Neviem sa tesit zo zivota, mam 2deti, manzela, zdravie nam vsetkym sluzi, pracu...teoreticky nemam sa preco stazovat, aj ked jedine ze som bez kamaratky, to mi asi tak vadi. Predsa mladsia dcera mi vzdy povie mamy preco si smutna? Nechcem aby si bola smutna. Ale neviem si pomoct, citim sa byt unavena, iba prezivam, kazdy den je rovnaky, bojujem, fungujem a tesim sa na noc ked konecne bezvladne upadnem do postele a zaspim, alebo niekedy neviem zaspat..vacsinou nestiham domacnost co ma znervoznuje .. Neviem sa uvolnit, relaxovat. Uvedumujem si to ale neviem si pomoct. A najhorsie je to ze uz ani s detmi sa neviem len tak santit,smiat....citil sa niekto podobne ako sa mam uvolnit? Nebyt taka stuhnuta.
V prvej vete si to krásne zhrnula. Máš deti manžela a zdravie vám slúži. Mne manžel zomrel, zomrie mi aj syn a ešte mám dve zdravé deti a už dlho prežívam. A napriek tomu sa dá nájsť v každom dni niečo, vďaka čomu môžem cítiť radosť zo života. Napíšem, čo pomohlo mne osobne. Ak nedokážeš precítiť prečo máš úžasný život , začni po malých krokoch. Píš si každý večer pár maličkostí za ktoré si dnes vďačná , nie tak všeobecne zdravé deti a muž. Konkrétne malé udalosti - napr. dcéra mi sama od seba ponúkla pomoc s varením. Kuriér bol na mňa veľmi milý, urobil mi krajší deň. úplne hocičo. alebo hoci aj na záchode som bola celkom sama ( ak máš menšie deti) . A ak sa ti bude zdať, že je toho naozaj málo, dávaj si malé ciele - dnes si do vane nasypem magneziovú soľ a vyvalím sa tam na 15 minút . Napríklad. Môže to byť samozrejme niečo totálne iné - budem si čítať knihu, vyjdem si na kopec za domom . ale aj to splniť. V domácnosti bude aj tak vždy niečo, čo nestihneš. Na tom svet nestojí. Sama vidíš, že aj deti sú z toho už mimo. A neskôr uvidíš, ako im prospeje, keď uvidia, že aj ty si spokojná.
Magnézium, B komplex, Koenzým Q10, minerály, vitamíny, vzduch, pohyb, spánok, hudba, smiech. 🙂
Domacnost nie je len tvoja, tak si ju s muzom a detmi rozdelte. Malickosti robia den. Ked pride muz z prace, uvarte si kavu, posedte a skus sa do tej chvile vedome ponorit a prezit ju.
Cítim sa rovnako, ale ja hlavne z práce, ide mi to tam na nervy 🙄
Odkiaľ si?
sport zaluba zmena dovolenka
stereotyp ubija
kazdy den robis to iste zjavne a vlastne ako kazdy iny, preto sa snaz zmenit daco
mas muza, nie si sama ci?
aj ja sa tesim kazdy den na noc, domacnost pocka
prejdi sa prechadzka je fajn ci beh ci plavanie , je leto sup do prirody
jedz zdravsie jedla nic tazke
mysklim ze to co rpezivas je bezne, ale preto sme tu my aby sme si den urobili peknym
mas dovod byt smutna zdeptana?
ak nie, uzivaj dna.