Ahojte, chcela by som sa poradiť, prípadne aby ste mi podali návrhy alebo nápady ako na to. Bývam v paneláku na dedine. Suseda o dve poschodia nižšie sa chodí stále sťažovať, že dupem, čo nechápem ako môže počuť. Chodí sa sťažovať, že si návšteva alebo ja zapálime na balkóne, že jej popol prepaľuje oblečenie na balkóne. Bývam ešte s rodičmi, no poväčšinou som sama doma a vtedy sa mi chodí sťažovať, búcha mi na dvere ako keby ide s baranidlom vybuchnúť dvere. Chcela viackrát na mňa zavolať policajtov, vraj že ju ruším, že nemôže spávať po nočných (pritom som v škole) , že ruším nočný kľud, pritom nikdy som nič hlučné nerobila. Začala si ma fotiť na balkóne, keď vešiam prádlo, že jej prepaľujem prádlo na balkóne, pritom bývam na treťom poschodí a ona na prvom. Hrozne ma tým obmedzuje. Nikdy sa nepríde sťažovať, keď mám rodičov doma, každý týždeň si nájde niečo, za čo mi príde búchať na dvere a to nevravím o tom, že keď otvorím čo i len okno, tak už stojí na balkóne a pozerá sa čo robím. Vyhráža sa, že pôjde na obecný úrad sa na mňa sťažovať, po pravde nemá sa za čo sťažovať, keďže doma bývam poväčšinou sama, aj to len pár hodín po škole a to čo v noci spím. Už sa stalo, že som doma spala, a prišla opäť búchať na dvere, bolo 21:50 a začala ma obviňovať, že dupem ako slonica a začala ma slovne napádať..
Neustále sa mi vyhráža políciou, lebo má synáčika policajta tak si myslí, že môže všetko. Mám rok priateľa. Prvého trišťvrteku roku im tu nevadil. A jeden zimný podvečer keď ma priviezol domov, suseda otvorila okno a začala po ňom škriekať, že mu svieti svetlami do okna, že tu sa spí, že zavolá policajtov a to len parkoval.
Nikto iný sa mi sem sťažovať nechodí len ona z prvého..
Môžem ju udať za slovné napádanie či za nedovolené fotenie si ma alebo za neustále vybuchovanie na dvere čo ma obmedzuje?
Dá sa to riešiť nejak inak?
Za každý váš názor budem vďačná, neviem si s ňou už dať rady, už som zúfalá ..
@nikita10 panecky, neviem sice poradit...ale niektori ludia fakt nevedia co od nudy. ☹ Drzim prsty, mna tiez jeden sused obmedzoval nocnym hlukom ale uz sa to ukludnilo...no bola som sa stazovat mozno 3x a aj to slusne. Len s takou osobou ako pises sa asi neda ani po dobrom ani po zlom. ☹
Nechápem ako moze niekto dupat niekomu nad hlavou ked byva o dva poschodia nižšie 🙂 p
Pani má problém so sebou sama,asi by jej trebalo urobiť dobru scénu nech sa spamätá..
@victory7897
Tej pani nepomôže nič. Sťažovala sa našim, že ju nezdravím, pritom som vždy pozdravila. V pondelok, keď som šla do školy, som vyšla z vchodu, videla som, že ide do vnútra, mala plné tašky v rukách , tak som jej dvere podržala, pekne pozdravila a ona ohrnula nosom, otočila sa chrbtom, že ona si otvorí sama, že ona odo mňa nič nechce..
noo s tým dupaním, síce neviem,ako je to u vás kedže je to dve poschodia,ale vo frajerovom byte jedna ženská priamo nad ním tak strašne dupe kopytami, že sa to nedá vydržať, neviem,čo to má za kopytá,ale je to príšerné, nedá sa to tam vydržať, plus má dvoch veľkých psiskov, ktoré neustále brechajú a škriabu po podlahe, a to aj v noci aj nadránom,hocikedy,a na to všetko- ešte aj ona trieska neustále dverami,akoby jej to robilo dobre,a tak tresne, že okamžite som hore aj o 5 ráno, a keď sa márnosť chystá do roboty tak pobudí pol domu, trieska so všetkým šuflíky, všetko dupoce, otrasná, a ešte k tomu aj ked rozpráva ju počuť až k nám každé slovo, a ked sa frajer šiel na nu stažovať, sa mu vysmiala do ksichtu a vypoklonkovala ho.
takže susedia vedia byť katasttrofálni ...prežíva tam frajer peklo...takže ak si hlučná naozaj, tak sa spamätaj, nebývaš tam sama!!
A ak je hentá suseda iba na teba zažratá tak sa s nou slušne porozprávaj.
@nikita10 stara zatrpknuta pani..tej asi fakt nic nepomôže
@marina24 stara býva o dve byty pod ňou takže asi ťažko ju počuť..prečítajte si to od začiatku
@nikita10 presne som sa minule pozerala v telke, suseda agresivne napadala suseda ze hlasno pusta hudbu v noci a kadeco ine, on sa chudak stary potom zacal aj doma natacat, nech ma dokazy. Nakoniec prisli na to ze ona ma nejaku psychozu, ona to naozaj pocuje a budi ju to a vsetko, ale len vo svojej hlave. Mozno by stalo za to sa porozpravat s tym synom ci nenavrhne mame doktora.
a čo tvoj otec?ten nech so starou urobí poriadok
Nabudúce jej povedz nech ťa viacej neobťažuje lebo policiu zavolaš ty ..a ak má potrebu ona volať nech ju zavolá že ty sa už budeš rozprávať len s nimi a nie s ňou.. nemáš sa čoho obávať ak ty nerobíš nič zlé to že ona tam má syna neznamená že daju za pravdu jej.. choď kľudne na políciu a informuj sa či sa dá niečo podniknúť..
@nikita10 😀 to s tým svietením do okien poznám 😂 ale u nás to bolo na dedine v rodinnom dome a priateľ chodieval z práce , z po-obednej väčšinou okolo jedenástej večer a naša šialená susedka na mňa aj so svojím uleteným zaťom vyleteli, že im vysvecuje priateľ do okien a neviem čo, keď som sa ozvala (lebo toho bolo už veľa aj predtým , osočovanie, vymýšľanie a i.) tak ten jej zať sa po mne na surovku rozbehol, vulgárne mi nadával a myslím, že keby nenastúpim do auta tak asi aj jednu schytám.S rodinou sme boli vždy nekonfliktní, nech nám hocikto akokoľvek ubližoval s prepáčením sme držali zobák a krok.Aj keď sa susedia sťažovali na naše tuje na našej vlastnej záhrade, pre pokoj sme ich zrezali, ale to bolo večné ustupovanie takýmto šialencom. A po tomto zážitku, sa už môj priateľ neudržal a odchytil si toho spomínaného zaťa a jeho svokru osobitne, keď nešlo po dobrom tak po zlom, mladého chytil pod krk až chcel volať políciu, že sa im vyhráža 😂 Priateľ povedal, pokojne zavolaj ,ale kým prídu budeš mať obe ruky zlámané.Odvtedy sme mali pokoj , bolo to možno cez, ale to, že sme ako rodina stále ustupovali ich nabádalo len viac a viac ,aby nám robili zle lebo videli, že sa nevieme brániť.O niečo neskôr rodičia dom predali a odsťahovali sa, nový majitelia si nenechajú skákať po hlave a pekne tam robia vetry 🙂 Takže ja radím, netreba byť stále len slušný, ustupovať a podobne s takýmito ľuďmi to po dobrom nejde, niekedy byť diplomatický fakt nemá žiaden efekt. Takto sa žiť nedá, treba rázne zakročiť a keď sa ti stále vyhráža políciou nech má aj syna policajta , sama zavolaj policajtov, že ťa neustále obťažuje, napáda, vyhráža sa ti , krivo ťa obviňuje a som zvedavá ako sa bude jej syn hanbiť pred kolegami 🙂 Držím palce 😉
@mihula
Vtedy, keď som spala a prišla búchať že dupem, som volala tatovi, čo sa stalo. Tato prišiel 22:30 domov, postavil sa do chodby a začal dupať, že toto nemôže počuť.. Suseda zrazu neprišla ani nič, bol týždeň pokoj a znovu to začalo. Naši vedia, že suseda je zakomplexovaná, neustále jej niečo vadí. Mama s ňou robí v jednej robote. Suseda si dala spraviť také isté vlasy ako má mama, aj sa tak začala obliekať, v robote i kamaráti si ich viackrát pomýlili..
Pravdepodobne je nespokojná sama so sebou..
@nikita10 Nechapem takychto ludi .Poviem ti otvorene ked to nezabralo slusne treba to s nou riesit inak.My mame tiez susedov a dupu ozaj ako kone 😂 ale v zivote by som sa nesla stazovat.U mna keby takto vyklopkavala ja by som jej tak dala ked po dobrom to nezabera ze by zabudla aj rozpravat. Ona sa zrejme nudi ale ked ma problem v panelaku ze vsetko pocuje nech preda byt a ide do domu .Toto je vrchol. Ja mam zas takeho suseda mame psa a vzdy rano ked dojdeme z vonku ho umyjem a ofenujem ozaj ak zasteka chvilocku.Dosiel hore ze co robime preco ten pes steka .Som mu povedala no steka ze sa fenuje ked sa vam nepaci neni nocny klud nech sa paci naucte ho spievat .Budem vam len vdacna .Od vtedy mam pokoj sice sa mi nepozdravi ale to mi je ukradnute.Musis ist na nu inak lebo vidi ze si to moze dovolit.Kup jej stuple do usi a podaruj jej ked pride buchat 😂😂Nechcem ti povedat co by som jej ja este darovala ze sa to nehodi 😂😂ale stara je zrejme nevycvalana tak jej to udiera na gebulku.
Mala som taku susedu, lenže moja trpezlivosť je velmi nízka......raz prišla keď som zrovna nemala naladu. Ako som otvorila dvere,milá suseda sa ani k slovu nedostala. Tak som na ňu naziapala,že to asi ešte nikdy nezažila. Neboli to zrovna pekné slova....Nakoniec som dodala že ešte raz zaklope na moje dvere,odseknem jej obe ruky. Odvtedy už nikdy ani nepipla😂
Takže tak.....niekedy treba byť agresívny a brániť si svoje.
Tak co sa tyka mna, byvam taka aj k priatelom, treba si vzdy otvorit usta a nenehavat si po hlave skakat. Partner mal takych kamosov, ze stale chodili ku nam, islo mi to uz na nervy tak som im dala raz tak najavo, ze chcem mat klud a uz to ide nam obom na nervy, ze sami odisli a uz nechodia tak casto
@nikita10 prečo to neriešiš s rodičmi? Ako to, že nechajú, aby na teba takto bezdôvodne (teda ak je to pravda) vyziapovala a obťažovala ťa? Oni sú majitelia bytu, predpokladám a určite tam máte aj nejakého správcu, či ako sa to volá...Ako tak čítam tieto problémy, niet nad rodinný dom.
trochu to odlahcim...myslim, ze je do Teba ta suseda😀
Isla by som sa opytat na OU, ako to mas riesit, zneprijemnuje Ti kvalitu zivota...
Tieto jej vystupy by som si nahravala
mozu to byt aj susedia naokolo v panelkau vsetko pocut, nerobila by som z nej hned hysterku, co vsetko zvelicuje, musi byt nejaky dovod preco to robi.
JA neviem,ale nikto si nedava pozor na to, ako sa správa v byte mam taky pocit, a stále s niecim trieska pripadne krici, alebo dupoce,je to otrasne,aki su dnes ludia, ze neziju iba sami v tom panelaku..si treba uvedomiť.
@nikita10 ja úplne súhlasím s babami, treba jej dať najavo, že takto sa k tebe chovať nebude.
Pekne by som jej pošepkala, keby zase mala nejaké pripomienky, že ja za jej psychické problémy a komlexi nemôžem a že by som jej urýchlene radila niečo s tým robiť pretože už je všetkým na smiech.
možno je v byte pod vami poltergeist 🙄😨
ja by som jej neotvorila dvere, kašlala by som na nu... čo ťa má čo budiť zo spánku keď spíš.. pravdepodobne má nejakú psychickú poruchu..
Tomu verim ze to musi byt na nervy asi by som ju tiez poslala kade lahsie.nastastie byvam na dedine v dome ale aj mi mame takych susedov.minuly rok sa deti kupali prvy krat v bazene a santili sa.a ta suseda ze dajte si tiedeti do laty kdo to tu ma pocuvat.syn sa uz radsej ani kupat nechcel.skoda ze som sa rozculila az potom nie ked to kricala poza plotika.aby som ani rozpravat cez den na vlastnom dvore nemohla.to kde sme.alebo sustavne na nasho psa ticho budes za to ze zasteka ked niekto ide alebo vidi macku.a toho ich psa za to ze steka biju no chory ludia.
Aj ja mám takú susedu o 2 poschodia nizsie a chodi mi hovorit ze jej az padajú taniere tak dupe moj syn. Takyto ludia by nemali bývat v bytovkách.
staru ignoruj alebo jej rob napriek nech ju aj porazi 😀
to co pise bosorkabb ma nieco do seba. do nas stale sil domovnik aj ked sme nic nerobili, proste sme mu vadili, tiez zakomplexovany neuspesny clovek. vyhodili ho z podniku kde ja som nastupila a dokonca mi raz na chodbe vykrikoval ze som protekcna. niekedy mi totalne tiekli nervy, ale srat na takeho blbecka. co vsak chcem povedat, ze otravoval aj nasho dalsieho suseda a tiez mu vselico vykrikoval. a ten sa s nim nesral, chytil ho pod krk a povedal mu ze ak im neda pokoj vyje** ho von oknom z najvyssieho poschodia a bude pokoj. a odvtedy uctivy sluzobnicek. pekne ho zdravi, netrufne si povedat mu kriveho slova 😉 na niektorych ludi proste slusne slovo zial neplati. my sme sa nastastie prestahovali, takze mame uz od neho pokoj.
verim, ze to ide na nervy. a na druhom poschodi niekto byva? medzi vami?