Hodnotový rebríček manžela

20. nov 2020

Ahojte mamičky, tie ktoré máte harmonicky fungujúce manželstvo, cítite od svojho manžela, že ste na prvom mieste v jeho hodnotovom rebríčku? U nás je to tak, že u manžela sú na prvom mieste deti a kým sme nemali deti tiež som sa tam nenachádzala ale všetky varovné signály som si odôvodňovala tak, že keď už budeme mať svoju rodinu tak si ma bude viac vážiť,lebo po nich veľmi túžil. Teraz mám tak akurát oči pre plač.

pininka1
20. nov 2020

Aj u nas su to deti a fakt mam niekedy dost vyhovoriek ze nemozeme ist nikam spolu lebo deti.

7miriam77
20. nov 2020

Smutne sa to cita 😢 . Chlap ktory si nevazi svoju manzelku, mamu svojich deti, u mna nie je chlap, ale chudak. Prepac, ja to vidim tak. Skusila by som zistit dovod, preco to tak je...A uprimne...ja by som v takom vztahu nevedela fungovat. Prajem vsetko dobre

radkaradix
20. nov 2020

aj u nas je to dieta, ale podla mna to je normalne, aj pre mna je dieta na prvom mieste pred muzom 😂 lenze mna si vazi, aj ja jeho, nie je ten rebricek hodnot citit 🙂 takze to neberieme nijako tragicky.. urcite ma nedava na druhu kolaj v beznom zivote..

vroni
20. nov 2020

Neviem, či by som vedela identifikovať, či som na prvom mieste ja či deti. Asi my vsetci, proste rodina.

evkamotka
20. nov 2020

Moj sam vravi, ze ja som na 1 a deti 2

ahaknaj
20. nov 2020

Tak ja som mu nestala ani za to aby si ma vzal...tipujem že som tak na piatom mieste jeho rebríčka, vďaka výchove jeho mamičky...keby nemáme spolu bábätko tak som už dávno preč. A áno, mohla by som aj tak, ale skutočne nemám momentálne silu sa s ním doťahovať o bábo...

solange7
20. nov 2020

S manzelom sa sice zaradujeme k mladsim rocnikom, ale sme spolu nesktocne dlho. Na rebricku hodnot mame na prvom mieste jeden druheho (odjakziva sme skvelý tím a to je zaklad spokojnej rodiny) a potom nase dieta. V podstate je zvlatne niekoho staviat na piedestal. Ale ked uz sa pytas, tak odpovedam.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adkamladka
20. nov 2020

Ahoj, podla mna je hodnotovy rebricek uplne ina kategoria ako LASKA. Teda na hodnotovom rebricku su hodnoty, ktore v svojom zivote povazujes za podstatne. LASKA NEMA rebricek. But milujes/mas rada alebo nemilujes...

denden77
20. nov 2020

@ahoj0 absolutny suhlas 👌

lenkakravcova
20. nov 2020

@ahaknaj Tak to je ale o niečom inom (to nie je o dieťati a jeho umiestnení v rebríčku).
Ty túžiš byť manželkou a deptá ťa to, že nie si. Máš potom z toho pocit, že si ťa neváži. Možno to tak je, alebo proste bol vychovaný tak, že manželstvo je iba zdrap papiera - že na tom nezáleží.
Mne osobne na tom papieri záleží rovnako ako tebe. Možno by si s tvojim mužom mal pohovoriť tvoj otec - ak i on je zástancom manželského života rodiny. Možno na jeho slová dá, ak jeho rodičia ho to nenaučili.

ivca88
20. nov 2020

A čo iné tam má, okrem deti a teba... Nechápem..
Žiarlis na niečo ?
Venuje sa radšej sám sebe a svojim hobby ? ..či ?

leuska15leuska15
20. nov 2020

Možno by si tu mala doplniť nejaké konkrétne situácie a co okrem deti je v jeho hodnotách vyššie. Lebo takto nevieme, či len preháňa, či je to len tvoj subjektívny pocit alebo je to vážne

autor
20. nov 2020

@ivca88 má tam seba,svoje sny a plány, svoje rozhodnutia, ktoré iba oznámi , márne s niečím nesúhlasím. A samozrejme svojich rodičov. Vyratuva mi že koľko jeho kolegovia chodia športovať a ja ho "nepustím" 3x do týždňa s partiou za športom. A popritom cez víkendy prerába chatu, tak to by už vôbec nebol doma. Vravím mu tak kaslime na chatu, jeden víkend u tvojich rodičov, ďalší u mojich, vikend u kamosov aj na šport sa zvýši čas... ťažko to písať, je toho veľa prevela. On by chcel toľko toho stíhať za týždeň a dni ubiehajú tak rýchlo. Ja by som chcela aby mal na prvom nás dvoch, našu lásku, čo bude keď deti odídu...

ivkazba
20. nov 2020

Nuž píšeš, že bol takýto aj pred deťmi a svadbou. Takže čo si si zobrala, to máš, nech to znie akokoľvek tvrdo. Buď sa s tým zmieriš alebo môžeš odísť aj s deťmi a on bude mať čas na svoje aktivity. Ľudia sa nemenia.

ivca88
20. nov 2020

Kde čo? Aká partia ?! Aj ja chcem 🤣🤣
Čo by som dala sa to ja, keby sa možem tri krát týždenne zobrať a ísť s kamošmi na hory alebo bajkovat, alebo kľudne aj sama v tichu ísť behať.
Hold, mam deti. Je to luxus.
Týmto sme si prešli tiež. Tiež som spočiatku muža nechápala a bola som na neho nahnevaná, že od nás doslova uteka. Nezdalo sa mi fér, že ja som celé dni s deťmi a on ešte zdrhne preč v čase, keď ma byť s nami.
Chápem ta, ale naopak, chápem aj jeho.
Ja som časom začala behávať aj bajkovat tak ako aj môj muž. Samozrejme nikoho k deťom nemáme, takže sa nám rola vymenila.
On je doma s deťmi a ja chodím behávať 🤷😅
Odporúčam !!!!
Za prvé. Šport mi veľmi vyčistí hlavu a psychiku.
Za druhé, strašne dobre mi padlo, že nemam deti pri sebe..
Prosím nechápte má zle, ale fakt som prvý krát išla športovať po 5tich rokoch doma. Mala som výčitky že ako idem a či neplačú a tak...
Ale bolo to len v mojej hlave.
A teraz?
Priznám sa, že niekedy by som ich aj doma samé nechala a utekala sťa Forest Gump naprieč krajinou 🤣
Chápem aj tvojho muža.
Je super mať kamarátov. Robiť blbosti ako za mlada.
Každý by to chcel. Ja tiež. Mna už trošku omrzel ten život dospelého zodpovedného rodiča.
Chýba mi spontánnosť, iskra, adrenalín, a aj také klasické chatovačky s kamarátmi.
Ale tu si ja uvedomujem - a bolo by fajn že keby si to uvedomil aj tvoj muž, že deti chcel aj on.
Deti a rodina, to nie je havko, ktorého niekomu dáš a čau..
Tento život si vybral sám.
Preto by na prvom mieste mala byť rodina a až potom niečo iné.
Kamaráti sú skvelí, ale rozhodne sa svet nezrúti, keď nepôjde zakaždým s nimi.
Raz sa týždeň je to úplne ok, aby to dokázal zladiť s ostatnými vecami.
My musíme rovnako robiť kompromisy.
Ja som bola zvyknutá behávať 3x týždenne. Teraz keď je zima, tak som rada keď si idem zabehať cez víkend - dva krát cez víkend nemôžem, lebo potom chce ísť aj môj muz a ďalši deň máme vždy spoločný program - turistika aj s deťmi.
Vaša situácia chce len dávku pochopenia.
Ja som môjho muža pochopila až keď som sama šla športovať a naozaj priznávam, muža milujem najviac na svete - to isté aj deti, ale ten pocit že nemáš nikoho za zadkom, je fakt občas potrebný.

nevludna
20. nov 2020

Nie je nic horsie ako ked zena nepusti chlapa von, resp. vynucuje si cas. vsak nech ide 3x do tyzdna sportovat. Tym, ze mu to nedovolis a musi byt s tebou a detmi, tak tym vztahu urcite nepomahas, skor naopak.

Ale mne pride celkovo divne, ze manzelia si prikazuju co maju robit.

A hlavne u mna su priority - 1.ja,2.manzel a az 3.deti.

ivca88
20. nov 2020

@nevludna ale zase pprrrr... Nie je to tiež fer, ze muz zlaka dievca na krasne reci. Spravi jej deti a on si potom chce chodiť ako vetroplach s kamarátmi a zabávať sa, pričom jeho žena sa musí starať o deti v noci, ráno, na obed a ešte aj večer.
Toto je tiež svinstvo, že žena ostáva doma za akúsi zienku domácu.
A keď sa už aj zena rozhodne že nechce sedieť doma a čakať na muža, tak musí všade vláčiť deti so sebou.
Je to svinstvo.
Čo dáva mužovi právo behať a zabávať sa a my ženy sme tie, čo máme poslušne čakať doma s úsmevom na tvári a samozrejme s otvorenou náručou...?
Je samozrejmé že tie ženy sú nasrate. Čakajú pomoc, spoločnosť od človeka, ktorý je otec rovnako ako ona matka.
Takže mne toto rozhodne nepríde fér, že by sa mala žena a matka obetovať pre rodinu, pričom muž sa správa z ako keby sa jednalo o slobodného mládenca.
Rodina je záväzok vo všetkých smeroch.
Ona nie je opatrovateľka, ona je jeho manželka.

nevludna
20. nov 2020

@ivca88 vsak jasne, vsak aj ona nech si najde nejake hobby, alebo chodia teda sportovat spolu. Alebo si zaplatit opatrovatelku. Vsetko sa da. Pise, ze ju nikdy nedaval na prve miesto, tak co cakala a caka...
niekoho nutit byt s niekym urcite nie je cesta

yoxinka
20. nov 2020

Môj muž je introvert, takže on nejako mega kamošov nemá a viac menej máme veľa spoločných, ja som prijala jeho, on mojich ... ale tiež si rád zašportuje 3x týždenne, chodí behať a bicykluje. Ja som za to rada, lebo pri sedavom zamestnananí je to super, ale zas na druhej strane, keď chcem ísť niekam ja, nie je problém. Máme tri deti, ale on sa úplne bez problému o všetky postará a ja si idem ku kaderníčke, za kamoškou, cvičiť ... hocičo. A sme tím ... ťaháme za jeden povraz a všetko riešime spolu. Neviem povedať, či som na prvom mieste, ale cítim sa milovaná, cítim, že si ma váži a rešpektuje ma a že ma vníma vo všetkom ako rovnocenného partnera.

ivca88
20. nov 2020

@nevludna skôr si myslím že je smutná. Ona chce byť s ním.
Ja som bola rovnaká. On má aj posielal von, ale ja som nechcela. Chcela som byť s ním.
Preto som to nechápala.
Keď som sa k tomu odhodlala a začala som aj ja, tak som bola ozaj šťastná.
Naopak môj muž pochopil čo to je, čakať na mňa.
A to chodím len tak na hodinu. On chodí aj na 4, keď ide bajkovat na hory.
Naučilo nás to porozumeniu voči druhému a ja už nie som frustrovaná že som stále doma

nevludna
20. nov 2020

@ivca88 no ved ja chapem, ze chce byt s nim. On s nou nie. A nutenim to nedosiahne. To je vsetko co som chcela povedat

krisbar
20. nov 2020

A co su tie hodnoty pred tebou?

ivca88
20. nov 2020

@nevludna blbost. Nie je to o tom, ze on by ju neľúbil, na to ja reagujem.
Môj muž ma ľúbi ako koňa a tak aj ja jeho.
Ako píšem, ja som to pochopila až keď som prestala fungovať len ako mama a opäť som fungovala ako žena.
My ženy sa často príliš obetujeme pre rodinu.
Teraz je to u nás tak, že muž býva s deťmi sám ( predtým nebol nikdy) a už aj on dobre chápe, aké to je, čakať na niekoho. Byt v tej pozicii, že musíš byť s deťmi a čakáš len na tú svoju polovičku.
Naozaj som nazoru, že koľko času trávi muž mimo, tak aj zena má dostať toľko priestoru .. a potom si nemajú čo vykrikovať 🤷😅

marca12
20. nov 2020

Vies ale su ludia,ktorym staci byt doma a su spokojni. A potom su ludia,ktori potrebuju zit,mat konicky,sny a plnit si ich. To nemusi znamenat,ze nestojis unho za nic. Aj my sme vytazeni,preto sa snazime aspon raz v tyzdni stravit cas spolocne. Pomohlo by ti pozriet sa na to z ineho uhla,dopriat tomu druhemu. Ak rad sportuje,nech sportuje a s kamosmi,ale jeden den vymyslite rodinnu aktivitu trebars turistiku,loptove hry s detmi a podobne. Vy ste zrejme odlisne akcne typy.

marcellka32
20. nov 2020

Podľa mňa potrebuješ aj ty niekam vybehnúť či už za športom alebo kamoske na kávu, a aj choď, nepýtaj si povolenie, len oznam že ideš kamoske na kávu a deti nechaj jemu, treba sa striedať pri opatere s deťmi, nieže jeden si behá po svojich zábavkách a zena doma var, per...

nikoll1234567
20. nov 2020

@ahaknaj hovoris mi z duse, ja som na tom rovnako 🤦‍♀️

deti95060810
20. nov 2020

môj otec hovoril že u neho je na prvom mieste manželka - moja matka a deti sme na druhom mieste...
Mama zas že u nej sú na prvom mieste deti a mm je na druhom.... Mne to prišlo Ok, však medzi prvým a druhým miestom zas nie je až taký priepastný rozdiel...😉
A myslím že u nás je to tak isto...

h2
20. nov 2020

Môj má na prvom mieste telku. 😂 (To len tak, na odľahčenie. Ale niečo pravdy na tom bude. 🤔)

janickacrazy
20. nov 2020

Áno, ja som na prvom mieste u môjho manžela a bolo to tak aj pred svadbou a deťmi. Ale súhlasím s babami, že určite by si mala ísť vonku aj sama alebo s kamoškami občas a manžel nech postráži deti. Potom budeš aj ty jeho ľahšie púšťať do sveta. Vyskúšaj, uvidíš. Ja som išla od 3-mesacneho bábätka na kafe s kamoškami a chodím pravidelne. Od 2-rocneho som išla preč na víkend na seminár, prišla som ako znovuzrodená, veľmi mi to prospelo.