Cítim hnev na svoju svokru. A neviem si s tým pomôcť. Deťom sa neozve. Uvedomila som si to až po čase, že vlastne ak sa neozve môj muž, tak nula bodov záujem z jej strany o deti. Ale dobre kvôli tomu sa na ňu nehnevám. Mám pochopenie, že jej vnúčatá od dcéry sú jej srdcu bližšie. Chodí dosť často za nimi.
Teraz po dlhom čase, tam máme ísť na návštevu. Stretneme sa celá rodina. Problém je ten, že mi je zle z jej správania. Z toho aké vedie grandiózne reči o sebe (zdvíha sa mi žalúdok a tep). Čo všetko ona.Keby nebolo jej tak neviemčo, keby ona neurobila hento a tamto, tak zle nedobre, proste dôležitosť a dokonalosť najväčšia. Pritom všetko okolo nej robí jej muž. Ona sedí a kibicuje.Najhoršie je,keď začne ponižovať svojho muža, samozrejme sa do toho zapájaju aj švagrovci. Vtedy zatínam zuby.Ak sa ozvem,ze bolo by fajn zmeniť tému, dokáže sa svokra osopiť, že nerozumiem srande. Problém je ten, že nerozumiem prečo to tak vo mne vrie. Pritom by mi to mohlo byť šum a fuk. Svokor je moc fajn, dobrák, s ním si mám vždy o čom pokecať. Pri nej si však poviem,že toto je asi vtip
Tak ides tam po dlhsej dobe, tak snad uz len dufat ze sa bude spravat normalne, a ked nie skus jednym uchom dnu a druhym von, takych ludi uz nezmenis a sama vidis ako reaguje ked chces zmenit temu aby neprudila.
Myslim si, ze vsetcia mame v rodine aspon jedneho cloveka, ktory je nam proti srsti...proste ti jednoducho vadi povaha a vlastne "cele bytie" toho cloveka 😁 u teba je to prave svokra. Rodinu si ale clovek nevybera, jednoducho ju musis akceptovat taku aka je, viem je to nesmierne narocne, ale mas stastie, ze ju chvalabohu nemas nejako extremne nablizku. Jednoducho ju skus pustit z hlavy, ved ti za to urcite nestoji a ber veci okolo nej z nadhladom.
Skus tu negativnu energiu inam nasmerovat. Vezmi si tenisky a ked to bude v tebe vriet, chod si zabehat. Svokru mas, aku mas, nebude sa snad v tomto veku menit kvoli tebe. Akceptuj to, nesnaz sa ju ani v mysli menit. Podakuj Bohu za to, ze tvojho muza porodila, vychovala a vsetko ostastne nechaj na nu. Naozaj sa nemas dovod hnevat na nikoho, ze sa neozve sam alebo ma radsej dcerine vnucata. Tak to je, z teba, tvojho muza a ani deti neubudne. A svokor vola kazdy den? Urcite nie, voci nemu mas viac sympatii, preto si blahosklonnejsia k nemu ako k nej.
Ocividne je tam dominantna svokra a teda aj jej dcera. Svokor sa s tym ocividne zmieril a tvoj muz tiez... Tak. Ty sa odosobni, casto tam nechodite.
Manzel ma s mamou aky vztah? Jemu to. Asi vyhovuje, ze sa ozve on ked chce
@kitycat manzelovi to vadí tiež to jej správanie. Ale aby jej niečo povedal...tak to nie. Sám má takú filozofiu, že tie 2 -3 dni to tam prežije. Vraj s jeho matkou nemá zmysel sa púšťať do žiadneho sporu. No neviem, netuším prečo tá zlosť má prerastá, až pomaly do nenávisti. Som veriaca, ale toto je normálne mimo mňa. Cítim vinu,že mám takéto pocity voči nej. Vedome sa snažím odohnať tie myšlienky. Musím predýchavať. Pravda je, že som sa ešte nikde nestretla s takou "osobou", ktorá je tak sebestredná. Normálne niekedy zíram, že ako sa to správa.Vadí mi ako sa jej všetci boja niečo povedať. Asi moja záchrana budú deti, pôjdem predýchať na ihrisko.Som vďačná za manzela, to áno.
Hej, je to cudne, ved proti tebe osobne ona nic nema, az na to ze uprednostnuje ine vnucata. Inac sa cudujem ze po tej tvojej dost drzej poznamke ze by bolo dobre zmenit temu, ona len prehodi ze nerozumies zartu. Uz som tu citala ine prispevky od neviest, kedy sa svokra skutocne na nich osopi v takom style ze co si to soplana dovoluje. Este aj tvoj muz je na tvojej strane, cize ani vztah vam to nenarusuje. A este k tomu mas skveleho svokra.
Bavila si sa o tom s fararom?
Moja svokra je skvela ale ma svoje muchy, ktore su riadne nechutne. A vzdy ked sa za nieco nahnevam na muza, tak sa okamzite zacnem hnevat aj na svokru. Nemas nejaky problem s muzom, alebo so svagrovcami, alebo rodicmi a prenasas ten hnev na svokru?
@andreatytler keď som povedala,že zmeňme tému, tak trochu ju to zabrzdilo.Ale hneď,že to ja nerozumiem žartu. Ako to ponižovanie vykonáva vždy keď sme tam všetci spolu. Akokeby potrebovala obecenstvo, že sa zasmejú čo zas chudák dedo vykonal. Keď sa to udeje 1x- 2x, veď ok. Ale potom ide ako píla.
Osobne som jej raz vytkla niečo dávno. Pripomínam že slušne. Veľmi sa na mne vtedy vyvršila. Tým pádom som obmedzila výrazne kontakt.
Snažila som sa na sebe pracovať, pochopiť jej správanie, čo je za tým jej konanim. Odpustila som, že rozprávala o mne nepravdy. Ťažké lži, týkalo sa to detí.S farárom som sa o tom bavila, že túto starosť mám nechať na Krista. Ale mňa až trasie. Normálne mám paniku. Je mi na zvracanie. Musím to až rozdýchvať.
Cítim že to prerastá až v nenávisť. A potrebujem sa od toho oslobodiť. Tým že som výrazne obmedzila kontakt. Tak je to o trochu lepšie. Inak to pretrváva.
Mam tiez taku svokru.Najlepsia zabava je bavit sa na niekoho ucet, zosmiesnovat, seba vyzdvihovat.Oponovanie ci urcenie hranic nepomohlo.Vnuca ignoruje roky.U nas pomohlo iba nestretavanie muz a dcera tam chodia ja nie.A je doma pokoj.Svokor, deti su tutmaci, ktori sa mame boja oponovat.
@dadis svokor sa tiež neozve. Ale ako som spomínala, toto ma nehnevá. Tie druhé vnúčatá sú im bližšie, s tým ja nič nespravím. Ale to dusno tam. Ako sa ona naparuje, rozdáva povely, robí si posmešky z neho, do toho sa pridávajú i ostatní (okrem môjho muža a mňa). Inak tam panuje taká zvláštna atmosféra. Všetko je také napäté, nič uvoľnené. Všetko sa točí, že čo na to svokra. Neviem to identifikovať. To je taká ťažoba
asi bolo fajn si dat od nej proste pauzu, no stale je to matka tvojho muza, takze budes sa musiet naucit ten svoj hnev a to vsetko nejak korigovat, aby ti to nerobilo zbytocne zle. nie jej ale tebe, aby si vedela normalne fungovat
Skúste svokre napísať list, ale taký od srdca, čo vás všetko irituje, dráždi. Keď ho dokončíte, tak ho spálite. Toto by vám malo pomôcť sa trochu "vyventilovať" voči jej osobe.
Ja tiež nemám rada svokrine správanie všade by sa trepala potom sa tvári ako panička a keď mali robiť oni oslavu okruhlin tvárili sa ze nič ja muzikant ale keď oslavuje niekto iný je prvá co sa všade pcha a tiež je taka ja by som spravila to tamto a dristy vždy keď ju vidím ako sa predvádza tiež mi je s toho 🤮
Tak svokra to je zakaždým kapitola sama o sebe, ja by som ju neriešila, keď sa nestretávate často. Ale svokrovi by som dala najavo, že som na jeho strane. Ja nechápem ako proste niekto sa môže takto chovať.
@vikes veru raz dávnejšie som to spravila. Napísala som jej list, dala ho do mrazáka, potom roztrhala a hodila do koša. Asi musím zopakovať a tento krát spáliť. Malo by mi to aspoň trochu pomôcť.❤
No a musíš tam ísť? Veď pošli len manžela s deťmi a máš kľud.
Jaaaj no to je aj vekom zatrpknuta žena hra silnú usmievavú múdru ale v nutri ju to žerie áno niesi sama neboj! Jedinny recept úsmev nič viac neexistuje ľudia sú strašne falošný a svokri vedia ublížiť nenic si ňou život viem že ťa to trápi ale tým trestas len seba hlavu hore a nech nech si rozpráva a keď ma muža takého jeho chyba nech trpí...
Nie veľmi chápem tomu trhaniu a páleniu listov pre svokru.
Úplne ťa chápem, ja to mám podobne s tou mojou a ešte trochu horšie, lebo ona aj rada riadi životy druhých ľudí, rozdava rady, kde si ich nikto nepýta, všetko vie najlepšie, všade bola 😀 mne pomohlo úplne minimalizovať s nou kontakt. Väčšinou za nou už ide muž so staršou, on sa tam vždy s nou doháda, ja som doma v klude a s ušetrenymi nervami.
@janickacrazy už len kvôli svokrovi tam idem, z úcty k nemu, lebo ho mám rada. Bude mať oslavu 60tky. Tak sa na to psychicky pripravím, obrním, nádych, výdych, úsmev, vypijem poldecák, a nejak to hádam prežijem v kľude😳
Tak sa drž.
@janickacrazy ďakujem❤
Nerieš, píšeš že idete po dlhšom čase na návštevu, tak predpokladám minimálny kontakt za ktoré by niektoré boli vďačné 😊 ak ti začne byť nepríjemne pri debate tak sa zdvihni a choď sa hrať s deckami, choď sa s nimi prejsť atď. Svokra si všímaj viac ako svokru nech cítiť, že má v tebe oporu