I napriek tomu, že je všetko ako má byť, všetko ma štve

sunny8
10. dec 2016

Ahojte ... Takto na uvod... Co by dala vacsina ludi za to co mam pracu sice tazsiu ale mam zdrave dietatko mimoriadne sikovne zvlada aj viac ako na svoj vek ma mam tolerantneho manzela ktory sa vyhyba akymkolvek potyckam novy bytik zariadeny fakt podla mojich snov auticko z ktoreho mam mimoriadnu radost vsetko co potrebujem nie nie som rozmaznane dievca potrebujuce luxus a ani nie som nijak extra unudena zeby som cele dni nemala na mysli nic ine len hluposti .... Napriek tomu uz skoro tyzden neviem co a nervami nepovoluju nech robim cokolvek. Nemam mat krámy ani nic podobneho. Skratka som napata a nervozna. Mam teraz aj 4 dni dovolenky cize aj relax mam vramci moznosti. Ide o to ze akosi som na vsetko precitlivela. Niekomu nevyhoviem nastve sa na mna a ja sa zdurdim ze neviem co so sebou. Druha vec ide o malu. Totalne ma nerespektuje nici zariadenie v byte neustale sa vyzlieka do hola ani po zadku dat nepomaha ani krik ani doslova nervove vybuchy nic nezabera. Mozno citi stres zo mna. Vadi mi ked mi pomaha pri upratovani chcem to mat tip top ale ocividne to popri nej nezvladam. Co sa tyka varenia taktieZ. Nezvladam. Casu pre seba akosi nemam popri nej aj popri upratovani napriek tomu ze mam dovolenku. S mm nie sme skoro ani hodinu denne. Chodi pracovat. Mozno to je stereotypom no nemam kam ist vodicak nemam a s malou kt je teraz nachladena sa dakde nebudem trepat busom. Kazdemu odvrkujem vyricim sa doslova. Ci starsi ci rodina ktojokvek. Ako si pomoct ? Ako odburat ten stres a nervy ? Samo to neprechadza. Vobec. Dakujem za kazdu dobru radu 🙂

3009
10. dec 2016

@sunny8 poviem ti len jedno: spomaľ. Nechci upratať na 200%, vyzerať na 200%, atď. Prečo práve teraz si neurobíš ten vodičák - myslím, že peniaze nebudú problém. Potrebuješ sa niečim novým zaoberať. A mysli denne na relax - buď hudba, beh, ručné práce - čo ťa vyvedie zo stereotypu. Na ukľudnenie môžeš piť ukľudňujúce čaje, prípadne voľne dostupné lieky - Persen a pod. Toto môže časom prejsť do depresie. Ak by to bolo nejako dlhodobé, tak vyhľadať psychológa.

0silvia0
10. dec 2016

@sunny8 ja si zasa neviem predstaviť mať radosť z auta, v ktorom sama nejazdím. Čo keby si si začala robiť vodičák? Budeš na seba hrdá, keď to dáš a budeš sa cítiť lepšie, keď budeš môcť ísť kamkoľvek a kedykoľvek ti napadne 🙂

sunny8
autor
10. dec 2016

@3009 chvalabohu je to len teraz posledny tyzden ... Dnes ked mm pride tak ideme si dorobit este nejaku vyzdobu na vianoce tak sa odreagujem trosku ... Mozno chcem vsetko mat prehnane dokonale a viem ze to nie je mozne a pri dietati celkom nie kedze stale sa hraje kade tade pobehuje sak ako nie je tu spina len donekonecna riadov siat a hraciek🙂 to asi vsade kde je dieta . predtym som nemala taketo stavy ako clovek ma dni kedy je podrazdeny stava sa ale az takto to nebolo este zvyknem si vonne sviecky zapalit to ma ukludnuje vacsinou

sunny8
autor
10. dec 2016

@0silvia0 chcela som ist len teraz su tie cesty dost klzke tak sa trosku bojim ;) chcem aspon trosku vediet co a ako v aute kym pojdem ;) mam to uz napisane vo svojich 365tich predsavzatiach na novy rok ;)

vorkola
10. dec 2016

Jasne stereotyp,sama na vsetko, ked teda mm nieje doma, proste su to nervy Treba vypnut,aspon tak som si pomahala ,ze ked deti poobede som dala spat, ja spala snimi.Deti su zlate, ale vedia strasne aj vycerpat.A na jar,chytro urobit vodicak,Nalozis malu do auta, a hajde do marketov, k rodicom ku kamoske.Ja som pri aute uplne ozdravela,tiez som bola tak suca do Pezinka,(to je psychiatricka liecebna)

timea7
10. dec 2016

@sunny8 myslím, že je to práve v tom, že chceš ma všetko dokonalé. To ale vôbec nie je pre život dôležité, dôležitá je pohoda. Čo keby si sa na všetko dnes večer vykašlala a otvorila si s manželom fľašu vína a urobili si s ním pekný večer? Keď sa ty ukludníš, aj dieťa bude kľudnejšie, má totiž veľmi citlivé senzory. Ešte ma napadlo, či ti nechýbajú nejaké minerály, aj to vplýva na náladu človeka, aj strava celkovo. Prečo nemôžeš ísť s malou von? Veď je fajn, aj keď je nachladnutá by som s ňou išla. Pusti si nejakú peknú hudbu a relaxuj, keď malá zaspí. Predsavzatia na nový rok sú kravina, iba ťa bude deprimovať to, ak sa ti niektoré nepodarí splniť a budeš na tom ešte horšie, ako dnes. Manžel nerobí od rána do večera sedem dní v týždni, tak šup na dve hodinky sama do prírody, zaplávať si, na kávu s kamoškou, prídeš na iné myšlienky.

katrinka8
10. dec 2016

@sunny8 - práveže sa daj na vodičák teraz - lebo sa budeš učiť za zlých podmienok s inštruktorom, a keď budú dobré, bude to pre Teba jednoduchšie jazdiť sama ako opačne (že sa učíš v lete napr. a potom v zime, keď je poľadovica, sa budeš báť, lebo nebudeš vedieť, čo a ako).

lenkaemka
10. dec 2016

@sunny8 prečo nedovoliš malej aby ti pomohla? Moja ma 2r aj štvrť a je to pomocnička malá. Napr. Uklada svoje oblečenie do skrine-ja ukazujem kam, vyberie pračku za mojej pritomnosti, podáva mi štipce, odnesie rožky z potravin, uprace si hračky, a take drobnosti. Budeš to v buducnosti lutovať že ti nepomáha. Aj ja mam novy byt a chcem tu mať pekne. Rano keby sa zobudim do neporiadku tak asi ošediviem. To radšej o 8 večer umyjem a upracem riad a taka povrchova uprava bytu. Tiež 3x do tyždňa umyjem podlahu, a každy piatok si vyupratujem byt trva to cca 3hod. Ale ja mam dieťa v škôlke čiže sa jej poobede naplno venujem. Čo sa tika toho vyzliekania...aj moja mala take obdobie ...neboj to prejde. Aj mne malá dolupala stolik v obyvačke a ideme ho meniť. Nebuď taka utiahnuta na veci - nábytok. Dieťa je neporovnatelne prednejšie

sunny8
autor
11. dec 2016

@lenkaemka to ano ale ked napr vezmem ju do obchodu tak chcem toto chcem tamto meta sa do zeme preto ju z toho vynechavam... Ukladanie siat jej nehovori nic ale ked ide o vymetanie von tak je prva ... Vsade rozliate pitie pravidelne kazdy den jedlo po zemi nieco nenormalne preto to chcem robit sama ... Ono sa to odvija aj od tlaku svokrovcov... Pridu a aha zasa tu mas bordel co neupraces a toto tak tamto tak vo mne to uz vrie a aj ked mam neviem ako mam upratane tak to nevidia a uz to prestavam vidiet aj ja :(mrzi ma o kolko veci s malou prichadzam chcem s nou travit viac casu ale vsetko urobi presne opacne ako ju poziadam a potom sa mi smeje do tvare tak a nemaj nervy no ;(

lenkaemka
11. dec 2016

@sunny8 toto ti povie svokra?!?! Povec jej slušne že si na materskej s malou a nie ako upratovačka domacnosti. Mne toto nikdy svokra ani mama nepovedali.
Skus jej kupiť nejaku hru ...napriklad moja ma rada lego alebo tie vkladačky drevene pri tom sa deti zvyknu zabavyť moja aj hodinu dve

lenkaemka
11. dec 2016

Čo sa tika toho jedla ... Aj moja rozleje aj jej padne jedlo ale ja ju už mam naučenu tak, že pride za mnou a spolu dame do poriadku...tiež nie som upratovačka

dominika_klara
11. dec 2016

vyser sa na nejake tip top upratovanie.. Nebud otrokom svojej domacnosti.Vyjdi si s rodinou na nejaky wellness, výlet, zacni sportovat, posilovat, najdi si cinnosti ktore ta budu zamestnavat. Vzdelavaj sa. Mas viac, ako niektorí iní, ktorí si z daleka nemozu dovolit to, co mas ty. Vaz si to, co mas, zdravie, stastnu rodinu, strechu nad hlavou....

katrinka8
11. dec 2016

@sunny8 - tak jej nehovor, aby urobila to či ono, ale skús jej povedať: Poď, ideme zaniesť spolu veci do tejto skrine alebo Idem zaniesť veci do skrine, pomôžeš mi? Možno sa chytí. Robte to proste aspoň zo začiatku spolu - naraz, aj keď to trvá dlhšie.
Na môjho mladšieho napr. v obchode zaberá, že sa vopred dohodneme, že si môže vybrať 1 vec, ktorú si kúpi (obvykle mu dám na výber niečo vhodné), a hovorím mu, čo ideme kúpiť a na čo to potrebujeme (vopred aj v obchode ešte potom) - a on mi to pomáha hľadať, nosiť, podávať... Ak mi niekedy napr. deti nahádzali do košíka (alebo vozíka) niečo, čo sa im zachcelo, nenápadne som to cestou vyberala späť, ak nezabralo vysvetlenie, že to nám netreba. Potom mu pri pokladni dám peniaze alebo kartu, nech ich podá "tete", to ho tiež trochu zabaví. Mimochodom, minule sme boli s kamoškou a jej malou kupovať baterky v elektre, a to moje trdielko tam zahlásilo predavačke: Daj mi peniaze, prosím 😲 Ešteže to bola taká mladá baba, tak sme sa zasmiali - on to myslel asi tak, že keď platí, tak mu obvykle vydajú - ale tu sme akurát nič nekupovali, a ani neplatili - čiže nám nemal kto vydať. Ale obchádzali ma mierne mrákoty...

bibaryba
11. dec 2016

A co by si robila pri troch nedajboze piatich detoch a v dome nikdy nie je tak zle aby nemohlo byt aj horsie a urob si vodicak a uvidis bude to perfektna zmena v zivote budes sa musiet ucit a nebudes mysliet na somariny ci je vsetko tip top

moni244
12. dec 2016

A nenapadlo ta, ze mala rozlieva, rozhadzuje jedlo kvoli tomu, ze sa snazi ziskat tvoju pozornost?

emilia25
12. dec 2016

Prve co ma napadlo nebudes tehotna?ja som tak tyzden pred zistenim akurat doma hovorila to neni normalne ako mne prebuchava srdce bud som tehu alebo budem musiet srdciarovy aj tak bolo bola som tehu.a neboj budu aj steny v suprovom stave.ja mam 3 chalanov a co najdem po kazdom obede veceri pod stolom na stolickach no hroza.a to wc hore misu si to neda.muz pred par dnami maloval chodbicku uz su po stene hnede od cokolady capky.a mam byt preto s nervami v koncoch ved zivot je tak kratky aby som si robila z takych veci tazku hlavu.hlavne je ze sme zdravy deti su zdrave a hlavne mi rodicia sme zdravy a mozeme ich vychovavat a starat sa o ne.a jedine o co prosim je aby sme sa dozili ich dospelosti a aby z nich vyrastli slusny ludia sa pekne starajuci o svoju stastnu rodinku.a co sa tyka toho vodicaku ten by si sa mala urobit je to dobra vec keby co si.ja sice vodicak 12rokov no za volant som sadla na posledy pred 2 mesiacmi.a nie je nad to po roku si sadnut za volant a viest muza z riadne seknutym krkom kde chuda citil kazdy vymol a celu cestu trpela s nim.joj to bola jazda chuda.

timea7
12. dec 2016

@sunny8 a ty nedokážeš svokrovcov poslať krátkou cestou tam, kam patria? Mne by to povedali len raz prvý aj posledný, druhý by sa už neodvážili, bez ohľadu na to, či máš malé dieťa alebo nie. Inak ber malú čo najčastejšie k nim, nech rozhadzuje v ich domácnosti a zabiješ dve muchy jednou ranou. A malú treba vychovať, žiadne rozlievanie, piť sa bude jedine pri stole, dáš jej na dno pohára, radšej päť krát ako raz plný a budeš pri nej, ak dopije, pohár vezmeš a odložíš. To isté s jedlom, je sa iba pri stole, nikde inde a nie celý deň, ale päť, šesť krát denne a nad stolom. Keď už neje, iba sa s jedlom hrá, zober jej ho, naučí sa, neboj sa. A ty si zo všetkého príliš veľa robíš, toto sú totálne somariny, skutočné problémy majú mamičky s dieťatkom, ktoré len leží, kŕmia ho sondou a nikdy im nepovie - mama. Tak hlavu hore, zapriahnuť muža aspoň trochu, nájsť si nejaký koníček a nebuď otrokom domácnosti.

natalym
12. dec 2016

@sunny8 Jáj to robia aj moji svokrovci. Keď náhodou máme bordel, tak tých poznámok a tej kritiky.......... A keď máme poriadok ani ani si nevšimnú. Ser na nich, takto ti to poviem.

laurael
12. dec 2016

Nemusíš mať všetko perfektné. Niekedy sa príliš sústredíme na to, aby bolo všetko dokonalé a zabúdame, že podstatnú časť nášho života tvoria bežné okamžiky. Nájdi v tom bežnom niečo pekné. Či už začať ráno šálkou dobrej kávy alebo ukončiť deň teplým kúpeľom s vonnou sviečkou... Snáď mi pekný deň nepokazí jeden pohár v dreze. 🙂 Držím palce, aby si našla vnútorný kľud.