Hodnota darčeku

12. dec 2021

Baby čo by ste si pomysleli keby vaša veľmi blízka rodina dávala vášmu synovi darček za 2e , jedno či Vianoce, narodeniny...majú peňazí dosť , keby nie tak to ani neriešim , pritom keď sme nemali dieťa tak oni si darček pre svoje vypýtali od nas za 30e minimálne...keď sa nám narodilo tak takto, s tým že povie ešte mne pred pôrodom že ona cudzím dávať nebude 🤷
Možno som náročná neviem...ale pár krát má to už nahnevalo

agacela
12. dec 2021

Zrušiť dávanie darčekov a je po probléme 🙂

mamina0078
12. dec 2021

Nič by som si nepomyslela ale kupovala darček v rovnakej sume ako by dali môjmu dieťaťu.

syslik81
12. dec 2021

normalne by mi to nevadilo ale keby povedali cudziemu davat nebudu a samy chcu za 30 -dostali by pohladnicu a dovidenia
ziadne darceky by sa nekonali ani deckam a ani dospelym

autor
12. dec 2021

@mamina0078 ja neviem dať tak málo , už keď sa narodil malý tak mi posiela správy aké chce ich dieťa darčeky a oni prídu s jedným tričkom (KiK)za 1,99e..v pohode keby raz...ale stále?

autor
12. dec 2021

@syslik81 no veď toto , neviem to niekedy prekusnut

autor
12. dec 2021

@agacela napadlo ma to

angela85
12. dec 2021

Hádam sa tvoje šťastie nezávisí od darčeku od "cudzieho". Aké pizic také vráť a už sa nad tým nepozastavuj...

autor
12. dec 2021

@syslik81 keby nemali peniaze ,toto ani neriešim vôbec , ale každý druhý rok prerábajú dom , a teda viem že majú aj kvôli iným veciam.

autor
12. dec 2021

@angela85 nie samozrejme že nie ..len ma to urazilo pár krát

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karinnka
12. dec 2021

Chapem,ze Ta to urazilo..vracaj darceky v rovnakej sume a nepytaj sa aky oni chcu😉a ked ti poslu aky chcu,povedz ze si darcek uz kupila😉😁😁

diewcatqoo
12. dec 2021

Davam darcek preto, lebo chcem, nie preto, ze cakam, ze mi potom daju dar aj oni v podobnej hodnote. Su to blbosti, kvoli ktorym sa neoplati urazat.

autor
12. dec 2021

@diewcatqoo áno ale čo je moje dieťa menej , oni mali dieťa skôr oveľa , zakaždým si vypýtali aj sami čo chcú a ako sa narodilo nám ,dostane papučky z Aliexpress za 1e ?

autor
12. dec 2021

@karinnka jej keď sa nepáčia darčeky ,ich vyhadzuje

gladys_07
12. dec 2021

Tak si v dostatocnom casovom predstihu vypytaj aj ty

maminkajanka84
12. dec 2021

@agacela presne sme aj toto mali my ,vypocitavanie komu a zakolko ,tak zrusit davanie darcekov.Darcek ma byt darovany z lasky a hodnota nerozhoduje

autor
12. dec 2021

@maminkajanka84 ja som to tiež tak brala zato sme kupovali lebo sme ich mali proste radi (aj máme) ale tak chvália sa všade peniazmi a nášmu či má narodeniny ,meniny ,Vianoce dostane za 2e..

autor
12. dec 2021

@maminkajanka84 a keď to už trvá pár rokov tak ti to udrie do očí ..ale tak možno som ja cudna

ruzasipova
12. dec 2021

Ked si vypytaju, povedz ze ty uz darcek mas a tiez daj len cosi do 5€. V podstate to dieta darcek dostane, ale taky ze to ty darujes podla vlastneho vyberu.

autor
12. dec 2021

@ruzasipova ona vyhadzuje darčeky keď nie sú podľa jej gusta

didush27
12. dec 2021

Ak vyhadzuje darčeky, čo dostala, nezaslúži si žiadne..

autor
12. dec 2021

@didush27 tak nie su pre jej dieťa dosť dobre tak to takto rieši .nenávidela pepco úplne , čo som sa napocuvala a nám dala hádaj čo 😅😄

agacela
12. dec 2021

Ja sa čudujem autorka, že vôbec pýtaš radu 😅 veď to je úplne jasne že najvyšší čas zrušiť vymieňanie darčekov ….neviem ako veľké deti mate ale čím skôr to zrušíte “že čakajú čo dostanú jedny od druhých “ to lepšie pochopia

autor
12. dec 2021

@agacela malé deti máme , ale tak nejde o to ja nie som nevďačná ,moje ponosi aj pepco aj z secondhandu keby dostane aj to mu dám ,tam nejde o to, ale o ten nepomer a keby nemajú peniaze tak im dám aj za 100e a oni nemusia nič ale finančné sú lepšie na Tom ako my a nedajú

zmrzlinka2021
12. dec 2021

@autorka
Darceky su o tom, ze niekto chce nieco darovat a neocakava za to nic a uz vobec nie v obdobnej hodnote - proste to spravis zo srdca, pretoze to chces spravit.
Ak sa rozhodnem ze niekomu nieco dam za 100 EUR, absolutne neocakavam "protidar", lebo to vo mne evokuje nejaku "viazanost" a to nechcem.
Nie je dolezita suma daru, ale to, ci je to zo srdca a s dobrym umyslom.

Tiez je pre mna divne si vypytat vopred dar v nejakej sume, pokial ma o to niekto vyslovne nepoziada, nech mu dam tip.
Vy ste sa jej pýtali, aký darcek chce?

autor
12. dec 2021

@zmrzlinka2021 nie veľa krát nám proste poslali foto ze čo im máme kúpiť ...a aj reálne čakali že to dostanú

autor
12. dec 2021

@zmrzlinka2021 ona darčeky čo nie sú podľa jej gusta vyhadzuje , od nej viem

komplikovana
12. dec 2021

ja by som sa na to vykaslala. Bud by som kupila co uznam za vhodne, alebo nic. Este taku nehrali aby som dostala prikaz sms co kupit dietatu ako darcek.

zmrzlinka2021
12. dec 2021

ja by som sa hanbila vypytat si nieco za 30 EUR, mne sa to zda drze.

autor
12. dec 2021

@zmrzlinka2021 ok keď už si vypyta beriem ale adekvátne nech potom kúpi ...čo je moje dieťa menej ? Veď vie za koľko pýta darčeky.