé spravanie, činy ju napomenúť musí,a mala by jej mama. Ty mozes len tak naznačiť,ze ako by sa mala správať,ale učiť ju, vysvetľovať to nie. Ak by mala niečo urobila pekné, pochváliť a povedať,ze takto je to pekné,spravne. A nedovoliť jek aby druhým nicila,brala veci,jedlo a tak...nesmie "miláčik" pocítiť ze ma navrch! Ale asi uz je neskoro..

autor
5. sep 2021

@mariejenka no,ja ju ani nenapominam,nieje to moje dieťa.Len zizam ako tela na nové vráta, čo si jedno 3,5 ročne decko môže dovoliť...Jej starší je napominany za všetko,ona za nič.. Minule jej starší utekal,keď sme boli na kúpalisku, malá ho potkla,videla som to, malý celý krvavý,osuchal sa riadne o betón a navrieskala nanho,či je slepý .Vtedy som sa s ňou aj riadne pohádala,a otvorila som si hubu,čo naňho vrieska,nech si spraví poriadky so svojou dcérou a to bol oheň na streche.tak na veľa na veľa povedala mladšej nech sa teda ospravedlní,a ona ofucana sedela na uteráku a ani za svet...No des,mala som 100 chutí ju utopiť v tom detskom bazéne... Podľa mňa je to moc a mne skáče sánka len ju vidím,neviem si pomôcť

evalin88
5. sep 2021

Dufam, ze si minimalne svojej kupila novu zmrzku. To by som asi spravila a kopčeky rovno dva 🙂 nech mala vidi, ze to ma opacny efekt

autor
5. sep 2021

@evalin88 jasne,aj mojej aj jej staršiemu,do veľkého kornutku,veľa kopcekov..Už naschvál,ona vrieskala ,že aj ona chce, nevšimala som si ju 🤭🤭 mi to tak pohladilo dušu

mariejenka
5. sep 2021

Panecku, to ta chápem,veru...a matka kamoška,si pletie na seba riadny bič! Chlapec chudatko, rodic nesmie robiť rozdiely, ale tak😞😞 vidíme ako niektoré matky zle konajú,a potom sa bude diviť ze syn ked dospeje nebude mat taky vzťah ani s mamu ani sestrou... Jej škoda.
Ja by som malú aleze brutálne ignorovala,uz nieje úplne malinká,uz velmi dobre vie, čo robí zle a co nie.

kitycat
5. sep 2021

No tak si si ulavila aspon tu. Obrn sa trpezlivostou kym z toho vyrastie, ta tvoja kamoska isto neskace meter do vysky od rasosti, ale ona to ma kazdy den cely den. Ty par hodin a vidis, ze starsi je v pohode... Takze pokial neplanujes malu uviazat a prelepit usta paskou tak sa povznes..

kakakina
5. sep 2021

Asi obdobie vzdoru, mamička musí dať presne čo môze ale hlavne čo nie.Cim skor tým lepsie.Ty ako kamoska to budeš musieť ešte chvilu znášať, a pomôcť kamoske trosku ju usmerniť .

evalin88
5. sep 2021

V školke malu upracu, pripadne sa na ňu budú učiteľky sťažovať. Dokonca ju mozu vylučit s tym, ze nie je sposobila do kolektivu. Potom sa mozno kamoska zbadá.

zuzanka.zuzu
5. sep 2021

ja ti len chcem poďakovať v mene toho syna 🙏 ja mám takéhoto muža, sestra môže všetko (jeho bili), bolo to tak odjakživa aj čo mi mužova babka rozprávala, problém v tom svokra nevidí doteraz, berie to ako normálnu vec, ona si ten problém vlastne ani neuvedomuje ☹ súdim podľa toho, že na rodinných oslavách o tom rozprávajú ako o porovnaní pomazánok na trhu, úplne bez emócií, iba ako fakt, maximálne sa na nejakých "vtipných" spomienkach zasmejú... ako napr. v tomto prípade by to bolo "a spomínaš ako syna malá potlkla a on bol celý krvavý hahaha" 🙄

@kitycat nesúhlasím že starší je v pohode, veľmi sa mýliš, minimálne je smutný z toho a ten rozdiel vníma, ale keďže je očividne dobre vychovaný, tak bude ticho a sestričku si bude zastávať celý život lebo u nich doma to proste tak bolo odjakživa a on ani nevie/nechce to riešiť inak ☹

alguno
5. sep 2021

Vyrastá z nej sebecký a zlý človek, dá sa to ešte zachrániť - správnou výchovou! Ak to nebude jej mam riešiť, neskôr bude z nej sama nešťastná! Na tvojom mieste by som jej stále dohovárala. Ak by ma to prestalo baviť, ukončila by som kamarátstvo.

tehotna40
5. sep 2021

Vrieska preto, lebo tým dosiahne svoje. Takže ak to kamoška nechápe nič s tým neurobíš. Ale mala by to pochopiť lebo sa za pár rokov zblázni s toho,čo vychovala.

anjelicek26
5. sep 2021

Myslim, ze toto postupne prejde... ano je to na nervy, ale bohuzial, deti su niektore take, my sme mali taketo uskriekane tretie dieta, on sa jedoval za vsetko a vzdy, on neplakal, on skriekal... v konecnom dosledku sme zistili, ze zle pocuje, operovali mu sluch... potom ho uplne otocilo... dovtedy to bol jeho sposob komunikacie, aj horsie rozpraval... kazdopadne nie je to tvoje dieta, musis pockat, kym to vyriesi mama... ine ti neostava...

marca12
5. sep 2021

Asi to nebude len vychovou,ked prve dieta ma normalne. Su deti,ktore su silnymi osobnostami tam ani prisna vychova nepomaha. Ved aj v dospelosti stretavame vecne nespokojnych ludi,to maju v povahe a mozes sa zodrat,ale neprevychovas. Vekom sa to zlepsi,ale nikdy z toho dietata nebude cisty pohodak,bohuzial. Aj my mame v rodine take dieta,ale v zivote by ma nenapadlo kritizovat za to jeho matku,lebo vidime,ze je to o povahe

tykat
5. sep 2021

Ako môj syn… zlepšilo sa nástupom do skoly. Teraz ma 15 a je uplne iny. Ked bol maly nikto s nim nechcel byt, každého otrávil svojim správaním.

autor
5. sep 2021

@marca12 práveže podľa mňa jej syn je taký,lebo je zakryknuty.. Kričí sa naňho za všetko..naozaj za všetko,aj za to, že ona reve,kamka kričí naňho...Je taký utiahnutý.... Podľa mňa má zlú výchovu,aj som jej to povedala,ale nevyhadam sa s ňou a ani nemôžem, sú to jej deti

hindakus
5. sep 2021

Hmm tiez mám kamaratku, ktorej dceru nemusim, tak sa snazim s nou stretavat bez deti. Vyhnem sa rozculovaniu ...

maximilie
5. sep 2021

Mne by bolo úplne jedno , ze to nie je moje dieťa. Rovnako by som si s nou urobila poriadky. Takéto deti ja nevykryvam. Moja kamoška ma presne takúto nevystatu slečnu. Na začiatku som to predychavala, ale keďže som s nou nechcela prerušiť kontakt, tak par krát som si vzala malú do parády ja - keď som videla ze matka nerieši. Aj v obchode. Ja som sa hanbila za JEJ dieťa. Chytila som ju za ruku a povedala, že ju pustím až von, keď neprestane behat po obchode...a pod.
Raz dva to mala pochopila, a aspon predomnou sa snaží správať slusne. Inak, aj kamoška mi povedala, že si neuvedomovala, ako jej správanie môže vadiť okoliu, a ze sa s tým snažia niečo robiť. Niekedy je dobre otvoriť oči, aj keď prvá reakcia nemusí byť vždy pozitívna. Ja by som bola tiež vďačná, keby mi kamoška povedala rovno do očí, ze by som mala byt prisnejsia, alebo že sa jej nepáči, ako moja mala vystraja...
My matky vidíme svoje deti inými očami, preto je niekedy dobre vypočuť si aj iný pohľad na nich.

simona139469
5. sep 2021

No, mne je hlave ľúto toho jej chlapca. Byt na jeho mieste a mat moju povahu tak znenávidim matku aj sestru. Nech už si robí čo chce, nemala by si problém vybíjať na staršom dieťati. Byt ja jej kamoskou minimálne toto by som jej vyhodila na oči.

lindusss2016
5. sep 2021

@bosorka2302 moj tiez, aj vek sedi 😁 nie ze by vrieskal za vsetko, vie byt velmi roztomily a pekne sa hrat, ale ak mu nieco nie je po voli, hned rev. Zda sa mi sice, ze sa to pomaly lepsi, ale uz to trva fakt dlho a niekedy nam tecu nervy....

bosorka2302
5. sep 2021

@lindusss2016 hej to poznam a pritom ma aj hranice,ale povahaaaaa. My uz rovno jeme vsetci jahodovu zmrzlinu a pod. aby nevrieskal,ale aj tak si vzdy nieco najde.

elizabet173
5. sep 2021

dovolí si toľko, koľko jej je dovolené. Ak s ňou nechceš prerušiť kontakty, nerieš to, chráň si svoje dieťa, aby mu neubližovala, pri tej zmrzline zhodenej na zem, by som sa jej spýtala, či môžeš urobiť to isté s jej zmrzlinou napr. Urobila si to super, že si deťom kúpila ďalšiu zmrzlinu, malej rozmaznanej by som aj povedala, že sa mi nepáči, čo urobila a kamarátky by som sa spýtala, či jej nevadí, keď ju raz syn možno bude za totálne iný prístup k nemu a k jeho sestre nenávidieť. Ale myslím, že ju to skôr, či neskôr dobehne.

nevenka
5. sep 2021

Autorka, no...my sme mali starsieho syna a mladsiu mame dcerku. On je dobracik od malicka, ale dcerka je divoch. Vrieskala od narodenia, koliky, bla, bla.. ale ako rastla, tak sa prejavovala jej zivelna povaha. Ale toto keby stvarala, tak ju upraceme rivnako ako syna. V tomto kamaratka robi obrovsku chybu. U nas je dcerka zboznovana z kazdej strany, po dlhej dobe bolo prve dievcatko v rodine. Teraz uz ma sesternicku malu. Ale teda dovolovat si kvoli tomu nie. No poradit neviem, ja by aom na to nervy nemala. Mne by sa nepacilo s tou kamaratkou stretavat.
Mam sesterku a ona ma syna 3 rocneho a malinku dcerku, rovnako vekom, ako nas treti drobec. Ale dost teda je taky, ze sa nevie a nechce podelit, bije dokonca mojho 8 rocneho. Tak jemu som vysvetlovala, ze nesmie pred nim utekat, lebo on to chape ako srandu, ale musi mu chytit rucky a povedat, ze toto nesmie robit a ked neposluchne, tak ist za dospelym. No ona to tiez tak lazo plazo, akoze povie mu, vyavetli, ale to dookola vysvetlovat a maly to ma na haku. Ja som uz musela malej aj na zadok capnut, aby sa kusok stopla, to proste inak neslo.

elizabet173
5. sep 2021

@bosorka2302 chyba, že si všetci dáte jahodovú zmrzlinu, aby nevrieskal, mal by takú, akú si vybral, kľudne ho nechajte vybrať posledného, dala by som mu aj ochutnať z našich, ale potom by mohol vrieskať, koľko by chcel, inú by nedostal. Takto sa učí, že je mu vždy po vôli, bude to mať raz ťažké, keď nebude po jeho.

maximilie
5. sep 2021

https://www.pantarhei.sk/p-141131?a_aid=5c89fb9...
Odporucam
Nechcem nikoho označovať, aby sa neurazil, ale aby sa 4r dieťaťu prisposobovala cela rodina,...to nie je povaha. Toto sa bude stupňovať, len vzhľadom k veku sa budú meniť požiadavky.

bosorka2302
5. sep 2021

@elizabet173 v skolke je ukazkovy ziak napriklad. Neboj nie vzdy je po jeho, pomaly sa to okresava, kto nezazil take dieta tak nepochopi

elizabet173
5. sep 2021

ešte by som chcela dodať, že nemala by ti ísť na nervy dcérka kamarátky, lebo ona sa správa len tak, ako jej je tolerované, ona nemôže za rozličný prístup jej matky, na nervy by ti mala ísť skôr kamarátka. Ako sa poznám, ja by som s ňou kontakty asi veľmi výrazne obmedzila, aj by som jej povedala prečo. Vo voľnom čase nie som ochotná počúvať vreskot len preto, lebo ona nedokáže dcérke stanoviť hranice

elizabet173
5. sep 2021

@bosorka2302 zrejme si to dala len ako príklad, ale mňa by to ani nenapadlo predchádzať takýmto spôsobom plaču. Lebo to nie je plač zo žiaľu, smútku, bolesti, ale len preto, že si nepresadil svoje. Verím, že je v škôlke ukážkovým, u učiteliek nehrozí, že by predchádzali jeho plaču takýmto spôsobom a on to veľmi rýchlo zistil.